| | |
24.10.2010 19:14 -
Re: Antipollution system faulty - dieselové motory
|
2359931
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..a pak jsou jeste systemy ktere nemaji jednotku aditivace vubec
..a pak jsou jeste systemy ktere nemaji jednotku aditivace vubec ;)
|
|
10.11.2010 12:53 -
Engine anti-pollution system faulty
|
2361964
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Zdravim vechny,
tuto hláku "Engine anti-pollution system faulty" mi vyhodilo auto cca před půl rokem - hned jsem začal projídět vechny moný diskuze a dočetl jsem se různé věci - třeba i to, e to po pár nastartování hláku přestane ukazovat. Přesně tak se i stalo a jak jsem psal půl roku byl klid. Teď ale mi to udělalo znovu a znovu to po pár nastartování přestalo (jetě ten den)... Problém je v tom, e se mi hláka tentokrát oběvila po týdnu znovu a co je divné tak na tom samém místě... tzn: bydlím v novohradských horách a jezdim kopce jako kráva, ale tuto hláku to na mně vdy vypustí v mírném táhlém kopci - fakt pokadé na tom samím místě (pár vtipálů by mi mohlo napsat tak tudy nejezdi ale to nejde)..... jo jetě jsem zapoměl, e před touto hlákou to jetě vyplivne něco o ESP/ASR faulty či co, ale to zhasne hned a naběhne toto... WTF???
poradí někdo? byl jsem v CITR. servisu v Č.B. a tam mi řekli, e nemaj čas a kdesi cosi o objednání a auto tam nechat cca na tejden... bydlím 60 km od Č.B. take tam nechat auto nelo
Jetě se zeptám - nedají se někde sehnat krytky na ostřikovač světel? na to jsem se pána ze servisu zapoměl zeptat...
Díky za kadou radu....
Zdravim vechny,
tuto hláku "Engine anti-pollution system faulty" mi vyhodilo auto cca před půl rokem - hned jsem začal projídět vechny moný diskuze a dočetl jsem se různé věci - třeba i to, e to po pár nastartování hláku přestane ukazovat. Přesně tak se i stalo a jak jsem psal půl roku byl klid. Teď ale mi to udělalo znovu a znovu to po pár nastartování přestalo (jetě ten den)... Problém je v tom, e se mi hláka tentokrát oběvila po týdnu znovu a co je divné tak na tom samém místě... tzn: bydlím v novohradských horách a jezdim kopce jako kráva, ale tuto hláku to na mně vdy vypustí v mírném táhlém kopci - fakt pokadé na tom samím místě (pár vtipálů by mi mohlo napsat tak tudy nejezdi :-)) ale to nejde)..... :-( jo jetě jsem zapoměl, e před touto hlákou to jetě vyplivne něco o ESP/ASR faulty či co, ale to zhasne hned a naběhne toto... WTF???
poradí někdo? byl jsem v CITR. servisu v Č.B. a tam mi řekli, e nemaj čas a kdesi cosi o objednání a auto tam nechat cca na tejden... bydlím 60 km od Č.B. take tam nechat auto nelo :(
Jetě se zeptám - nedají se někde sehnat krytky na ostřikovač světel? na to jsem se pána ze servisu zapoměl zeptat...
Díky za kadou radu....
|
|
10.11.2010 14:12 -
Re: Engine anti-pollution system faulty
|
2361974
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tahle zpráva na displeji je příli neurčitá, aby lo cokoliv konkrétně říct (je to prostě jen hláka e nějaké hodnoty měřené v souvislosti se sáním nebo výfukem jsou mimo dovolený rozsah) - to jsi z diskuzí určitě u zjistil (mě to např udělala ucpaná podtlaková regulace turba).
Potřebuje auto připojit na diagnostiku (buď servis, nebo ji mají i mnozí doma) a alespoň vyčíst z logu chyby, které se tam objevily - bez toho to dál půjde obtíně.
Týden je samozřejmě nesmysl, připojení a načtení je záleitost max do 30 minut.
Bohuel v tom koutě, co bydlí, asi nikdo blízko není (můe zkusit zdejího člena Lhotu - bydlí v ČB a dle dotazů do fóra asi Lexii doma má).
Tahle zpráva na displeji je příli neurčitá, aby lo cokoliv konkrétně říct (je to prostě jen hláka e nějaké hodnoty měřené v souvislosti se sáním nebo výfukem jsou mimo dovolený rozsah) - to jsi z diskuzí určitě u zjistil (mě to např udělala ucpaná podtlaková regulace turba).
Potřebuje auto připojit na diagnostiku (buď servis, nebo ji mají i mnozí doma) a alespoň vyčíst z logu chyby, které se tam objevily - bez toho to dál půjde obtíně.
Týden je samozřejmě nesmysl, připojení a načtení je záleitost max do 30 minut.
Bohuel v tom koutě, co bydlí, asi nikdo blízko není (můe zkusit zdejího člena Lhotu - bydlí v ČB a dle dotazů do fóra asi Lexii doma má).
|
|
10.11.2010 14:12 -
|
2361975
|
|
Bobo
|
|
|
Prohlídni hadičky podtlaku.
Prohlídni hadičky podtlaku.
|
|
10.11.2010 18:15 -
|
2362000
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Stejný problém jsem měl asi před 3 měsíci, byla vadná přední lambda, po výměně se hláka neobjevila . Jinak sem objevil na ccca v čb pana Oupora, byl sem u něho na diagnostice, příjemný chlapík, má Lexii 3. Po zavolání si na mě udělal čas a během hodinky mi prohlédl celé auto.
Stejný problém jsem měl asi před 3 měsíci, byla vadná přední lambda, po výměně se hláka neobjevila . Jinak sem objevil na ccca v čb pana Oupora, byl sem u něho na diagnostice, příjemný chlapík, má Lexii 3. Po zavolání si na mě udělal čas a během hodinky mi prohlédl celé auto.
|
|
10.11.2010 19:05 -
|
2362013
|
|
jumep
|
|
|
ani sa mi to nechce citat a nejako reagovat, je tu na to dlha diskusia, HLADAT
.link.
ani sa mi to nechce citat a nejako reagovat, je tu na to dlha diskusia, HLADAT
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166539-antipollution-system-faulty-dieselove-motory/11/
|
|
24.11.2010 20:38 -
|
2363912
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Po výměně těsnění pod hlavou jsem při zapojování podtalků zjistil, e mi přebývá hadička podtalku která vede od turba. Přes vechno hledání se mi nepodařilo najít kam vede a kde má končit. Prosím o radu. Zbývá tato jediná a ádný protějek k ní nenacházím.
Po výměně těsnění pod hlavou jsem při zapojování podtalků zjistil, e mi přebývá hadička podtalku která vede od turba. Přes vechno hledání se mi nepodařilo najít kam vede a kde má končit. Prosím o radu. Zbývá tato jediná a ádný protějek k ní nenacházím.
|
|
24.11.2010 20:48 -
|
2363917
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jirka napsal(a): Po výměně těsnění pod hlavou jsem při zapojování podtalků zjistil, e mi přebývá hadička podtalku která vede od turba. Přes vechno hledání se mi nepodařilo najít kam vede a kde má končit. Prosím o radu. Zbývá tato jediná a ádný protějek k ní nenacházím.
Dohledej si na schématu v příloze (turbo je u čísla 14)
Dohledej si na schématu v příloze (turbo je u čísla 14)
Přílohy: Image51.jpg ( 74624b ) - C5 I 2.2HDI podtlaky |
|
24.11.2010 20:54 -
|
2363922
|
|
jumep
|
|
|
a v ktorej casti?
zozadu motora je jedna hadicka na turbe, druha na EGR
a v ktorej casti?
zozadu motora je jedna hadicka na turbe, druha na EGR
|
|
24.11.2010 22:54 -
|
2363945
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
V této diskuzi se mi podařilo najít schema zapojení podtlaků, tak to jetě ráno překontroluju a zapojím správně. Pak u jen olej, vodu a doufat e bude vechno v pohodě. Děkuji za rady.(u nechci aby po mě auto chtělo neustále vodu)
V této diskuzi se mi podařilo najít schema zapojení podtlaků, tak to jetě ráno překontroluju a zapojím správně. Pak u jen olej, vodu a doufat e bude vechno v pohodě. Děkuji za rady.(u nechci aby po mě auto chtělo neustále vodu)
|
|
25.11.2010 12:41 -
|
2363984
|
|
jumep
|
|
|
pokial ti netlakovalo hadice a mizla voda vo velkom, mozno si sa narobil zbytocne
boli pripady ked tiekol vymenik na egr
tak ak nahodou nepomoze pozri aj na ten
pokial ti netlakovalo hadice a mizla voda vo velkom, mozno si sa narobil zbytocne
boli pripady ked tiekol vymenik na egr
tak ak nahodou nepomoze pozri aj na ten
|
|
25.11.2010 22:33 -
|
2364072
|
|
Jirka
|
|
|
Bylo to zjevně těsnění, a nerovná hlava, tu jsem srovnal, vyměnil těsnění a i ten podtlak od turba jsem ráno nael hned kam napojit. Vechno funguje a auto u po mě ádnou vodu nechce. Zatím jsem tedy dnes najel asi 70 km.
Bylo to zjevně těsnění, a nerovná hlava, tu jsem srovnal, vyměnil těsnění a i ten podtlak od turba jsem ráno nael hned kam napojit. Vechno funguje a auto u po mě ádnou vodu nechce. Zatím jsem tedy dnes najel asi 70 km.
|
|
26.11.2010 14:23 -
|
2364116
|
|
JirkaŘ
|
|
|
16.10. se mi tato hláka objevila poprvé (viz příspěvek v tématu) a od té doby svítí. Na diagnostice jsem byl 2x ale protoe chyba byla přechodná, tak na nic kloudného mechanici nepřili. Naposledy vzniklo podezření na váhu vzduchu, ale tu jsem si zkusmo prohodil s bráchovou C5 (2,0 HDi) a ... pořád stejné. Dnes mě napadlo strčit ruku tam kde jsem ji doposud nevrazil... tedy k EGR ventilu a nestačil jsem se divit ! Nahmatal jsem po slepu prasklinu na hadičce ! Take zatím je obalená pouze těsnící páskou. Sháním stejný průměr hadice, ale zatím bez úspěchu. (Bývalý BARUM servis kdysi prodával metráe různých průměrů, dnes jen pneu... , v Autokelly taky nic ) Vnitřní průměr díry hadičky je cca 4 mm. Take pokud s úspěchem seenu, vyměním a hláka zmizí dám vědět.
Take hláka skutečně zmizla... sama od sebe, ale s tím e jsem před 2-ma dny odpojil baterku na asi 1 hodinu. Dnes zmizla... (po odpojení baterie najeto cca 100 km)
16.10. se mi tato hláka objevila poprvé (viz příspěvek v tématu) a od té doby svítí. Na diagnostice jsem byl 2x ale protoe chyba byla přechodná, tak na nic kloudného mechanici nepřili. Naposledy vzniklo podezření na váhu vzduchu, ale tu jsem si zkusmo prohodil s bráchovou C5 (2,0 HDi) a ... pořád stejné. Dnes mě napadlo strčit ruku tam kde jsem ji doposud nevrazil... tedy k EGR ventilu a nestačil jsem se divit ! Nahmatal jsem po slepu prasklinu na hadičce ! Take zatím je obalená pouze těsnící páskou. Sháním stejný průměr hadice, ale zatím bez úspěchu. (Bývalý BARUM servis kdysi prodával metráe různých průměrů, dnes jen pneu... , v Autokelly taky nic ) Vnitřní průměr díry hadičky je cca 4 mm. Take pokud s úspěchem seenu, vyměním a hláka zmizí dám vědět. :-d
Take hláka skutečně zmizla... sama od sebe, ale s tím e jsem před 2-ma dny odpojil baterku na asi 1 hodinu. Dnes zmizla... (po odpojení baterie najeto cca 100 km)
Přílohy: DSCN1767.JPG ( 196985b ) - prasklina na hadičce... DSCN1768.JPG ( 207796b ) - po narovnání hadičky na druhé straně bylo pokození také pokozený podtlak EGRu.jpg ( 61923b ) - v kolečku je vyznačené pokozené místo, hadička napojující se na EGR ventil |
|
26.11.2010 14:29 -
|
2364123
|
|
jumep
|
|
|
4rka hadicka neni problem zohnat
v metrazi, akurat je drahsia ta metraz
a ako som ti uz pisal, prechodna chyba je chyba rovnakeho vyznamu ako trvala
4rka hadicka neni problem zohnat :)
v metrazi, akurat je drahsia ta metraz
a ako som ti uz pisal, prechodna chyba je chyba rovnakeho vyznamu ako trvala
|
|
18.12.2010 23:00 -
|
2366312
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Taky mi auto stále hlásilo tuto závadu, měl jsem taky jednu podtlakovou hadičku volnou-nakonec jsem zjistil, e patří na "zásobník podtlaku". Byla ulomená, onen "zásobník jsem vyndal, nalepil kousek trubičky a zítra namontuji zpět. Doufám, e tímto závadu odstraním
Taky mi auto stále hlásilo tuto závadu, měl jsem taky jednu podtlakovou hadičku volnou-nakonec jsem zjistil, e patří na "zásobník podtlaku". Byla ulomená, onen "zásobník jsem vyndal, nalepil kousek trubičky a zítra namontuji zpět. Doufám, e tímto závadu odstraním:-)
|
|
19.12.2010 14:59 -
|
2366370
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Tak namontováno, odzkoueno a vypadá to e je ve ok. Uvidím zítra na dálnici-při konstantní rychlosti mi to ukazovalo nejčastěji
Tak namontováno, odzkoueno a vypadá to e je ve ok. Uvidím zítra na dálnici-při konstantní rychlosti mi to ukazovalo nejčastěji
|
|
23.12.2010 20:30 -
|
2366770
|
|
Dan 1
|
|
|
bobes napsal(a): Váení majitelé FAP filtru.
Také jsem provedl čitění samo-domo.
Závěr je jednoznačný.Prudce se zlepila akcelerace motoru a spotřeba -2l/100km.Take čistit a to pravidelně.
Myslíte, e hodně zanesený FAP filtr dokáe takto zvýit spotřebu ?
Myslíte, e hodně zanesený FAP filtr dokáe takto zvýit spotřebu ?
|
|
23.12.2010 20:39 -
|
2366771
|
|
jumep
|
|
|