| | |
07.07.2016 22:05 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2971348
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nevím přesně, který elektroventil je na co, protoe tam jsou tři. Dva jsou stejné, nejspí pro turbo a klapku sání a jeden má v názvu EGR, tak to bude asi ten pravý. Snad to někdo potvrdí, nebo upřesní.
Nevím přesně, který elektroventil je na co, protoe tam jsou tři. Dva jsou stejné, nejspí pro turbo a klapku sání a jeden má v názvu EGR, tak to bude asi ten pravý. Snad to někdo potvrdí, nebo upřesní.
Přílohy: suomi.jpg ( 26745b ) - |
|
08.07.2016 08:23 -
|
2971412
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Mikra napsal(a): Nevím přesně, který elektroventil je na co, protoe tam jsou tři. Dva jsou stejné, nejspí pro turbo a klapku sání a jeden má v názvu EGR, tak to bude asi ten pravý. Snad to někdo potvrdí, nebo upřesní.
1628NN je vlastni EGR
1628lq je elektro ventil-solenoid ovladani,podtlakovy
1920AG je vaha vzduchu
1628NN je vlastni EGR
1628lq je elektro ventil-solenoid ovladani,podtlakovy
1920AG je vaha vzduchu
|
|
08.07.2016 13:19 -
|
2971476
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ma jen jednu "vahu"
ma jen jednu "vahu"
|
|
08.07.2016 13:52 -
|
2971485
|
|
suomi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 41 |
|
|
tak potom opravdu nechápu,pokud by byla v háji váha tak snad to vyhodí chybu i na diagnostice nebo ne ? nebo kdy nejde váha tak nefunguje egr a vyhodí to chybu jen toho egru a ne váhy ?
autodiag napsal(a): ma jen jednu "vahu"
tak potom opravdu nechápu,pokud by byla v háji váha tak snad to vyhodí chybu i na diagnostice nebo ne ? nebo kdy nejde váha tak nefunguje egr a vyhodí to chybu jen toho egru a ne váhy ?
|
|
08.07.2016 17:48 -
|
2971551
|
|
suomi
|
|
|
Aha,uz to chápu zjioval to kamarád mechanik ke kterému pořad jezdím.Ale jak jsem u psal,jen Koukl na diag,vyskocil mu egr ventil tak chybu vymazal.Zatim se dál nedostal.Ve pořádně prověří a přítí týden.
Ale chci se zeptat proč na Passatu kdy odela váha auto bylo zcela bez výkonu?
jruze napsal(a): Váha má určité hodnoty - kdy rozklikne vidí jaké hodnoty byly v momentě chyby , nebo měřené hodnoty a vidí je tam(hodnoty se mění podle toho jak se ,,hýbe" EGR ale můe být vaha KO a hodnoty budou také patné.Musí ale vědět na co koukat - nevím kde a kdo zjioval závadu - kdy ho zaslepí bude mít vyí hodnotu váha a někdy (některá jednotka to můe vyhodnotit chybou) - váhu jako takovou to myslím nenapíe. Je to asi o zkuenostech.
Aha,uz to chápu :-) zjioval to kamarád mechanik ke kterému pořad jezdím.Ale jak jsem u psal,jen Koukl na diag,vyskocil mu egr ventil tak chybu vymazal.Zatim se dál nedostal.Ve pořádně prověří a přítí týden.
Ale chci se zeptat proč na Passatu kdy odela váha auto bylo zcela bez výkonu?
|
|
08.07.2016 19:17 -
|
2971572
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano. můu potvrdit. Kdy jsem měl kdysi podezření na vadnou váhu vzduchu (diag. psala něco jako vadná váha nebo zkrat na +) tak jsem ji odpojil a jelo to "normálně". Jelo to na nouzový reim váhy. Neel tempomat a nevím u co jetě nefungovalo, ale výkon motoru byl nerozeznatelný od jízdy s připojenou váhou. Nakonec to ani váhou nebylo, byl to nějaký bug v systému, nebo v diagnostice. Proto je nutný, aby diagnostiku dělal někdo zkuený a to nejlíp citroenář, měl skutečnou Lexii a ne nějaký univerzál a takový diagnostik potom dokáe na základě hodnot odhalit skutečnou příčinu chybovýho hláení.
U mě tenkrát závadu způsobilo vadný čidlo teploty nasávanýho vzduchu před klapkou. Jruze to objevil při kontrole hodnot, kdy diag ukázala, e nasávaný vzduch má teplotu -40°C a přitom bylo venku +10°C. I takováhle anomálie dokázala zblbnout systém a napsat vadnou váhu vzduchu.
Ano. můu potvrdit. Kdy jsem měl kdysi podezření na vadnou váhu vzduchu (diag. psala něco jako vadná váha nebo zkrat na +) tak jsem ji odpojil a jelo to "normálně". Jelo to na nouzový reim váhy. Neel tempomat a nevím u co jetě nefungovalo, ale výkon motoru byl nerozeznatelný od jízdy s připojenou váhou. Nakonec to ani váhou nebylo, byl to nějaký bug v systému, nebo v diagnostice. Proto je nutný, aby diagnostiku dělal někdo zkuený a to nejlíp citroenář, měl skutečnou Lexii a ne nějaký univerzál a takový diagnostik potom dokáe na základě hodnot odhalit skutečnou příčinu chybovýho hláení.
U mě tenkrát závadu způsobilo vadný čidlo teploty nasávanýho vzduchu před klapkou. Jruze to objevil při kontrole hodnot, kdy diag ukázala, e nasávaný vzduch má teplotu -40°C a přitom bylo venku +10°C. I takováhle anomálie dokázala zblbnout systém a napsat vadnou váhu vzduchu. ;-)
|
|
08.07.2016 19:29 -
|
2971577
|
|
suomi
|
|
|
Chlapi díky za rady,u mi jde z toho hlava kolem.Počkám do přítího týdne a se přesně zjistí o co jde.Včera mi tu chybu vymazal a u 100km je klid tak se snad auto vzpamatovalo samo ...ve středu by jsem měl vědět víc tak potom napíu v čem to teda bylo.Jetě jednou díky vsem zúčastněným
Chlapi díky za rady,u mi jde z toho hlava kolem.Počkám do přítího týdne a se přesně zjistí o co jde.Včera mi tu chybu vymazal a u 100km je klid tak se snad auto vzpamatovalo samo :-d ...ve středu by jsem měl vědět víc tak potom napíu v čem to teda bylo.Jetě jednou díky vsem zúčastněným :-):-)
|
|
10.07.2016 18:53 -
|
2971981
|
|
suomi
|
|
|
Tak jsem s mou Cpětkou dnes absolvoval Opava-Bohumín a zpět.Auto zvládlo cestu perfektně,uíval jsem si um pneumatik při 130km/h.Najeto asi celkem se vím vudy 250km a ádná chyba zatím nevyskočila Ve čtvrtek jde auto i tak na kontrolu
Tak jsem s mou Cpětkou dnes absolvoval Opava-Bohumín a zpět.Auto zvládlo cestu perfektně,uíval jsem si um pneumatik při 130km/h.Najeto asi celkem se vím vudy 250km a ádná chyba zatím nevyskočila :-d Ve čtvrtek jde auto i tak na kontrolu :-)
|
|
11.07.2016 07:33 -
|
2972042
|
|
autodiag
|
|
|
nechtel bych ti uplne kazit radost ale ono se to asi zase projevi
nechtel bych ti uplne kazit radost ale ono se to asi zase projevi :(
|
|
11.07.2016 15:00 -
|
2972160
|
|
gull
|
|
|
Nj asi jo, já jsem si takhle uíval jen jeden den, odjel jsem od Lukiho s novou váhou, cestu do Ostravy v pohodě a na druhý den při pojíďkách po městě opět vyskočila hláka. Po pěti nastartování zase sama zmizela a ukázala se a zase po nějakých 300km. Teď zase týden pořád svítí. Změna ve výkonu ádná, tak to moc neřeím . Ostatně před 3mi lety to prohlíel na rychlo i Autodiag a ten tvrdil, e je v háji asi EGR. Pak to zase na nějakou dobu zmizelo samo. A pak se zase objevilo.
Nj asi jo, já jsem si takhle uíval jen jeden den, odjel jsem od Lukiho s novou váhou, cestu do Ostravy v pohodě a na druhý den při pojíďkách po městě opět vyskočila hláka. Po pěti nastartování zase sama zmizela a ukázala se a zase po nějakých 300km. Teď zase týden pořád svítí. Změna ve výkonu ádná, tak to moc neřeím :nevim. Ostatně před 3mi lety to prohlíel na rychlo i Autodiag a ten tvrdil, e je v háji asi EGR. Pak to zase na nějakou dobu zmizelo samo. A pak se zase objevilo.
|
|
11.07.2016 20:22 -
|
2972224
|
|
suomi
|
|
|
A byl to egr?
gull napsal(a): Nj asi jo, já jsem si takhle uíval jen jeden den, odjel jsem od Lukiho s novou váhou, cestu do Ostravy v pohodě a na druhý den při pojíďkách po městě opět vyskočila hláka. Po pěti nastartování zase sama zmizela a ukázala se a zase po nějakých 300km. Teď zase týden pořád svítí. Změna ve výkonu ádná, tak to moc neřeím . Ostatně před 3mi lety to prohlíel na rychlo i Autodiag a ten tvrdil, e je v háji asi EGR. Pak to zase na nějakou dobu zmizelo samo. A pak se zase objevilo.
A byl to egr?
|
|
11.07.2016 20:32 -
|
2972227
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Také se mi občas tahle hláka objevovala (v chybovém logu chyby často, na displeji hláka tak 5x za rok), kvůli občas patně chodícímu EGR.
Několik let jsem to neřeil, letos kvůli změnám podmínek měření emisí u ano - vyřeeno čistě softwarově u Jardy (motor funguje OK, chybu EGR nehlásí).
Také se mi občas tahle hláka objevovala (v chybovém logu chyby často, na displeji hláka tak 5x za rok), kvůli občas patně chodícímu EGR.
Několik let jsem to neřeil, letos kvůli změnám podmínek měření emisí u ano - vyřeeno čistě softwarově u Jardy (motor funguje OK, chybu EGR nehlásí).
|
|
16.07.2016 11:09 -
|
2973490
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj,
nevím jestli patří můj dotaz sem, ale hláku engine antipollution system faulty u auta občas vyskočí. Vdy se rozsvítí prý chyba jen na chvíli - po pár KM hláka zmizí. S naí C5 jezdí převáně ena a já jsem teď po delí době s autem jel delí cestu a přijde mi, e auto nejde vůbec do tahu... dotaz spočívá v tom jestli můe mít občasná hláka "engine antipollution system faulty" vliv na výkon auta...? Přijde mi jako bych jel bez turba. Auto nijak nekouří, spotřeba normální - od 5,2 l max do 6,5 l - podle toho kam se jede... Kopce kde jsem jezdil normálně na 5 tak musím řadit dolu... poradí někdo prosím co by s tímmohlo být...?
Díky za případnou radu a přeji hezký a pohodový víkend...
Leon
Ahoj,
nevím jestli patří můj dotaz sem, ale hláku engine antipollution system faulty u auta občas vyskočí. Vdy se rozsvítí prý chyba jen na chvíli - po pár KM hláka zmizí. S naí C5 jezdí převáně ena a já jsem teď po delí době s autem jel delí cestu a přijde mi, e auto nejde vůbec do tahu... dotaz spočívá v tom jestli můe mít občasná hláka "engine antipollution system faulty" vliv na výkon auta...? Přijde mi jako bych jel bez turba. Auto nijak nekouří, spotřeba normální - od 5,2 l max do 6,5 l - podle toho kam se jede... Kopce kde jsem jezdil normálně na 5 tak musím řadit dolu... poradí někdo prosím co by s tímmohlo být...?
Díky za případnou radu a přeji hezký a pohodový víkend...
Leon
|
|
| |
|
|