Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Diskuzní fórum / Motor, převodovka, výfukový systém / Antipollution system faulty - dieselové motory
|< < 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 68 > >|
16.10.2011 22:24 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419422
Hedgehok
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi ExlusivePočet příspěvků: 34
99 Poslat soukromou zprávu
Nikdy jsem to neviděl demontované,ty plošky jsou vidět zvenčí dílu?
To co jsem našel má plné znění takovéhle:

5WK9628Z (A7C721)
Váha vzduchu
Výrobce: SIEMENS VDO
Barva: černá
pocet polu: 6

16.10.2011 22:29 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419423
jumep
Město: Piestany, Auto: Citroen C6 2.7HDiPočet příspěvků: 17329

Moder?tor Poslat soukromou zprávu
z vnutra to je ... termistor (taka cierna gulicka na 2ch drotoch) a potom 2 plosky pri sebe a jedna kusok vzadu

ale stale hovorim, ze to nemusi byt tou vahou ... otazka je co presne hovorili hodnoty a ako realne vypada ta vaha

16.10.2011 23:23 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419430
Hedgehok
Rozumím,údaje s diagnostiky nemám ,nedali mi je.Upozornil jsem je,že je to moje auto a mé peníze které za to platím a že se pro diagnostiku zastavím,a mi připraví kopii.Na ten možný podtlak upozorním,ale předpokládám,že to jsou natolik odborníci,že by je to mohlo napadnout samotné.Tvrdily mi že váha byla znečistěna jako od vody.Ceny dílů v servisu jsou velmi,velmi drahé.Myslím že by jim mohli stačit ceny za práci.Proto bych si díl radši koupil sám a nechal namontovat.Zítra tam budu volat,nevím jak se to bude řešit,zda v rámci reklamace či co,když mi stejně nic neměnili,jen vyčistili.Už vidím tu reakci,to bude zas,za takové díly my neručíme.... atd.
Nevím zda jste pochopil můj dotaz,nebo já nepochopil odpověď- ohledně těch plošek.Zkusím to takhle:jsou vidět aniž by se váha musela nějak rozebírat?
Až budu mít v ruce diagnostiku zkusím Vám napsat nějaké hodnoty, které jsou třeba k určení.Jinak ty váhy jsem vybral z kategorie nabídky pro:
Náhradní díly CITROËN C5 (DC_) 2.0 HDi (DCRHZB, DCRHZE) 2001.03-2004.08

16.10.2011 23:58 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419432
jumep

takto,
2.0 hdi, ma problem s touto vodou na vahe, je na to aj postup ktory treba spravit (zatesnit plastvovy podblatnik lavy, vyvrtat do filtra dole dieru a pouzivat vzduchovy filter z filcom .link. - co by oni mali vedet a rovno povedat ze treba spravit, nie len vymenit vahu

vaha drzi na 2ch srobikoch a z druhej strany je nasavacia hadica, staci to dat dole a je hned vsetko vidiet (odpojit konektor) - resp. staci odpojit hadicu a demontovat vrch filtra ako ked sa meni filter vzduchu a hned sa to da skontrolovat, v akom stave to je - pozor, nestrkat do vnutra prsty

(bol za mnou jeden manik, ktoremu tyto ludia co snad vedia co robia, vymenili vahu, egr, ovladaci ventil egr a stale to robilo problem, chyba bola mozno v tom EGR, to uz neviem, tolko som sa s tym nehral, ale druha cast chyby bola v privode podtlaku, to som mu odstranil po tom co mu vymenili vsetko a stale nepomohlo - tolko k ludom s citroenu, oni nepouzivaju diagnostiku na diagnostikovanie, ale na citanie zavad a az ked to nepomoze tak maju "odbornika" na diagnostiku)

bez dat z diagnostiky sa tu viac tazko radi

17.10.2011 00:50 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419439
zhrado
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SXPočet příspěvků: 767
Za?iato?n?k Poslat soukromou zprávu
Hmm, je na tú úpravu niekde návod aby netiekla voda do filtra? ked som kupil auto, jedna z veci bola ze tam nebol podblatnik, vaha bola off kvoli vode. tak som kupil podblatnik, poriesil vahu a novy filter. a myslel som si ze je to vybavene.. ale asi teda nieje.

17.10.2011 07:20 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419447
JirkaŘ
Město: Havířov-město, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX BreakPočet příspěvků: 510

Tady je návod na úpravu sání... (už tady někde určitě byl)

Přílohy:
oprava sání vzduchu.pdf ( 173257b ) -

17.10.2011 22:08 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419697
Hedgehok
Tak dnes jsem se dozvěděl,že neznají výrobce orig.dílu,to prý ví externí dodavatel,který za to ručí.(asi za originalitu).Diagnostiku znovu prý platit nemusím - jen díl a práci cca 4400,-kč.Pokud bych si díl dodal sám,neručí za případné další poruchy.Teda jestli to bude ten SIEMENS VDO,tak budu z toho nesvůj,udělal jsem si kopii obrázku s internetu a porovnával v motoru,myslím že je to ono.Včera jsem uvedl ceny bez DPH.S DPH by se dala sehnat váha vzduchu Siemens za 3087,- Kč.

Přílohy:
A7C721_0 váha vzduchu SIEMENS VDO do C5.jpg ( 23161b ) - váha vzduchu Siemens VDO

17.10.2011 22:10 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2419701
jumep

zvonku vaha vypada vzdy rovnako

podstatne je zvnutra

19.10.2011 22:24 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420099
Hedgehok
Tak Vám děkuji Jumep,v servisu se nakonec ukázalo že příčina hlášení není váha vzduchu,ale zřejmě ventil EGR.
Ale ani to není jisté na 100%.Takže jsem dostal nový,zatím na zkoušku,jestli se do několika dní hláška Antipollution Fault neobjeví ,byla to ta závada.Zatím jezdím dva dny a dobrý.Výsledky diagnostky pořád nemám ,bylo to v servisu na poslední chvíli před uzavřením a vše se řešilo narychlo.Ještě že jsem nebyl příliš aktivní a tu váhu nekoupil sám.

20.10.2011 06:54 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420130
JirkaŘ

O váze vzduchu ti začal mluvit jako 1. tvůj servis, ne ? jumep to nebyl. Ten jen pak pouze podle toho co jsi napsal, tak rozvinul možné příčiny. (Na dálku bez toho, aby auto viděl). Jinak u mého bráchy když svítilo to samé co u tebe... tak jej "oprava" vyšla v Citroënu na 1500 kč. Oprava EGR ventilu. Co tomu bylo ? Vystřelená hadička podtlakového ovládání. Během těch 4 let, co ji má, tak mu to samé udělalo ještě 2x. To už jsem mu ale na to přišel sám...

20.10.2011 11:04 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420158
tief
Město: Praha, Auto: Počet příspěvků: 1827
Ono ani ta vymena vahy by neuskodila, tak 50 - 60% C5 1 ma tu vahu aspon mirne sahlou aj ked auto to nehlasi ...

20.10.2011 11:12 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420164
jruze
Město: Radonice Počenická 158, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive BreakPočet příspěvků: 11800

U??vate? Poslat soukromou zprávu
JirkaŘ napsal(a):
O váze vzduchu ti začal mluvit jako 1. tvůj servis, ne ? jumep to nebyl. Ten jen pak pouze podle toho co jsi napsal, tak rozvinul možné příčiny. (Na dálku bez toho, aby auto viděl). Jinak u mého bráchy když svítilo to samé co u tebe... tak jej "oprava" vyšla v Citroënu na 1500 kč. Oprava EGR ventilu. Co tomu bylo ? Vystřelená hadička podtlakového ovládání. Během těch 4 let, co ji má, tak mu to samé udělalo ještě 2x. To už jsem mu ale na to přišel sám...

Nechápu tvůj přízpěvek : tady se snažíme podle našich zkušeností(a už ty auta opravujem,nebo jen používáme) poradit-taky bychom mohli napsat jen přijeď dáme dohromady(těmi radami se dalo by se říct připravujem o práci) a ty rady bez auta jsou jen teorie založená na zkušenostech(většinou nejsou tak daleko od pravé závady a většinou i přesnější nez ZN.servis) a je jedno jestli Jumep nebo kdo.Dost to mnohým ušetřilo.

20.10.2011 13:33 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420174
jumep

ci EGR funguje vporiadku viem zistit do 5 minut ... milujem ked ten servis to tam a posle zakaznika skusat auto ci to pomohlo ....

20.10.2011 18:20 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2420200
Hedgehok
Můj poslední příspěvek měla být poklona Jumepovi,zná někdo podobného v okolí Nymburka ?Dík.

27.10.2011 17:47 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421701
jumep

dalsia pricina antipollution fault:

.link.
.link.

2.2HDi - konektor s kablom z rampy a asi ohrevu nafty alebo teplomeru nafty ... (len som Poffovi na zraze povedal na co sa ma zamerat, poslal tieto fotky)

27.10.2011 21:21 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421804
JirkaŘ

jumep : velmi zajímavé - ty fotky. A jak na to nakonec přišel ?
P.S. Jsem MOC rád, že se tady probírají takové věci ! Tady se hodně člověk naučí. Může se to někdy hodit... (při údržbě svého vozu, bráchova, případně pomoci druhému)

27.10.2011 21:32 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421815
jumep

no na diagnostike som videl ze robi divnosti tlak ...

z nejakych skusenosti viem ze to moze byt ventil a tato kabelaz ...
povedal som mu nech vymeni ventil a pozre tu kabelaz .... ku kabelazi sa dostal, kolko je od zrazu?
a poslal tieto fotky - viac pockaj kym sa objavy a napise sam

27.10.2011 21:58 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421822
Poffa
Město: Spišská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) TourerPočet příspěvků: 282
Zkrátka povedané bolo to preventívne na radu jumepa a nemám rád zadrbaný motor lebo nad rampou to tesnenie je dos zlé tak som to umyl a spolu stým ked som to rozobral arvou prečistil aj klapky .Tá bužírka okolo tých káblou je dos tvrdá a pri vybráciach to tam prederie.

27.10.2011 21:59 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421825
jumep

buzirka je originalne krasne makka, ale casom hentak skamenie

27.10.2011 22:18 - Re: Antipollution system faulty - dieselové motory 2421837
brumla
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi BreakPočet příspěvků: 44
Zdravím všechny přítomné. Chtěl jsem se zptat jestli tady není někdo kdo má zkušenost nebo mi poradil. Hláška na PC - ASP/ESP Hors servise,,? Auto jede a zničeho nic se vypne./motor/ Po pár minutch mi naskočí ale stále je ta hláška a motor nejde do otáček. Jako by se nechtělo roztočit turbo. Někdy naskočí normálně a jede .....
Kloubek u podtlaku jsem spravoval před cca rokem, když přidám tak chodí. Ale nemám jistotu že je to v pořádku.
Díky

|< < 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 ... 68 > >|

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator