| | |
02.10.2012 18:02 -
Re: Chladici system - ztraci se voda
|
2509609
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
hmmm tak tomu se říká zmizet po anglicku , hlavně e jste na to přili
hmmm tak tomu se říká zmizet po anglicku ;-), hlavně e jste na to přili
|
|
03.10.2012 13:44 -
|
2509815
|
|
Losapa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
tomikku napsal(a): zajímavé a kam se voda tlačila?? ven z bloku??
Větina vytekla asi kolem víčka ven.
Větina vytekla asi kolem víčka ven.
|
|
25.08.2013 19:47 -
|
2612944
|
|
kabecko01
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Hezký den voda se mi strácí i po výmněně těsnění. Hlava byla tlakovaná a zabrouená je vpořádku. Kdy doleju vodu a nedám víčko tak vidím jak se mi voda začíná ztrácet (kdy dám zátku tak se asi vytvoří podtlat a voda zůstává). Doliji a zase zmizí. Dám zátku a nastartuji motor naskočí a během asi pěti vteřin je slyet jak musí překonat nějaký tlak(na dvě vteřinky se zhoupnou otáčky). za dalích pár vteřin začne bílý kouř a voda z výfuku.Za nějakou dobu bílý kouř přestane. C5 2,0HDI II 100kw 2006
Hezký den voda se mi strácí i po výmněně těsnění. Hlava byla tlakovaná a zabrouená je vpořádku. Kdy doleju vodu a nedám víčko tak vidím jak se mi voda začíná ztrácet (kdy dám zátku tak se asi vytvoří podtlat a voda zůstává). Doliji a zase zmizí. Dám zátku a nastartuji motor naskočí a během asi pěti vteřin je slyet jak musí překonat nějaký tlak(na dvě vteřinky se zhoupnou otáčky). za dalích pár vteřin začne bílý kouř a voda z výfuku.Za nějakou dobu bílý kouř přestane. C5 2,0HDI II 100kw 2006
|
|
25.08.2013 20:07 -
|
2612962
|
|
jumep
|
|
|
vymenik na EGR alebo sani (ak je fap)
vymenik na EGR alebo sani (ak je fap)
|
|
25.08.2013 22:46 -
|
2613164
|
|
kabecko01
|
|
|
myslel jsem, e EGR ventil je na sání. co má společného s vodou?
myslel jsem, e EGR ventil je na sání. co má společného s vodou?
|
|
25.08.2013 22:53 -
|
2613181
|
|
jumep
|
|
|
je tam vymenik voda/vyfukove plyny - sluzi pri studenom motore na ohrievanie vody vyfukovymi plynmi a pri ohriatom na ochladzovanie vyfukovych plynov iducich do sania
je to ta vec s hadicami na vodu pred egr ventilom, ked si mal hlavu dole, tak si to mal minimalne odsrobovane dole
2.2 mali este ohrievac na sani, to RHR uz nema, takze tuto info berem s5
je tam vymenik voda/vyfukove plyny - sluzi pri studenom motore na ohrievanie vody vyfukovymi plynmi a pri ohriatom na ochladzovanie vyfukovych plynov iducich do sania
je to ta vec s hadicami na vodu pred egr ventilom, ked si mal hlavu dole, tak si to mal minimalne odsrobovane dole
2.2 mali este ohrievac na sani, to RHR uz nema, takze tuto info berem s5
|
|
25.08.2013 23:02 -
|
2613188
|
|
kabecko01
|
|
|
u vím to mi měnili loni. to kouřilo pořád, ale mě to za chvíli přestane kouřit. mám obavu jestli to není v bloku motoru
u vím to mi měnili loni. to kouřilo pořád, ale mě to za chvíli přestane kouřit. mám obavu jestli to není v bloku motoru
|
|
25.08.2013 23:41 -
|
2613208
|
|
jumep
|
|
|
blok, tam to nema moc preco, to by valilo vodu do oleja, tlakovalo sustavu, rovnako ked si mal hlavu dole by bolo vidiet poskodenie pod tesnenim
kazdopadne, ked tam das vicko, nevznika podtlak, ale tlak a nemas odvzdusneny system, tj je tam vzduchova bublina a prehreje sa ti hlava / teplotne cidlo, potom sa nejakym zazrakom otvori termostat a natece ti tam voda, ochladi to (to je to zhupnutie otacok) a proces sa opakuje
to znova vypada len na tu hlavu a prasklinu objavujucu sa za tepla
blok, tam to nema moc preco, to by valilo vodu do oleja, tlakovalo sustavu, rovnako ked si mal hlavu dole by bolo vidiet poskodenie pod tesnenim
kazdopadne, ked tam das vicko, nevznika podtlak, ale tlak a nemas odvzdusneny system, tj je tam vzduchova bublina a prehreje sa ti hlava / teplotne cidlo, potom sa nejakym zazrakom otvori termostat a natece ti tam voda, ochladi to (to je to zhupnutie otacok) a proces sa opakuje
to znova vypada len na tu hlavu a prasklinu objavujucu sa za tepla
|
|
26.08.2013 09:05 -
|
2613259
|
|
kabecko01
|
|
|
s tím víčkem jsem to myslel při vypnutém studeném motoru. Naliji vodu po hrdlo víčka nedám víčko voda odteče (spojené nádoby)cca 2 litry někam (do válce?) Doliji a zazatkuji voda drí (utvoří se podlak a voda neodtéká) udzátkuji voda zmizí nastartuji a voda se tlačí z nádobky ven. Z výfuku během chvilky pára a voda a to trvá asi 4 minutky. Kdy doleju a zavíčkuji u pak nejde pára z výfuku(voda mizí).
s tím víčkem jsem to myslel při vypnutém studeném motoru. Naliji vodu po hrdlo víčka nedám víčko voda odteče (spojené nádoby)cca 2 litry někam (do válce?) Doliji a zazatkuji voda drí (utvoří se podlak a voda neodtéká) udzátkuji voda zmizí nastartuji a voda se tlačí z nádobky ven. Z výfuku během chvilky pára a voda a to trvá asi 4 minutky. Kdy doleju a zavíčkuji u pak nejde pára z výfuku(voda mizí).
|
|
26.08.2013 09:21 -
|
2613297
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
co takhle prorezlý válec, kdy ti to i tlačí vodu z nádobky??
co takhle prorezlý válec, kdy ti to i tlačí vodu z nádobky??
|
|
26.08.2013 09:31 -
|
2613299
|
|
jumep
|
|
|
ak by to natieklo do valca tak nepretocis motorom (v takom mnozstve ako popisujes)
kazdopadne kym neni system odvzdusneny tak po nastartovani vie vytlacat vodu a po zohriati ta voda zmyzne
cize za studena naliat doplna, otvorene odvzdusnovaky, nastartovat, zohriat a doliat
v akom mnozstve ide ta para
ak by to natieklo do valca tak nepretocis motorom (v takom mnozstve ako popisujes)
kazdopadne kym neni system odvzdusneny tak po nastartovani vie vytlacat vodu a po zohriati ta voda zmyzne
cize za studena naliat doplna, otvorene odvzdusnovaky, nastartovat, zohriat a doliat
v akom mnozstve ide ta para
|
|
26.08.2013 09:54 -
|
2613300
|
|
jruze
|
|
|
Jestli není po úniku vody na zemi loue tak vyměň hlavu.Mám takoví pocit e jsem o tomhle autě slyel - podle mne hlava měli by na tlakovce na to přijít.Tohle vypadá na prasklé a někde u výfukového kanálu(u tevtu...) jestli je to to auto co si myslím tak to ani nějak netlakovalo.
Jestli není po úniku vody na zemi loue tak vyměň hlavu.Mám takoví pocit e jsem o tomhle autě slyel - podle mne hlava měli by na tlakovce na to přijít.Tohle vypadá na prasklé a někde u výfukového kanálu(u tevtu...) jestli je to to auto co si myslím tak to ani nějak netlakovalo.:nevim
|
|
26.08.2013 10:02 -
|
2613301
|
|
kabecko01
|
|
|
no určitě je to méně ne kdy bylo prasklé ebro ve vymeniku na EGR. Ono to kouří-pára a nejede v nízkých otáčkách jenom kdy dolití bez toho víčka jak jsem ji popisoval(mám pocit, e bych to takle dolejval do nekonečna.
no určitě je to méně ne kdy bylo prasklé ebro ve vymeniku na EGR. Ono to kouří-pára a nejede v nízkých otáčkách jenom kdy dolití bez toho víčka jak jsem ji popisoval(mám pocit, e bych to takle dolejval do nekonečna.
|
|
26.08.2013 10:06 -
|
2613302
|
|
kabecko01
|
|
|
hlava měla bát odzkouená. opravdu to netlakuje to by lo víčkem.
hlava měla bát odzkouená. opravdu to netlakuje to by lo víčkem.
|
|
26.08.2013 10:38 -
|
2613310
|
|
jumep
|
|
|
bez vicka pri nastartovanom az do uplneho zohriatia prilievat vodu (uplne zohriatie = zopnutie sahary bez zapnutej klimatizacie)
bez vicka pri nastartovanom az do uplneho zohriatia prilievat vodu (uplne zohriatie = zopnutie sahary bez zapnutej klimatizacie)
|
|
26.08.2013 11:13 -
|
2613315
|
|
kabecko01
|
|
|
dolití a odvzdunění by mi bylo jasné, ale co ten kouř-para. mám automat a jak to začne , tak se ani nerozjedu, dokáe to i zdechnout při přidání plynu.
dolití a odvzdunění by mi bylo jasné, ale co ten kouř-para. mám automat a jak to začne , tak se ani nerozjedu, dokáe to i zdechnout při přidání plynu.
|
|
29.08.2013 18:17 -
|
2614128
|
|
kabecko01
|
|
|
jetě nová informace, kdy naleji vodu a ona někam odteče, tak se hladina zastaví dva a tři centimetry ode dna nádrky více jí neodteče, take v této výce bude někde dirka-spojené nádoby. Nemáte někdo nějaký nápad?
jetě nová informace, kdy naleji vodu a ona někam odteče, tak se hladina zastaví dva a tři centimetry ode dna nádrky více jí neodteče, take v této výce bude někde dirka-spojené nádoby. Nemáte někdo nějaký nápad?
|
|
30.08.2013 19:13 -
|
2614333
|
|
kabecko01
|
|
|
myslí ty dvě hadice co jdou do toho předehřevu(někde to i nazývají chladič ERG ventilu) ? Je jedno jestli je propojím nebo zaslepím?
myslí ty dvě hadice co jdou do toho předehřevu(někde to i nazývají chladič ERG ventilu) ? Je jedno jestli je propojím nebo zaslepím?
|
|
| |
|
|