| | |
19.04.2010 19:56 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2342863
|
|
jumep
|
|
|
Treba citat, dozvies sa ze je to nic nehovoriac hlaska, podla toho co popisujes sa ti motor hadze do nudzoveho rezimu. Kazdopadne musis ist na diagnostiku, bez nej sa tazko nieco taketo hlada.
Treba citat, dozvies sa ze je to nic nehovoriac hlaska, podla toho co popisujes sa ti motor hadze do nudzoveho rezimu. Kazdopadne musis ist na diagnostiku, bez nej sa tazko nieco taketo hlada.
|
|
19.04.2010 19:57 -
|
2342864
|
|
tief
|
|
|
ESP je len vedlajsi efekt poruchy motora ... slaby tlak turba moze byt nejaka netesnost, horsie turbo, vadna regulacia tlaku , pripadne nieco uplne ineho ... mal si to na poriadnej diagnostike ?
ESP je len vedlajsi efekt poruchy motora ... slaby tlak turba moze byt nejaka netesnost, horsie turbo, vadna regulacia tlaku , pripadne nieco uplne ineho :) ... mal si to na poriadnej diagnostike ?
|
|
19.04.2010 20:11 -
|
2342867
|
|
Liborsali
|
Město: Břeclav, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Předpokládám e diagnostika byla OK. Do tohoto servisu jezdím pravidelně a jsem s ním spokojený. Dneska jsem si nechal udělat tu diagnostiku a chystám se v týdnu to auto tam nechat aby mi to kousek po kousku proel a nael závadu. Jenom jsem myslel e bych tu nael aspoň základní odpověď abych věděl kde hlavně hledat. Doufám e nebude vychozené turbo
Předpokládám e diagnostika byla OK. Do tohoto servisu jezdím pravidelně a jsem s ním spokojený. Dneska jsem si nechal udělat tu diagnostiku a chystám se v týdnu to auto tam nechat aby mi to kousek po kousku proel a nael závadu. Jenom jsem myslel e bych tu nael aspoň základní odpověď abych věděl kde hlavně hledat. Doufám e nebude vychozené turbo :-(
|
|
20.04.2010 19:49 -
|
2343026
|
|
Liborsali
|
Město: Břeclav, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
V pondělí to dávám do servisu tak jsem sám zvědavý co mi tam najdou, budu informovat.
V pondělí to dávám do servisu tak jsem sám zvědavý co mi tam najdou, budu informovat.
|
|
13.05.2010 09:15 -
|
2344691
|
|
barry
|
Město: Turnov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Mám 2,2HDi FAP r.v.2004. Stalo se mi, e jsem udusil motor (při zařazené rychlosti, bez plynu pustil spojku) a po novém nastartování u byla hláka na displeji. Na přístrojovce svítí kontrolka motoru a hláka "servis". Nepomohlo protaení po dálnici, vyí otáčky ani odpojení baterky. Diagnostika nehlásí ádnou poruchu. Filtr u jsem vypral. Máte někdo podobnou zkuenost, nebo radu, jak na to? Krátké trasy jezdím jen minimálně a hláení závady se na provozu nijak neprojevují (výkon, rychlost).
Mám 2,2HDi FAP r.v.2004. Stalo se mi, e jsem udusil motor (při zařazené rychlosti, bez plynu pustil spojku) a po novém nastartování u byla hláka na displeji. Na přístrojovce svítí kontrolka motoru a hláka "servis". Nepomohlo protaení po dálnici, vyí otáčky ani odpojení baterky. Diagnostika nehlásí ádnou poruchu. Filtr u jsem vypral. Máte někdo podobnou zkuenost, nebo radu, jak na to? Krátké trasy jezdím jen minimálně a hláení závady se na provozu nijak neprojevují (výkon, rychlost).
|
|
13.05.2010 16:48 -
|
2344728
|
|
barry
|
|
|
Samo, e FAP filtr. Diagnostika nenala nic, ádnou závadu, ve OK. Ani vícenásobné nastartování hláku nevypnulo. V servisu se divili, e svítí spolu symbol motoru a nápis service. K tomu co chvíli naskočí zpráva o závadě na displeji.
Samo, e FAP filtr. Diagnostika nenala nic, ádnou závadu, ve OK. Ani vícenásobné nastartování hláku nevypnulo. V servisu se divili, e svítí spolu symbol motoru a nápis service. K tomu co chvíli naskočí zpráva o závadě na displeji.
|
|
13.05.2010 17:00 -
|
2344729
|
|
jumep
|
|
|
este raz, ak svieti kontrolka motoru - chyba tam je a je citatelna diagnostikou, zmen servis
este raz, ak svieti kontrolka motoru - chyba tam je a je citatelna diagnostikou, zmen servis
|
|
13.05.2010 17:01 -
|
2344730
|
|
Mamlas
|
|
|
Spis jakou diagnostiku k tomu pouzili. Bez Lexie nezjisti skoro nic.
Spis jakou diagnostiku k tomu pouzili. Bez Lexie nezjisti skoro nic.
|
|
16.05.2010 09:15 -
|
2344844
|
|
barry
|
|
|
Zeptám se jako blbec: Co je Lexie?
Hláku mi odstraňovali u dvakrát a auto potom jezdilo v pohodě stejně, jako s ní. Jen neotravovala. Zjistil jsem, e se objeví, kdy zapomenu vyhodit rychlost a motor udusím. Vichni to svádějí na bohatou směs ve výfuk. potrubí (katalizátoru).
Zeptám se jako blbec: Co je Lexie?
Hláku mi odstraňovali u dvakrát a auto potom jezdilo v pohodě stejně, jako s ní. Jen neotravovala. Zjistil jsem, e se objeví, kdy zapomenu vyhodit rychlost a motor udusím. Vichni to svádějí na bohatou směs ve výfuk. potrubí (katalizátoru).
|
|
16.05.2010 09:20 -
|
2344845
|
|
tomc
|
|
|
tu hlaku nevím,ale dojídění,,uduení"nesnáí dvouhmotny setrvák
tu hlaku nevím,ale dojídění,,uduení"nesnáí dvouhmotny setrvák:-((((
|
|
16.05.2010 10:43 -
|
2344852
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Lexie (Lexia) je diagnostika Citroënu. Vyčte případné chyby (závady) a jiné údaje z BSI tvého auta.
Pokud je pouita jiná diagnostika ne Lexia , tak nemusí vyčíst ve z řídící jednotky vozu (BSI) a nebo je vyčte chybně. I proto tady jumep ti napsal abys změnil servis. Hledej takový který skutečně uvedenou diagnostiku pro Citroën má. (a pak jetě je důleité aby ten kdo s ní pracuje taky uměl a znal co hledat)
Lexie (Lexia) je diagnostika Citroënu. Vyčte případné chyby (závady) a jiné údaje z BSI tvého auta.
Pokud je pouita jiná diagnostika ne Lexia , tak nemusí vyčíst ve z řídící jednotky vozu (BSI) a nebo je vyčte chybně. I proto tady jumep ti napsal abys změnil servis. Hledej takový který skutečně uvedenou diagnostiku pro Citroën má. (a pak jetě je důleité aby ten kdo s ní pracuje taky uměl a znal co hledat)
|
|
16.05.2010 11:57 -
|
2344855
|
|
jumep
|
|
|
barry napsal(a): Zeptám se jako blbec: Co je Lexie?
Naftovy motor nema moc spolocne s bohatostou zmesi, taka vec tam neexistuje, jedine co je sledovane je teplota a tlak vo vyfuku - cize ZMEN SERVIS - ak je niekto schopny hentake nieco povedat s uplnou vaznostou - ZMEN SERVIS kym tomu autu nespravia nieco viac, bude tam nejaka chyba tlaku niecoho predpokladam a to sa da riesit
tomc napsal(a): tu hlaku nevím,ale dojídění,,uduení"nesnáí dvouhmotny setrvák
stale nechapem co by malo vadit 2 hmotnemu zotrvaku
z principialneho hladiska - brzdis motorom - tym ho relativne podtacas, rozbiehas sa - tym ho tiez podtacas vo svojej podstate, zadusenie motora stupenim na brzdu je v podstate to iste len pri nizsich otackach
skor si myslim ze mu vadi podpalenie spojky / dlhe rozbiehanie cez spojku, ale to vadi v tej spojke vsetkemu a kazdej spojke
tot moj nazor, rad budem ak mi to niekto objasni viac - co prehliadam, ak nieco
stale nechapem co by malo vadit 2 hmotnemu zotrvaku
z principialneho hladiska - brzdis motorom - tym ho relativne podtacas, rozbiehas sa - tym ho tiez podtacas vo svojej podstate, zadusenie motora stupenim na brzdu je v podstate to iste len pri nizsich otackach
skor si myslim ze mu vadi podpalenie spojky / dlhe rozbiehanie cez spojku, ale to vadi v tej spojke vsetkemu a kazdej spojke
tot moj nazor, rad budem ak mi to niekto objasni viac - co prehliadam, ak nieco
|
|
16.05.2010 12:13 -
|
2344861
|
|
tomc
|
|
|
dvouhmotný setrvák nemá rád skoro vechno.kamo zapadl s KIOU a bylo vyděláno cukání ho zlikvidovalo.cena v servise skoro 70tkč natěstí to vzali jako zaruční opravu prostě dvouhmotný setrvák je na dálnici do města a kolem komína dostává kapky. natěstí PSA vydrí víc jak koncernové pro koncernové vyrábejí klasické sady aby koktavky nemusely tak často investovat do dvouhmotných nesmyslu taxi a jiní komináři si je montují.
dvouhmotný setrvák nemá rád skoro vechno.kamo zapadl s KIOU a bylo vyděláno cukání ho zlikvidovalo.cena v servise skoro 70tkč natěstí to vzali jako zaruční opravu:-p prostě dvouhmotný setrvák je na dálnici :-) do města a kolem komína dostává kapky.:-( natěstí PSA vydrí víc jak koncernové :-)) pro koncernové vyrábejí klasické sady aby koktavky nemusely tak často investovat do dvouhmotných nesmyslu:-)))) taxi a jiní komináři si je montují.
|
|
16.05.2010 13:27 -
|
2344888
|
|
jumep
|
|
|
jo ale to nema nic spolocne s tym ze tomu vadi zadusenie motora, presne to co hovoris je prehrievanie spojky skrz rozbiehanie sa cez spojku, ten kamos tu spojku podpalil tym ze zapadol ... takze stale som sa nedozvedel nic preco by tomu malo vadit podtacanie a este neviem co ...
jo ale to nema nic spolocne s tym ze tomu vadi zadusenie motora, presne to co hovoris je prehrievanie spojky skrz rozbiehanie sa cez spojku, ten kamos tu spojku podpalil tym ze zapadol ... takze stale som sa nedozvedel nic preco by tomu malo vadit podtacanie a este neviem co ...
|
|
18.05.2010 15:25 -
|
2345364
|
|
barry
|
|
|
OK, díky za radu i poučení. Přítě je "prověřím". Jen zatím netuím, ke komu dál. ádné kladné reference z okolí nejsou.
OK, díky za radu i poučení. Přítě je "prověřím". Jen zatím netuím, ke komu dál. ádné kladné reference z okolí nejsou.
|
|
18.05.2010 17:01 -
|
2345373
|
|
jumep
|
|
|