| | |
09.06.2011 21:18 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
2396081
|
|
Qjetak1
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
mnou popisovaná závada byla odstraněna díky - JUMEP. Jeho popis uvádím. Jetě jednou jemu Díky
Chladic ma 3 rychlosti (teda ak mas v aute klimu) a tie su riadene odpormy v ktorych su tepelne poistky, ktore odchadzaju. Maximalna rychlost sahary sa zopina az pri vyssej teplote, cize ak nejde pomala rychlost, kludne sa to moze zahrievat.
Termostat na zopnutie sahary nenajdes, tato je riadena pocitacom motora na zaklade teploty motora.
Vonkajsi teplomer nema
mnou popisovaná závada byla odstraněna díky - JUMEP. Jeho popis uvádím. Jetě jednou jemu Díky
Chladic ma 3 rychlosti (teda ak mas v aute klimu) a tie su riadene odpormy v ktorych su tepelne poistky, ktore odchadzaju. Maximalna rychlost sahary sa zopina az pri vyssej teplote, cize ak nejde pomala rychlost, kludne sa to moze zahrievat.
Termostat na zopnutie sahary nenajdes, tato je riadena pocitacom motora na zaklade teploty motora.
Vonkajsi teplomer nema
|
|
10.06.2011 18:06 -
|
2396241
|
|
rebi
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Ahoj chlapi,prosím o radu.U jsem váně na palici a nevím si rady a to u jsem vyzkouel vechny vae rady zde na foru.Jedná se o problém z chladící kapalinou, co jsem se dočetl,e se zde děje i jiným.Začnu tím,e před týdnem jsme jeli a na jednou píplo a objevila se hláka,VYSOKÁ TEPLOTA CHLADÍCÍ KAPALINY",a to jsem fakt zkusil ve,odvzdunit,dolít,pojistky,sundat víčko expanzky a nechat běet motor v otáčkách několik vteřin a pak ve volnoběhu a voda necákala ani neubývala,prostě vechny rady a na ty co se týkají termostatu a čidla,protoe nevím kde ho hledat,tak i prosím o radu kde se nachází,atĄ mohu zkontrolovat přívodní kabel a kontakty,nebo jinou radu ne tu jetě jsou a to před odvozem auta do servisu.Auto stojí před domem,protoe nikam nedojedu.Pípne,rozsvítí se STOPKA a to ve během 5minut jízdy,tak e se otočím a jedu zpět k domu.
Ahoj chlapi,prosím o radu.U jsem váně na palici a nevím si rady a to u jsem vyzkouel vechny vae rady zde na foru.Jedná se o problém z chladící kapalinou, co jsem se dočetl,e se zde děje i jiným.Začnu tím,e před týdnem jsme jeli a na jednou píplo a objevila se hláka,VYSOKÁ TEPLOTA CHLADÍCÍ KAPALINY",a to jsem fakt zkusil ve,odvzdunit,dolít,pojistky,sundat víčko expanzky a nechat běet motor v otáčkách několik vteřin a pak ve volnoběhu a voda necákala ani neubývala,prostě vechny rady a na ty co se týkají termostatu a čidla,protoe nevím kde ho hledat,tak i prosím o radu kde se nachází,atĄ mohu zkontrolovat přívodní kabel a kontakty,nebo jinou radu ne tu jetě jsou a to před odvozem auta do servisu.Auto stojí před domem,protoe nikam nedojedu.Pípne,rozsvítí se STOPKA a to ve během 5minut jízdy,tak e se otočím a jedu zpět k domu.
|
|
10.06.2011 18:15 -
|
2396243
|
|
jumep
|
|
|
pises vela a malo k veci
1. rucicka pomaly / postupne ide hore az do cerveneho?
2. chladic je teply / studeny?
3. udeje sa to len ked stojis / ides pomaly?
pises vela a malo k veci
1. rucicka pomaly / postupne ide hore az do cerveneho?
2. chladic je teply / studeny?
3. udeje sa to len ked stojis / ides pomaly?
|
|
10.06.2011 19:21 -
|
2396248
|
|
rebi
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
kdy se rozjedu,tak během jízdy jde ručička pomalu na střed a na jednou to vyběhne rychle na horu do červené,pípne, dá to hláku a rozsvítí se stopka.Na chladič jsem nesahal,ale větrák se normálně sepne i přes to jde ručička teploty na červenou.Děje se to,kdy stojím a mám na neutrál, déle putěný motor,cca 10-15min.a za normální jízdy 50/80km/h rychleji,cca do 5min .Jdu zkusit tu teplotu chladiče...nedá mi to...tak chladič je teplý.
kdy se rozjedu,tak během jízdy jde ručička pomalu na střed a na jednou to vyběhne rychle na horu do červené,pípne, dá to hláku a rozsvítí se stopka.Na chladič jsem nesahal,ale větrák se normálně sepne i přes to jde ručička teploty na červenou.Děje se to,kdy stojím a mám na neutrál, déle putěný motor,cca 10-15min.a za normální jízdy 50/80km/h rychleji,cca do 5min .Jdu zkusit tu teplotu chladiče...nedá mi to...tak chladič je teplý.
|
|
10.06.2011 19:58 -
|
2396262
|
|
jumep
|
|
|
jo, treba skusit chladic, ak chladic bude studeny, tak termostat
ten sa nachadza nad prevodovkou, idu odtial hadice do chladica
jo, treba skusit chladic, ak chladic bude studeny, tak termostat
ten sa nachadza nad prevodovkou, idu odtial hadice do chladica
|
|
10.06.2011 20:48 -
|
2396326
|
|
jumep
|
|
|
no nastartuj a pockaj nech sa to zohreje a potom chyt chladic, ak nebude horuci, treba vymenit termostat
pri tom treba vypustit vodu atd. co ked nevies kde co je, chces sa do toho pustit?
no nastartuj a pockaj nech sa to zohreje a potom chyt chladic, ak nebude horuci, treba vymenit termostat
pri tom treba vypustit vodu atd. co ked nevies kde co je, chces sa do toho pustit?
|
|
10.06.2011 20:58 -
|
2396338
|
|
rebi
|
|
|
to co mi píe ohledně toho chladiče,tak to jsem zkouel asi před hodinou a ten chladič byl teplý,ne horký.Ano chtěl bych to zkusit a proto ádám o detailní postup.U kolem toho auta akuji třetí den a výsledek pořád stejný.
to co mi píe ohledně toho chladiče,tak to jsem zkouel asi před hodinou a ten chladič byl teplý,ne horký.Ano chtěl bych to zkusit a proto ádám o detailní postup.U kolem toho auta akuji třetí den a výsledek pořád stejný.
|
|
10.06.2011 21:06 -
|
2396339
|
|
jumep
|
|
|
kym nemas novy termostat tak sa do toho nepustaj
1. demontovat kryt pod motorom (ak mas) a rozpojit dole hadicu co ide z chladica, otvorit vicko nadrzky na chladiacu zmes (vsetko samozrejme za studena)
2. odmontovat filter vzduchu (cely airbox von)
3. odpojit hadicu co ide z bloku motora z takej plastovej tvarovky
4. odsrobovat 2 srobiky co drzia termostat a tento vybrat von
vymenit + tesnenia ak su poskodene a zlozit, naliat vodu a odvzdusnit
na obrazku je to cislo 5
kym nemas novy termostat tak sa do toho nepustaj
1. demontovat kryt pod motorom (ak mas) a rozpojit dole hadicu co ide z chladica, otvorit vicko nadrzky na chladiacu zmes (vsetko samozrejme za studena)
2. odmontovat filter vzduchu (cely airbox von)
3. odpojit hadicu co ide z bloku motora z takej plastovej tvarovky
4. odsrobovat 2 srobiky co drzia termostat a tento vybrat von
vymenit + tesnenia ak su poskodene a zlozit, naliat vodu a odvzdusnit
na obrazku je to cislo 5
Přílohy: 2360a860.jpg ( 84317b ) - |
|
10.06.2011 22:03 -
|
2396406
|
|
jumep
|
|
|
to je napojenie vyprniku na sanie, bude ti odtial cakat olej / olejove vypary
pozrem objednacie cislo a cenu novej
to je napojenie vyprniku na sanie, bude ti odtial cakat olej / olejove vypary
pozrem objednacie cislo a cenu novej
|
|
11.06.2011 07:38 -
|
2396487
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Podle veho má termostat obj. č. 1338 A0 v Citroënu stojí tento díl 561 kč.
Pozice 7 je těsnění , obj.č. 1340 58 je za 42 kč, nebo obj.č. 1340 60 je za 58 kč (kadý je jiný výrobce).
Dívám se na autokelly (pokud nechce kupovat v Citroënu) a nael jsem toto :
.link.
Podle veho má termostat obj. č. 1338 A0 v Citroënu stojí tento díl 561 kč.
Pozice 7 je těsnění , obj.č. 1340 58 je za 42 kč, nebo obj.č. 1340 60 je za 58 kč (kadý je jiný výrobce).
Dívám se na autokelly (pokud nechce kupovat v Citroënu) a nael jsem toto :
http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;158965;159015;159554;4557564;4557565;4557571|CT=5|PCT=4|CUR=0|PGS=20|PT=1|PDID=1226711|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0|
Přílohy: termostat 2.0 benzin.jpg ( 57946b ) - termostat 2,0 benzín , pozice č.5 |
|
11.06.2011 17:19 -
|
2396519
|
|
rebi
|
|
|
dík za ty obj.čísla a objednal jsem to přes to AUTO-KELLY.Hadičku na to sání jsem opravil.Dostal jsem jetě radu,ohledně toho termostatu jestli je to tím.Měl jsem nastartovat a počkat na zahřátí motoru a i hadic vedoucí ke chladiči.Pak na ně sáhnout,zda jsou obě teplé.Jestli jsou,tak to není tím termostatem a já měl vrchní teplou a spodní úplně studenou.Tak to tedy znamená,e je to tím termostatem!.Tak v úterý jsi pro ten termostat jdu a hned ho vyměním.Doufám,e to přestane a jestli ne,tak pak u fakt nevím.Napíi,jak jsem dopadl.
dík za ty obj.čísla a objednal jsem to přes to AUTO-KELLY.Hadičku na to sání jsem opravil.Dostal jsem jetě radu,ohledně toho termostatu jestli je to tím.Měl jsem nastartovat a počkat na zahřátí motoru a i hadic vedoucí ke chladiči.Pak na ně sáhnout,zda jsou obě teplé.Jestli jsou,tak to není tím termostatem a já měl vrchní teplou a spodní úplně studenou.Tak to tedy znamená,e je to tím termostatem!.Tak v úterý jsi pro ten termostat jdu a hned ho vyměním.Doufám,e to přestane a jestli ne,tak pak u fakt nevím.Napíi,jak jsem dopadl.:-o
|
|
12.06.2011 19:31 -
|
2396682
|
|
rebi
|
|
|
ahoj chlapi,jen mám jetě dotaz,ne budu měnit ten termostat,tak jsem koukal tady na příspěvek ohledně toho chladiče,tak se chci zeptat,jak píete,e to má nějaký tepelný pojistky,tak se chci zeptat,kde je mám hledat,abych je mohl zkontrolovat..jinak ostatní pojistky jsem procházel a jsou v pořádku,ale nejsem si jistý v tomto případě o jaké pojistky jde.Díky za radu.
ahoj chlapi,jen mám jetě dotaz,ne budu měnit ten termostat,tak jsem koukal tady na příspěvek ohledně toho chladiče,tak se chci zeptat,jak píete,e to má nějaký tepelný pojistky,tak se chci zeptat,kde je mám hledat,abych je mohl zkontrolovat..jinak ostatní pojistky jsem procházel a jsou v pořádku,ale nejsem si jistý v tomto případě o jaké pojistky jde.Díky za radu.
|
|
12.06.2011 20:34 -
|
2396692
|
|
jumep
|
|
|
tepelne poistky su na regulaciu sahary, ked zapnes klimu roztoci sa? ak ano, nic neries a nehladaj
tepelne poistky su na regulaciu sahary, ked zapnes klimu roztoci sa? ak ano, nic neries a nehladaj
|
|
15.06.2011 21:23 -
|
2397293
|
|
rebi
|
|
|
Tak vám píi,jak jsem dopadl s výměnou toho termostatu.Termostat jsem vyměnil,nalil chladící kapalinu,odvzdunil.Startuji a čekám co se bude dít.Teplota se drí na polovině,obě hadice stejně teplé,tak čekám a se mi zapne větrák motoru,abych viděl jestli teplota bude stoupat.Teplota motoru nestoupá,ale větrák se taky nechce zapnout,tak si říkám,to jetě je brzy po čtvrt hodině!Najednou se mi začne kouřit s chladiče a já motor vypínám.Nevím co se děje,ale předtím se zapínal dřív.Tak se ptám co s tím mám dělat.Prosím zase o radu.
Tak vám píi,jak jsem dopadl s výměnou toho termostatu.Termostat jsem vyměnil,nalil chladící kapalinu,odvzdunil.Startuji a čekám co se bude dít.Teplota se drí na polovině,obě hadice stejně teplé,tak čekám a se mi zapne větrák motoru,abych viděl jestli teplota bude stoupat.Teplota motoru nestoupá,ale větrák se taky nechce zapnout,tak si říkám,to jetě je brzy po čtvrt hodině!Najednou se mi začne kouřit s chladiče a já motor vypínám.Nevím co se děje,ale předtím se zapínal dřív.Tak se ptám co s tím mám dělat.Prosím zase o radu.:-(
|
|
15.06.2011 21:26 -
|
2397297
|
|
jumep
|
|
|
sahara ma 3 rychlosti ...
precitaj si o tom par riadkov s5 / zajdi na diagnostiku (niekym kto bude vedet co a ako) a nemen polku auta
ale myslim ze ti nejde vobec sahara potom a to bude najskor v relatkach alebo tak, za jazdy by sa to nemalo hriat ale
sahara ma 3 rychlosti ...
precitaj si o tom par riadkov s5 / zajdi na diagnostiku (niekym kto bude vedet co a ako) a nemen polku auta
ale myslim ze ti nejde vobec sahara potom a to bude najskor v relatkach alebo tak, za jazdy by sa to nemalo hriat ale
|
|
15.06.2011 21:36 -
|
2397299
|
|
rebi
|
|
|
Před tím si mi psal,e kdy zapnu klima a roztočí se mi,tak nemam co řeit.Já jí zkouel a roztočila se mi.Jak nemám měnit půlku auta.Já jsem měnil termostat,těsnění a i celou novou chladící kapalinu.Co se má jetě měnit při výměně termostatu?
Před tím si mi psal,e kdy zapnu klima a roztočí se mi,tak nemam co řeit.Já jí zkouel a roztočila se mi.Jak nemám měnit půlku auta.Já jsem měnil termostat,těsnění a i celou novou chladící kapalinu.Co se má jetě měnit při výměně termostatu?
|
|
15.06.2011 21:43 -
|
2397308
|
|
rebi
|
|
|
do poloviny a víc nela,ale nesepnul mi ten fén pod kapotou.
do poloviny a víc nela,ale nesepnul mi ten fén pod kapotou.
|
|
15.06.2011 21:45 -
|
2397311
|
|
jumep
|
|
|
fen sa spusta dost neskoro, ja ked som s jednym pojazdil ze bol komplet zohriaty tak az 5 min po tom co som stal sa to pustilo aj to len ne chvilu
fen sa spusta dost neskoro, ja ked som s jednym pojazdil ze bol komplet zohriaty tak az 5 min po tom co som stal sa to pustilo aj to len ne chvilu
|
|
| |
|
|