| | |
09.01.2010 14:44 -
Vadná lambda sonda
|
1430535
|
|
Pípa
|
Město: Leneice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Moje mamina vlastní C5, 2,0 HPI. Permanentně se ji rozsvěcí oranově indikátor motoru+oranově servis. Po napojení na diagnostiku je jako chyba vypsána lambda sonda. Po výmazu chyby auto jede třeba 500 km bez problému a následně se chyba objeví znovu. Někdy bývá doprovázena chybovou hlákou Antipollution fault. Máte někdo zkuenosti s tímto problémem? Rád bych znal nezaujaté názory před nabízející se výměnou zmíněné lambda sondy. Mimochodem nevíte v jaké cenové hladině se tato výměna pohybuje?Díky Pípa
Moje mamina vlastní C5, 2,0 HPI. Permanentně se ji rozsvěcí oranově indikátor motoru+oranově servis. Po napojení na diagnostiku je jako chyba vypsána lambda sonda. Po výmazu chyby auto jede třeba 500 km bez problému a následně se chyba objeví znovu. Někdy bývá doprovázena chybovou hlákou Antipollution fault. Máte někdo zkuenosti s tímto problémem? Rád bych znal nezaujaté názory před nabízející se výměnou zmíněné lambda sondy. Mimochodem nevíte v jaké cenové hladině se tato výměna pohybuje?Díky Pípa
|
|
09.01.2010 14:51 -
Re: Vadná lambda sonda
|
1430536
|
|
jumep
|
|
|
pozri .link.
a tu dost tazko radit, ak sa ti nezda onen servis, skus iny
pozri http://www.ccca.cz/seznam/automaxhulin
a tu dost tazko radit, ak sa ti nezda onen servis, skus iny
|
|
09.01.2010 14:55 -
|
1430537
|
|
Pípa
|
Město: Leneice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Já vím, spí jen zkoumám zda si někdo neproil to co mamina a má z toho nějaké zkuenosti. Sám mám 2,0 HDI a starosti i radosti jinného typu. kadopádně díky za typ. Pípa
Já vím, spí jen zkoumám zda si někdo neproil to co mamina a má z toho nějaké zkuenosti. Sám mám 2,0 HDI a starosti i radosti jinného typu. kadopádně díky za typ. Pípa
|
|
09.01.2010 14:56 -
|
1430538
|
|
jumep
|
|
|
HPi motorov tu moc neni ...
jagrim ma ake take skusenosti, ale kolko neviem
HPi motorov tu moc neni ...
jagrim ma ake take skusenosti, ale kolko neviem
|
|
23.06.2011 09:53 -
|
2398474
|
|
jagrim
|
Město: Nový Hrádek, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Odela mi taky do kytek lambda sonda-zadní,Lexia to napsala zcela přesněNejdřív sem tam zlobila,právě tím stylem,e ji to napsalo,vymazal jsem chybu a pak zase pár km fungovala.Nedávno najednou si umanila,e makat nebude.Po 236 tis km se ji nedivímMyslím,e asi byla jetě originál.Lambdu jsem sehnal,kde jinde ne v Polsku,za 845 Kč i s potovným Výrobcem je francouzská firma Begar.
Stará lambda byla značka NKT made in Japan.Vyměnit la v pohodě,měl jsem z toho větí hrůzu.Jinak je napojená hned vedle katu pod krycím plastem ze strany řidiče.Co se týče konektoru se při rozpojování.se taková červená přaska musí vysunout na bok a konektory se rozjedou od sebe.Po namontování jsem musel vymazat závadu,a u zase maká jak má,teď jen doufám,e bude motor lapat i s mení spotřebou
Odela mi taky do kytek lambda sonda-zadní,Lexia to napsala zcela přesně:-)Nejdřív sem tam zlobila,právě tím stylem,e ji to napsalo,vymazal jsem chybu a pak zase pár km fungovala.Nedávno najednou si umanila,e makat nebude.Po 236 tis km se ji nedivím:-))))Myslím,e asi byla jetě originál.Lambdu jsem sehnal,kde jinde ne v Polsku,za 845 Kč i s potovným:-d Výrobcem je francouzská firma Begar.
Stará lambda byla značka NKT made in Japan.Vyměnit la v pohodě,měl jsem z toho větí hrůzu.Jinak je napojená hned vedle katu pod krycím plastem ze strany řidiče.Co se týče konektoru se při rozpojování.se taková červená přaska musí vysunout na bok a konektory se rozjedou od sebe.Po namontování jsem musel vymazat závadu,a u zase maká jak má,teď jen doufám,e bude motor lapat i s mení spotřebou:palec
Přílohy: 22062011118.jpg ( 367767b ) - Plech na kterém drely kontakty 22062011119.jpg ( 381477b ) - Rozpojení kontaktu-červená přaska musí být vytaena do boku 22062011120.jpg ( 553307b ) - Spojení kontaktů pod krycím plastem |
|
23.06.2011 10:38 -
|
2398488
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Netuím jak je to u C5 ale po výměně lambdy u sluební Fabie mi servisáci ve značkovce tvrdili e se poté musí jetě provádět jakási úprava diagnostikou. Nepamatuju se u přesně ale tuím lo o jakési znovusestavování nějakého řídícího kódu. A prý pokud se to neudělá můe odejít znova
Netuím jak je to u C5 ale po výměně lambdy u sluební Fabie mi servisáci ve značkovce tvrdili e se poté musí jetě provádět jakási úprava diagnostikou. Nepamatuju se u přesně ale tuím lo o jakési znovusestavování nějakého řídícího kódu. A prý pokud se to neudělá můe odejít znova
|
|
23.06.2011 10:47 -
|
2398493
|
|
tief
|
|
|
U narrow band lambda sondy sa nema co nastavovat/kalibrovat. Dost pochybujem ze Fabie ma wide band lambda sondu ... ale kdo vie
U narrow band lambda sondy sa nema co nastavovat/kalibrovat. Dost pochybujem ze Fabie ma wide band lambda sondu ... ale kdo vie :)
|
|
23.06.2011 10:58 -
|
2398494
|
|
jumep
|
|
|
ja si len myslim ze tm odborne chceli povedat ze treba zmazat chybu a resetnut adaptovane blbosti (tj. autoadaptaciu)
ja si len myslim ze tm odborne chceli povedat ze treba zmazat chybu a resetnut adaptovane blbosti (tj. autoadaptaciu)
|
|
21.10.2011 11:17 -
|
2420363
|
|
jarda 68
|
|
|
odela mi poslední lambda nevíte někdo jestli se dá sehnat i univerzál origo je celkem mastnej a nebo
vyplatí se to třeba i z vrakáče
odela mi poslední lambda nevíte někdo jestli se dá sehnat i univerzál origo je celkem mastnej a nebo
vyplatí se to třeba i z vrakáče
|
|
21.10.2011 14:00 -
|
2420382
|
|
jumep
|
|
|
podla coho vies ze je zla?
zadna ma na svedomi kontrolu katu, ktory ked odide moze to pisat aj chybu lamdy
starsiu by som nedaval, nikdy nevies v akom stave je a ci neprdne za tyzden co ju tam budes mat ....
4kontaktny uneverzal tiez nie je problem pouzit ... dlzka je 1850 ... a 7W spirala ...
podla coho vies ze je zla?
zadna ma na svedomi kontrolu katu, ktory ked odide moze to pisat aj chybu lamdy
starsiu by som nedaval, nikdy nevies v akom stave je a ci neprdne za tyzden co ju tam budes mat ....
4kontaktny uneverzal tiez nie je problem pouzit ... dlzka je 1850 ... a 7W spirala ...
|
|
21.10.2011 15:12 -
|
2420393
|
|
jarda 68
|
|
|
no to mi řekl na diagnostice kluk co dělá citroeny a peugeoty jak jsem tam byl s tím
regulátorem otáček
no to mi řekl na diagnostice kluk co dělá citroeny a peugeoty jak jsem tam byl s tím
regulátorem otáček
|
|
21.10.2011 15:31 -
|
2420394
|
|
jumep
|
|
|
nemas presny kod chyby?
nemas presny kod chyby?
|
|
16.04.2012 21:56 -
|
2470608
|
|
burpa
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj,nemáte někdo tip kde sehnat samostatný konektor do kterého se zapojuje lamda sonda(samice).Přeruili se mi vodiče předehřevu sondy,a to u dutinek v konektoru.Tak jsem konektor musel trochu upravit,aby jsem to naletoval .Ale chci to dát do původního stavu kvůli vlhkosti a vibracímtak koukám kde ho sehnat
Ahoj,nemáte někdo tip kde sehnat samostatný konektor do kterého se zapojuje lamda sonda(samice).Přeruili se mi vodiče předehřevu sondy,a to u dutinek v konektoru.Tak jsem konektor musel trochu upravit,aby jsem to naletoval .Ale chci to dát do původního stavu kvůli vlhkosti a vibracím;-)tak koukám kde ho sehnat
|
|
16.04.2012 21:57 -
|
2470609
|
|
jumep
|
|
|
service.citroen.com - maju tam rozpis konektorov aj z objednacimi cislami
service.citroen.com - maju tam rozpis konektorov aj z objednacimi cislami
|
|
16.04.2012 22:11 -
|
2470612
|
|
burpa
|
|
|
Díky za tip,mrknu na to.
Díky za tip,mrknu na to.
|
|
16.04.2012 22:13 -
|
2470613
|
|
jumep
|
|
|
musis najst tvoj tvar a potom k nemu ked ho rozkliknes najdes pocet pinov atd.
musis najst tvoj tvar a potom k nemu ked ho rozkliknes najdes pocet pinov atd.
|
|
16.04.2012 22:40 -
|
2470614
|
|
burpa
|
|
|
Do svazků mě to pustí,ale v konektorech mi to nic nenajde.asi to nemám přístupnýBudu muset do Citroenu.
Do svazků mě to pustí,ale v konektorech mi to nic nenajde.asi to nemám přístupný:nevimBudu muset do Citroenu.
|
|
16.04.2012 22:46 -
|
2470615
|
|
jumep
|
|
|
konektory su len v anglictine alebo inom jazyku, malo by ti to ponuknut zmenu jazyka a potom to nabehnut
konektory su len v anglictine alebo inom jazyku, malo by ti to ponuknut zmenu jazyka a potom to nabehnut
|
|
16.04.2012 22:57 -
|
2470616
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nechoď do ádných svazků. Jdi v levým sloupci - RŮZNÉ, a tam - Katalog spojovacích dílů, připevnění a konektorů. Pak si vyber - česky, potom třetí od shora - spoje, potom - Spojení standart. A má to.
Nechoď do ádných svazků. Jdi v levým sloupci - RŮZNÉ, a tam - Katalog spojovacích dílů, připevnění a konektorů. Pak si vyber - česky, potom třetí od shora - spoje, potom - Spojení standart. A má to. :-)
|
|
16.04.2012 23:32 -
|
2470632
|
|
burpa
|
|