| | |
31.03.2018 09:34 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
3144534
|
|
zgrafik
|
Město: ehrov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
jetě jsem si vzpomněl, ale to je tak 2 roky zpátky, se měnila BSM jednotka (stejné číslo stejný výrobce), jeliko odelo asi relé ostřikovačů. Na prázdno tam proud el, ale při zátěi tam neel. Řídící jednotka BSI je tam původní jak jsem to koupil z Belgie.
jetě jsem si vzpomněl, ale to je tak 2 roky zpátky, se měnila BSM jednotka (stejné číslo stejný výrobce), jeliko odelo asi relé ostřikovačů. Na prázdno tam proud el, ale při zátěi tam neel. Řídící jednotka BSI je tam původní jak jsem to koupil z Belgie.
|
|
03.04.2018 19:32 -
|
3145353
|
|
majernator
|
Město: Tägerwilen, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Zdravim, mam dotaz. Moj 3.0 hdi rok vyrovy 2010 zahlasil poruchu vyfukoveho systemu a do 30 sekund motor zdochol, nastartoval este raz, ale nasledne hned zdochol. S cim podla vas mozem ratat? Fap filter, egr?
Vdaka za info.
Zdravim, mam dotaz. Moj 3.0 hdi rok vyrovy 2010 zahlasil poruchu vyfukoveho systemu a do 30 sekund motor zdochol, nastartoval este raz, ale nasledne hned zdochol. S cim podla vas mozem ratat? Fap filter, egr?
Vdaka za info.
|
|
03.04.2018 19:44 -
|
3145358
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja mel kdysi krecka...vecer behal ale rano uz se ani nehnul...proc se mu to stalo ?
ja mel kdysi krecka...vecer behal ale rano uz se ani nehnul...proc se mu to stalo ?
|
|
03.04.2018 20:21 -
|
3145366
|
|
majernator
|
Město: Tägerwilen, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Este pre doplnenie, auto stalo dlhsiu dobu ca 6 tyzdnov. Autodiag neviem presne ako si mam vysvetlit tvoj koment.
Vdaka
Este pre doplnenie, auto stalo dlhsiu dobu ca 6 tyzdnov. Autodiag neviem presne ako si mam vysvetlit tvoj koment.
Vdaka
|
|
03.04.2018 21:01 -
|
3145391
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Souhlas s tím, e není jednoduché poradit, kdy schází informace z diagnostiky, je tam spousta moností, co ve to můe dělat.
Například dnes u mě, táhnul jsem se za jedním autem 30km rychlostí, kdy byla monost ho předjet, začal jsem s manévrem, samozřejmě on přidal také, se zařazenou trojkou jsem ho udělal skoro ve 160, jetě jsem pak přeřadil na vyí rychlost, v kopci zase podřadil a selápmul plyn, hned mi skočila hláka antipollution, auto v nouzáku a bez výkonu, v práci napíchnul čtečku a vyhodilo to P 0193, po jednom telefonátu zjitěno, e je to chyba snímače tlaku paliva, nikdy by mě nenapadla souvislost s antipollution, u jsem se začínal zajímat cenou tohoto snímače, el jsem se na něj podívat i do motoru, a ejhle, konektor k němu jenom nasunutej, nebyl domáčklý a zacvaklý, asi ho majitel předemnou nedocvakl a při té mé jízdě ve vysokých otáčkách povylezl jetě víc, je to ptákovina, ale koho by napadlo poradit zrovna toto, souvislost konektoru na snímači tlaku paliva.
Souhlas s tím, e není jednoduché poradit, kdy schází informace z diagnostiky, je tam spousta moností, co ve to můe dělat. :palec
Například dnes u mě, táhnul jsem se za jedním autem 30km rychlostí, kdy byla monost ho předjet, začal jsem s manévrem, samozřejmě on přidal také, se zařazenou trojkou jsem ho udělal skoro ve 160, jetě jsem pak přeřadil na vyí rychlost, v kopci zase podřadil a selápmul plyn, hned mi skočila hláka antipollution, auto v nouzáku a bez výkonu, v práci napíchnul čtečku a vyhodilo to P 0193, po jednom telefonátu zjitěno, e je to chyba snímače tlaku paliva, nikdy by mě nenapadla souvislost s antipollution, u jsem se začínal zajímat cenou tohoto snímače, el jsem se na něj podívat i do motoru, a ejhle, konektor k němu jenom nasunutej, nebyl domáčklý a zacvaklý, asi ho majitel předemnou nedocvakl a při té mé jízdě ve vysokých otáčkách povylezl jetě víc, je to ptákovina, ale koho by napadlo poradit zrovna toto, souvislost konektoru na snímači tlaku paliva. :-d
|
|
04.04.2018 12:37 -
|
3145498
|
|
majernator
|
|
|
Ahoj, dik za odpovede. Ja viem, ze z toho mojeho popisu sa vela neda vycitat. Skor som mal na mysli ci ma niekto s podobnym motorom skusenosti. Mna trochu zaskocilo ze motor zdochol. Sice este raz naskocil ale potom opät zdochol. Ako keby nemal vobec privod vzduchu.
Zajtra bude v servise. Ozvem sa
Ahoj, dik za odpovede. Ja viem, ze z toho mojeho popisu sa vela neda vycitat. Skor som mal na mysli ci ma niekto s podobnym motorom skusenosti. Mna trochu zaskocilo ze motor zdochol. Sice este raz naskocil ale potom opät zdochol. Ako keby nemal vobec privod vzduchu.
Zajtra bude v servise. Ozvem sa
|
|
05.04.2018 20:46 -
|
3145798
|
|
majernator
|
|
|
Tak prve zistenia, diagnostika ukazala poruchu rele tlaku paliva. Skuska ci prichadza palivo cez vstreky bola uspena, co vsak nemusi.nic znamenat. Mechanik tvrdi, ze musi zistit ake rele presne to je a navrhol aj vymenu palivobeho filtra.
Tak prve zistenia, diagnostika ukazala poruchu rele tlaku paliva. Skuska ci prichadza palivo cez vstreky bola uspena, co vsak nemusi.nic znamenat. Mechanik tvrdi, ze musi zistit ake rele presne to je a navrhol aj vymenu palivobeho filtra.
|
|
05.04.2018 21:03 -
|
3145806
|
|
majernator
|
|
|
Tak konkretne su to: P2291 - nespecificka chyba a P0215
Prikladam aj screenshot
Tak konkretne su to: P2291 - nespecificka chyba a P0215
Prikladam aj screenshot
Přílohy: IMG_20180405_2058215.jpg ( 3630053b ) - Screenshot |
|
05.04.2018 21:24 -
|
3145830
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jasny tak uz mi to zapada...
jasny tak uz mi to zapada...:palec
|
|
05.04.2018 21:32 -
|
3145836
|
|
majernator
|
|
|
Vymenit BSM? Alebo staci len precistit? Nadalej ale existuje predpoklad, ze je cajchu aj nieco so sytemom filtta pevnych castic.?
Vymenit BSM? Alebo staci len precistit? Nadalej ale existuje predpoklad, ze je cajchu aj nieco so sytemom filtta pevnych castic.?
|
|
06.04.2018 07:44 -
|
3145884
|
|
autodiag
|
|
|
ne len zajed na diagnostiku
ne len zajed na diagnostiku
|
|
06.04.2018 08:36 -
|
3145888
|
|
majernator
|
|
|
Ne = znamena necistit a nemenit BSM alebo to znamena neni zadny problem s FAP?
Auto diagnostika, sorry ale fakt nerozumim.
Ne = znamena necistit a nemenit BSM alebo to znamena neni zadny problem s FAP?
Auto diagnostika, sorry ale fakt nerozumim.
|
|
06.04.2018 09:55 -
|
3145905
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Myslí tým, aby si zaiel na normálnu diagnostiku - PSA Lexia/Diagbox a hlavne aby ten konrétny vedel s ňou aj narába.
Vetko ostatné je len vetenie z gule a bude zbytočne meni veci, ktoré sú dobré.
Myslí tým, aby si zaiel na normálnu diagnostiku - PSA Lexia/Diagbox a hlavne aby ten konrétny vedel s ňou aj narába.
Vetko ostatné je len vetenie z gule a bude zbytočne meni veci, ktoré sú dobré.
|
|
06.04.2018 14:39 -
|
3145982
|
|
majernator
|
|
|
K comu tolka tajuplnost...
K comu tolka tajuplnost...:nevim
|
|
06.04.2018 16:15 -
|
3146054
|
|
autodiag
|
|
|
k ochrane auta a tvoji penezenky..jinak doporucim koupi kola a vse vyslapat pokud nerozumis...
k ochrane auta a tvoji penezenky..jinak doporucim koupi kola a vse vyslapat pokud nerozumis...
|
|
06.04.2018 16:26 -
|
3146088
|
|
majernator
|
|
|
Tak napis prosim prispevok tak aby sa tomu dalo rozumiet. Niesom ziaden Forumguru. Mam problem s autom a je v servise. Tak ak mas podozrenie ze mechanik pouziva nespravnu diagnostiku tak to napis pre laika recou zrozumitelnou, ak mas zaujem ozaj pomoct. Vdaka
Tak napis prosim prispevok tak aby sa tomu dalo rozumiet. Niesom ziaden Forumguru. Mam problem s autom a je v servise. Tak ak mas podozrenie ze mechanik pouziva nespravnu diagnostiku tak to napis pre laika recou zrozumitelnou, ak mas zaujem ozaj pomoct. Vdaka
|
|
06.04.2018 17:16 -
|
3146119
|
|
autodiag
|
|
|
no jestli to nebude stavem mysli
tak pro ty mene chapave: mas citroen=servis citroen nebo diagnostika citroen ..pokud ti to ani ted nenaskoci tak to kolo ktere uz jsem ti doporucoval..
mas auto u nejakeho stejneho kolenovrta jako ty, ktery neni schopny si poridit pro praci zakladni vybaveni a tady chces tahat rozumy ?..jed tam kde autum rozumi a maji vybaveni odpovidajici k autu,po internetu se to neporavi
no jestli to nebude stavem mysli:nevim
tak pro ty mene chapave: mas citroen=servis citroen nebo diagnostika citroen ..pokud ti to ani ted nenaskoci tak to kolo ktere uz jsem ti doporucoval..
mas auto u nejakeho stejneho kolenovrta jako ty, ktery neni schopny si poridit pro praci zakladni vybaveni a tady chces tahat rozumy ?..jed tam kde autum rozumi a maji vybaveni odpovidajici k autu,po internetu se to neporavi
|
|
06.04.2018 20:41 -
|
3146286
|
|
majernator
|
|
|
Tak mam novinky, podla diagnostiky to moze byt palivovy ventil, ktory je na cerpadle, alebo kable ktore su medzi cerpadlom a riadiacov jednotkou alebo riadiaca jednotka. Uvidime
Tak mam novinky, podla diagnostiky to moze byt palivovy ventil, ktory je na cerpadle, alebo kable ktore su medzi cerpadlom a riadiacov jednotkou alebo riadiaca jednotka. Uvidime
|
|
| |
|
|