| | |
19.04.2014 19:09 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2688527
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
eehm? da sa to mrknut na diag? pokial viem tak na volnobeh mal stabilne hodnoty..ale zajtra to mrknem este raz
eehm? da sa to mrknut na diag? pokial viem tak na volnobeh mal stabilne hodnoty..ale zajtra to mrknem este raz
|
|
19.04.2014 19:13 -
|
2688534
|
|
jumep
|
|
|
nie, neda sa to diag
robi sa to tak ze vytiahnes podtlak z egr ventilu, nasunes nan pistolku rucnu a spravis podtlak, ci vydrzi
ak nemas pistolku, postaci velka striekacka
nie, neda sa to diag
robi sa to tak ze vytiahnes podtlak z egr ventilu, nasunes nan pistolku rucnu a spravis podtlak, ci vydrzi
ak nemas pistolku, postaci velka striekacka
|
|
19.04.2014 19:27 -
|
2688547
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
ok díky, testnem zajtra + mrknem ovladaci ventil podtlaku..mal by to byt ten pri vzduchovom filtri?
ok díky, testnem zajtra + mrknem ovladaci ventil podtlaku..mal by to byt ten pri vzduchovom filtri?
|
|
19.04.2014 19:33 -
|
2688554
|
|
jumep
|
|
|
nie, ten na filtri ovlada len tu spodnu klapku ktora pusta tepli vzduch
na boky hlavy je swirlovi
a potom su 3 pri lavej guli
modry konektor je egr, zeleny (alebo sedy?) je turbo
a cierny je druha klapka Ylonky
co bolo este v detaile tej chyby? (kazdopadne si myslim ze sa mal otvorit egr a neotvoril, coho pricinou moze byt vselico (aj casto krat zanesene podltakove potrubie (na tych spojkach na posilovaci))
nie, ten na filtri ovlada len tu spodnu klapku ktora pusta tepli vzduch
na boky hlavy je swirlovi
a potom su 3 pri lavej guli
modry konektor je egr, zeleny (alebo sedy?) je turbo
a cierny je druha klapka Ylonky
co bolo este v detaile tej chyby? (kazdopadne si myslim ze sa mal otvorit egr a neotvoril, coho pricinou moze byt vselico (aj casto krat zanesene podltakove potrubie (na tych spojkach na posilovaci))
|
|
19.04.2014 19:47 -
|
2688561
|
|
Delict
|
|
|
po dlhsom studiu mam tiez podozrenie na ten egr alebo ovladanie..vyhodim to cele von čo pojde..vičistím egr, privod,trubky prefuknem a uvidíme,, zajtra dam screen z diag,
predbená veliká vďaka
po dlhsom studiu mam tiez podozrenie na ten egr alebo ovladanie..vyhodim to cele von čo pojde..vičistím egr, privod,trubky prefuknem a uvidíme,, zajtra dam screen z diag,
predbená veliká vďaka :palec
|
|
19.04.2014 19:54 -
|
2688567
|
|
jumep
|
|
|
netreba nic cistit
56% a 260 na vahe je vsetko ciste a ok
skor mi pride ze je bud ta membrana prasknuta alebo nieco take, ze ma opozdenie na otvorenie
v horsom pripade moze byt niekde trubka za turbom prasknuta, aj ked to by skor asi malo vplyv na tlak
netreba nic cistit
56% a 260 na vahe je vsetko ciste a ok
skor mi pride ze je bud ta membrana prasknuta alebo nieco take, ze ma opozdenie na otvorenie
v horsom pripade moze byt niekde trubka za turbom prasknuta, aj ked to by skor asi malo vplyv na tlak
|
|
19.04.2014 21:06 -
|
2688640
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Projdi ty rozbočky na hadičkách podtlaku, ta co je u posilovače brzd přípoj od vývěvy a rozbočení na více "spotřebičů" bývá ucpaná bordelem... jde to odtama na turbo a egr tuím ... vyčistit protáhnout, je tam malinká dírka .
Projdi ty rozbočky na hadičkách podtlaku, ta co je u posilovače brzd přípoj od vývěvy a rozbočení na více "spotřebičů" bývá ucpaná bordelem... jde to odtama na turbo a egr tuím ... vyčistit protáhnout, je tam malinká dírka .
|
|
20.04.2014 11:57 -
|
2688822
|
|
Delict
|
|
|
No.. niesom o nič múdrejí.. spravil som pár testov..napichnutý na diag som odpojil egr podtlak, motor zmenil chod na hladí a solenoid vytváral podtlak + hadičku k egr som otestoval stlačeným vzduchom ..drí a je priechodná..tzn EGR funguje a tesní, so striekačkou som podla rád vytvoril podtlak na egr a drí..
Chybička bude asi niekde inde.. na nete som sa dočítal e jednému to robil upchatý kat ?!
Neviem ako pokračova..preiel som vetky dostupné aj menej dostupné hadičky podtlaku,vetko je čisté a drí ako nové, skontroloval akčné členy..vecko funguje..
+v detaile závady nieje nič, pripájam screen
Neaké návrhy čo dalej?
V papieroch k autu som sa dočítal e menili nádr na eolys + doliatie aditíva 1L, swirl klapku ,prehliadka po 11 rokoch, reprogram bsi, prečistenie okruhov nic (alebo aic)
No.. niesom o nič múdrejí.. spravil som pár testov..napichnutý na diag som odpojil egr podtlak, motor zmenil chod na hladí a solenoid vytváral podtlak + hadičku k egr som otestoval stlačeným vzduchom ..drí a je priechodná..tzn EGR funguje a tesní, so striekačkou som podla rád vytvoril podtlak na egr a drí..
Chybička bude asi niekde inde.. na nete som sa dočítal e jednému to robil upchatý kat ?!
Neviem ako pokračova..preiel som vetky dostupné aj menej dostupné hadičky podtlaku,vetko je čisté a drí ako nové, skontroloval akčné členy..vecko funguje..
+v detaile závady nieje nič, pripájam screen
Neaké návrhy čo dalej?
V papieroch k autu som sa dočítal e menili nádr na eolys + doliatie aditíva 1L, swirl klapku ,prehliadka po 11 rokoch, reprogram bsi, prečistenie okruhov nic (alebo aic)
Přílohy: Nepojmenovaný 1.jpg ( 168916b ) - |
|
20.04.2014 12:10 -
|
2688832
|
|
jumep
|
|
|
a bola tam len tato jedna zavada?
v poslednej dobe som tu mal toto v kombinacii s prilis castou zmenou otacok
kazdopadne tu to mas podrobnejsie
Popis diagnostiky:
Po dobu 10 s je zjiován rozdíl mezi poadovaným průtočným mnostvím vzduchu a měřeným průtočným mnostvím vzduchu
Podmínky aktivace diagnostiky:
- Otáčky motoru mezi 750 a 2750 ot/min (tj. otacky v ktorych sa otvara EGR)
Podezřelé zóny:
Systém pro recyklaci výfukových plynu (tj. EGR)
Dávkovač vzduchu (Ylonka na sani - moze sa zasekavat alebo malo zatvarat - skontroluj aj tu vrchnu membranu ci neprepusta / spodny ventil s tych troch pri lavej guli)
Průtokoměr vzduchu (nepravdepodobne v tvojom pripade)
Únik vzduchu za dmychadlem (prasknuty intercooler, hadica, unik na Ylonke, ta plastova trubka, ale znova - prejavovalo by sa to pri stupani na plyn, nie pri ukludneni)
Problém podtlakového okruhu
Snímač tlaku přeplňování
Zanesený okruh recirkulace výfukových plynů
osobne s toho co si napisal - stav pri ktorom sa to stalo si myslim ze je problem niekde v tom ovladani EGR
daj dole tu hadicu co ide z podtlakovej pumpy do posilovaca a pozri to Tcko tam, pripadne ho rovno precisti (jak sa na posilovaci do toho napajaju hadicky)
nemam fotku toho ale vacsinou to je vidiet ze je to zanesene, staci to preplachnut cisticom na brzdy a kompresorom prefukat tie pripojky
na tom obrazku je zakruzkovane co - a modrym oznacene co ide do EGR
vyber teda celu tu trubku a precisti to, hlavne teda to co je modrym (odpoj hadicky)
a bola tam len tato jedna zavada?
v poslednej dobe som tu mal toto v kombinacii s prilis castou zmenou otacok
kazdopadne tu to mas podrobnejsie
Popis diagnostiky:
Po dobu 10 s je zjiován rozdíl mezi poadovaným průtočným mnostvím vzduchu a měřeným průtočným mnostvím vzduchu
Podmínky aktivace diagnostiky:
- Otáčky motoru mezi 750 a 2750 ot/min (tj. otacky v ktorych sa otvara EGR)
Podezřelé zóny:
Systém pro recyklaci výfukových plynu (tj. EGR)
Dávkovač vzduchu (Ylonka na sani - moze sa zasekavat alebo malo zatvarat - skontroluj aj tu vrchnu membranu ci neprepusta / spodny ventil s tych troch pri lavej guli)
Průtokoměr vzduchu (nepravdepodobne v tvojom pripade)
Únik vzduchu za dmychadlem (prasknuty intercooler, hadica, unik na Ylonke, ta plastova trubka, ale znova - prejavovalo by sa to pri stupani na plyn, nie pri ukludneni)
Problém podtlakového okruhu
Snímač tlaku přeplňování
Zanesený okruh recirkulace výfukových plynů
osobne s toho co si napisal - stav pri ktorom sa to stalo si myslim ze je problem niekde v tom ovladani EGR
daj dole tu hadicu co ide z podtlakovej pumpy do posilovaca a pozri to Tcko tam, pripadne ho rovno precisti (jak sa na posilovaci do toho napajaju hadicky)
nemam fotku toho ale vacsinou to je vidiet ze je to zanesene, staci to preplachnut cisticom na brzdy a kompresorom prefukat tie pripojky
na tom obrazku je zakruzkovane co - a modrym oznacene co ide do EGR
vyber teda celu tu trubku a precisti to, hlavne teda to co je modrym (odpoj hadicky)
Přílohy: 87468707_11080446964b2e80e50af94.jpg ( 114923b ) - |
|
20.04.2014 12:25 -
|
2688835
|
|
Delict
|
|
|
len tato jedna závada vo vstrekovani, +sa vzdy pripoji ESP/ASR spomínaná
mrknem este ylonku, ukludnenim myslim kludnejiu jazdu ..drzanie jednej rychlosti 90 mimo mesto
Tčka som preiel, sú ako nové, prefúkol som ich bez problému..
Táto chyba sa zjaví sporadicky, potom sa nezopakuje a zmizne hláka..týden -dva jazdím a píp ..
na nete som naiel niečo ako
P0401
For EDC15C2 intermittent faults, check for water presence in the air filter, or some other similar obstruction. (Favourite after flood water).
..ked mi dorazí balík z hulína tak mením vzduch filter ,paliv..uvidím či to prestane..
kadopádne ::
Systém pro recyklaci výfukových plynu (tj. EGR) - funguje
Průtokoměr vzduchu -hodnoty sú ok..
Únik vzduchu za dmychadlem -toto neviem ako preveri..aký má ma tlak turbo na volnobeh? max rozdiel tlaku?
Problém podtlakového okruhu- nenaiel som iadny problém ale mrknem na to ete raz
Snímač tlaku přeplňování- aké má ma hodnoty a kde je?
Zanesený okruh recirkulace výfukových plynů- zanesený čiastočne je, ale podla diag funguje
len tato jedna závada vo vstrekovani, +sa vzdy pripoji ESP/ASR spomínaná
mrknem este ylonku, ukludnenim myslim kludnejiu jazdu ..drzanie jednej rychlosti 90 mimo mesto
Tčka som preiel, sú ako nové, prefúkol som ich bez problému..
Táto chyba sa zjaví sporadicky, potom sa nezopakuje a zmizne hláka..týden -dva jazdím a píp ..
na nete som naiel niečo ako
P0401
For EDC15C2 intermittent faults, check for water presence in the air filter, or some other similar obstruction. (Favourite after flood water).
..ked mi dorazí balík z hulína tak mením vzduch filter ,paliv..uvidím či to prestane..
kadopádne ::
Systém pro recyklaci výfukových plynu (tj. EGR) - funguje
Průtokoměr vzduchu -hodnoty sú ok..
Únik vzduchu za dmychadlem -toto neviem ako preveri..aký má ma tlak turbo na volnobeh? max rozdiel tlaku?
Problém podtlakového okruhu- nenaiel som iadny problém ale mrknem na to ete raz
Snímač tlaku přeplňování- aké má ma hodnoty a kde je?
Zanesený okruh recirkulace výfukových plynů- zanesený čiastočne je, ale podla diag funguje
|
|
20.04.2014 12:38 -
|
2688837
|
|
jumep
|
|
|
to co si dal anglicky je bezna vec ked sa namoci vaha vzduchu (preto je dobre mat filter s filcom) a ma sa utesnit podblatnik aby nehadzalo vodu do sania a do filtra spravit diera, aby mohla pripadne vytiect
kazdopadne by sa to stalo LEN za mokra
akoze teoreticky to moze robit vaha vzduchu, ak sa to objavuje dost casto, skus ju vymenit a uvidis (resp. si pozicaj na nejaku dobu / vymen s niekym)
unik za dmychadlem - dost tazko, ale mohlo by to by v tych miestach uniku masne
snimac tlaku preplnovani je na intercooleri - to by pisalo aj inu chybu (jedine zeby bol zly a ukazoval malo a turbo vlastne tlacilo viac, znova by to robilo skor v zatazi ako pri ukludneni)
osobne je to bud nieco s tym egr (a tou Ylonkou) alebo je to vaha (kedze to hadze ESP/ASR)
vaha moze byt nacata / nie uplne zla
to co si dal anglicky je bezna vec ked sa namoci vaha vzduchu (preto je dobre mat filter s filcom) a ma sa utesnit podblatnik aby nehadzalo vodu do sania a do filtra spravit diera, aby mohla pripadne vytiect
kazdopadne by sa to stalo LEN za mokra
akoze teoreticky to moze robit vaha vzduchu, ak sa to objavuje dost casto, skus ju vymenit a uvidis (resp. si pozicaj na nejaku dobu / vymen s niekym)
unik za dmychadlem - dost tazko, ale mohlo by to by v tych miestach uniku masne
snimac tlaku preplnovani je na intercooleri - to by pisalo aj inu chybu (jedine zeby bol zly a ukazoval malo a turbo vlastne tlacilo viac, znova by to robilo skor v zatazi ako pri ukludneni)
osobne je to bud nieco s tym egr (a tou Ylonkou) alebo je to vaha (kedze to hadze ESP/ASR)
vaha moze byt nacata / nie uplne zla
|
|
20.04.2014 14:00 -
|
2688848
|
|
Delict
|
|
|
ylonka je ok..funguje.. váhu nemám druhú ,skúsil som vyčisti benzínom aktuálnu..nič sa nezmenilo v údajoch.ani nebola pinavá neako .. príde mi e motor ide inak, má podla mna hrubí chod ..ale kludne to môe by zhodeným spodným deklom
tu je podobná závada :: .link.
tam ale píe e mala aj závady okolo váhy vzduchu...po výmene nové auto..
-auto som zloil..prehnal..ponakladal mu nizke otáčky ..vysoké..záa..bez plynu.. a nič..zase musím čaka kým sa to objaví a za akých okolností
ylonka je ok..funguje.. váhu nemám druhú ,skúsil som vyčisti benzínom aktuálnu..nič sa nezmenilo v údajoch.ani nebola pinavá neako .. príde mi e motor ide inak, má podla mna hrubí chod ..ale kludne to môe by zhodeným spodným deklom :)
tu je podobná závada :: http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=164847
-auto som zloil..prehnal..ponakladal mu nizke otáčky ..vysoké..záa..bez plynu.. a nič..zase musím čaka kým sa to objaví a za akých okolností
|
|
20.04.2014 16:29 -
|
2688879
|
|
jruze
|
|
|
Delict napsal(a): ylonka je ok..funguje.. váhu nemám druhú ,skúsil som vyčisti benzínom aktuálnu..nič sa nezmenilo v údajoch.ani nebola pinavá neako .. príde mi e motor ide inak, má podla mna hrubí chod ..ale kludne to môe by zhodeným spodným deklom
tu je podobná závada :: .link.
To co jsi tam dal jsou ivé hodnoty -jaké hodnoty byly při vzniku chyby? a porovnej s tolerancemi v ivích- mohlo by to nasměrovat kde hledat.Ono to namístě má jiné hodnoty ne za jízdy.
To co jsi tam dal jsou ivé hodnoty -jaké hodnoty byly při vzniku chyby? a porovnej s tolerancemi v ivích- mohlo by to nasměrovat kde hledat.Ono to namístě má jiné hodnoty ne za jízdy.
|
|
20.04.2014 16:59 -
|
2688883
|
|
Delict
|
|
|
iadne data k chybe niesu :: .link.
iadne data k chybe niesu :: http://www.c5club.cz/download.php?fileid=2688823&z=yes
|
|
20.04.2014 17:45 -
|
2688905
|
|
jumep
|
|
|
skusenosti hovoria ze nie vzdy je to tak, toto co ma on je skutocne divna chyba a nebudu na nu asi platit standartne veci
skusenosti hovoria ze nie vzdy je to tak, toto co ma on je skutocne divna chyba a nebudu na nu asi platit standartne veci
|
|
21.04.2014 12:25 -
|
2689086
|
|
Delict
|
|
|
EGR funguje, hodnoty ok, tesnos ok, solenoid ok, podtlak ok..
Skôr myslím e to bude fap alebo váha vzduchu.. tie zvyknú robi krásne nezmysly
EGR funguje, hodnoty ok, tesnos ok, solenoid ok, podtlak ok..
Skôr myslím e to bude fap alebo váha vzduchu.. tie zvyknú robi krásne nezmysly
|
|
21.04.2014 19:56 -
|
2689188
|
|
Delict
|
|
|
ak pole jednu fapoff bezplatne nemám problém
ak pole jednu fapoff bezplatne nemám problém :-d
|
|
| |
|
|