| | |
11.03.2012 20:55 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2457913
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Zdravíčko lidičky, vloni v říjnu mi poprvně vyskočila hláka "Antipollution system faulty", zprvu vyskočila tak jednou za několik set kilometrů, teď to vyskakuje kadou druhou jízdu Jeliko neznám ve svém okolí solidní servis, kde by byli schopni spolehlivě diagnostikovat c5, mám dvě zkuenosti, jednu s autorizovaným a jednu s obyč. servisem, vdy byl jejich přístup nedůvěryhodný, připadalo mi, jako by se s tím teprve sami učili, chtěl bych vás poprosit, jestli nevíte o někom (okolí Třebíče, dejme tomu do vzdálenosti 60 km), kdo by se mi na to mrkl a odhalil příčinu? Předem díly za info.
Zdravíčko lidičky, vloni v říjnu mi poprvně vyskočila hláka "Antipollution system faulty", zprvu vyskočila tak jednou za několik set kilometrů, teď to vyskakuje kadou druhou jízdu :-( Jeliko neznám ve svém okolí solidní servis, kde by byli schopni spolehlivě diagnostikovat c5, mám dvě zkuenosti, jednu s autorizovaným a jednu s obyč. servisem, vdy byl jejich přístup nedůvěryhodný, připadalo mi, jako by se s tím teprve sami učili, chtěl bych vás poprosit, jestli nevíte o někom (okolí Třebíče, dejme tomu do vzdálenosti 60 km), kdo by se mi na to mrkl a odhalil příčinu? Předem díly za info.
|
|
11.03.2012 21:06 -
|
2457914
|
|
jumep
|
|
|
najskor budu podtlakove hadicky
najskor budu podtlakove hadicky
|
|
11.03.2012 21:25 -
|
2457919
|
|
Hedgehok
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 34 |
|
|
jumep napsal(a): najskor budu podtlakove hadicky
ano,kdy mi to začalo na podzim hlásit "antipolllution fault" tak po 1.diagnostice servis-čistění váhy ujeto asi 80 km,2.diagnostice-výměna ventilu - interval asi měsíc a půl a přeli na 3.diag-výměna podtlak.hadičky a asi se trefili,nyní je 2 měsíce klid. ,na vyjmuté hadičce nebylo nic vidět .1 a druhá návtěva asi 5000,-kč,třetí v rámci reklamace.
ano,kdy mi to začalo na podzim hlásit "antipolllution fault" tak po 1.diagnostice servis-čistění váhy ujeto asi 80 km,2.diagnostice-výměna ventilu - interval asi měsíc a půl a přeli na 3.diag-výměna podtlak.hadičky a asi se trefili,nyní je 2 měsíce klid.:palec ,na vyjmuté hadičce nebylo nic vidět .1 a druhá návtěva asi 5000,-kč,třetí v rámci reklamace.
|
|
12.03.2012 17:51 -
|
2458095
|
|
JirkaŘ
|
|
|
lemac: koukám e má stejný motor 2,2 HDi jako mám já. Zkus se podívat ze zadu za motor, rukou nahmatat hadičku EGR ventilu a zkusit, zda není zteřelá. U mě příčinou hláky byla právě ta, která je na fotkách.
Potom zkus se podívat i na dalí podtlakové hadičky (některé jsou jako silonové trubičky). Můou se na některých místech odpojit, zlámat, prodřít. U mne se jedna málem prodřela o airbox vzduchového filtru. (poslední 3. fotka)
lemac: koukám e má stejný motor 2,2 HDi jako mám já. Zkus se podívat ze zadu za motor, rukou nahmatat hadičku EGR ventilu a zkusit, zda není zteřelá. U mě příčinou hláky byla právě ta, která je na fotkách.
Potom zkus se podívat i na dalí podtlakové hadičky (některé jsou jako silonové trubičky). Můou se na některých místech odpojit, zlámat, prodřít. U mne se jedna málem prodřela o airbox vzduchového filtru. (poslední 3. fotka)
Přílohy: DSCN1767.JPG ( 196985b ) - DSCN1768.JPG ( 207796b ) - DSCN1756.JPG ( 245118b ) - |
|
12.03.2012 18:00 -
|
2458106
|
|
jumep
|
|
|
.link.
tiez som toto nafotil raz
http://www.c5club.cz/profiles/jumep.html?kod=32&ids=jumep&gal=44829227#pc
tiez som toto nafotil raz
|
|
13.03.2012 08:48 -
|
2458282
|
|
lemac
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Pánové, díky za nápady. Včera jsem v podvečer zběně mrknul, jedna hadička byla prasklá, nevím na co přesně vede na obrázku označena lutým kroukem. Na EGR mrknu o víkendu, a bude víc času a světla Díky za nápady, dám vědět, jak to dopadlo.
Pánové, díky za nápady. Včera jsem v podvečer zběně mrknul, jedna hadička byla prasklá, nevím na co přesně vede na obrázku označena lutým kroukem. Na EGR mrknu o víkendu, a bude víc času a světla ;-) Díky za nápady, dám vědět, jak to dopadlo. :palec
Přílohy: podtlak.png ( 149208b ) - Hadička co byla prasklá. |
|
14.03.2012 14:15 -
|
2458753
|
|
jruze
|
|
|
Schema celého podtlakového systému.
Schema celého podtlakového systému.
Přílohy: 1756a87a.jpg ( 108016b ) - |
|
19.03.2012 20:26 -
|
2459955
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
paja.lbc napsal(a): Ahoj vem,
tak jsem se stal té majitelem této chyby. Diagnostika ukázala 3 chyby.
P0101 - Signál průtokoměru. Koherence sníeného průtoku vzduchu.
P1138 - Regulátor tlaku paliva.Vypnutí je poadováno, ale regulátor je stále aktivní
P1537 - Strategie proti varu(V84->). Strategie je aktivována.
Závady smazány
Druhý den závada naskočila znovu.
Dalí diagnostika ukázala závadu na okruhu recirkulace výfukových plynů.
Auto se chová tak, e pokud je studené, a s chybou, tak nejde do otáček, netáhne. Pokud ujedu cca 1-2 km náhle se probudí a jede jako kdyby se nic nedělo. Pokud v rámci dne jezdím s několika zastávkami dojde k výmazu chyby (kontrolka i displej). Druhý den je tam zpět. Stačí nastartovat a ani jetě nemusím lápnout na plyn.
Otázka zní, je to na nový EGR? Hadičky podtlaku jsem ji kontroloval a nic patně jsem nenael.
Díky za kadou radu.
Tak problém vyřeen.
Po dohodě jsem navtívil Jardu (jruze). Napíchl diagnostiku, pravil vadná váha.
Po návratu domů jsem koupil novou váhu a vyměnil. Auto je bez chyb a jede jak z praku.
Takhle jetě nejezdilo co ho mám.
No kdo umí, ten umí.
Tak problém vyřeen.
Po dohodě jsem navtívil Jardu (jruze). Napíchl diagnostiku, pravil vadná váha.
Po návratu domů jsem koupil novou váhu a vyměnil. Auto je bez chyb a jede jak z praku.
Takhle jetě nejezdilo co ho mám. :-)
No kdo umí, ten umí. :palec
|
|
04.04.2012 19:16 -
|
2465950
|
|
Lena.25
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím, tak jsem to tady pročítala a opravdu hláka antipollution fault můe znamenat cokoliv. Mám C5 2 měsíce a jen starosti. Poprvné mi tuto hláku opravovali výměnou vzduchového filtru. Za dva dny auto začalo znovu. Take znovu do servisu, ted pro změnu přili s verzí regulátor tlaku paliva. Nevíto o tom někdo něco jestli to opravdu můe souviset nebo ze mě jen servis tahá prachy ???
Zdravím, tak jsem to tady pročítala a opravdu hláka antipollution fault můe znamenat cokoliv. Mám C5 2 měsíce a jen starosti. Poprvné mi tuto hláku opravovali výměnou vzduchového filtru. Za dva dny auto začalo znovu. Take znovu do servisu, ted pro změnu přili s verzí regulátor tlaku paliva. Nevíto o tom někdo něco jestli to opravdu můe souviset nebo ze mě jen servis tahá prachy ???
|
|
04.04.2012 19:37 -
|
2465957
|
|
Hanz 397
|
|
|
Klidně to můe být. Kam jezdí do servisu?
Klidně to můe být. Kam jezdí do servisu?
|
|
04.04.2012 19:54 -
|
2465976
|
|
Lena.25
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
tak oprava neměnili vzduchovej filtr ale regulátor tlaku vzduchu... u jsem z toho fakt zblblá
tak oprava neměnili vzduchovej filtr ale regulátor tlaku vzduchu... u jsem z toho fakt zblblá :D
|
|
04.04.2012 19:55 -
|
2465978
|
|
jumep
|
|
|
tak ak to spravi este raz, zmen servis .. lebo tyto zjavne hladaju a neriesia
tak ak to spravi este raz, zmen servis .. lebo tyto zjavne hladaju a neriesia
|
|
04.04.2012 20:10 -
|
2465980
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak jetě jednou:kde servisuje? A regulátor tlaku vzduchu? Asi na turbíně... 4Jumep-na Citroenu se dá měnit ? Větinou jen ventil,nebo s turbínou,né?
Tak jetě jednou:kde servisuje? A regulátor tlaku vzduchu? Asi na turbíně... 4Jumep-na Citroenu se dá měnit :-o ? Větinou jen ventil,nebo s turbínou,né?
|
|
04.04.2012 20:13 -
|
2465981
|
|
jumep
|
|
|
myslim si ze na mysli bola vaha vzduchu
co sa tyka regulatoru, je to obycajna podtlakova cievka (ventil) a novsie turba maju ten snimac nastavenia turba, ten sa da vymenit a potom klasicke tlakove cidlo
myslim si ze na mysli bola vaha vzduchu
co sa tyka regulatoru, je to obycajna podtlakova cievka (ventil) a novsie turba maju ten snimac nastavenia turba, ten sa da vymenit a potom klasicke tlakove cidlo
|
|
04.04.2012 20:23 -
|
2465984
|
|
Hanz 397
|
|
|
To jo,turba s el regulací místo podtlakové se ale taky větinou mění komplet... Aspoň jsem jí teda zatím nikde na ádné auto zvlá neviděl... Nebo jsem moc mladej a jetě jsem neviděl spoustu věcí
To jo,turba s el regulací místo podtlakové se ale taky větinou mění komplet... Aspoň jsem jí teda zatím nikde na ádné auto zvlá neviděl... Nebo jsem moc mladej a jetě jsem neviděl spoustu věcí :-d
|
|
04.04.2012 21:08 -
|
2466021
|
|
Lena.25
|
|
|
ano měla jsem na mysli ventil tlaku vzduch a ted chtějí měnit regulátor tlaku paliva,,, njn chlapi jsem jen enská ,,,, jinak jsem to měla v nějakym malym servisu přes známýho, to bylo poprvé a po druhé to bylo u původního majitele který má shodou okolností servis. Měl tam auto jeden den a usoudil e autu nic není, jako na potvoru nic nesvítilo ani se to nedusilo ,,, prostě nic. Take jediný co udělal tak zavolal zase svému známému přímo do citroenu a tam jen tlomočil závady co jsem mu já sdělila a tak usoudili e by to mohl být ten regulátor tlaku paliva a jetě mi doporučil nechat si doplnit nějaký aditivum, ale e to musim přímo do citroenu. Jo a diagnostice mi zase říkali e je to kolem čerpadla. Fakt u mám vztek
ano měla jsem na mysli ventil tlaku vzduch a ted chtějí měnit regulátor tlaku paliva,,, njn chlapi jsem jen enská :-d,,,, jinak jsem to měla v nějakym malym servisu přes známýho, to bylo poprvé a po druhé to bylo u původního majitele který má shodou okolností servis. Měl tam auto jeden den a usoudil e autu nic není, jako na potvoru nic nesvítilo ani se to nedusilo ,,, prostě nic. Take jediný co udělal tak zavolal zase svému známému přímo do citroenu a tam jen tlomočil závady co jsem mu já sdělila a tak usoudili e by to mohl být ten regulátor tlaku paliva a jetě mi doporučil nechat si doplnit nějaký aditivum, ale e to musim přímo do citroenu. Jo a diagnostice mi zase říkali e je to kolem čerpadla. Fakt u mám vztek :-(
|
|
04.04.2012 21:10 -
|
2466023
|
|
Lena.25
|
|
|
omlouvám se za překlepy, ale jakmile začnu mluvit o autu tak mám akorát nervy
omlouvám se za překlepy, ale jakmile začnu mluvit o autu tak mám akorát nervy
|
|
04.04.2012 21:23 -
|
2466026
|
|
jumep
|
|
|
zle zle a zle ... fakt si najdi niekoho kto vie co s tym, lebo sa nedoplatis a zanevres na nieco co za to nemoze
zle zle a zle ... fakt si najdi niekoho kto vie co s tym, lebo sa nedoplatis a zanevres na nieco co za to nemoze
|
|
| |
|
|