| | |
27.10.2016 21:02 -
Re: Termostat?
|
3006642
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
moj RFJ. Inac je dos drahy
moj RFJ. Inac je dos drahy ;-)
Přílohy: 1.jpg ( 196417b ) - 2.jpg ( 262682b ) - |
|
27.10.2016 21:21 -
|
3006655
|
|
flyteSVK
|
|
|
Dik. Pozeral som aj Kelly, maju tam nieco v rozpati 12-25 E. Ale radsej by som asi aj tak kupil v Citroene a ked to nebude pasovat, otrieskal im to o pult
Dik. Pozeral som aj Kelly, maju tam nieco v rozpati 12-25 E. Ale radsej by som asi aj tak kupil v Citroene a ked to nebude pasovat, otrieskal im to o pult :)
|
|
27.10.2016 22:01 -
|
3006677
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
ano, da sa aj takto ale zober radej ten wahler ako starline.
V citroene okolo 74
ano, da sa aj takto ale zober radej ten wahler ako starline.
V citroene okolo 74
|
|
30.10.2016 10:26 -
|
3007232
|
|
luta
|
|
|
ahoj,
u jsem se dostal k tomu, e si objednám termostat. A teď koukám, e existují dvě verze. Původně jsem chtěl objednat tento .link. protoe tam nějak ze zvyku nakupuju vecko.
Ale koukám, e pro auta do 2007 existuje tento .link.
Jsou ty typy 1336AF a 1336X2 zaměnné ? Zrovna ta druhá strana co se nejvíc lií je schovaná pod palivovým filtrem. A ten spodek u 1336AF pod teplotním čidlem co je vyhnutá trubka, tak ten na autě vidím taky, ale moná je to druhej díl, kterej se nemění a pak to sjednotili ? Nerad bych si objednal blbej díl. Ale moná to řeím zbytečně, oni mi to snad podle VIN i zkontrolují Jinak mě zarazila i ta rozdílná cena.
A jetě dotaz, budu potřebovat doobjednat nějaké těsnění navíc ?
Moje auto je rv konec 2005.
Předem díky za pomoc
A jetě dotaz na G12 kapalinu.. pokud bych bral ten termostat z Hulína , máte někdo zkuenost s Grand-X g12 ? mě to vůbec nic neříká tenhle výrobce .link.
ahoj,
u jsem se dostal k tomu, e si objednám termostat. A teď koukám, e existují dvě verze. Původně jsem chtěl objednat tento http://www.citroeny.eu/motor-2560/skrin-termostatu-behr-pro-motory-16hdi-a-14hdi-citroen-peugeot-kw1336af.html protoe tam nějak ze zvyku nakupuju vecko.
Ale koukám, e pro auta do 2007 existuje tento http://autodilyhulin.cz/901-termostat-16hdi-1336x2.html
Jsou ty typy 1336AF a 1336X2 zaměnné ? Zrovna ta druhá strana co se nejvíc lií je schovaná pod palivovým filtrem. A ten spodek u 1336AF pod teplotním čidlem co je vyhnutá trubka, tak ten na autě vidím taky, ale moná je to druhej díl, kterej se nemění a pak to sjednotili ? Nerad bych si objednal blbej díl. Ale moná to řeím zbytečně, oni mi to snad podle VIN i zkontrolují :D Jinak mě zarazila i ta rozdílná cena.
A jetě dotaz, budu potřebovat doobjednat nějaké těsnění navíc ?
Moje auto je rv konec 2005.
Předem díky za pomoc :-)
A jetě dotaz na G12 kapalinu.. pokud bych bral ten termostat z Hulína , máte někdo zkuenost s Grand-X g12 ? mě to vůbec nic neříká tenhle výrobce http://autodilyhulin.cz/558-chladici-kapalina-cervena-g12-d-3l.html
|
|
30.10.2016 12:58 -
|
3007271
|
|
jumep
|
|
|
nie su
su tam ine hadice a usporiadanie, takze nezamienat !
nie su
su tam ine hadice a usporiadanie, takze nezamienat !
|
|
14.11.2016 09:06 -
|
3011598
|
|
luta
|
|
|
tak ja vymenil termostat a zmena o 100% k lepsimu. Koupil jsem Behr znacku. Ted se mi rucka drzi temer vodorovne a nepada ani z kopce. Proste parada. skoda ze jsem jezdil s vadnym termostatem tri roky a 35tis km, protoze jsem vubec netusil kde ma rucka byt.
Jeste budu muset sehnat expanzni nadrzku, protoze mam napul strhly zavit. koupil jsem nove vicko, ale nepomohlo.
Jumep a Jruze diky moc za rady.
tak ja vymenil termostat a zmena o 100% k lepsimu. Koupil jsem Behr znacku. Ted se mi rucka drzi temer vodorovne a nepada ani z kopce. Proste parada. skoda ze jsem jezdil s vadnym termostatem tri roky a 35tis km, protoze jsem vubec netusil kde ma rucka byt.
Jeste budu muset sehnat expanzni nadrzku, protoze mam napul strhly zavit. koupil jsem nove vicko, ale nepomohlo.
Jumep a Jruze diky moc za rady. :)
|
|
16.11.2016 10:04 -
|
3012435
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
Servus mistři,
na přiloené fotce je stav teploty vody i motoru po cca. 54km jízdy. Něco po okreskách, dokopce a z kopce, něco po dálnici a něco město - okruh. Jízda plynulá, v noci, ádné kolony, teplota -1, 0. Rafičky v těchto polohách jsou stejné i při 20, 15, 8.... . Nejsem si jist, jestli je to ok? Hlavně ta teplota motoru se mi zdá nízká. KPo stání přes směnu na parkoviti, teplota kolem 0, tak se mi přepne plyn při 50 stupních cca po 1.5km, s pohybem rafičky k první rysce. Při -4 to byly necelé 2km sviné jízdy, 70km/h.. Topení hřeje při první třetině cesty intenzivně, postupně se intenzita sniuje a a ke konci cesty mi to u jako teplo nepřijde, ale to bude asi tím, e kabina je vyhřátá na teplotu a u není potřeba intenzivně topit, je to tak? U si nepamatuju minulou zimu, jestli to topilo stejně a se stále více kilometry a nějakými opravamy jsem čím dál, tím víc nedůvěřivej..... .
Termostat měněn v srpnu, ovem není to kus do C5, ale kompaktní, jen neotvírá při vyí teplotě, ale je jako by otevřen pořád. Má to vliv? e by se motor nezahřál na teplotu, jak má?
Dík za info.
Servus mistři,
na přiloené fotce je stav teploty vody i motoru po cca. 54km jízdy. Něco po okreskách, dokopce a z kopce, něco po dálnici a něco město - okruh. Jízda plynulá, v noci, ádné kolony, teplota -1, 0. Rafičky v těchto polohách jsou stejné i při 20, 15, 8.... . Nejsem si jist, jestli je to ok? Hlavně ta teplota motoru se mi zdá nízká. KPo stání přes směnu na parkoviti, teplota kolem 0, tak se mi přepne plyn při 50 stupních cca po 1.5km, s pohybem rafičky k první rysce. Při -4 to byly necelé 2km sviné jízdy, 70km/h.. T:nevimopení hřeje při první třetině cesty intenzivně, postupně se intenzita sniuje a a ke konci cesty mi to u jako teplo nepřijde, ale to bude asi tím, e kabina je vyhřátá na teplotu a u není potřeba intenzivně topit, je to tak? U si nepamatuju minulou zimu, jestli to topilo stejně a se stále více kilometry a nějakými opravamy jsem čím dál, tím víc nedůvěřivej..... .
Termostat měněn v srpnu, ovem není to kus do C5, ale kompaktní, jen neotvírá při vyí teplotě, ale je jako by otevřen pořád. Má to vliv? e by se motor nezahřál na teplotu, jak má?
Dík za info.
Přílohy: WP_20161116_01_57_11_Pro.jpg ( 1344573b ) - |
|
16.11.2016 10:47 -
|
3012449
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Mám sice jinej motor, ale ty ručičky teplot mám řekl bych tak nějak stejně po zahřátí, vej mi to asi nikdy nevylezlo ani v létě.
Mám sice jinej motor, ale ty ručičky teplot mám řekl bych tak nějak stejně po zahřátí, vej mi to asi nikdy nevylezlo ani v létě.
|
|
16.11.2016 11:53 -
|
3012495
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Já to mám taky podobně. Ale co mi nějak netimuje je otevírání toho termostatu...
Já to mám taky podobně. Ale co mi nějak netimuje je otevírání toho termostatu...
|
|
16.11.2016 13:39 -
|
3012532
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
termostat je do C5 ,jen ty jsi mel termostat s ventilkem(verze pro vyvoz do urcitych zemi) a dostal jsi tam bez nej se kterym se prodava u nas
dalsi vec je LPG,resp reduktor ktery vezme velkou cast tepla a trva nez se to cele ohreje (drive kdyz jsi ho mel zasekla a voda mela 110 tak jsi to nepostrehl ani )..
pokud mas nastavenou nejakou teplotu ,treba 20, tak jednotka klimatizace ti tu teplotu snazi drzet,to znamena ze klidne prepne klapku na studeny vzduch pokud si mysli ze je v aute vice naz teplota nastavena
termostat ale na druhou stranu muze byt klidne vadny,pokud zustava otevreny
termostat je do C5 :) ,jen ty jsi mel termostat s ventilkem(verze pro vyvoz do urcitych zemi) a dostal jsi tam bez nej se kterym se prodava u nas :nevim
dalsi vec je LPG,resp reduktor ktery vezme velkou cast tepla a trva nez se to cele ohreje (drive kdyz jsi ho mel zasekla a voda mela 110 tak jsi to nepostrehl ani :) )..
pokud mas nastavenou nejakou teplotu ,treba 20, tak jednotka klimatizace ti tu teplotu snazi drzet,to znamena ze klidne prepne klapku na studeny vzduch pokud si mysli ze je v aute vice naz teplota nastavena
termostat ale na druhou stranu muze byt klidne vadny,pokud zustava otevreny
|
|
16.11.2016 17:29 -
|
3012651
|
|
Kulda
|
|
|
Pánové, díky za vae odpovědi. Jak jde psal, s čím více kilometry přibíhají obavy z moné poruchy. Nastává zima a to je dalí zkouka pro vůz, který jezdí něco přes 100km za den. Nejvíce mě pálila ta teplota vody a pak motoru, aby to nebylo málo.
Kurňa, ale e mi ta klimatizace pustila studenej luft do kabiny a venku bylo -2, tak to mě spí polil pot, e je něco s topením v háji. Ale je to ok, topí, jen já jsem pořád zmrzlej.
Páni, díky za ochotu.
Pánové, díky za vae odpovědi. Jak jde psal, s čím více kilometry přibíhají obavy z moné poruchy. Nastává zima a to je dalí zkouka pro vůz, který jezdí něco přes 100km za den. Nejvíce mě pálila ta teplota vody a pak motoru, aby to nebylo málo.
Kurňa, ale e mi ta klimatizace pustila studenej luft do kabiny a venku bylo -2, tak to mě spí polil pot, e je něco s topením v háji. Ale je to ok, topí, jen já jsem pořád zmrzlej.
Páni, díky za ochotu.:palec
|
|
16.11.2016 20:24 -
|
3012708
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Kulda napsal(a): Kurňa, ale e mi ta klimatizace pustila studenej luft do kabiny a venku bylo -2, tak to mě spí polil pot, e je něco s topením v háji. Ale je to ok, topí, jen já jsem pořád zmrzlej.
Páni, díky za ochotu.
tak ja nevim..nejdriv resis ze ti nejde..tez zase resis ze ti jde..
tak ja nevim..nejdriv resis ze ti nejde..tez zase resis ze ti jde..:-d
:-d:-d
|
|
17.11.2016 13:46 -
|
3012989
|
|
jruze
|
|
|
Také mne na jednom autě čeká výměna komory termostatu - jak se rozjedu tak ručička na 0. - po zastavení se zvedne,topí to ale normál (jestli méně ani nevím) . Ono není od věci prostě po nějaké době se na to podívat a myslím e po +-5. letech by nebylo od věci tomu tu komoru vyměnit páč u asi nebude 100%tní ádný termostat.
Také mne na jednom autě čeká výměna komory termostatu - jak se rozjedu tak ručička na 0. - po zastavení se zvedne,topí to ale normál (jestli méně ani nevím) . Ono není od věci prostě po nějaké době se na to podívat a myslím e po +-5. letech by nebylo od věci tomu tu komoru vyměnit páč u asi nebude 100%tní ádný termostat.
|
|
17.11.2016 14:20 -
|
3013006
|
|
Kulda
|
|
|
Mě to přes léto, ve městě, po rozjezdu z křiovatky do kopce vyletělo a na varová o teplotě. Několikrát. Jednou i na dálnici z Otrokovic. Ani jednoho mechoa nenapadl termostat a to ani ve specializovaném servisu na frantíky. A to byl jetě problém s klimou, jak jsem v létě psal jinde. A Diag mě opravdu účinně pomohl. Výměna termostatu, blbě jsem to napsal v příspěvku nahoře, a bylo po problému. Při tom docela silném ochlazení se mi zdálo, e to topení valí jak prase apo 40km to polevilo na vlaný vánek. Ale já sem byl furt prozmrzlej. Tak jsem trochu zapochyboval o teplotě vody a motoru, e jsou nějak nizko. Ono stojí zato po nějaké době snad vyměmnit postupně ve
Mě to přes léto, ve městě, po rozjezdu z křiovatky do kopce vyletělo a na varová o teplotě. Několikrát. Jednou i na dálnici z Otrokovic. Ani jednoho mechoa nenapadl termostat a to ani ve specializovaném servisu na frantíky. A to byl jetě problém s klimou, jak jsem v létě psal jinde. A Diag mě opravdu účinně pomohl. Výměna termostatu, blbě jsem to napsal v příspěvku nahoře, a bylo po problému. Při tom docela silném ochlazení se mi zdálo, e to topení valí jak prase apo 40km to polevilo na vlaný vánek. Ale já sem byl furt prozmrzlej. Tak jsem trochu zapochyboval o teplotě vody a motoru, e jsou nějak nizko. Ono stojí zato po nějaké době snad vyměmnit postupně ve :-))))
|
|
03.12.2016 14:46 -
|
3017245
|
|
matra
|
Město: Sokolnice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Chtěl jsem se zeptal, konektor u 2.0 16V na termostatu je také teplotní čidlo? Mám dost velké problémy s chování motoru: ztráta výkonu, patné studené starty, houpání motoru atd. Závady v diagnostice mi ukazují u poruch teplotu vody 215stC a to i na studeném motoru, ale kdy se dívám na odečet teploty vody tak tam je teplota správná a na teploměru se rafika také chová standartně.
Chtěl jsem se zeptal, konektor u 2.0 16V na termostatu je také teplotní čidlo? Mám dost velké problémy s chování motoru: ztráta výkonu, patné studené starty, houpání motoru atd. Závady v diagnostice mi ukazují u poruch teplotu vody 215stC a to i na studeném motoru, ale kdy se dívám na odečet teploty vody tak tam je teplota správná a na teploměru se rafika také chová standartně.
|
|
03.12.2016 17:20 -
|
3017256
|
|
autodiag
|
|
|
na termostau je ventil obtoku a teplotni cidlo...pokud muzu doporucit zajed k nekomu kdo vi co a jak
na termostau je ventil obtoku a teplotni cidlo...pokud muzu doporucit zajed k nekomu kdo vi co a jak
|
|
23.12.2016 20:39 -
|
3022872
|
|
matra
|
|
|
Výměna elektro termostatu a následná výměna teplotního čidla nepomohla. Jakmile diagnostika najde chybu, u podrobností závady je vdy 01 ot.motoru a teplota vody 215stC To i na promrzlém motoru. Odečet teploty na čidle je OK Dále se mi nedaří uvést klapku do zákl. nastavení. Smáznu autoadaptaci a diag ohlásí e nebyly uloeny mezní hodnoty klapky. Klapka vyčitěna, vyměněna snad vechna čidla, BSM měněno 3x. Netuí někdo co by údaj 215stC mohl znamenat? Odkud teto údaj můe pocházek, kdy teplotní čidlo má jiné hodnoty? V servisech zatím dokázali pouze krčit rameny a doporučit nekupovat francouzská auta.............
Výměna elektro termostatu a následná výměna teplotního čidla nepomohla. Jakmile diagnostika najde chybu, u podrobností závady je vdy 01 ot.motoru a teplota vody 215stC To i na promrzlém motoru. Odečet teploty na čidle je OK Dále se mi nedaří uvést klapku do zákl. nastavení. Smáznu autoadaptaci a diag ohlásí e nebyly uloeny mezní hodnoty klapky. Klapka vyčitěna, vyměněna snad vechna čidla, BSM měněno 3x. Netuí někdo co by údaj 215stC mohl znamenat? Odkud teto údaj můe pocházek, kdy teplotní čidlo má jiné hodnoty? V servisech zatím dokázali pouze krčit rameny a doporučit nekupovat francouzská auta.............
|
|
23.12.2016 20:50 -
|
3022888
|
|
autodiag
|
|
|
jak jsi dodel na tech 215 ? zkus se vice rozepsat
jak jsi dodel na tech 215 ? zkus se vice rozepsat
|
|
23.12.2016 20:55 -
|
3022890
|
|
matra
|
|
|
Na diagnostice jsem si otevřel detaily závady. Zde byly uvedeny otáčky i teplota 215 C
Na diagnostice jsem si otevřel detaily závady. Zde byly uvedeny otáčky i teplota 215 C
|
|
| |
|
|