| | |
13.09.2016 08:21 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2993686
|
|
robull
|
Město: Brezno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 7 |
|
|
vcera som vymenil palivovy filter, dnes vecer otestujem...
prikladam priebeh napetia a otacok...
vcera som vymenil palivovy filter, dnes vecer otestujem...
prikladam priebeh napetia a otacok...
Přílohy: NapatieOtacky.jpg ( 282621b ) - |
|
13.09.2016 08:39 -
|
2993691
|
|
jruze
|
|
|
Nechápu co máte pořád s těma grafama - není jednoduí origo diag a prostě údaje v napětí ? (ivé data bez zatíení - zatíení a pokles napětí - rychlost dorovnání napětí atd..) Ampéry takto stejně nezměří (pokles napětí (V) a dorovnání tomu kdo ví řeknou asi víc ne nepřehlednej graf v %
Nechápu co máte pořád s těma grafama:nevim - není jednoduí origo diag a prostě údaje v napětí ? (ivé data bez zatíení - zatíení a pokles napětí - rychlost dorovnání napětí atd..) Ampéry takto stejně nezměří (pokles napětí (V) a dorovnání tomu kdo ví řeknou asi víc ne nepřehlednej graf v % :nevim
|
|
13.09.2016 10:20 -
|
2993722
|
|
robull
|
Město: Brezno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Taky graf robi Delphi diagnostika s nalogovanymi datami, akurat vtedy ked vznikla ta chyba. Neviem z nej dostat tie data do inej podoby. To napatie tam beha od 13.7V do 14.1V, ale v jednom momente spadne az na 13.1V-moze to byt aj v tom momente, kedy nabehla ta chyba. Myslite ze moze byt tych 13.1V problem?
Taky graf robi Delphi diagnostika s nalogovanymi datami, akurat vtedy ked vznikla ta chyba. Neviem z nej dostat tie data do inej podoby. To napatie tam beha od 13.7V do 14.1V, ale v jednom momente spadne az na 13.1V-moze to byt aj v tom momente, kedy nabehla ta chyba. Myslite ze moze byt tych 13.1V problem?
|
|
13.09.2016 13:06 -
|
2993735
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jdi za nekym kdo ma Diagbox a vi na co se kouknout
ten graf je fakr prisernej,uz jsem ti to psal,neda se v nem vubec orientovat
jdi za nekym kdo ma Diagbox a vi na co se kouknout
ten graf je fakr prisernej,uz jsem ti to psal,neda se v nem vubec orientovat
|
|
15.09.2016 15:46 -
|
2994286
|
|
fanek01
|
Město: Uherské Hraditě, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
jumep napsal(a): zopakujem sa:
napajanie vahy ide s BSM, pri X7 vedeli blbnut relatka - sedy 28pin konektor, pin 20
farba kabla nie je tak urcujuca ako cislo s kabla
---
nemusi to tak byt, ale kludne moze, staci ze relatko ma oprsknuty kontakt a je na nom velky prechodovy odpor kvoli ktoremu na tej vetve nebude 12V ale len 10 napr. a vzdy zalezi ako sa zopne
Zdravím
Vyzkouel jsem co jste mi poradily, ale bez výsledků. Tak jsem auto odvezl do servisu k borečkovi co dělá jenom CPA a iví se s tím. Udělal přesne to co já, Prohodil váhu vzduchu ( s čidlem teploty i průtokoměru) pak jetě preventivně objednal novou, proel kabelá, vyčistil konektory....... i tu 20 pim a prostě nic závada " 0104 signál průtokoměru přeruení obvodu zkrat..." zustává trvalou. Po kadém vymazání ihned naskočí Měřená a poadovaná davka vzduchu se lií u měřené v průměru +100mg/zvich Tak prozkouel klapku vzduchu, EGR, hodnoty v pohodě raději EGR vyčistil. Prostě nic.
Těmy relátky jste myslel ty zalité na BSI? Protoe jiné jsem nenael
Jetě jsem si viml e závada zůstává ale hláka porucha motoru s antipoll....na displeji nevyskočí , ale po odpojení baterky je tam hned po nastartování. A jetě se zobrazila místní závada A9B7 relé +ACP Zkrat na + po poslením odpojení baterky.
Nenapadá Vás něco ?? do citroenu se mi moc jed nechce, při poslední návtěvě mi chtěli vyměnit vysokotlakou pumpu a střiky kvůli čidlu otáček kliky.
Díky
Zdravím
Vyzkouel jsem co jste mi poradily, ale bez výsledků. Tak jsem auto odvezl do servisu k borečkovi co dělá jenom CPA a iví se s tím. Udělal přesne to co já, Prohodil váhu vzduchu ( s čidlem teploty i průtokoměru) pak jetě preventivně objednal novou, proel kabelá, vyčistil konektory....... i tu 20 pim a prostě nic závada " 0104 signál průtokoměru přeruení obvodu zkrat..." zustává trvalou. Po kadém vymazání ihned naskočí:-( Měřená a poadovaná davka vzduchu se lií u měřené v průměru +100mg/zvich Tak prozkouel klapku vzduchu, EGR, hodnoty v pohodě raději EGR vyčistil. Prostě nic.
Těmy relátky jste myslel ty zalité na BSI? Protoe jiné jsem nenael
Jetě jsem si viml e závada zůstává ale hláka porucha motoru s antipoll....na displeji nevyskočí , ale po odpojení baterky je tam hned po nastartování. A jetě se zobrazila místní závada A9B7 relé +ACP Zkrat na + po poslením odpojení baterky.
Nenapadá Vás něco ?? do citroenu se mi moc jed nechce, při poslední návtěvě mi chtěli vyměnit vysokotlakou pumpu a střiky kvůli čidlu otáček kliky.
Díky
|
|
15.09.2016 15:57 -
|
2994287
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ve spojeni s APC bych se kouknul na BSM jak pise JUmep...
u takove zavady se od stolu opravdu tezko radi a diagnostika neni to ze ti rekne presne co je spatne a co se ma vymenit,jak si mnozi mysli
napadlo me jeste jestli ta vaha je vubec ta co tam patri
zmeril jsi to napajeni na ni, jak jsem ti radel? a myslim nejen ja
ve spojeni s APC bych se kouknul na BSM jak pise JUmep...
u takove zavady se od stolu opravdu tezko radi a diagnostika neni to ze ti rekne presne co je spatne a co se ma vymenit,jak si mnozi mysli
napadlo me jeste jestli ta vaha je vubec ta co tam patri
zmeril jsi to napajeni na ni, jak jsem ti radel? a myslim nejen ja
|
|
15.09.2016 16:14 -
|
2994289
|
|
fanek01
|
Město: Uherské Hraditě, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Jo vechno změřeno a sedí - bohuel
I ty kontakty na BSI se pročistily ale byly stejně ok
Váha je ta správná sice má 102000 ale funguje - ověřeno i v jiné c5
U mě taky napadá jen vadné BSI, ale to je na mne vyí liga vechno je zalité , asi budu muset sehnat někde jiné na prohodění.
Jo vechno změřeno a sedí - bohuel
I ty kontakty na BSI se pročistily ale byly stejně ok
Váha je ta správná sice má 102000 ale funguje - ověřeno i v jiné c5
U mě taky napadá jen vadné BSI, ale to je na mne vyí liga vechno je zalité , asi budu muset sehnat někde jiné na prohodění.
|
|
15.09.2016 16:30 -
|
2994292
|
|
autodiag
|
|
|
BSI vadne urcite nebude
neplet si BSI a BSM (PCF)
signal teploty a hmotnosti jdou do jednotky motoru
BSI vadne urcite nebude
neplet si BSI a BSM (PCF)
signal teploty a hmotnosti jdou do jednotky motoru
|
|
15.09.2016 19:43 -
|
2994320
|
|
fanek01
|
|
|
jo to vím ale jak psal jumep tak se jednalo o zásuvku BSI kde můou haprovat relátka teda si myslim e myslel tyto
jo to vím ale jak psal jumep tak se jednalo o zásuvku BSI kde můou haprovat relátka teda si myslim e myslel tyto
|
|
15.09.2016 19:50 -
|
2994321
|
|
autodiag
|
|
|
no BSI neni zasuvka ale jednotka uvnitr auta
BSM(PCF) je jednotka v motorovem prostoru a o te je rec
a pokud me oci a brejle nepletou vidim :
jumep napsal(a):
zopakujem sa:
napajanie vahy ide s BSM, pri X7 vedeli blbnut relatka - sedy 28pin konektor, pin 20
no BSI neni zasuvka ale jednotka uvnitr auta
BSM(PCF) je jednotka v motorovem prostoru a o te je rec
a pokud me oci a brejle nepletou vidim :
jumep napsal(a):
zopakujem sa:
|
|
15.09.2016 20:04 -
|
2994323
|
|
fanek01
|
|
|
jo BSI jasně e není zásuvka
já měl za to e Bsi je viz příloha,u je tma a na mé fotce by to bylo blbě vidět tak viz internet
a právě edý na BSM není a 28 pinu tan nic nemá
ale moná se se pletu v tom BSI
chytám s stebla promiň
jo BSI jasně e není zásuvka
já měl za to e Bsi je viz příloha,u je tma a na mé fotce by to bylo blbě vidět tak viz internet
a právě edý na BSM není a 28 pinu tan nic nemá
ale moná se se pletu v tom BSI
chytám s stebla promiň
Přílohy: 56bb75c3a4396d88d60c0300.jpg ( 130584b ) - |
|
15.09.2016 20:07 -
|
2994329
|
|
autodiag
|
|
|
ano..tohle je BSI a to je uvnitr auta
az ted jsem se poradne podival do schematu a beru Z5 co jsem psal o vymene BSM..to me Jumep trochu zmatl
BSM ma s vahou spolecne jen vyhrivani,jinak je primo pripojena k ECU
takze pokud je na vaze 12V znamena to ze BSM napajeni vyhrivani sepne..tady problem nebude
projdi kabelas od vahy k ECU,pokud vse ok tak muze byt problem pravdepodobne v ni
ano..tohle je BSI a to je uvnitr auta
az ted jsem se poradne podival do schematu a beru Z5 co jsem psal o vymene BSM..to me Jumep trochu zmatl
BSM ma s vahou spolecne jen vyhrivani,jinak je primo pripojena k ECU
takze pokud je na vaze 12V znamena to ze BSM napajeni vyhrivani sepne..tady problem nebude
projdi kabelas od vahy k ECU,pokud vse ok tak muze byt problem pravdepodobne v ni
|
|
15.09.2016 20:21 -
|
2994347
|
|
fanek01
|
|
|
VIN VF7RW9HZC9L535961
a BSI je přímo nad bsm nad baterkou v mot. prostoru
viz obrázek jen jedno nebo druhé otočí o 180 stupnu
VIN VF7RW9HZC9L535961
a BSI je přímo nad bsm nad baterkou v mot. prostoru
viz obrázek jen jedno nebo druhé otočí o 180 stupnu
Přílohy: 6046313150.jpg ( 116097b ) - |
|
15.09.2016 20:33 -
|
2994369
|
|
autodiag
|
|
|
chlape ty v tom mas hroznej chaos...to co je na fotce je BSI a to je uvnitr auta a ECU(to stribrne) ,konkretne EDC16 a to je v motorovem prostoru vedle BSM (PSF)
umis cist co se ti pise ????
chlape ty v tom mas hroznej chaos...to co je na fotce je BSI a to je uvnitr auta a ECU(to stribrne) ,konkretne EDC16 a to je v motorovem prostoru vedle BSM (PSF)
umis cist co se ti pise ????
|
|
15.09.2016 20:55 -
|
2994384
|
|
fanek01
|
|
|
Jo promiň asi má pravdu dnes jsem v haji zítra to nafotím
Jo promiň asi má pravdu dnes jsem v haji zítra to nafotím
|
|
15.09.2016 21:01 -
|
2994388
|
|
autodiag
|
|
|
nefot ho...proc??? neni duvod
zajed k nekomu kdo tomu rozumi a nehrab se v tom kdyz ani nevis co kde v aute je
nefot ho...proc??? neni duvod
zajed k nekomu kdo tomu rozumi a nehrab se v tom kdyz ani nevis co kde v aute je
|
|
27.10.2016 12:54 -
|
3006545
|
|
fanek01
|
|
|
Tak jenom pro úplnost
Auto mi u jede. Vadná byla řídící jednotka motoru. Signál váhy do ní el, ale z ní u ne. Cena nové je samo astronomická, tak mi v citroenu doporučili borečka, který ji rozpáral a opravil cena 2500. Tak jak v citroenu tak i ostatní nechápali, u c5 vichni uznali, e odchází BSM, ale počítač výjimečně. Prostě náhoda
Tak jenom pro úplnost:-d
Auto mi u jede. Vadná byla řídící jednotka motoru. Signál váhy do ní el, ale z ní u ne. Cena nové je samo astronomická, tak mi v citroenu doporučili borečka, který ji rozpáral a opravil:palec cena 2500. Tak jak v citroenu tak i ostatní nechápali, u c5 vichni uznali, e odchází BSM, ale počítač výjimečně. Prostě náhoda:-d
|
|
24.11.2016 07:00 -
|
3014954
|
|
Maxmilian4
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Dobry den mam problém rozklicovany servksem jako PŘEPĚTÍ NA VSTRIKOVACICH auto nejede. Je někdo v okoli Ov kdo můe pomoc jedna se o C5 2.0 HDI rv 2002 najeto cca 260 tis. Km ne zastavilo jelo uplne normálně, zadne podezřelé chovani děkuji za kontakt na někoho nebo radu
Dobry den mam problém rozklicovany servksem jako PŘEPĚTÍ NA VSTRIKOVACICH auto nejede. Je někdo v okoli Ov kdo můe pomoc jedna se o C5 2.0 HDI rv 2002 najeto cca 260 tis. Km ne zastavilo jelo uplne normálně, zadne podezřelé chovani děkuji za kontakt na někoho nebo radu
|
|
| |
|
|