| | |
23.03.2015 16:14 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2801188
|
|
milek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Tak mě taky postihla ta antipoluce (C5I, 2,2 HDI): poprvé někdy na podzim, mechanik vyměnil nějaké podtlakové zařízení pro svirl - prasklá membránka. Auto jezdilo a do února, kdy jsem ho protáhl po dálnici tak 120 km/hod., po cca 70 km jízdy zas hláka, a rozsvícené vechny oranové kontrolky. V nouzovém reimu jsem dojel na místo. Po dvou dnech stání jsem auto bez problémů nastartoval, kontrolky nesvítily a jezdilo opět normálně. A do té doby, ne jsem jel znova po dálnici. Ujel jsem oněch 70 km a opět hláka Antipollution system faulty a nouzový reim. Po víkendovém odpočinku se opět "samo spravilo" a tak se to opakuje pokadé, kdy chci jet trochu rychleji ne 80 v hodině.
Vím e to chce diag, jen se chci proptat, jestli jste podobnou záhadnou závadu u někdo řeil.
Tak mě taky postihla ta antipoluce (C5I, 2,2 HDI): poprvé někdy na podzim, mechanik vyměnil nějaké podtlakové zařízení pro svirl - prasklá membránka. Auto jezdilo a do února, kdy jsem ho protáhl po dálnici tak 120 km/hod., po cca 70 km jízdy zas hláka, a rozsvícené vechny oranové kontrolky. V nouzovém reimu jsem dojel na místo. Po dvou dnech stání jsem auto bez problémů nastartoval, kontrolky nesvítily a jezdilo opět normálně. A do té doby, ne jsem jel znova po dálnici. Ujel jsem oněch 70 km a opět hláka Antipollution system faulty a nouzový reim. Po víkendovém odpočinku se opět "samo spravilo" a tak se to opakuje pokadé, kdy chci jet trochu rychleji ne 80 v hodině.
Vím e to chce diag, jen se chci proptat, jestli jste podobnou záhadnou závadu u někdo řeil.
|
|
23.03.2015 18:49 -
|
2801225
|
|
jruze
|
|
|
milek napsal(a): Tak mě taky postihla ta antipoluce (C5I, 2,2 HDI): poprvé někdy na podzim, mechanik vyměnil nějaké podtlakové zařízení pro svirl - prasklá membránka. Auto jezdilo a do února, kdy jsem ho protáhl po dálnici tak 120 km/hod., po cca 70 km jízdy zas hláka, a rozsvícené vechny oranové kontrolky. V nouzovém reimu jsem dojel na místo. Po dvou dnech stání jsem auto bez problémů nastartoval, kontrolky nesvítily a jezdilo opět normálně. A do té doby, ne jsem jel znova po dálnici. Ujel jsem oněch 70 km a opět hláka Antipollution system faulty a nouzový reim. Po víkendovém odpočinku se opět "samo spravilo" a tak se to opakuje pokadé, kdy chci jet trochu rychleji ne 80 v hodině.
Někde podtlak - a dosáhne otáčky 2000,- musí měnit otáčky (ubrat- přidat) a tímto způsobem se nouzáku vyhne (v nouzi do opravy)
Někde podtlak - a dosáhne otáčky 2000,- musí měnit otáčky (ubrat- přidat) a tímto způsobem se nouzáku vyhne (v nouzi do opravy):-)
|
|
24.03.2015 13:05 -
|
2801405
|
|
GeorgeP.
|
Město: Bruntál, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Co fčíl...?
Auto u skoro nejede, cuká a chcípe motor na volnoběh...
Co fčíl...? :-)
Auto u skoro nejede, cuká a chcípe motor na volnoběh...
Přílohy: Fotografie0612.jpg ( 109845b ) - Fotografie0613.jpg ( 94783b ) - |
|
24.03.2015 14:47 -
|
2801438
|
|
jumep
|
|
|
nacitat to lexiou, takto je to dost hadanie ... a moze to citat nieco co tam realne neni alebo je nezaujimave
nacitat to lexiou, takto je to dost hadanie ... a moze to citat nieco co tam realne neni alebo je nezaujimave
|
|
25.03.2015 13:03 -
|
2801801
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Je to BOSCH . . . .
Je to BOSCH . . . .
|
|
26.03.2015 12:28 -
|
2802076
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Dnes jsem pro jistotu vyměnil hadičku u swirlu. Byla naprasklá. Myslel jsem si, e mám vyhráno. Nechal jsem vymazat závady, ale skočilo to po pár metrech zpátky. K tomu se přidalo Airbag faulty a něco zřejmě kolem deového senzoru. Auto cuká a nejede plynule . . .
Dnes jsem pro jistotu vyměnil hadičku u swirlu. Byla naprasklá. Myslel jsem si, e mám vyhráno. Nechal jsem vymazat závady, ale skočilo to po pár metrech zpátky. K tomu se přidalo Airbag faulty a něco zřejmě kolem deového senzoru. Auto cuká a nejede plynule . . . :nevim:-((((
|
|
26.03.2015 20:23 -
|
2802209
|
|
jumep
|
|
|
jo, mazanim chyb sa tieto neodstrania, najprv pricinu a ako posledne mazem chyby z jednotky
zajdi s tym za niekym kto vie co s tym a nepatraj po tom (ked nevies otestovat tie veci)
jo, mazanim chyb sa tieto neodstrania, najprv pricinu a ako posledne mazem chyby z jednotky
zajdi s tym za niekym kto vie co s tym a nepatraj po tom (ked nevies otestovat tie veci)
|
|
27.03.2015 10:23 -
|
2802282
|
|
GeorgeP.
|
|
|
Bohuel zřejmě v okolí nemám nikoho, kdo má ,,normální" diagnostiku a nechci se s autem vydávat někam dál, nevím, kdy chcípne úplně. A to ta BOSCHka načítá tak rozdílné údaje??
Bohuel zřejmě v okolí nemám nikoho, kdo má ,,normální" diagnostiku a nechci se s autem vydávat někam dál, nevím, kdy chcípne úplně. A to ta BOSCHka načítá tak rozdílné údaje??
|
|
27.03.2015 17:17 -
|
2802354
|
|
jumep
|
|
|
obd standart pre dieselove motory bol vydany az od 2005, preto to casto krat cita bludy ak to vobec vie nacitat
znova, mazanim chyb sa tieto neopravia
z toho co tam mas:
1614 by mala by zavada obedzovaca (ktory tam nemas)
0190 - najskor regulator tlaku paliva (to by mohlo robit kolisanie otacok a skapinanie), pripadne cerpadlo v nadrzi alebo najhorsia varianta vstrekovace
0235 - prasknuty podtlak (pripadne membrana swirlu)
0121
0221 - potenciometer plynu
nieco z toho moze byt falosne a vela treba zistit z meranych hodnot
obd standart pre dieselove motory bol vydany az od 2005, preto to casto krat cita bludy ak to vobec vie nacitat
znova, mazanim chyb sa tieto neopravia
z toho co tam mas:
1614 by mala by zavada obedzovaca (ktory tam nemas)
0190 - najskor regulator tlaku paliva (to by mohlo robit kolisanie otacok a skapinanie), pripadne cerpadlo v nadrzi alebo najhorsia varianta vstrekovace
0235 - prasknuty podtlak (pripadne membrana swirlu)
0121
0221 - potenciometer plynu
nieco z toho moze byt falosne a vela treba zistit z meranych hodnot
|
|
09.04.2015 08:12 -
|
2807333
|
|
GeorgeP.
|
|
|
A jetě jsem vypozoroval, e to dělá v mírné levé zatáčce při jízdě z meního kopce . . . Na normální diagnostiku u jsem objednaný, tak uvidíme co z toho ,,vyleze" . . .
A jetě jsem vypozoroval, e to dělá v mírné levé zatáčce při jízdě z meního kopce . . . Na normální diagnostiku u jsem objednaný, tak uvidíme co z toho ,,vyleze" . . .
|
|
15.04.2015 17:20 -
chyba vyfukoveho systemu
|
2810431
|
|
cpeticka
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
ahoj pětičky , prolistoval jsem vech 19 stránek pomoci ale nenael jsem informaci při hláce chyba výfukového systému. Dneska to na mě vyskočilo a tak se vás ptám co mě čeká. Svítí oranově kontrolka motoru a na displeji je hláka s vykřičníkem. Zatím jsem nikde nebyl na diagnostice spoléhám spí na vás, zkuené.
C5 II 2006 2.0HDi 6Automat
ahoj pětičky , prolistoval jsem vech 19 stránek pomoci ale nenael jsem informaci při hláce chyba výfukového systému. Dneska to na mě vyskočilo a tak se vás ptám co mě čeká. Svítí oranově kontrolka motoru a na displeji je hláka s vykřičníkem. Zatím jsem nikde nebyl na diagnostice spoléhám spí na vás, zkuené.
C5 II 2006 2.0HDi 6Automat
|
|
15.04.2015 18:20 -
Re: chyba vyfukoveho systemu
|
2810447
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ta hláka je doslova česky "chyba výfukového systému"?
e by jen dalí variace na "Depollution system faulty"?
Ta hláka je doslova česky "chyba výfukového systému"?
|
|
15.04.2015 19:48 -
Re: chyba vyfukoveho systemu
|
2810486
|
|
HonzaC3
|
Město: Bruperk, Auto: C4 Grand Picasso 1,6 hdi | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Vseobecna hlaska. Bez diagnostiky ti nikdo pricinu nerekne.
Vseobecna hlaska. Bez diagnostiky ti nikdo pricinu nerekne.
|
|
15.04.2015 21:15 -
|
2810554
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
TomasT napsal(a): Ta hláka je doslova česky "chyba výfukového systému"?
Kdo má auto v četině, napíe chyba výfukových systému nebo chyba emisního systému, antipollution systém faulty, tento název více lidem dělá problém, proto se bez českého překladu zakládají nová zbytečná vlákna, kdy jsem měl s tímto také problém, musel jsem číst vlákna s cizími názvy, ne jsem nael co jsem potřeboval, stačilo by do názvu připsat pro zjednoduení hledání i překlad, kterému vichni rozumí. Jestli to je mimo mísu, prosím o výmaz, ale něco do sebe to určitě má.
Kdo má auto v četině, napíe chyba výfukových systému nebo chyba emisního systému, antipollution systém faulty, tento název více lidem dělá problém, proto se bez českého překladu zakládají nová zbytečná vlákna, kdy jsem měl s tímto také problém, musel jsem číst vlákna s cizími názvy, ne jsem nael co jsem potřeboval, stačilo by do názvu připsat pro zjednoduení hledání i překlad, kterému vichni rozumí. Jestli to je mimo mísu, prosím o výmaz, ale něco do sebe to určitě má. :-)
|
|
16.04.2015 12:12 -
|
2810655
|
|
cpeticka
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
omlouvám se mám to v němčině a píe to přesně ABGASSYSTEM DEFECT
omlouvám se mám to v němčině a píe to přesně ABGASSYSTEM DEFECT
|
|
17.04.2015 19:40 -
|
2811101
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdy k nám jezdívali dederoni s Warasama do servisu s upadlým výfukem, tak říkávali - AUSPUF KAPUT.
:-d Kdy k nám jezdívali dederoni s Warasama do servisu s upadlým výfukem, tak říkávali - AUSPUF KAPUT. :-))))
|
|
18.04.2015 23:08 -
|
2812124
|
|
jarekbk
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Cau mame doma cerstve C5 2.2HDI r.v.2002. Pri ceste domu od prodejce nam bliklo tady to hlaseni a zaroven i servis. Nechal jsem auto napojit na PC a to naznacilo malo aditiv a zaroven cidlo u fapu. Fap je pruchozi dobre. Jen nas docela stve spotreba pri normalni jizde 60℅ mesto a 40% okresky mame spotrebu podle PC 9-10l. Pri tankovani plna plna spotreba cca sedi. Je mozne ze pricina spotreby je v tom cidle? Nebo je to normalni spotreba? Dekuji
Cau mame doma cerstve C5 2.2HDI r.v.2002. Pri ceste domu od prodejce nam bliklo tady to hlaseni a zaroven i servis. Nechal jsem auto napojit na PC a to naznacilo malo aditiv a zaroven cidlo u fapu. Fap je pruchozi dobre. Jen nas docela stve spotreba pri normalni jizde 60℅ mesto a 40% okresky mame spotrebu podle PC 9-10l. Pri tankovani plna plna spotreba cca sedi. Je mozne ze pricina spotreby je v tom cidle? Nebo je to normalni spotreba? Dekuji
|
|
| |
|
|