| | |
22.03.2010 16:03 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
1807312
|
|
Mamlas
|
|
|
Jeste uvidis jak na tom bude hlava az ji natlakujou. Pokud to bude jen tesneni tak to je celkem pohoda.
Budu se modlit abych na tom byl stejne.
Jeste uvidis jak na tom bude hlava az ji natlakujou. Pokud to bude jen tesneni tak to je celkem pohoda.
Budu se modlit abych na tom byl stejne.
|
|
23.03.2010 20:44 -
|
1807392
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tohle mi připomíná mojí chudinku Xantii (1.9TD) - u takhle bublá do vody 3 roky, take musím jezdit s nedotaeným víčkem a raději maximálně na 1/2 plynu
Dát to opravit, k tomu jsem vzhledem k poměru ceny auta a ceny opravy nějak nenael odvahu.
A stejně u se zítra jedu podívat na náhradu - o 9 let mladí C5 Break.
Tohle mi připomíná mojí chudinku Xantii (1.9TD) - u takhle bublá do vody 3 roky, take musím jezdit s nedotaeným víčkem a raději maximálně na 1/2 plynu :-)
Dát to opravit, k tomu jsem vzhledem k poměru ceny auta a ceny opravy nějak nenael odvahu.
A stejně u se zítra jedu podívat na náhradu - o 9 let mladí C5 Break.
|
|
24.03.2010 19:47 -
|
1807480
|
|
Karel
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Měl jsem podobný problém s únikem vody.Nejdříve téměř neznatelný únik který se pozvolna zvětoval a skončil natečením vody do válců.Příčina byla v prasklém výměníku voda-výfukové plyny který je umístněn zezadu na hlavě motoru . Posiupně byly vylučovány závady jako prasklá hlava , těsnění pod hlavou atd. Cena opravy v servisu Citroen Plzeň-Letná byla 10 500 a to včetně kompletní diagnostiky motoru a změření kompresních tlaků.Samotný výměník stál 7 500 Kč.
Měl jsem podobný problém s únikem vody.Nejdříve téměř neznatelný únik který se pozvolna zvětoval a skončil natečením vody do válců.Příčina byla v prasklém výměníku voda-výfukové plyny který je umístněn zezadu na hlavě motoru . Posiupně byly vylučovány závady jako prasklá hlava , těsnění pod hlavou atd. Cena opravy v servisu Citroen Plzeň-Letná byla 10 500 a to včetně kompletní diagnostiky motoru a změření kompresních tlaků.Samotný výměník stál 7 500 Kč.
|
|
24.03.2010 21:54 -
|
1807486
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Jak píe Karel, voda do válce také můe znamenat také zapříčinit ohnutí ojnice. To se mi stalo u motoru značky Renault ve Volvu.
Jak píe Karel, voda do válce také můe znamenat také zapříčinit ohnutí ojnice. To se mi stalo u motoru značky Renault ve Volvu.
|
|
27.03.2010 12:05 -
|
1807569
|
|
kokoumes
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak já u mám utí v pořádku. Bylo to těsnění pod hlavou. Prodejce byl tak solidní, e mi rovnou vyměnil i kompletní rozvody olej a filtry za cenu materialu... Ale stejne si myslim ze si rekl míň. Take můj černý drak je v plné kondici. Jetě ho přihlásim a bude ve OK
Tak já u mám utí v pořádku. Bylo to těsnění pod hlavou. Prodejce byl tak solidní, e mi rovnou vyměnil i kompletní rozvody olej a filtry za cenu materialu... Ale stejne si myslim ze si rekl míň. Take můj černý drak je v plné kondici. Jetě ho přihlásim a bude ve OK :-)
|
|
31.05.2010 21:23 -
|
2346969
|
|
jumep
|
|
|
na 2.2 je zozadu motora vypustak, na 2.0 by mal byt tiez, akurat z toho nakresu mi neni jasne kde, je tu zotrvak, nejaky konektor ... (priloha)
na 2.2 je zozadu motora vypustak, na 2.0 by mal byt tiez, akurat z toho nakresu mi neni jasne kde, je tu zotrvak, nejaky konektor ... (priloha)
Přílohy: b1cp04ac.gif ( 18664b ) - 2.0HDi (c5 1) |
|
31.05.2010 21:24 -
|
2346971
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nalili ti tam paraflu,coz neni vubec spatne...
ven ji dostanes tezko je v hadicich,topeni,vymeniku a motoru
nalili ti tam paraflu,coz neni vubec spatne...
ven ji dostanes tezko je v hadicich,topeni,vymeniku a motoru
|
|
01.06.2010 14:18 -
|
2347051
|
|
jumep
|
|
|
jo, ja som to vyplachoval 3x, potom ale pozor, naliat tam len nemrzku
jo, ja som to vyplachoval 3x, potom ale pozor, naliat tam len nemrzku
|
|
13.04.2011 19:40 -
|
2384080
|
|
spooky
|
Město: Beroun, Auto: | Počet příspěvků: 60 |
|
|
pro info - .link. prilozil jem i par fotek... nastesti nic extra rozbite tak vycisteni + pretesneni hlavy bude stacit.
pro info - http://www.c5club.cz/diskuze/single/2384070-re-unik-chladici-kapaliny-/ prilozil jem i par fotek... nastesti nic extra rozbite tak vycisteni + pretesneni hlavy bude stacit.:-(
|
|
08.06.2011 21:16 -
|
2395866
|
|
Qjetak1
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Mám C5 1.8 16V s plynem. Poslední dobou se mi několikrát ( cca 5x za dva měsíce ) stalo, e i prudce vyskočila teplota vody, cca během 3 vteřin z normální teploty na maximum. Po zapnutí topení a ventilátoru naplno, teplota zase během 3 vteřin spadne do normálu - dle budíku. Kolik je skutečná teplota chladící kapaliny nevím. Hadice i chladič jsou horký, měkký, nádrka bublá, kapalina z ní ani nekapne, po povolení výčka vybublává. Dneska jsem udělal rozvody i s vodní pumpou ( rozvody jsem udělal s předstihem cca 10 000 km, abych vyloučil protáčení se lopatek na ose vodní pumpy ). Nemá s tímhle někdo nějakou zkuenost ? S tím mi blbne i venkovní teploměr - ukazuje cca o 15 stupňů méně. Zítra bych se chtěl podívat na termostat a chladič. Díky
Mám C5 1.8 16V s plynem. Poslední dobou se mi několikrát ( cca 5x za dva měsíce ) stalo, e i prudce vyskočila teplota vody, cca během 3 vteřin z normální teploty na maximum. Po zapnutí topení a ventilátoru naplno, teplota zase během 3 vteřin spadne do normálu - dle budíku. Kolik je skutečná teplota chladící kapaliny nevím. Hadice i chladič jsou horký, měkký, nádrka bublá, kapalina z ní ani nekapne, po povolení výčka vybublává. Dneska jsem udělal rozvody i s vodní pumpou ( rozvody jsem udělal s předstihem cca 10 000 km, abych vyloučil protáčení se lopatek na ose vodní pumpy ). Nemá s tímhle někdo nějakou zkuenost ? S tím mi blbne i venkovní teploměr - ukazuje cca o 15 stupňů méně. Zítra bych se chtěl podívat na termostat a chladič. Díky
|
|
08.06.2011 21:20 -
|
2395869
|
|
jumep
|
|
|
Chladic ma 3 rychlosti (teda ak mas v aute klimu) a tie su riadene odpormy v ktorych su tepelne poistky, ktore odchadzaju. Maximalna rychlost sahary sa zopina az pri vyssej teplote, cize ak nejde pomala rychlost, kludne sa to moze zahrievat.
Termostat na zopnutie sahary nenajdes, tato je riadena pocitacom motora na zaklade teploty motora.
Vonkajsi teplomer nema vplyv na zopinanie sahary, skor na klimu a tieto okruhy
Chladic ma 3 rychlosti (teda ak mas v aute klimu) a tie su riadene odpormy v ktorych su tepelne poistky, ktore odchadzaju. Maximalna rychlost sahary sa zopina az pri vyssej teplote, cize ak nejde pomala rychlost, kludne sa to moze zahrievat.
Termostat na zopnutie sahary nenajdes, tato je riadena pocitacom motora na zaklade teploty motora.
Vonkajsi teplomer nema vplyv na zopinanie sahary, skor na klimu a tieto okruhy
|
|
08.06.2011 21:27 -
|
2395873
|
|
Qjetak1
|
|
|
klimu mám digi - dvouzonovou. Saharu jsem snad jetě neslyel. Klima běhá.
klimu mám digi - dvouzonovou. Saharu jsem snad jetě neslyel. Klima běhá.
|
|
08.06.2011 21:28 -
|
2395874
|
|
jumep
|
|
|
ked zapnes klimu tak sahara musi bezat
a ako som povedal, su tam 3 rychlosti, to si v prvom rade skontroluj
ked zapnes klimu tak sahara musi bezat
a ako som povedal, su tam 3 rychlosti, to si v prvom rade skontroluj
|
|
08.06.2011 21:29 -
|
2395875
|
|
Qjetak1
|
|
|
mohu jezdit v horku, stát v koloně a nic, ujedu 20 km a udělá mi to dvakrát za sebou ( stalo se jednou cca před 14 -ti dny )
mohu jezdit v horku, stát v koloně a nic, ujedu 20 km a udělá mi to dvakrát za sebou ( stalo se jednou cca před 14 -ti dny )
|
|
08.06.2011 21:31 -
|
2395877
|
|
Qjetak1
|
|
|
zak mi jetě prosím poraĎ jak na to, větinou si auta spravuju sám u známho co má servis, bohuel citroeny moc nezná
zak mi jetě prosím poraĎ jak na to, větinou si auta spravuju sám u známho co má servis, bohuel citroeny moc nezná
|
|
08.06.2011 21:33 -
|
2395878
|
|
jumep
|
|
|
potom este termostat, alebo zavzdusneny okruh
pokial sa teda nestraca voda
potom este termostat, alebo zavzdusneny okruh
pokial sa teda nestraca voda
|
|
08.06.2011 21:34 -
|
2395879
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
mazejte na chat zvířata , guma je drahá
mazejte na chat zvířata , guma je drahá :-D
|
|
08.06.2011 21:34 -
|
2395880
|
|
jumep
|
|
|
no ak nemas diagnostiku tak toho moc nezistis, fyzicky mozes jedine vybrat a pozret tie odpory
su vedla sahary myslim hnedy a sedy - premerat tie poistky ci su ok
no ak nemas diagnostiku tak toho moc nezistis, fyzicky mozes jedine vybrat a pozret tie odpory
su vedla sahary myslim hnedy a sedy - premerat tie poistky ci su ok
|
|
| |
|
|