| | |
06.07.2016 15:55 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2970865
|
|
jumep
|
|
|
aj ta zhasne
ESP sa deaktivuje ked motorova jednotka nedokaze garantovat ovladanie krutiaceho momentu motora
to ze to neobmedzilo vykon len znamena ze to nebola zavada kde je potrebne obmedzovat vykon (vysoke tlaky turba, paliva atd.)
aj ta zhasne
ESP sa deaktivuje ked motorova jednotka nedokaze garantovat ovladanie krutiaceho momentu motora
to ze to neobmedzilo vykon len znamena ze to nebola zavada kde je potrebne obmedzovat vykon (vysoke tlaky turba, paliva atd.)
|
|
06.07.2016 16:04 -
|
2970867
|
|
suomi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Ale asi i tak to můe být hodně důvodu čím to je e ?
Ale asi i tak to můe být hodně důvodu čím to je e ?
|
|
06.07.2016 17:53 -
|
2970895
|
|
suomi
|
|
|
Jumep jak jsi řekl.P o dvou hodinách jsem auto nastartoval a kontrolka zhasla.Najel jsem cca 25km a nic ani kontrola ani hláení o chybě.Teď mě čeká jetě cesta domů.Vim e nemám tak skvělé auto co by se samo opravilo,ale otázka...kdy to nesvítí ukáe to chybu na diagnostice?
jumep napsal(a): aj ta zhasne
Jumep jak jsi řekl.P o dvou hodinách jsem auto nastartoval a kontrolka zhasla.Najel jsem cca 25km a nic ani kontrola ani hláení o chybě.Teď mě čeká jetě cesta domů.Vim e nemám tak skvělé auto co by se samo opravilo,ale otázka...kdy to nesvítí ukáe to chybu na diagnostice?
|
|
06.07.2016 19:17 -
|
2970943
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy to zhaslo, jednalo se o chybu přechodnou, na diagnostice myslím e by měla bít uloena v deníku závad, uvidí.
Kdy to zhaslo, jednalo se o chybu přechodnou, na diagnostice myslím e by měla bít uloena v deníku závad, uvidí. ;-)
|
|
06.07.2016 19:55 -
|
2970954
|
|
jumep
|
|
|
zavada tam bude, preto som hovoril ze zmazanim sa to neopravi, kazdopadne zaznamenana tam zostane a ked prides domov tak to chod nechat nacitat, inac ti to kludne moze zasa nabehnut
zavada tam bude, preto som hovoril ze zmazanim sa to neopravi, kazdopadne zaznamenana tam zostane a ked prides domov tak to chod nechat nacitat, inac ti to kludne moze zasa nabehnut
|
|
06.07.2016 20:59 -
|
2971012
|
|
suomi
|
|
|
No u se stalo.Po ujetí asi 30km zase začala svítit kontrolka motoru a chvíli na to i kontrolka auta se smykem v trojúhelníku ana palubním počítači hláky,ale auto jelo zase. Zítra fičím do servisu teda.
jumep napsal(a): zavada tam bude, preto som hovoril ze zmazanim sa to neopravi, kazdopadne zaznamenana tam zostane a ked prides domov tak to chod nechat nacitat, inac ti to kludne moze zasa nabehnut
No u se stalo.Po ujetí asi 30km zase začala svítit kontrolka motoru a chvíli na to i kontrolka auta se smykem v trojúhelníku ana palubním počítači hláky,ale auto jelo zase. Zítra fičím do servisu teda.
|
|
07.07.2016 10:20 -
|
2971137
|
|
jruze
|
|
|
Řekl bych e v tom bude mít prsty snímač natočení volantu - nedělal někdo grometrii , nevzal jsi třeba díru,neměnil jsi pneu(třeba rezervu)?
Řekl bych e v tom bude mít prsty snímač natočení volantu - nedělal někdo grometrii , nevzal jsi třeba díru,neměnil jsi pneu(třeba rezervu)?
|
|
07.07.2016 13:06 -
|
2971193
|
|
suomi
|
|
|
Tak teď jsi mně teda dostal pokud to nechám zaslepit tak jakou to bude vyhazovat chybu? stejnou jako teĄ,(kontrolka motoru+hláka Antipollution system faulty)? Z vrakáče jsem taky přemýlel,ale nebude to z bláta do loue za tu cenu kterou budou chtít? Usoudili e je to EGR pouze podle diagnostiky,nic jiného nevyskočilo,ale nejsem momentálně u auta tak já snad doufám,e se podívají i po jiných příčinách popřípadě.
jruze napsal(a): Jestli má dobře profil tak EGR na C5I nemá ádnou kontrolu polohy (jen elektroventil) - zaslep ho vepředu na sání , ale můe ti vyhazovat chybu váha a ohledně EGRu na vrakáčích jich bude spousta Podle čeho usoudili e je to EGR? Je stále horká tubka?Jakou hodnotu má váha?
Tak teď jsi mně teda dostal:-) pokud to nechám zaslepit tak jakou to bude vyhazovat chybu? stejnou jako teĄ,(kontrolka motoru+hláka Antipollution system faulty)? Z vrakáče jsem taky přemýlel,ale nebude to z bláta do loue za tu cenu kterou budou chtít? Usoudili e je to EGR pouze podle diagnostiky,nic jiného nevyskočilo,ale nejsem momentálně u auta tak já snad doufám,e se podívají i po jiných příčinách popřípadě.
|
|
07.07.2016 13:51 -
|
2971199
|
|
jumep
|
|
|
kontrolu robi vaha pomocou prietoku vzduchu a aj nastavuje jeho otvorenie
nejako extra problematicke nie su a kludne by som tam dal z vraku, vacsinou ide aj v pohode povolit a demontovat
ale skor ako ho das dole skontroluj podltak co ide nan ci nie je prasknuta hadicka a tiez skusit pomocou striekacky napriklad ci neni prasknuta membrana
ak je toto vsetko ok, este je otazka hodnot na diagnostike a testu
zaslepovat to nevidim dovod, skutocne nechapem toto bastlenie miesto opravy ...
kontrolu robi vaha pomocou prietoku vzduchu a aj nastavuje jeho otvorenie
nejako extra problematicke nie su a kludne by som tam dal z vraku, vacsinou ide aj v pohode povolit a demontovat
ale skor ako ho das dole skontroluj podltak co ide nan ci nie je prasknuta hadicka a tiez skusit pomocou striekacky napriklad ci neni prasknuta membrana
|
|
07.07.2016 14:20 -
|
2971201
|
|
suomi
|
|
|
nejako extra problematicke nie su a kludne by som tam dal z vraku, vacsinou ide aj v pohode povolit a demontovat..........myslí teď co,tu váhu nebo ten ventil?
jumep napsal(a): kontrolu robi vaha pomocou prietoku vzduchu a aj nastavuje jeho otvorenie
nejako extra problematicke nie su a kludne by som tam dal z vraku, vacsinou ide aj v pohode povolit a demontovat..........myslí teď co,tu váhu nebo ten ventil?
|
|
07.07.2016 14:34 -
|
2971202
|
|
jumep
|
|
|
ventil
vahu VDO a isto novu
kazdopadne skor ako cokolvek vymenis mal by si si tym byt isty nech zbytocne neriesis co netreba / to by ti mal ten co ti do diagnostikuje vedet urcit
ventil
vahu VDO a isto novu
kazdopadne skor ako cokolvek vymenis mal by si si tym byt isty nech zbytocne neriesis co netreba / to by ti mal ten co ti do diagnostikuje vedet urcit
|
|
07.07.2016 19:30 -
|
2971303
|
|
jumep
|
|
|
no za 1. skontroluj tie hadicky podtlakove k tomu egr
ak by bol otvoreny tak to ostane strasne lenive - to si nepopisoval a s ostatnym 200-300 km das
vaha VDO je okolo 130E myslim normalna cena a da sa zohnat dost lacnejsie
ventil si nepamatam, myslim ze okolo 50E
no za 1. skontroluj tie hadicky podtlakove k tomu egr
ak by bol otvoreny tak to ostane strasne lenive - to si nepopisoval a s ostatnym 200-300 km das
|
|
07.07.2016 19:43 -
|
2971304
|
|
suomi
|
|
|
Díky moc.Lenive to není jede to normálně.Jak jsem ale psal a během přítího týdne se dozvím co přesně tomu je.Urcite se začne hadičkami.Nevim u teď přesně co dnes ukázal ten diag ale vím ze tam byl psaný egr.Kluci díky za rady.Jumep jetě kdyby jsi byl tak hodný a hodil mi nějaké kódy na ten ventil a váhu a se můu podívat na cz stránkách vím s čím počítat.
jumep napsal(a): no za 1. skontroluj tie hadicky podtlakove k tomu egr
Díky moc.Lenive to není jede to normálně.Jak jsem ale psal a během přítího týdne se dozvím co přesně tomu je.Urcite se začne hadičkami.Nevim u teď přesně co dnes ukázal ten diag ale vím ze tam byl psaný egr.Kluci díky za rady.Jumep jetě kdyby jsi byl tak hodný a hodil mi nějaké kódy na ten ventil a váhu a se můu podívat na cz stránkách vím s čím počítat.
|
|
07.07.2016 19:55 -
|
2971305
|
|
jumep
|
|
|
som v kupeloch a nezobral som si pristupove udaje so sebou, takze teraz ti nic nedam ... ale isto tu je dost ludi co to spravia
som v kupeloch a nezobral som si pristupove udaje so sebou, takze teraz ti nic nedam ... ale isto tu je dost ludi co to spravia
|
|
07.07.2016 20:20 -
|
2971318
|
|
suomi
|
|