| | |
29.10.2011 00:32 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2422079
|
|
jumep
|
|
|
moja taxa za cistu diagnostiku je, ked nieco das, tak das ... dakujem
ina vec je odstranenie zavady / najdenie ...
akoze a zmazanim zavady sa tato neodstrani ....
moja taxa za cistu diagnostiku je, ked nieco das, tak das ... dakujem :)
ina vec je odstranenie zavady / najdenie ...
akoze a zmazanim zavady sa tato neodstrani ....
|
|
31.10.2011 08:10 -
|
2422550
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
.link. Jumep tento je zo snímača vysokého tlaku vimni si tie prepálene hnedé bodky môe niečo také ten snímač odpáli a potom to môe robi ten dobeh motora pri vypnutí?
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/83584905_9054862214ea95033c10cd.jpg Jumep tento je zo snímača vysokého tlaku vimni si tie prepálene hnedé bodky môe niečo také ten snímač odpáli a potom to môe robi ten dobeh motora pri vypnutí?
|
|
31.10.2011 08:18 -
|
2422554
|
|
tír
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
čauky včera večer cestou po Prostějově mě borec v autě předemnou hodil cigárko z okýnka přímo na předek auta. V tu chvíli mě auto ztratilo úplně výkon a ukazala se mě hláka Antipollution system faulty. Po chvilce (cca 2s) auto zase začalo jet normálně. Asi po 100m jsem auto odstavil na benzince a nechal ho chvilku schladnout a hledal na netu co ta hlaska znamena.. Po te co jsem is precet kousek tohoto vlakna jsem nastartoval a odfrcel domu. Hlaseni se po nastartovani porad ukazovalo, ale auto jelo normalne. Dnes rano jsem s nim jel do prace a hlaska uz byla pryc.
Muze to byt zpusebono tim, ze se me podarilo pri tankovani cvrknout 2 deci benzinu (muj prvni diesel ) A nejak se ten benzin dostal do vstrikovani a neco tam podelal a na zaklade toho se ukazala ta hlaska?
Hadice jsem si prohledl a podle meho laickeho oka jsou v poradku.
čauky :-)) včera večer cestou po Prostějově mě borec v autě předemnou hodil cigárko z okýnka přímo na předek auta. V tu chvíli mě auto ztratilo úplně výkon a ukazala se mě hláka Antipollution system faulty. Po chvilce (cca 2s) auto zase začalo jet normálně. Asi po 100m jsem auto odstavil na benzince a nechal ho chvilku schladnout a hledal na netu co ta hlaska znamena.. Po te co jsem is precet kousek tohoto vlakna jsem nastartoval a odfrcel domu. Hlaseni se po nastartovani porad ukazovalo, ale auto jelo normalne. Dnes rano jsem s nim jel do prace a hlaska uz byla pryc.
Muze to byt zpusebono tim, ze se me podarilo pri tankovani cvrknout 2 deci benzinu (muj prvni diesel :-) ) A nejak se ten benzin dostal do vstrikovani a neco tam podelal a na zaklade toho se ukazala ta hlaska?
Hadice jsem si prohledl a podle meho laickeho oka jsou v poradku.
|
|
31.10.2011 09:57 -
|
2422563
|
|
jumep
|
|
|
@Poffa: na rampe je 3jpin, ten 2jpin je bud z ohrievaca nafty alebo teplomera nafty a povacsine takto vypada ten ohrievacovy ... (mal som tu jednu 2.0 kde ten kabel vypadal takto nejako)
@tír: ani cigareta ani benzin ... ani keby si tam dal 5l benzinu na plnu nadrz sa nic nedeje
bez diagnostiky nejako nezistis co sa stalo
@Poffa: na rampe je 3jpin, ten 2jpin je bud z ohrievaca nafty alebo teplomera nafty a povacsine takto vypada ten ohrievacovy ... (mal som tu jednu 2.0 kde ten kabel vypadal takto nejako)
@tír: ani cigareta ani benzin ... ani keby si tam dal 5l benzinu na plnu nadrz sa nic nedeje
bez diagnostiky nejako nezistis co sa stalo
|
|
18.12.2011 18:30 -
|
2433454
|
|
jardas
|
|
|
tak jsem dneska projel diagnostikou auto a vyskočila tam na mě pernamentní závada: "závada vzduchového okruhu, naměřené mnoství vzduchu je vyí ne zadaná hodnota"
A teď co jako tím myslí ? MAF snímač ?
tak jsem dneska projel diagnostikou auto a vyskočila tam na mě pernamentní závada: "závada vzduchového okruhu, naměřené mnoství vzduchu je vyí ne zadaná hodnota"
A teď co jako tím myslí ? MAF snímač ?
|
|
18.12.2011 19:46 -
|
2433480
|
|
Mamlas
|
|
|
Vaha vzduchu? Spis se podivat na realny hodnoty jaky to dava.
Vaha vzduchu? Spis se podivat na realny hodnoty jaky to dava.
|
|
18.12.2011 22:46 -
|
2433590
|
|
jardas
|
|
|
pánové děkuju za info, zapnutí klíčku při čemkoliv odpojeným vím e to naskočí, stalo se mi to jednou kdy jsem kontroloval vedení k ovládání regulace lopatek a moje hlava děravá zapomněla připojit a jala se testovat fci... jinak dělám servis pro kamiony tak spousta věcí mi je jasná, to abychom se vyhnuli přesně těmhle "prkotinám"
jinak chyby tam byli dvě z dřívějka, jedna relé předhavení-jo tři havičky byli mrtvý, u jsem dávno dal nový a pak tahle, tak jsem smazal, hledal kde nastavit automatický svícení (beúspěně, byl bych rád za radu, zkouel jsme to v BSI, ale chce to mě po mě kód, kdy chci změnit konfiguraci-jakej ? ), mezitím mi to skočilo do economy módu, tak jsem nastartoval, načet znova motor a tam tahle chyba, v podrobnostech bylo, e na ten volnoběh byl EGR otevřenej na 9%, co mi přijde divný, pokud se nepletu tak by na volnoběh měl bejt zavřenej ne ? moná to má PSA jinak, u naich aut to tak je
pánové děkuju za info, zapnutí klíčku při čemkoliv odpojeným vím e to naskočí, stalo se mi to jednou kdy jsem kontroloval vedení k ovládání regulace lopatek a moje hlava děravá zapomněla připojit a jala se testovat fci... jinak dělám servis pro kamiony tak spousta věcí mi je jasná, to abychom se vyhnuli přesně těmhle "prkotinám"
jinak chyby tam byli dvě z dřívějka, jedna relé předhavení-jo tři havičky byli mrtvý, u jsem dávno dal nový a pak tahle, tak jsem smazal, hledal kde nastavit automatický svícení (beúspěně, byl bych rád za radu, zkouel jsme to v BSI, ale chce to mě po mě kód, kdy chci změnit konfiguraci-jakej ? ), mezitím mi to skočilo do economy módu, tak jsem nastartoval, načet znova motor a tam tahle chyba, v podrobnostech bylo, e na ten volnoběh byl EGR otevřenej na 9%, co mi přijde divný, pokud se nepletu tak by na volnoběh měl bejt zavřenej ne ? moná to má PSA jinak, u naich aut to tak je
|
|
18.12.2011 22:48 -
|
2433592
|
|
jumep
|
|
|
ake hodnoty boli na nasavanom vzduchu?
ake hodnoty boli na nasavanom vzduchu?
|
|
18.12.2011 22:54 -
|
2433594
|
|
jardas
|
|
|
to teď z hlavy nevim, se podívám zítra a udělám fotku obrazovky toho kompletního podrobnýho hláení
ono před měsícem to psalo něco ve smyslu "nií tlak ne očekávaný" známej servisák radil vstřiky ven a nechat změřit, ale od tý doby co to smazal tak se tahle závada nevyskytuje (moná e to bude tím, e jsem to nechal běhat půl hoďky na VIF , ač to není čistič, tak s tím mám dobrý zkuenosti z vw z těch jejich PD, kdy se po týhle aplikaci docela fest sníili korekce pro jednotlivý vstřiky)
to teď z hlavy nevim, se podívám zítra a udělám fotku obrazovky toho kompletního podrobnýho hláení
ono před měsícem to psalo něco ve smyslu "nií tlak ne očekávaný" známej servisák radil vstřiky ven a nechat změřit, ale od tý doby co to smazal tak se tahle závada nevyskytuje (moná e to bude tím, e jsem to nechal běhat půl hoďky na VIF , ač to není čistič, tak s tím mám dobrý zkuenosti z vw z těch jejich PD, kdy se po týhle aplikaci docela fest sníili korekce pro jednotlivý vstřiky)
|
|
27.12.2011 18:06 -
|
2435856
|
|
jardas
|
|
|
tak jsem měl zase po dlouhý době čas se v tom poourat a nějak se mi nechce věřit tomu, e na volnoběh je do systému zapojenej i EGR (asi to má kadá značka jinak, u naich pracuje egr a od 1100 do 2400ot/min)
ale pořídil jsem screen
tak jsem měl zase po dlouhý době čas se v tom poourat a nějak se mi nechce věřit tomu, e na volnoběh je do systému zapojenej i EGR (asi to má kadá značka jinak, u naich pracuje egr a od 1100 do 2400ot/min)
ale pořídil jsem screen
Přílohy: c5-motor.JPG ( 119054b ) - |
|
27.12.2011 18:14 -
|
2435861
|
|
jumep
|
|
|
EGR je zapojeny na volnobeh, a v kadych otackach ked su ustalene a nie je poziadavka na zvysenie vykonu
EGR je zapojeny na volnobeh, a v kadych otackach ked su ustalene a nie je poziadavka na zvysenie vykonu
|
|
|
Martas
|
|
|
Zdravím vechny Citroňáky,mám na Vás prosbičku,prosím poraďte jestli víte.Mám 2.2 HDI r.v.2003 a stalo se mi,e auto mi jede na třetinový výkon a netuím proč,ani diagnostika nehlásí ádnou chybu? Nějaký čas mi počítač psal hláku ANTIPOLUTIONS FAULT a nevím jestli to má s tím co do činění.Dalí věc je ta,e a teď kdy jsem to řeil jsem se teprve dozvěděl o nějaké nádrce s adetivy a u bez toho dolévání já osobně jezdím s tím autem 93000km a dosud nebyládný větí problém.Poraďte,můe to být tím,e právě némám dolité adetiva a zaneseny FAP? Děkuji předem za radu,Martin
Zdravím vechny Citroňáky,mám na Vás prosbičku,prosím poraďte jestli víte.Mám 2.2 HDI r.v.2003 a stalo se mi,e auto mi jede na třetinový výkon a netuím proč,ani diagnostika nehlásí ádnou chybu? Nějaký čas mi počítač psal hláku ANTIPOLUTIONS FAULT a nevím jestli to má s tím co do činění.Dalí věc je ta,e a teď kdy jsem to řeil jsem se teprve dozvěděl o nějaké nádrce s adetivy a u bez toho dolévání já osobně jezdím s tím autem 93000km a dosud nebyládný větí problém.Poraďte,můe to být tím,e právě némám dolité adetiva a zaneseny FAP? Děkuji předem za radu,Martin
|
|
|
jumep
|
|
|
skor ako zalozis nieco skus hladat:
.link.
.link.
jednoducha zasada znie, najdi si normalnejsieho diagnostika / servis
skor ako zalozis nieco skus hladat:
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166539-antipollution-system-faulty-dieselove-motory/19/
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/fap-eolys-kedy-doplnit-vycistit-strucny-popis-funkcie
jednoducha zasada znie, najdi si normalnejsieho diagnostika / servis
|
|
|
Martas
|
|
|
Nevím u koho,byl jsem u éftechnika citroenu v Praze,tak kdo u jiný by mi měl poradit?
Nevím u koho,byl jsem u éftechnika citroenu v Praze,tak kdo u jiný by mi měl poradit?
|
|
|
jumep
|
|
|
stav fapu sa da relativne lahko zistit, ostatne veci rovnako...
autorizovany servis neni zaruka uspechu
stav fapu sa da relativne lahko zistit, ostatne veci rovnako...
autorizovany servis neni zaruka uspechu
|
|
|
Martas
|
|
|
Podle toho co jsem zde nael a FAP a adetiva určitě omrknu a dám do pořádku podle nívodu,který jsem zde nael,ale jetě jestli jsem nael diskusi e by to mohl být EGR ventil,tak prosím poraď kde začít nebo jak postupovat tak abych nerozebral a nevyměnil půl auta,děkuji
Podle toho co jsem zde nael a FAP a adetiva určitě omrknu a dám do pořádku podle nívodu,který jsem zde nael,ale jetě jestli jsem nael diskusi e by to mohl být EGR ventil,tak prosím poraď kde začít nebo jak postupovat tak abych nerozebral a nevyměnil půl auta,děkuji
|
|
| |
|
|