| | |
15.03.2010 17:36 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
1806717
|
|
Mamlas
|
|
|
Nestras . Nerad bych kupoval jinej motor. Rovinnost bloku se da zmerit stejne jako na hlave.
Jezdil jsem s autem 7 mesicu a nebyl problem. Pak zniceho nic v prosinci zacala mizet voda. Motor se neuvaril ani nic jineho. Teplota motoru je porad OK, neprehriva se ani nekolisa. Uvidim az to rozeberu - chystam se na to tak 14 dni az bude trochu tepleji. Hlava pujde na natlakovani a srovnani.
Nestras :-((((. Nerad bych kupoval jinej motor. Rovinnost bloku se da zmerit stejne jako na hlave.
Jezdil jsem s autem 7 mesicu a nebyl problem. Pak zniceho nic v prosinci zacala mizet voda. Motor se neuvaril ani nic jineho. Teplota motoru je porad OK, neprehriva se ani nekolisa. Uvidim az to rozeberu - chystam se na to tak 14 dni az bude trochu tepleji. Hlava pujde na natlakovani a srovnani. ;-)
|
|
16.03.2010 09:23 -
|
1806817
|
|
kokoumes
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
A je normální e víčko od nádrky s vodou syčí?
A je normální e víčko od nádrky s vodou syčí?
|
|
16.03.2010 10:00 -
|
1806819
|
|
kokoumes
|
Město: Brandýsek , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
tak to mam asi problem, pač me to při nastartovanym motoru syci. Zkusim sehnat novy vicko. To by se pak ta voda mohl vypařovat co? Víčko mi jde zavřít podivným způsobem. Jak velký tlak je v tý chladící soustavě?
Nejste někdo z KLadna nebo okolí kdo by mi mohl pujčit to víčko na otestování jestli je to opravdu tím? díky
tak to mam asi problem, pač me to při nastartovanym motoru syci. Zkusim sehnat novy vicko. To by se pak ta voda mohl vypařovat co? Víčko mi jde zavřít podivným způsobem. Jak velký tlak je v tý chladící soustavě?
Nejste někdo z KLadna nebo okolí kdo by mi mohl pujčit to víčko na otestování jestli je to opravdu tím? díky
|
|
16.03.2010 11:29 -
|
1806826
|
|
kokoumes
|
|
|
no tak to je hezky. Na co se mam podivat abych zjitil přesně o co jde? Víčko začne syčet asi tak po 4 minutách nastartovanýho motoru. Koukal jsem na víčko od oleje a ze spodu bílé není i olej vypadá OK. CO teda jetě zkontrolovat?
no tak to je hezky. Na co se mam podivat abych zjitil přesně o co jde? Víčko začne syčet asi tak po 4 minutách nastartovanýho motoru. Koukal jsem na víčko od oleje a ze spodu bílé není i olej vypadá OK. CO teda jetě zkontrolovat?
|
|
16.03.2010 11:50 -
|
1806827
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Chladící kapalina nemusí jít do oleje, ale do válců. A jaký má stav chladící kapaliny? Je stejný nebo ubývá? Nejde ti z výfuku pára?
Já měl něco podobného na Meganu a ze začátku úbytek nebyl skoro poznat a po pár týdnech jsem po 60km dolíval litr.
Chladící kapalina nemusí jít do oleje, ale do válců. A jaký má stav chladící kapaliny? Je stejný nebo ubývá? Nejde ti z výfuku pára?
Já měl něco podobného na Meganu a ze začátku úbytek nebyl skoro poznat a po pár týdnech jsem po 60km dolíval litr.
|
|
16.03.2010 11:52 -
|
1806829
|
|
kokoumes
|
|
|
No právě e včera u jsem musel dolívat. Nejhorí na tom je e jsem to auto v sobotu koupil a to víčko syčelo. Ptal jsem se proč to dělá a prodejce mi řekl e je to normální. pak jsem ujel asi 250km a včera na me vyběhla ta hláka.
A jak se pozna e je to "jen" těsnění?
No právě e včera u jsem musel dolívat. Nejhorí na tom je e jsem to auto v sobotu koupil a to víčko syčelo. Ptal jsem se proč to dělá a prodejce mi řekl e je to normální. pak jsem ujel asi 250km a včera na me vyběhla ta hláka.
A jak se pozna e je to "jen" těsnění?
|
|
16.03.2010 12:38 -
|
1806832
|
|
kokoumes
|
|
|
Tak jsem teď volal prodejci a ten mě ujioval e se to můe jetě odvzdunovat, e to různě upoutěli a doplňovali nemrznoucí. No uvidim a přijdu domu. Včera jsem po tom dolití ujel asi 60km. Tak jsem zvědav co uvidim.
Tak jsem teď volal prodejci a ten mě ujioval e se to můe jetě odvzdunovat, e to různě upoutěli a doplňovali nemrznoucí. No uvidim a přijdu domu. Včera jsem po tom dolití ujel asi 60km. Tak jsem zvědav co uvidim.
|
|
16.03.2010 12:43 -
|
1806833
|
|
tief
|
|
|
nebo otestovat pritomnost vyfukovych plynov ve vode - snazil sem se neco najit ale jak google tak seznam mi ponukol maximalne iq test ovulacni test a testery na parfemy takze si to budes musiet preklikat sam ...
nebo otestovat pritomnost vyfukovych plynov ve vode - snazil sem se neco najit ale jak google tak seznam mi ponukol maximalne iq test ovulacni test a testery na parfemy :-) takze si to budes musiet preklikat sam ...
|
|
16.03.2010 12:47 -
|
1806835
|
|
tomc
|
|
|
auto vrat!!!!!!!! bude jeden velký problém!!!!!!!
auto vrat!!!!!!!! bude jeden velký problém!!!!!!!
|
|
16.03.2010 12:55 -
|
1806836
|
|
tief
|
|
|
Kdyz mas moznost auto vratit tak ho rozhodne vrat ... a neposlouchej prodejce ...
Kdyz mas moznost auto vratit tak ho rozhodne vrat ... a neposlouchej prodejce ...
|
|
16.03.2010 12:59 -
|
1806837
|
|
kokoumes
|
|
|
Nevim jestli ho můu vrátit. Dám tomu jetě naději. říkáte teda e to nemá syčet vůbec jo? ani malinko? Máte to ověřené nobo typujete?
Nevim jestli ho můu vrátit. Dám tomu jetě naději. říkáte teda e to nemá syčet vůbec jo? ani malinko? Máte to ověřené nobo typujete?
|
|
16.03.2010 13:02 -
|
1806838
|
|
jumep
|
|
|
zohrievanim motora a obehom chladiacej kvapaliny sa vytvara tlak v systeme, tj. po 4min moze vicko uz ! mierne ! syknut.
Ak sa voda trati, bez hlavy dole to zistit nejde, premerat tlaky pomoze urcit ktory valec ma problem
zohrievanim motora a obehom chladiacej kvapaliny sa vytvara tlak v systeme, tj. po 4min moze vicko uz ! mierne ! syknut.
Ak sa voda trati, bez hlavy dole to zistit nejde, premerat tlaky pomoze urcit ktory valec ma problem
|
|
16.03.2010 13:03 -
|
1806839
|
|
tief
|
|
|
Nema sycet, auto neni lokomotiva ... kdyz syci tak tlakuje, kdyz tlakuje tak to NENI dobre, oprava tesneni, hlavy, bloku motora, vymena motora, porad se pohybujeme pri oprave v radoch deseti tisicu ...
Nema sycet, auto neni lokomotiva ... kdyz syci tak tlakuje, kdyz tlakuje tak to NENI dobre, oprava tesneni, hlavy, bloku motora, vymena motora, porad se pohybujeme pri oprave v radoch deseti tisicu ...
|
|
16.03.2010 13:13 -
|
1806840
|
|
jumep
|
|
|
vid priloha
Přetlak 1,4 bar - to je tlak pri ktorom system zahriaty funguje
a tiez by sa mohli naucit ze pretlak je tak akurat rajcinovy
vid priloha
Přetlak 1,4 bar - to je tlak pri ktorom system zahriaty funguje
a tiez by sa mohli naucit ze pretlak je tak akurat rajcinovy :)
Přílohy: charakteristika-chladeniedw10bosch.pdf ( 125172b ) - |
|
16.03.2010 13:25 -
|
1806845
|
|
kokoumes
|
|
|
Jak velká pravděpodobnost to můe být, e to bude patným víčkem? jestli e by propustilo i takový malý tlak tak by se ta kapalina mohl vypařit ne? zhruba 0,5-0,9l za 230km ?
Jak velká pravděpodobnost to můe být, e to bude patným víčkem? jestli e by propustilo i takový malý tlak tak by se ta kapalina mohl vypařit ne? zhruba 0,5-0,9l za 230km ?
|
|
16.03.2010 13:36 -
|
1806847
|
|
miskod
|
|
|
Vyskusaj si ake mas tvrde hadice od chladica. Nesmie to byt ako skala. Musis to byt schpny stlacit.
Vyskusaj si ake mas tvrde hadice od chladica. Nesmie to byt ako skala. Musis to byt schpny stlacit.
|
|
| |
|
|