| | |
17.03.2016 20:24 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2929674
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
No, skusim to zhrnú.
Jumep písal, e vadny swirl pole auto do nudzaku, Jruze to potvrdil, Audodiag nesúhlasil.
Nekôr Jimik potvrdil e mal vadny swirl a problem z nudzakom, problem vyrieila výmena vadného swirlu.
Človek by si myslel e je to jasne a vadny swirl moe posla auto do nudze ale nie, autodiag ma plno argumentov prečo to neni mone....
Vysvetlenie tejto zahady je e: buď to autodiag doteraz delal divne auta alebo ostatní delali a vlastnia divne auta
No, skusim to zhrnú.
Jumep písal, e vadny swirl pole auto do nudzaku, Jruze to potvrdil, Audodiag nesúhlasil.
Nekôr Jimik potvrdil e mal vadny swirl a problem z nudzakom, problem vyrieila výmena vadného swirlu.
Človek by si myslel e je to jasne a vadny swirl moe posla auto do nudze ale nie, autodiag ma plno argumentov prečo to neni mone....
Vysvetlenie tejto zahady je e: buď to autodiag doteraz delal divne auta alebo ostatní delali a vlastnia divne auta
|
|
17.03.2016 20:38 -
|
2929675
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych to shrnul zase asi tak ze kazdy z nas ma ve sve podstate pravdu..navic divnej je tu citroen
ja bych to shrnul zase asi tak ze kazdy z nas ma ve sve podstate pravdu..navic divnej je tu citroen :D
|
|
17.03.2016 21:11 -
|
2929689
|
|
jruze
|
|
|
No moná máme pravdu vichni - jsou dva typy jeden podtlakem otvírá a druhý podtlakem zavírá(myslím SWIRL) , pokud je netěsnost před ventilem padne do nouze , jestli v obou systémech(typech) ovládání swirlu si teď nevybavuji.
No moná máme pravdu vichni - jsou dva typy jeden podtlakem otvírá a druhý podtlakem zavírá(myslím SWIRL) , pokud je netěsnost před ventilem padne do nouze , jestli v obou systémech(typech) ovládání swirlu si teď nevybavuji.:nevim
|
|
29.04.2016 14:50 -
|
2947090
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Zdar priatelia, som si vedomý e mi budete nadáva, ale situácia si vyaduje instantné rieenie a nemám vežmi čas číta celú diskusiu včera cestou do práce mi začalo auto hrozne huli, po nejakom čase sa mi rozsvietila hláka antipollution fault a ABS/ESP, ziiel som teda na odpočívadlo, vypol motor, čumel pod kapotu na podtlaky, ale vetko sa tvárilo by v pohode. Keď som auto natočil, hulilo + hláka antipollution fault a ako sa otáčky dostali niekde nad 2000 otáčok, tak sa roziarila ABS/ESP a motor iiel do núdzáku... Takto som musel prejs ete cca 400 km. čaká ma ete cesta domov cca 1100 km a v núdzovom reime to bude asi peklo a utrpenie. Chcel by som sa teda v rýchlosti opýta, na čo sa zamera? ovládanie regulácie turba? alebo to môe by aj podtlak k niečomu inému? SWIRL mám odstavený a zaslepený, turbo pár mesiacov po výmene. Nemám prístup k diagnostike a monosti na opravu sú také činiakové
Zdar priatelia, som si vedomý e mi budete nadáva, ale situácia si vyaduje instantné rieenie a nemám vežmi čas číta celú diskusiu :-(((( včera cestou do práce mi začalo auto hrozne huli, po nejakom čase sa mi rozsvietila hláka antipollution fault a ABS/ESP, ziiel som teda na odpočívadlo, vypol motor, čumel pod kapotu na podtlaky, ale vetko sa tvárilo by v pohode. Keď som auto natočil, hulilo + hláka antipollution fault a ako sa otáčky dostali niekde nad 2000 otáčok, tak sa roziarila ABS/ESP a motor iiel do núdzáku... Takto som musel prejs ete cca 400 km. čaká ma ete cesta domov cca 1100 km a v núdzovom reime to bude asi peklo a utrpenie. Chcel by som sa teda v rýchlosti opýta, na čo sa zamera? ovládanie regulácie turba? alebo to môe by aj podtlak k niečomu inému? SWIRL mám odstavený a zaslepený, turbo pár mesiacov po výmene. Nemám prístup k diagnostike a monosti na opravu sú také činiakové :-((((
|
|
29.04.2016 14:55 -
|
2947091
|
|
jumep
|
|
|
huli to zato ze nema vzduch
cize bud ti roztrhlo niektoru hadicu alebo nefunguje Ylonka (kolko bolo stupnov?)
huli to zato ze nema vzduch
cize bud ti roztrhlo niektoru hadicu alebo nefunguje Ylonka (kolko bolo stupnov?)
|
|
29.04.2016 15:03 -
|
2947092
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
cca 10-15
cca 10-15
|
|
29.04.2016 15:04 -
|
2947093
|
|
jumep
|
|
|
skontroluj tie hadice a ked budu ok, skus odpojit ten ventil co je na filtri (len elektricky konektor)
a kontrolovat poriadne - pomackaj ich
skontroluj tie hadice a ked budu ok, skus odpojit ten ventil co je na filtri (len elektricky konektor)
a kontrolovat poriadne - pomackaj ich
|
|
29.04.2016 15:51 -
|
2947105
|
|
Miklásek
|
|
|
vyskúam, ďakujem
vyskúam, ďakujem :)
|
|
29.04.2016 21:16 -
|
2947215
|
|
Miklásek
|
|
|
No, vyzerá to e máme "výhercu" Ako som cestou z roboty čumel pod kapotu, vimol som si, e intercooler je v spodnej časti riadne zasraný od oleja. Vyzerá to by čerstvé (nie tá taká zaschnutá zmieanina oleja a prachu, ale relatívne čerstvo vyzerajúci olej). Take zrejme miesto úniku pretlaku
No, vyzerá to e máme "výhercu" Ako som cestou z roboty čumel pod kapotu, vimol som si, e intercooler je v spodnej časti riadne zasraný od oleja. Vyzerá to by čerstvé (nie tá taká zaschnutá zmieanina oleja a prachu, ale relatívne čerstvo vyzerajúci olej). Take zrejme miesto úniku pretlaku :-(
|
|
29.04.2016 21:35 -
|
2947223
|
|
jumep
|
|
|
ten vacsinou nepraskne az tak zeby robil to co popisujes
tie hadice su ok?
nemas tam niekoho co by ti mohol stupit na plyn?
ten vacsinou nepraskne az tak zeby robil to co popisujes
tie hadice su ok?
nemas tam niekoho co by ti mohol stupit na plyn?
|
|
30.04.2016 00:29 -
|
2947308
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 808 |
|
|
Miklásek napsal(a): ... Keď som auto natočil, hulilo + hláka antipollution fault a ako sa otáčky dostali niekde nad 2000 otáčok, tak sa roziarila ABS/ESP a motor iiel do núdzáku... Takto som musel prejs ete cca 400 km. čaká ma ete cesta domov cca 1100 km a v núdzovom reime to bude asi peklo a utrpenie...
To das v pohode. V nemcoch mi strelila ta zmiesavacia klapka, takze auto bez turba, vykon v ... , cesty preplnene, extremne teplo a dosiel som. Len kopecky, stupania boli problem, vzdy som sa modlil, nech mi to neklesne pod 90, aby ma nemuseli obiehat kamiony...
V Prahe je zevraj dobry servis pre citrony , teda ak by si to mal cestou.
To das v pohode. V nemcoch mi strelila ta zmiesavacia klapka, takze auto bez turba, vykon v ... , cesty preplnene, extremne teplo a dosiel som. Len kopecky, stupania boli problem, vzdy som sa modlil, nech mi to neklesne pod 90, aby ma nemuseli obiehat kamiony...
V Prahe je zevraj dobry servis pre citrony :-d , teda ak by si to mal cestou.
|
|
30.04.2016 07:56 -
|
2947359
|
|
jruze
|
|
|
eisy811 napsal(a): To das v pohode. V nemcoch mi strelila ta zmiesavacia klapka, takze auto bez turba, vykon v ... , cesty preplnene, extremne teplo a dosiel som. Len kopecky, stupania boli problem, vzdy som sa modlil, nech mi to neklesne pod 90, aby ma nemuseli obiehat kamiony...
V Prahe je zevraj dobry servis pre citrony , teda ak by si to mal cestou.
Tam je jediný problém e kdy to hulí tak to můe zatemovat FAP tak e se to zastaví (stalo se mi to v HR - bohuel v AP take jsem si nemohl pomoct podřazováním a některé kopce tam byl problém -FAP ven ale v kopci a pod zátěí dýmovnice,nad 130Km/h u OK(biturbo potřebuje u jen 1300baru přetlak a to u stíhalo) - 1100Km a + to co u najel by mohlo být kritické pro FAP - já skončil po +- 900Km
Tam je jediný problém e kdy to hulí tak to můe zatemovat FAP tak e se to zastaví (stalo se mi to v HR - bohuel v AP take jsem si nemohl pomoct podřazováním a některé kopce tam byl problém -FAP ven ale v kopci a pod zátěí dýmovnice,nad 130Km/h u OK(biturbo potřebuje u jen 1300baru přetlak a to u stíhalo) - 1100Km a + to co u najel by mohlo být kritické pro FAP - já skončil po +- 900Km;-)
|
|
30.04.2016 08:04 -
|
2947363
|
|
Miklásek
|
|
|
No, tak dnes ráno mi prezmenu auto natartovalo bez hláok, keďze som iel len cez mesto, tak som sa nad 2500 otáčok ani nedostal... Ak by mu to takto vydralo a na Slovensko, budem happy. Inak, keď mi cestou do práce auto prelo do núdzaku, tak huli prestalo, akurát hore kopcom som to tlačil aj očami aby to lo aspoň 70 Keď bude auto doma, zrejme s tým navtívim nejakého amana.
Ďakujem vám za ochotu
No, tak dnes ráno mi prezmenu auto natartovalo bez hláok, keďze som iel len cez mesto, tak som sa nad 2500 otáčok ani nedostal... Ak by mu to takto vydralo a na Slovensko, budem happy. Inak, keď mi cestou do práce auto prelo do núdzaku, tak huli prestalo, akurát hore kopcom som to tlačil aj očami aby to lo aspoň 70 :D Keď bude auto doma, zrejme s tým navtívim nejakého amana.
Ďakujem vám za ochotu ;-)
|
|
30.04.2016 12:13 -
|
2947426
|
|
jumep
|
|
|
no este sa viac priklanam k tej diere v sani, prestane ocakavat tlak turba, ubere davkovaniu nafty a prestane hulit
takto nejako sa mi spravala aj ta nestastna Ylonka ked sa zasekavala spodna klapka
no este sa viac priklanam k tej diere v sani, prestane ocakavat tlak turba, ubere davkovaniu nafty a prestane hulit
takto nejako sa mi spravala aj ta nestastna Ylonka ked sa zasekavala spodna klapka
|
|
30.04.2016 14:03 -
|
2947441
|
|
Miklásek
|
|
|
Tak, nakoniec som naiel prasknutú tú zatočemnú hadicu medzi "Y-nom" a predhrievačom vzduchu. Je tam prasklina tak na tri centimetre. bola strane blbo vidie a naiel som ju vlastne a na oahanie. Zabandáujem to ako kedysi na Xsare a domov sa poveziem zase ako pánko Chalani, díky moc za rady Ak sa niekde stretneme, máte u mňa pivo
Tak, nakoniec som naiel prasknutú tú zatočemnú hadicu medzi "Y-nom" a predhrievačom vzduchu. Je tam prasklina tak na tri centimetre. bola strane blbo vidie a naiel som ju vlastne a na oahanie. Zabandáujem to ako kedysi na Xsare a domov sa poveziem zase ako pánko :D Chalani, díky moc za rady ;-) Ak sa niekde stretneme, máte u mňa pivo :palec
|
|
| |
|
|