| | |
20.06.2011 18:15 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
2397878
|
|
Hromadka
|
Město: Liberec 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím příznivce C5,mam na vás dotaz.Čeká mě výměna těsnění pod hlavou z duvodu tlakování chladícího systemu.Nemá někdo ponětí,kolik to mue v servisu stát?Na co se má připravit Dík za odpovědi..
Zdravím příznivce C5,mam na vás dotaz.Čeká mě výměna těsnění pod hlavou z duvodu tlakování chladícího systemu.Nemá někdo ponětí,kolik to mue v servisu stát?Na co se má připravit :-( Dík za odpovědi..
|
|
20.06.2011 19:11 -
|
2397893
|
|
jruze
|
|
|
Pokud strčí hlavu do značkového připrav si 20000,- - 25000,- pokud bude hlava dobrá jinak si asi připlatí a to o dost za novou nebo o starí z vrakáče nebo o opravu té tvé.
Pokud strčí hlavu do značkového připrav si 20000,- - 25000,- pokud bude hlava dobrá jinak si asi připlatí a to o dost za novou nebo o starí z vrakáče nebo o opravu té tvé.
|
|
20.06.2011 20:21 -
|
2397926
|
|
jruze
|
|
|
Hromadka napsal(a):
Tlakovou zkouku musí obsolvovat určitě,těsnění pod hlavu,nejlépe i rozvody,zabrousit ventily,nevím jak s olejem(normálně se mnění) + práce a zkus počítat. Nebo můe vyměnit jen těsnění -ale nemusí uetřit ale prodělat.
Tlakovou zkouku musí obsolvovat určitě,těsnění pod hlavu,nejlépe i rozvody,zabrousit ventily,nevím jak s olejem(normálně se mnění) + práce a zkus počítat.:nevim Nebo můe vyměnit jen těsnění -ale nemusí uetřit ale prodělat.
|
|
20.06.2011 20:30 -
|
2397937
|
|
Mamlas
|
|
|
Domluv se s nekym z mistnich. Urcite se nekdo najde, kdo to udela za rozumnou cenu nebo aspon poradi kam se obratit.
Ja jsem si to delal sam a material me vysel na nejakych 7tis.
PS. Kdyz uz je hlava dola tak tech par korun za tlakovou zkousku a srovnani uz nema cenu setrit.
Domluv se s nekym z mistnich. Urcite se nekdo najde, kdo to udela za rozumnou cenu nebo aspon poradi kam se obratit. :palec
Ja jsem si to delal sam a material me vysel na nejakych 7tis.
PS. Kdyz uz je hlava dola tak tech par korun za tlakovou zkousku a srovnani uz nema cenu setrit.
|
|
20.06.2011 20:40 -
|
2397950
|
|
Hromadka
|
Město: Liberec 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
No prave o tom premyslim,ze bych se do toho pustil i sam.Neni to prvni hlava dolu a zpet,co mam za sebou.Jen mistne je to v servisu 600 kc za hodinu prace a bez dane....Ani nevim,kam zaslat tu hlavu.Mam moznost nahradni hlavy,ale tlakovou zkousku nevim kam s tim...
No prave o tom premyslim,ze bych se do toho pustil i sam.Neni to prvni hlava dolu a zpet,co mam za sebou.Jen mistne je to v servisu 600 kc za hodinu prace a bez dane....Ani nevim,kam zaslat tu hlavu.Mam moznost nahradni hlavy,ale tlakovou zkousku nevim kam s tim...:-(
|
|
20.06.2011 21:07 -
|
2397993
|
|
Mamlas
|
|
|
Urcite ti tlakovou zkousku i se srovnanim nejaky servis udela - najdes na internetu. Pokud uz si delal nejakou tu hlavu tak se do toho pust sam. Tvuj motor by mel byt celkem v pohode, ke vsemu pristup... Pripadne ti urcite poskytneme i nejaky ten postup ze servisni dokumentace.
Urcite ti tlakovou zkousku i se srovnanim nejaky servis udela - najdes na internetu. Pokud uz si delal nejakou tu hlavu tak se do toho pust sam. Tvuj motor by mel byt celkem v pohode, ke vsemu pristup... Pripadne ti urcite poskytneme i nejaky ten postup ze servisni dokumentace.
|
|
21.06.2011 18:10 -
|
2398226
|
|
Mamlas
|
|
|
Tady je postup na tu hlavu.
Tady je postup na tu hlavu.
Přílohy: DW10_hlava.pdf ( 311973b ) - Demotaz hlavy |
|
21.06.2011 18:41 -
|
2398234
|
|
.45acp
|
|
|
Zkus se zastavit u Bartoně na Kunratický. Kontakt na něj je v C.C.C.A. Byl jsem u něj v jiný záleitosti a nestěuju si.
Zkus se zastavit u Bartoně na Kunratický. Kontakt na něj je v C.C.C.A. Byl jsem u něj v jiný záleitosti a nestěuju si.
|
|
21.06.2011 19:08 -
|
2398247
|
|
.45acp
|
|
|
Zkus se ho zeptat. Ceny má, myslím přijatelné. Nejlíp bude, kdy mu zavolá. Jinak je někde v Kateřinkách jetě Doubek, taky ho najde v C.C.C.A. Tam jsem jetě nebyl.
Zkus se ho zeptat. Ceny má, myslím přijatelné. Nejlíp bude, kdy mu zavolá. Jinak je někde v Kateřinkách jetě Doubek, taky ho najde v C.C.C.A. Tam jsem jetě nebyl.
|
|
21.06.2011 19:41 -
|
2398257
|
|
jumep
|
|
|
este 2 subory uzitocne
este 2 subory uzitocne
Přílohy: tesnenie_dw10.pdf ( 195232b ) - sroby_hlava.pdf ( 104740b ) - |
|
21.06.2011 21:34 -
|
2398288
|
|
Mamlas
|
|
|
Ja jsem daval za srovnani a natlakovani asi 1000. Rozhodit dotazy po znamych a urcite najdes nekdoho kdo zna nekoho kdo to dela.
Ja jsem daval za srovnani a natlakovani asi 1000. Rozhodit dotazy po znamych a urcite najdes nekdoho kdo zna nekoho kdo to dela. :-))
|
|
21.06.2011 23:35 -
|
2398350
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
Tak jsem to s tím e je to po odvzdunění OK nějak zakřikl. Dnes Praha-Příbarm a zpět po dálnici předpisově 130 a v Příbrami kdy jsem chtěl odjet zpět do Prahy opět oblíbená hláka dolijte vodu. expanze skoro prázdná ale tlak tam byl po povolení víčka syklo a hladina se mírně zvedla. Voda dolita ale v Praze opět litr vody pryč. auto jede jak má, odpich dobrej chod pravidelnej. a kolem motoru vude sucho a ani z výfuku voda nekape. tak kam ta voda sakra mizí? zvlátní je e se to děje jen při delí svinějí jízdě. teplotu hlídám a ohřeje se to celkem rychle (cca5km) a pak u se teplota drí ve vodorovné poloze a ani se nehne. sahara chodí. Má někdo jetě nějaký nápad ne začnu rozebírat hlavu?
Tak jsem to s tím e je to po odvzdunění OK nějak zakřikl. Dnes Praha-Příbarm a zpět po dálnici předpisově 130 a v Příbrami kdy jsem chtěl odjet zpět do Prahy opět oblíbená hláka dolijte vodu. expanze skoro prázdná ale tlak tam byl po povolení víčka syklo a hladina se mírně zvedla. Voda dolita ale v Praze opět litr vody pryč. auto jede jak má, odpich dobrej chod pravidelnej. a kolem motoru vude sucho a ani z výfuku voda nekape. tak kam ta voda sakra mizí? zvlátní je e se to děje jen při delí svinějí jízdě. teplotu hlídám a ohřeje se to celkem rychle (cca5km) a pak u se teplota drí ve vodorovné poloze a ani se nehne. sahara chodí. Má někdo jetě nějaký nápad ne začnu rozebírat hlavu?
|
|
21.06.2011 23:38 -
|
2398351
|
|
jumep
|
|
|
tebe to niekde tece, hladaj kde, moze hadica, premeraj tlaky a skus startovat bez sviecok ci nieco vyfukuje v podobe pari stale z piestov
hlavu nedavaj hned dole ale diagnostikuj, pripadne si zajdi nechat zmerat CO vo vode
edit, pripadne natlakuj system studeny a hladaj kde by si videl mokro ..
tebe to niekde tece, hladaj kde, moze hadica, premeraj tlaky a skus startovat bez sviecok ci nieco vyfukuje v podobe pari stale z piestov
hlavu nedavaj hned dole ale diagnostikuj, pripadne si zajdi nechat zmerat CO vo vode
edit, pripadne natlakuj system studeny a hladaj kde by si videl mokro ..
|
|
22.06.2011 06:27 -
|
2398357
|
|
Mamlas
|
|
|
Me kdyz sel tlak z valcu do vody, tak se to na kratsich trasach neprojevilo. Mozna to bylo proto, ze to bylo v zime a motor nebyl tolik ohraty jako v lete. Az kdyz jsem jel aspon 100km tak voda zacala mizet pres vicko. Taky to nebylo videt, protoze se stihla odparit. Jedinym projevem byla viditelne a slysitelne natlakovana nadrzka.
Me kdyz sel tlak z valcu do vody, tak se to na kratsich trasach neprojevilo. Mozna to bylo proto, ze to bylo v zime a motor nebyl tolik ohraty jako v lete. Az kdyz jsem jel aspon 100km tak voda zacala mizet pres vicko. Taky to nebylo videt, protoze se stihla odparit. Jedinym projevem byla viditelne a slysitelne natlakovana nadrzka.
|
|
22.06.2011 09:48 -
|
2398370
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nějaký nápad: Kdy voda mizí a nikde se neobjevuje, ani v oleji, tak mizí tak pomalu, e to můe být jedině hodně malej průsak. Tak co zkusit prostředek pro utěsňování chladících systémů. Někdy to ucpe i dost velký průsak chladiče. Seene to v Kelly a pod. A nestojí to majlant. - .link.
Nějaký nápad: Kdy voda mizí a nikde se neobjevuje, ani v oleji, tak mizí tak pomalu, e to můe být jedině hodně malej průsak. Tak co zkusit prostředek pro utěsňování chladících systémů. Někdy to ucpe i dost velký průsak chladiče. Seene to v Kelly a pod. A nestojí to majlant. - http://obchod.autokelly.cz/#PATH=3770512;3770523;3772180|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|
|
|
22.06.2011 10:07 -
|
2398374
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
No tlak v systému je a přes víčko utíká - při ohřátém motoru je to slabě slyet. Pokud přijedu později večer, ráno je systém jetě trochu natlakovaný a víčko si při otevření sykne. Jetě jsem dostal radu něčím obarvit vodu aby se poznalo kudy to teče. Je na to nějaké spel barvivo nebo potravinářská barva ničemu neublíí?
No tlak v systému je a přes víčko utíká - při ohřátém motoru je to slabě slyet. Pokud přijedu později večer, ráno je systém jetě trochu natlakovaný a víčko si při otevření sykne. Jetě jsem dostal radu něčím obarvit vodu aby se poznalo kudy to teče. Je na to nějaké spel barvivo nebo potravinářská barva ničemu neublíí?
|
|
22.06.2011 10:15 -
|
2398381
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pokud to prosakuje a nevidí mokro, tak neuvidí ani barvu. A jestli to poteče někde klimou - topením, tak to zjistí třeba a podle barevnýho koberce.
Pokud to prosakuje a nevidí mokro, tak neuvidí ani barvu. A jestli to poteče někde klimou - topením, tak to zjistí třeba a podle barevnýho koberce.
|
|
| |
|
|