| | |
21.01.2012 20:33 -
Re: Depollution system faulty - dieselové motory
|
2443005
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
jetě jedna otázka dá se to zjistit kdy to smazali? jestli mám jed na diag hned nebo a to nahlásí znova.
snad se blbě neptám diky
jetě jedna otázka dá se to zjistit kdy to smazali? jestli mám jed na diag hned nebo a to nahlásí znova.
snad se blbě neptám:-( diky:palec
|
|
21.01.2012 20:37 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2443008
|
|
jumep
|
|
|
zhavice sa tam objavia znova, ak su realne zle
a ak to chces preverit, tak tomu daj na 3jkde podlahu a kus tak prejdi, proste chod na 4500 - 4800 otackach aspon 30 sekund
zhavice sa tam objavia znova, ak su realne zle
a ak to chces preverit, tak tomu daj na 3jkde podlahu a kus tak prejdi, proste chod na 4500 - 4800 otackach aspon 30 sekund
|
|
21.01.2012 20:38 -
|
2443009
|
|
jruze
|
|
|
Je otázka proč se tam objevily - mohlo se stát slabou baterii. Pokud ta závada přetrvává objeví se opět buď hned a nebo kdy navodí stejnou situaci ve které se ukázaly předtím.Počkal bych - pokud se auto chová normálně.
Je otázka proč se tam objevily - mohlo se stát slabou baterii. Pokud ta závada přetrvává objeví se opět buď hned a nebo kdy navodí stejnou situaci ve které se ukázaly předtím.Počkal bych - pokud se auto chová normálně.
|
|
22.01.2012 17:58 -
|
2443217
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
zatím jezdí i po doporučení auto protáhnout ,tak uvidím ale a se vrátím tak určitě diagnostika
zatím jezdí :palec i po doporučení auto protáhnout ,tak uvidím ale a se vrátím tak určitě diagnostika;-)
Přílohy: Fotografie0165.jpg ( 1585364b ) - Fotografie0166.jpg ( 1744107b ) - |
|
31.01.2012 10:53 -
|
2445873
|
|
cyryl
|
Město: Rymava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Tak dnes po cca 20km jazdy podialnici mi vypisalo auto to iste. Auto je v zaruke, tak idem do servisu na diagnostiku. Poobede snad budem vediet viac.
Tak dnes po cca 20km jazdy podialnici mi vypisalo auto to iste. Auto je v zaruke, tak idem do servisu na diagnostiku. Poobede snad budem vediet viac.
|
|
31.01.2012 14:40 -
|
2445918
|
|
cyryl
|
Město: Rymava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Prestalo mi to hlasit prave na ceste do servisu. Diagnostika neukazala nic. Precistili mi palivovy filter a uvidime co bude dalej.
Prestalo mi to hlasit prave na ceste do servisu. Diagnostika neukazala nic. Precistili mi palivovy filter a uvidime co bude dalej.
|
|
31.01.2012 15:02 -
|
2445922
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pročistit palivový filtr je stejný, jako vyměnit bahno za bláto. Mám s tím zkuenosti. Jedině vyměnit, buď vloku a nebo celý, co je případ mého auta a taky 1.6 HDi. Palivový filtr se tak zanese, e stačí nií teplota a u nepropoutí naftu. Ten sajrajt v něm nejde ničím obyčejným rozpustit, take jediný moný čitění je výměna. A u HDi je potřeba měnit co nejčastěji, zpravidla při výměně oleje. Pamatuj, e to je jediná ochrana tvýho vstřikovacího systému, kterej se pínou v naftě můe pokodit, nebo i zničit. A e i v tý nejlepí naftě těch drobných nečistot je hodně, to poznal kadý, kdo se někdy setkal se starí vlokou filtru. A jestli ti autorizák v záruce tvrdí, e to pročistil, tak le a podvádí a pravděpodobně si tě připravuje na větí opravu. Nedej se odbýt a pokud nechtějí spolupracovat, změň servis. Uvidí, co ti na to řeknou jinde. I s tím mám bohatý zkuenosti.
Pročistit palivový filtr je stejný, jako vyměnit bahno za bláto. Mám s tím zkuenosti. Jedině vyměnit, buď vloku a nebo celý, co je případ mého auta a taky 1.6 HDi. Palivový filtr se tak zanese, e stačí nií teplota a u nepropoutí naftu. Ten sajrajt v něm nejde ničím obyčejným rozpustit, take jediný moný čitění je výměna. A u HDi je potřeba měnit co nejčastěji, zpravidla při výměně oleje. Pamatuj, e to je jediná ochrana tvýho vstřikovacího systému, kterej se pínou v naftě můe pokodit, nebo i zničit. A e i v tý nejlepí naftě těch drobných nečistot je hodně, to poznal kadý, kdo se někdy setkal se starí vlokou filtru. A jestli ti autorizák v záruce tvrdí, e to pročistil, tak le a podvádí a pravděpodobně si tě připravuje na větí opravu. Nedej se odbýt a pokud nechtějí spolupracovat, změň servis. Uvidí, co ti na to řeknou jinde. I s tím mám bohatý zkuenosti.
|
|
31.01.2012 17:39 -
|
2445949
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
jen doplní, e palivový filtr je nejlepí měnit před zimou. Já ho měnil s přezutím na zimáky.
jen doplní, e palivový filtr je nejlepí měnit před zimou. Já ho měnil s přezutím na zimáky.
|
|
31.01.2012 17:39 -
|
2445951
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak to som netusil, ze sa da palivovy filter precistit......
Tak to som netusil, ze sa da palivovy filter precistit......
|
|
06.02.2012 16:48 -
|
2448303
|
|
fugas
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Ahoj vichni.Pročítal jsem a pročítal,ale k mému problému jsem nenael nic konkrétního.Na displayi C5I 2.2HDI se objevila hláka e není signál od čtyř snímačů na kolech(přesné znění neznám,neměl jsem monost to vidět).Po tomto display píe ABS/ASR/ESP NOT FUNCTIONING a pak ANTIPOLLUTION FAULT.U vim e vechno souvisí se vím,ale Lexia kromě toho e potvrdila nepřítomnost signálu od vech čtyř snímačů taky vyčetla jako permanentní poruchu: REGULACE MOMENTU MOTORU.Neví prosím někdo kde hledat?
Ahoj vichni.Pročítal jsem a pročítal,ale k mému problému jsem nenael nic konkrétního.Na displayi C5I 2.2HDI se objevila hláka e není signál od čtyř snímačů na kolech(přesné znění neznám,neměl jsem monost to vidět).Po tomto display píe ABS/ASR/ESP NOT FUNCTIONING a pak ANTIPOLLUTION FAULT.U vim e vechno souvisí se vím,ale Lexia kromě toho e potvrdila nepřítomnost signálu od vech čtyř snímačů taky vyčetla jako permanentní poruchu: REGULACE MOMENTU MOTORU.Neví prosím někdo kde hledat?
|
|
06.02.2012 17:24 -
|
2448316
|
|
jruze
|
|
|
Zajeď k někomu kdo má diag a kdo s ní umí a on to najde a opraví - kde hledat to od stolu nejde.Čidla se vypnou přes diag,ostatní se musí dohledat v měřených hodnotách a fizickou kontrolou na autě.Takhle opravdu neumím - zkontroluj podtlaky a funkčnost jednotlivých komponentů.
Zajeď k někomu kdo má diag a kdo s ní umí a on to najde a opraví - kde hledat to od stolu nejde.Čidla se vypnou přes diag,ostatní se musí dohledat v měřených hodnotách a fizickou kontrolou na autě.Takhle opravdu neumím - zkontroluj podtlaky a funkčnost jednotlivých komponentů.
|
|
06.02.2012 17:36 -
|
2448317
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
No ak RJ motora nevie info od ESP tak hodi aj ona zavadu, co je logicke ked nevie ako ma regulovat moment motoru. Takze motoru nemusi byt nic, treba riesit ABS/ESP.
No ak RJ motora nevie info od ESP tak hodi aj ona zavadu, co je logicke ked nevie ako ma regulovat moment motoru. Takze motoru nemusi byt nic, treba riesit ABS/ESP.
|
|
06.02.2012 17:47 -
|
2448328
|
|
fugas
|
|
|
Můj domácí francouzský vozový park mě u před dvěma lety donutil pořídit Lexii,to abych právě k nikomu nemusel...Taky u mi dost pomohla.Ale ne vdycky je člověk hned moudrejPodtlaky okouknu,je toti divný e se odporoučely vechny signály v minutě.
Můj domácí francouzský vozový park mě u před dvěma lety donutil pořídit Lexii,to abych právě k nikomu nemusel...Taky u mi dost pomohla.Ale ne vdycky je člověk hned moudrej:nevimPodtlaky okouknu,je toti divný e se odporoučely vechny signály v minutě.
|
|
06.02.2012 17:52 -
|
2448332
|
|
fugas
|
|
|
zhrado napsal(a): No ak RJ motora nevie info od ESP tak hodi aj ona zavadu, co je logicke ked nevie ako ma regulovat moment motoru. Takze motoru nemusi byt nic, treba riesit ABS/ESP.
Budu hledat,myslel jsem jestli někdo nemá zkuenost s konkrétními příznaky.
Budu hledat,myslel jsem jestli někdo nemá zkuenost s konkrétními příznaky.
|
|
06.02.2012 18:06 -
|
2448337
|
|
lukeso
|
Město: Jeviněves, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Tato hlaska se mi objevila take a nekolikrat,resil jsem to s mnoha servisy a na nic neprisly,diagnostika nic nehlasila.Nakonec auto dojezdilo a nezbylo mi nic jineho nez navstivit autorizovany servis a tam pri pripojeni na diagnostiku bylo zjisteno,ze nefunguje vysokotlake cerpadlo jak ma!Cerpadlo vyndali, opravili, vymenili vysokotlaky ventil a auto slape dal jak ma.
Tato hlaska se mi objevila take a nekolikrat,resil jsem to s mnoha servisy a na nic neprisly,diagnostika nic nehlasila.Nakonec auto dojezdilo:-( a nezbylo mi nic jineho nez navstivit autorizovany servis a tam pri pripojeni na diagnostiku bylo zjisteno,ze nefunguje vysokotlake cerpadlo jak ma!Cerpadlo vyndali, opravili, vymenili vysokotlaky ventil a auto slape dal jak ma.;-)
|
|
06.02.2012 18:28 -
|
2448350
|
|
fugas
|
|
|
Tak to nepotěí...Ale to se muselo projevit na výkonu ne?
Tak to nepotěí...Ale to se muselo projevit na výkonu ne?
|
|
06.02.2012 18:44 -
|
2448355
|
|
lukeso
|
Město: Jeviněves, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ze zacatku vubec,potom to obcas spadlo do nouzoveho rezimu,nekdy to chciplo a uz to neslo nastartovat,ale treba uz 3 hodiny uz zase auto fungovalo normalne.Kdekoliv to bylo na diagnostice tak povymenovali co se dalo a chyba se stejne opakovala az u Domanskeho byla zavada odstranena/cena 28 tisic/
Ze zacatku vubec,potom to obcas spadlo do nouzoveho rezimu,nekdy to chciplo a uz to neslo nastartovat,ale treba uz 3 hodiny uz zase auto fungovalo normalne.Kdekoliv to bylo na diagnostice tak povymenovali co se dalo a chyba se stejne opakovala az u Domanskeho byla zavada odstranena/cena 28 tisic:-((((/
|
|
| |
|
|