| | |
03.03.2017 21:24 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
3046169
|
|
jumep
|
|
|
inak toto by si mal reklamovat v tom servise kde ti robili tie tu buracku
a este oskrab to navarne a pozeraj ci sa tam nenavara nove
a vystup vody z bloku je vpredu pod egr, tiez je to plastove a lahko to praskne, hlavne ak sa tam natahovali s chladicmi
inak toto by si mal reklamovat v tom servise kde ti robili tie tu buracku
a este oskrab to navarne a pozeraj ci sa tam nenavara nove
a vystup vody z bloku je vpredu pod egr, tiez je to plastove a lahko to praskne, hlavne ak sa tam natahovali s chladicmi
|
|
03.03.2017 21:54 -
|
3046178
|
|
jumep
|
|
|
mne to tam tieklo a nevidel som toho moc, iba ako to bolo ovarene a vedel som ze som to tam nacal ja (bolo vidiet ze to navarene je nove)
mne to tam tieklo a nevidel som toho moc, iba ako to bolo ovarene a vedel som ze som to tam nacal ja (bolo vidiet ze to navarene je nove)
|
|
05.04.2017 10:35 -
|
3056690
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Zdravím. Viml jsem si e se mi začala ztrácet voda a to docela dost. Ale ta hadice co vede z nádrky je plná po okraj, nikdy jí není míň (vdy se ztratí jen to co doleju do nádrky). Ve vodě nevypadá e by byl olej, olej nepřibývá (a nevypadá e by se do něj dostávala voda), motor se nepřehřívá, výkon je stále stejný, hadice nejsou tvrdé a do nádrky to nebublá, z výfuku pára nejde. Take to těsnění pod hlavou snad není (to by se vody ztrácelo určitě víc?). Zatím se mi zdá e prostě jak se voda ohřeje tak asi přestane těsnit ta hadice co jde z nádrky a odtud uteče to co je v nádrce a to co je v hadici tak u zůstane. Kdy je ve studené tak se nic neztrácí (včera jsem dolil a nic nezmizelo).
Zdravím. Viml jsem si e se mi začala ztrácet voda a to docela dost. Ale ta hadice co vede z nádrky je plná po okraj, nikdy jí není míň (vdy se ztratí jen to co doleju do nádrky). Ve vodě nevypadá e by byl olej, olej nepřibývá (a nevypadá e by se do něj dostávala voda), motor se nepřehřívá, výkon je stále stejný, hadice nejsou tvrdé a do nádrky to nebublá, z výfuku pára nejde. Take to těsnění pod hlavou snad není (to by se vody ztrácelo určitě víc?). Zatím se mi zdá e prostě jak se voda ohřeje tak asi přestane těsnit ta hadice co jde z nádrky a odtud uteče to co je v nádrce a to co je v hadici tak u zůstane. Kdy je ve studené tak se nic neztrácí (včera jsem dolil a nic nezmizelo).
|
|
05.04.2017 10:56 -
|
3056691
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zacni tim ze vymenis vicko nadobky
zacni tim ze vymenis vicko nadobky
|
|
05.04.2017 10:59 -
|
3056692
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Proč zrovna začít tím víčkem? e by nepoutělo tlak ven a tak voda jde jinudy?
edit: Je mi ale divný e se ztratí vdy jen to co se doleje a v té hadici z nádrky zůstane a k okraji (a je jedno jestli ujedu 20 nebo 100km).
Proč zrovna začít tím víčkem? e by nepoutělo tlak ven a tak voda jde jinudy?
edit: Je mi ale divný e se ztratí vdy jen to co se doleje a v té hadici z nádrky zůstane a k okraji (a je jedno jestli ujedu 20 nebo 100km).
|
|
05.04.2017 11:37 -
|
3056695
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
chces poradit nebo polemizovat ?
chces poradit nebo polemizovat ?
|
|
05.04.2017 11:53 -
|
3056696
|
|
scratcher
|
|
|
U ho mám objednané tak ho vyměním. Jasně e si nechám poradit, ale spí jsem se jen zeptal proč ho měnit.
Co se vůbec na tom víčku můe pokazit e pak patně funguje?
U ho mám objednané tak ho vyměním. Jasně e si nechám poradit, ale spí jsem se jen zeptal proč ho měnit.
Co se vůbec na tom víčku můe pokazit e pak patně funguje?
|
|
05.04.2017 12:26 -
|
3056698
|
|
autodiag
|
|
|
protoze neudrzi predpsany tlak (cca 1.3Mpa) a voda ti vybleje pres neho ven
protoze neudrzi predpsany tlak (cca 1.3Mpa) a voda ti vybleje pres neho ven
|
|
05.04.2017 12:31 -
|
3056699
|
|
scratcher
|
|
|
Jo tak, sem spí myslel e právě ten tlak nepustí Nezdá se mi právě e by to lo víčkem, to je suché i nádobka, spí se mi zdá e při zahřáté vodě netěsní ta hadice co jde z nádobky, protoe se ztratí jen to z nádobky a v hadici je po okraj. Kdyby to bylo těsnění pod hlavou tak se ztratí víc nebo ne?
Jo tak, sem spí myslel e právě ten tlak nepustí :) Nezdá se mi právě e by to lo víčkem, to je suché i nádobka, spí se mi zdá e při zahřáté vodě netěsní ta hadice co jde z nádobky, protoe se ztratí jen to z nádobky a v hadici je po okraj. Kdyby to bylo těsnění pod hlavou tak se ztratí víc nebo ne?
|
|
05.04.2017 16:52 -
|
3056737
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Moná jo, moná ne. Pokračuj v pátrání, a kdy se nový víčko neosvědčí. Budeme tady na tebe čekat.
EDIT: Nemusí hned kupovat nový víčko, i kdy nestojí balík, ale můe si ho na chvíli půjčit od někoho, komu voda nemizí.
Moná jo, moná ne. Pokračuj v pátrání, a kdy se nový víčko neosvědčí. Budeme tady na tebe čekat. ;-)
EDIT: Nemusí hned kupovat nový víčko, i kdy nestojí balík, ale můe si ho na chvíli půjčit od někoho, komu voda nemizí.
|
|
05.04.2017 17:07 -
|
3056745
|
|
scratcher
|
|
|
momentálně nemám v okolí nikoho s C5 tak sem objednal nový, dorazí zítra tak uvidím co dál. Já doufám e to bude jen nějaký spoj a ne těsnění pod hlavou (na kolik by vyla výměna cca +-10tis? + bych rovnou udělal rozvody ty vím e jsou cca 8tis).
momentálně nemám v okolí nikoho s C5 tak sem objednal nový, dorazí zítra tak uvidím co dál. Já doufám e to bude jen nějaký spoj a ne těsnění pod hlavou (na kolik by vyla výměna cca +-10tis? + bych rovnou udělal rozvody ty vím e jsou cca 8tis).
|
|
05.04.2017 17:29 -
|
3056750
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zajel bych do Radonic - .link. On je ten mechanik sice trochu divnej, ale je hodnej a nekoue. U něj si můe víčko vyzkouet, moná i koupit a hlavně si tam potvrdí, e je těsnění v pořádku a pravděpodobně odhalí pravou příčinu úniku. Nemá to daleko.
Nebo o kousek dál do Český Kamenice - .link. Tenhle a tak divnej není.
Zajel bych do Radonic - http://www.c5club.cz/profiles/jruze#.WOULxmekJtQ. On je ten mechanik sice trochu divnej, ale je hodnej a nekoue. :-)))) U něj si můe víčko vyzkouet, moná i koupit a hlavně si tam potvrdí, e je těsnění v pořádku a pravděpodobně odhalí pravou příčinu úniku. Nemá to daleko.
Nebo o kousek dál do Český Kamenice - http://www.c5club.cz/profiles/Hanz+397#.WOUM_2ekJtQ. Tenhle a tak divnej není. :-))))
|
|
05.04.2017 17:45 -
|
3056756
|
|
autodiag
|
|
|
nebo mas kousek KLY tam ti taky Venca pomuze
nebo mas kousek KLY tam ti taky Venca pomuze :palec
|
|
05.04.2017 17:53 -
|
3056762
|
|
scratcher
|
|
|
Tak Radonice znám, u sem tam byl kvůly FAPu+dolití aditiv Ty Kly mám nejblí, ten Venca je kdo, toho neznám?
Tak Radonice znám, u sem tam byl kvůly FAPu+dolití aditiv :) Ty Kly mám nejblí, ten Venca je kdo, toho neznám?
|
|
05.04.2017 19:46 -
|
3056811
|
|
autodiag
|
|
|
je to muj kamarad/kolega
je to muj kamarad/kolega
|
|
06.04.2017 10:16 -
|
3056948
|
|
scratcher
|
|
|
Tak problém je snad vyřeen, sem blbej já Ráno sem jel cca 20km a voda ádná nezmizela (včera na stejný trase zmizelo ve v nádrce). A to mám jetě pořád starý víčko. Spí to vypadá e to víčko bylo jen patně dotaený (včera sem si toti vimnul e se roubuje nějak křivě a rovně sem ho narouboval a na několikátej pokus, tak nový tohle snad dovyřeí).
Tak problém je snad vyřeen, sem blbej já :) Ráno sem jel cca 20km a voda ádná nezmizela (včera na stejný trase zmizelo ve v nádrce). A to mám jetě pořád starý víčko. Spí to vypadá e to víčko bylo jen patně dotaený (včera sem si toti vimnul e se roubuje nějak křivě a rovně sem ho narouboval a na několikátej pokus, tak nový tohle snad dovyřeí).
|
|
26.07.2017 11:12 -
Úbytek chladicí kapaliny
|
3085013
|
|
freedom
|
Město: Staré Hodějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj vichni, při kontrole oleje a dolévání vody do ostřikovačů jsem si viml, e nádrka na chladicí kapalinu je úplně prázdná a má takovou světle hnědou a rezavou barvu. Dolil jsem tedy destilku pod úroveň max a zkusil "pohmatem" jestli to není olej a nezdá se mi - není to mastné, protoe jsem trochu přelil přes max, tak jsem to hadičkou odsál a samozřejmě jsem "ochutnal" má to příerně hořkou chu. Co je ale problém , e jsem to začal sledovat a po ujetí cca 2000km zase trochu ubylo. Hladina je tak 2cm pod horní rysku. Co by to mohlo být? - netěsnost systému? A ta barva - co se tu píe tak hnědou barvu nemá ve svém autě nikdo.
Prosím o Vae názory co s tím.
Děkuji.
Ahoj vichni, při kontrole oleje a dolévání vody do ostřikovačů jsem si viml, e nádrka na chladicí kapalinu je úplně prázdná a má takovou světle hnědou a rezavou barvu. Dolil jsem tedy destilku pod úroveň max a zkusil "pohmatem" jestli to není olej a nezdá se mi - není to mastné, protoe jsem trochu přelil přes max, tak jsem to hadičkou odsál a samozřejmě jsem "ochutnal" má to příerně hořkou chu. Co je ale problém , e jsem to začal sledovat a po ujetí cca 2000km zase trochu ubylo. Hladina je tak 2cm pod horní rysku. Co by to mohlo být? - netěsnost systému? A ta barva - co se tu píe tak hnědou barvu nemá ve svém autě nikdo.
Prosím o Vae názory co s tím.
Děkuji.
|
|
26.07.2017 12:25 -
Re: Úbytek chladicí kapaliny
|
3085017
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Při natlakovaném systému mám taky míň po odtlakovaní má spravnou hladinu.
Občas mi netěsní víčko tak něco ubude.
Co se týče té hněde barvy, nesmíchal jsi náhodou chladící kapalinu G12 a G11?
Při natlakovaném systému mám taky míň po odtlakovaní má spravnou hladinu.
Občas mi netěsní víčko tak něco ubude.
Co se týče té hněde barvy, nesmíchal jsi náhodou chladící kapalinu G12 a G11?
|
|
| |
|
|