| | |
23.09.2012 20:30 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2507280
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika mozes ist rovno, chyby sa vacsinou same neodstrania
diagnostika mozes ist rovno, chyby sa vacsinou same neodstrania
|
|
24.09.2012 11:46 -
|
2507345
|
|
jumep
|
|
|
ak vyhodi antipollution a neni zaznamenana v riadiacke motora tak v logu by mohla byt
ak vyhodi antipollution a neni zaznamenana v riadiacke motora tak v logu by mohla byt
|
|
22.11.2012 13:58 -
|
2524229
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Zdravím, předem se omlouvám, ale nestíhám číst celé toto téma (musím pracovat a v sobotu potřebuju jet do panělska)..
Po cca hodině jízdy na dálnici vyskočila hláka AF+service a kontrolka motoru, auto jelo pořád stejně, jako vdycky.. Potom jsem dvakrát auto startoval, pořád hláka, teď jsme startovali po třetí, táta mi lapal na plyn, já otevřel a zavřel víčko nádre(včera jsem tankoval), z výfuku ádnej kouř, swirl normálně funguje a hláka pořád. Chcípli sme auto, já prohrabal hadice co jsou vidět hned po otevření kapoty a na těch ventilech u koule na řidičový straně, nastartuju(po čtvrté) a bez hláky a servisu. Trochu jsem to tůroval a tak, ale hláka se neobjevila. Diagnostika bude zítra ráno, co mi prosím, zatím poradíte? Je moný, e jsem tim aháním tu chybu "opravil" a zůstala uloená u jen v paměti? Moc díky, a jetě jednou se omlouvám..
Zdravím, předem se omlouvám, ale nestíhám číst celé toto téma (musím pracovat a v sobotu potřebuju jet do panělska)..
Po cca hodině jízdy na dálnici vyskočila hláka AF+service a kontrolka motoru, auto jelo pořád stejně, jako vdycky.. Potom jsem dvakrát auto startoval, pořád hláka, teď jsme startovali po třetí, táta mi lapal na plyn, já otevřel a zavřel víčko nádre(včera jsem tankoval), z výfuku ádnej kouř, swirl normálně funguje a hláka pořád. Chcípli sme auto, já prohrabal hadice co jsou vidět hned po otevření kapoty a na těch ventilech u koule na řidičový straně, nastartuju(po čtvrté) a bez hláky a servisu. Trochu jsem to tůroval a tak, ale hláka se neobjevila. Diagnostika bude zítra ráno, co mi prosím, zatím poradíte? Je moný, e jsem tim aháním tu chybu "opravil" a zůstala uloená u jen v paměti? Moc díky, a jetě jednou se omlouvám.. :-((((
|
|
23.11.2012 18:20 -
|
2524710
|
|
jumep
|
|
|
bez diagnostiky je to hladanie doblba ... az nenajditelne
to moze byt vaha, egr, tlak nafty ....
bez diagnostiky je to hladanie doblba ... az nenajditelne
to moze byt vaha, egr, tlak nafty ....
|
|
23.11.2012 18:46 -
|
2524722
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Díky za reakci, diag ukázala (nepamatuju si přesně jak mi to bylo řečeno) rozpor teplot před a za katalyzátorem.. Jetě před diag to zmizelo, pak z paměti vymazalo a asi nezbývá nic jinýho ne čekat, jestli se to objeví znovu.. Nebo lze s tím jetě něco v rychlosti preventivně provést?
Díky za reakci, diag ukázala (nepamatuju si přesně jak mi to bylo řečeno) rozpor teplot před a za katalyzátorem.. Jetě před diag to zmizelo, pak z paměti vymazalo a asi nezbývá nic jinýho ne čekat, jestli se to objeví znovu.. Nebo lze s tím jetě něco v rychlosti preventivně provést?
|
|
23.11.2012 19:59 -
|
2524739
|
|
jumep
|
|
|
otazka je ktore cidlo co ukazovalo ... bude nacate a bude dobre ho vymenit, myslim ze sa to ukaze znova, pripadne skontroluj kabelaz k nim
otazka je ktore cidlo co ukazovalo ... bude nacate a bude dobre ho vymenit, myslim ze sa to ukaze znova, pripadne skontroluj kabelaz k nim
|
|
23.11.2012 23:30 -
|
2524850
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Auto bylo zvednutý, čidla na pohled ok, mohla to prej bejt jen nějaká náhoda(vlhkost atd) nebo bude odcházet jedno z těch čidel, no uvidíme, na chod auta jako takovýho by to nemělo mít vliv pokud vím.. ?
Auto bylo zvednutý, čidla na pohled ok, mohla to prej bejt jen nějaká náhoda(vlhkost atd) nebo bude odcházet jedno z těch čidel, no uvidíme, na chod auta jako takovýho by to nemělo mít vliv pokud vím.. ?
|
|
24.11.2012 00:21 -
|
2524866
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud pojede dlouhou treku po dálnicích do panělska tak se FAP vypálí i bez případné regenerace a nic se neucpe - to spí v městském povozu a jedění kolem komína.
Pokud pojede dlouhou treku po dálnicích do panělska tak se FAP vypálí i bez případné regenerace a nic se neucpe - to spí v městském povozu a jedění kolem komína.
|
|
24.11.2012 11:02 -
|
2524937
|
|
kesur
|
|
|
Přidám svůj záitek- včera poprvé hláka "depolution system faulty", rozsvítila se kontrolka FAP a to při prudkém zatočení volantu v zatáčce. Nádr skoro prázdná, dojezd cca 80 km. Auto jelo normálně, ádný nouzák. Při opakovaných asi třech startech se opakovala hláka i kontrolka. Zajel jsem k pumpě, dotankoval a od té doby O.K. Mohlo to být tou skoro prázdnou nádrí?
Zatím nic neřeím a zůstávám v pozici čekatele...
Přidám svůj záitek- včera poprvé hláka "depolution system faulty", rozsvítila se kontrolka FAP a to při prudkém zatočení volantu v zatáčce. Nádr skoro prázdná, dojezd cca 80 km. Auto jelo normálně, ádný nouzák. Při opakovaných asi třech startech se opakovala hláka i kontrolka. Zajel jsem k pumpě, dotankoval a od té doby O.K. Mohlo to být tou skoro prázdnou nádrí?
Zatím nic neřeím a zůstávám v pozici čekatele...
|
|
24.11.2012 11:04 -
|
2524938
|
|
jumep
|
|
|
informacia z toho cidla ma zasadny vplyv na stav a funkciu fapu a pripadne jeho prezitie
totiz ono sa to snazi udrzat okolo 500 stupnov pri regeneracii - pri vyssej teplote hrozi poskodenie keramickej vlozky filtra a vlastne sa to ani nevie zregenerovat ked treba, neviem ako funguje v tomto pripade nudzovy rezim pre regeneraciu
kesur: kontrolka fapu neexistuje .. to je kontrolka motora a s fapom ta hlaska na 90% nemava nic spolocne
ak si mal malo paliva v nadrzi je mozne ze nasalo vzduch a zablbla regulacia, osobne by som len pre istotu precital co vybehlo v diagnostike, veci je dobre riesit v pociatku nez neskor ked rozbiju nieco viac
informacia z toho cidla ma zasadny vplyv na stav a funkciu fapu a pripadne jeho prezitie
totiz ono sa to snazi udrzat okolo 500 stupnov pri regeneracii - pri vyssej teplote hrozi poskodenie keramickej vlozky filtra a vlastne sa to ani nevie zregenerovat ked treba, neviem ako funguje v tomto pripade nudzovy rezim pre regeneraciu
kesur: kontrolka fapu neexistuje .. to je kontrolka motora a s fapom ta hlaska na 90% nemava nic spolocne
ak si mal malo paliva v nadrzi je mozne ze nasalo vzduch a zablbla regulacia, osobne by som len pre istotu precital co vybehlo v diagnostike, veci je dobre riesit v pociatku nez neskor ked rozbiju nieco viac
|
|
24.11.2012 11:17 -
|
2524943
|
|
kesur
|
|
|
No podle manuálu se ta kontrolka jmenuje - "Kontrolka funkce systému
redukce znečitění"
Ale to je jedno, zajdu radi na diag.
No podle manuálu se ta kontrolka jmenuje - "Kontrolka funkce systému
redukce znečitění"
Ale to je jedno, zajdu radi na diag.
|
|
24.11.2012 11:18 -
|
2524945
|
|
DeFuckTo
|
|
|
No nezbyde mi asi nic jinýho ne s tím jet no.. Cestou do servisu jsem to rozjel na asi 190 a hláka se neukázala.. Jinak rozsvítila se, jak sem psal, asi po hodině jízdy na dálnici při 130kmh, ádný zrychlení, zpomalení nic, zkrátka při konstantní jízdě..
No nezbyde mi asi nic jinýho ne s tím jet no.. Cestou do servisu jsem to rozjel na asi 190 a hláka se neukázala.. Jinak rozsvítila se, jak sem psal, asi po hodině jízdy na dálnici při 130kmh, ádný zrychlení, zpomalení nic, zkrátka při konstantní jízdě..
|
|
24.11.2012 11:22 -
|
2524951
|
|
jumep
|
|
|
preto som ti hovoril ze este skontroluj kabelaz, ci neni niekde predrata a nechyta to skrat
aspon si pamatas ktore cidlo to pisalo?
kesur: Kontrolka funkce systému redukce znečitění - neni fap, ale celkovy emisny system auta ktoreho fap je jednoduchou sucastou - to je len blbo pomenovane, malo by to by pomenovane ako vseobecna zavada motora, kvoli ktorej auto neplni emisne normy ... (to je aj pricina preco na starych autach extra toto nevybiehalo aj ked realne nieco bolo zle - teraz je to niekolkonasobne sledovane aby to dokazalo plnit to co vyrobca deklaroval v danej dobe)
preto som ti hovoril ze este skontroluj kabelaz, ci neni niekde predrata a nechyta to skrat
aspon si pamatas ktore cidlo to pisalo?
kesur: Kontrolka funkce systému redukce znečitění - neni fap, ale celkovy emisny system auta ktoreho fap je jednoduchou sucastou - to je len blbo pomenovane, malo by to by pomenovane ako vseobecna zavada motora, kvoli ktorej auto neplni emisne normy ... (to je aj pricina preco na starych autach extra toto nevybiehalo aj ked realne nieco bolo zle - teraz je to niekolkonasobne sledovane aby to dokazalo plnit to co vyrobca deklaroval v danej dobe)
|
|
24.11.2012 11:29 -
|
2524952
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Kabelá i čidla kontrolovali, to je prej ok, ale který čidlo to provedlo, to netuím.. :/
Jetě se mě ptali, jestli sem netankoval nějaký prémiový palivo.. Netankoval, tankuju pořád u Agipu Dieseltech (z 80ti % u jedný stanice) a jen dolévám momentálně zimní aditivum..
Kabelá i čidla kontrolovali, to je prej ok, ale který čidlo to provedlo, to netuím.. :/
Jetě se mě ptali, jestli sem netankoval nějaký prémiový palivo.. Netankoval, tankuju pořád u Agipu Dieseltech (z 80ti % u jedný stanice) a jen dolévám momentálně zimní aditivum..
|
|
24.11.2012 11:39 -
|
2524953
|
|
kesur
|
|
|
Jumep: Aha, tak dík, studuji jak blbý abych měl jasno...
Jumep: Aha, tak dík, studuji jak blbý abych měl jasno...
|
|
24.11.2012 13:37 -
|
2524992
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Výpis z diag:
Přechodná závada
Signál o teplotě na vstupu do katalyzátoru (kat 1). Zkrat na + nebo přeruení obvodu
Přechodná závada
Signál teploty na výstupu katalyzátoru (kat 2). Koherence mezi teplotou kat 1 a teplotou kat 2
Přechodná závada
Signál teploty katalyzátoru. Porucha snímačů teploty na vstupu a na výstupu z katalyzátoru
Co si o tom myslíte, nebo myslí, Jumepe..? Díky..
Výpis z diag:
Přechodná závada
Signál o teplotě na vstupu do katalyzátoru (kat 1). Zkrat na + nebo přeruení obvodu
Přechodná závada
Signál teploty na výstupu katalyzátoru (kat 2). Koherence mezi teplotou kat 1 a teplotou kat 2
Přechodná závada
Signál teploty katalyzátoru. Porucha snímačů teploty na vstupu a na výstupu z katalyzátoru
Co si o tom myslíte, nebo myslí, Jumepe..? :-) Díky..
|
|
24.11.2012 15:26 -
|
2525010
|
|
Hanz 397
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Výpis z diag:
Přechodná závada
Přechodná závada
Přechodná závada
Co si o tom myslíte, nebo myslí, Jumepe..? Díky..
Měl jsem úplně stejný závady loni v zimě,na pohled bylo ve ok,v diag v hodnotách bludy,ale kdy jsem el po kabelech pod zadeklováním podlahy,tak jsem zjistil,e jsem tam měl myí návtěvu... Zaletováno,zaizolováno a klid...
Měl jsem úplně stejný závady loni v zimě,na pohled bylo ve ok,v diag v hodnotách bludy,ale kdy jsem el po kabelech pod zadeklováním podlahy,tak jsem zjistil,e jsem tam měl myí návtěvu... Zaletováno,zaizolováno a klid...
|
|
24.11.2012 21:45 -
|
2525063
|
|
jumep
|
|
|
myslim si o tom ze cidlo pred katalyzatorom bude bud zle alebo kabelaz
ked by pozreli hodnoty tak budu bludne
mas to tam jasne napisane: Signál o teplotě na vstupu do katalyzátoru (kat 1). Zkrat na + nebo přeruení obvodu
bud to malo zlu hodnotu (absolutne mimo rozsah - vtedy to hodi takuto hlasku) alebo skor je fakt problem v konektore, kabelazi alebo cidle samotnom (nove je sakra drahe)
myslim si o tom ze cidlo pred katalyzatorom bude bud zle alebo kabelaz
ked by pozreli hodnoty tak budu bludne
mas to tam jasne napisane: Signál o teplotě na vstupu do katalyzátoru (kat 1). Zkrat na + nebo přeruení obvodu
bud to malo zlu hodnotu (absolutne mimo rozsah - vtedy to hodi takuto hlasku) alebo skor je fakt problem v konektore, kabelazi alebo cidle samotnom (nove je sakra drahe)
|
|
| |
|
|