| | |
21.12.2015 08:10 -
Re: Termostat?
|
2899421
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy jsem měnil termostat, rozpojil jsem hadici na chladiči a nechal vytéct do nádoby, je lepí to rozpojit tam, aby voda nevytékala na motor, po výměně dolito asi 6 litrů, samozřejmě odvzduněno, jinak je to pěkná piplačka.
Kdy jsem měnil termostat, rozpojil jsem hadici na chladiči a nechal vytéct do nádoby, je lepí to rozpojit tam, aby voda nevytékala na motor, po výměně dolito asi 6 litrů, samozřejmě odvzduněno, jinak je to pěkná piplačka. ;-)
|
|
21.12.2015 09:12 -
|
2899441
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Take doporučení zní: Vypustit předem tak 2 - 3 litry, aby to neteklo po motoru.
Take doporučení zní: Vypustit předem tak 2 - 3 litry, aby to neteklo po motoru. ;-)
|
|
21.12.2015 09:38 -
|
2899466
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Díky S tou hadicí to mám v plánu udělat, jen jsem jetě nekoukal jak tam je místa. Nárazník musí jít dolů? Na něco je ta teplá zima přeci jen dobrá
Díky :-) :palec S tou hadicí to mám v plánu udělat, jen jsem jetě nekoukal jak tam je místa. Nárazník musí jít dolů? Na něco je ta teplá zima přeci jen dobrá :-))))
|
|
21.12.2015 09:43 -
|
2899472
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Nárazník nemusí dolů, ve dělá v motorovém prostoru i rozpojení hadic, stejně je to nespravedlnost, biturbo musí mít vdy něco navíc, 2L a já musel 6 L.
Nárazník nemusí dolů, ve dělá v motorovém prostoru i rozpojení hadic, stejně je to nespravedlnost, biturbo musí mít vdy něco navíc, 2L a já musel 6 L. :-d
|
|
21.12.2015 09:44 -
|
2899474
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jak psal jarda, obě hadice má nahoře, tam toho moc nevypustí. Musí si najít nějaký spojení trochu ní. Take asi bude dobrý, kdy sundá kryt pod motorem. A nárazník nemusí dolů.
Jak psal jarda, obě hadice má nahoře, tam toho moc nevypustí. Musí si najít nějaký spojení trochu ní. Take asi bude dobrý, kdy sundá kryt pod motorem. A nárazník nemusí dolů.
|
|
21.12.2015 10:46 -
|
2899509
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Holt pořádnej motor, no. jsem zvědavej do čeho to vypustím . Ale ono se vdycky něco najde.
Holt pořádnej motor, no. jsem zvědavej do čeho to vypustím :-D. Ale ono se vdycky něco najde.
|
|
21.12.2015 10:53 -
|
2899513
|
|
johnny.m
|
|
|
Si spí z toho druhýho kusu udělám trychtýř do 5L kanystru
Si spí z toho druhýho kusu udělám trychtýř do 5L kanystru :palec
|
|
21.12.2015 11:24 -
|
2899515
|
|
Mikra
|
|
|
Dost nepohodlný. Nechce vypustit vechno, tak to bude muset taky v průběhu vypoutění zase spojit. A nad trychtýřem nebude zrovna moc místa. Take si něco vybryndá na zem, něco na ruce a něco taky na obličej. Kdy u se s tím patlá, tak a to stojí za to.
Já bych dal přednost kbelíku.
Dost nepohodlný. Nechce vypustit vechno, tak to bude muset taky v průběhu vypoutění zase spojit. A nad trychtýřem nebude zrovna moc místa. Take si něco vybryndá na zem, něco na ruce a něco taky na obličej. Kdy u se s tím patlá, tak a to stojí za to. :-))))
Já bych dal přednost kbelíku. ;-)
|
|
21.12.2015 23:14 -
|
2899686
|
|
johnny.m
|
|
|
No, dokud to nerozeberu a nepodívám se zespod, tak jsou to jen teorie . Praxe ukáe
No, dokud to nerozeberu a nepodívám se zespod, tak jsou to jen teorie :-D. Praxe ukáe ;-)
|
|
21.12.2015 23:29 -
|
2899692
|
|
johnny.m
|
|
|
Tak jinak - dokud mi nepřijde termostat a hlavně neseenu ten o-krouek, tak kvůli tomu ani neotevřu kapotu. A budu mít vechno, tak se rozhodnu se jak to udělám. Do tý doby můu mít jakýkoliv představy, motorový prostor v hlavě fakt nemám.
Tak jinak - dokud mi nepřijde termostat a hlavně neseenu ten o-krouek, tak kvůli tomu ani neotevřu kapotu. A budu mít vechno, tak se rozhodnu se jak to udělám. Do tý doby můu mít jakýkoliv představy, motorový prostor v hlavě fakt nemám.:-p:-p:-p
|
|
22.12.2015 11:13 -
|
2899752
|
|
jruze
|
|
|
johnny.m napsal(a):
Musí vytočit ty tefty,nová komora je i s čidlem a těsněním - jen k tomu nedávají to jedno a to staré bude naboptnalé a je lepí nové u kvůli montái.(Ta spodní silná hadice jde jinak rovnou do chladiče pokud tedy nemá bufíka - ta na obrázku je s bufíkem!!!
Chce i prac.postup?
:-o Musí vytočit ty tefty,nová komora je i s čidlem a těsněním - jen k tomu nedávají to jedno a to staré bude naboptnalé a je lepí nové u kvůli montái.(Ta spodní silná hadice jde jinak rovnou do chladiče pokud tedy nemá bufíka - ta na obrázku je s bufíkem!!!
Chce i prac.postup?
Přílohy: biturbo chl.komora.jpg ( 355614b ) - chlad.komora.jpg ( 388975b ) - |
|
23.12.2015 00:19 -
|
2899922
|
|
johnny.m
|
|
|
Jardo, to mi je jasný, já to myslel na tu nádobu do který nechám natýct vodu. Postup se hodí jen pokud tam jsou utahovací momenty. Btw. tyhle nákresy jsem viděl u několikrát a termostat v motoru taky párkrát. Jen si nepamatuji kolik je tam místa na nějakou flaku
Jardo, to mi je jasný, já to myslel na tu nádobu do který nechám natýct vodu. Postup se hodí jen pokud tam jsou utahovací momenty. Btw. tyhle nákresy jsem viděl u několikrát a termostat v motoru taky párkrát. Jen si nepamatuji kolik je tam místa na nějakou flaku ;-)
|
|
23.12.2015 00:28 -
|
2899923
|
|
Mikra
|
|
|
Místa je tam asi tolik, e tu komoru přes vechno to zdánlivě zbytečný harampádí kolem ní nejdřív ani nenajde.
Místa je tam asi tolik, e tu komoru přes vechno to zdánlivě zbytečný harampádí kolem ní nejdřív ani nenajde. :-))))
|
|
23.12.2015 12:52 -
|
2900023
|
|
jruze
|
|
|
má tu prac.postup - do mého profilu nejde tak ho dám sem.
Jinak desetkrát lepí ne třeba na RHR o 3.0 ani nemluvím.
má tu prac.postup - do mého profilu nejde tak ho dám sem.
Jinak desetkrát lepí ne třeba na RHR o 3.0 ani nemluvím.
Přílohy: C5 II - B1GG25P0 - Demontá - montá Komora výstupu chladící kapaliny.mht ( 292431b ) - |
|
27.10.2016 20:21 -
|
3006625
|
|
flyteSVK
|
|
|
Chlapi, stretol sa niekto s tym, ze termostat zostal zatvoreny?
Dnes na palubaku hlaska o vysokej teplote motora, rucicka v cervenom. Zastavil som, par minut nechal vychladnut, rucicka sa dostala niekde medzi normal a cervene pole.
Horna hadica do chladica velmi jemne tepla, cely chladic studeny, spodna hadica samozrejme tiez. Vonku bolo cca 10 stupnov, vrtula na chladici bezala a potom sa dokonca prepla na vyssie otacky.
Furt mi z toho vychadza ze sa neotvoril termostata ta jemne tepla hadica bola len vysledkom prechodu vody cez tu malu dierku co standardne na termostatoch byva. Akurat neviem co riadi spinanie vrtule na chladici.
Ciiiiiiii? Je v mojom predpoklade nieco zle?
Chlapi, stretol sa niekto s tym, ze termostat zostal zatvoreny?
Dnes na palubaku hlaska o vysokej teplote motora, rucicka v cervenom. Zastavil som, par minut nechal vychladnut, rucicka sa dostala niekde medzi normal a cervene pole.
Horna hadica do chladica velmi jemne tepla, cely chladic studeny, spodna hadica samozrejme tiez. Vonku bolo cca 10 stupnov, vrtula na chladici bezala a potom sa dokonca prepla na vyssie otacky.
Furt mi z toho vychadza ze sa neotvoril termostata ta jemne tepla hadica bola len vysledkom prechodu vody cez tu malu dierku co standardne na termostatoch byva. Akurat neviem co riadi spinanie vrtule na chladici.
Ciiiiiiii? Je v mojom predpoklade nieco zle?
|
|
27.10.2016 20:41 -
|
3006641
|
|
flyteSVK
|
|
|
Super, dik moc za rychlu odpoved. Mozete mi este prosim niekto hodit obrazok, kde to na tom mojom krame (RFJ) je? Resp. na co sa mam pripravit pri vymene?
Super, dik moc za rychlu odpoved. Mozete mi este prosim niekto hodit obrazok, kde to na tom mojom krame (RFJ) je? Resp. na co sa mam pripravit pri vymene?
|
|
| |
|
|