| | |
24.10.2015 10:34 -
Re: Termostat?
|
2877347
|
|
luta
|
|
|
muzete mi nekdo s 1.6 HDi motorem napsat kam se dostavate s rucickou teploty chladici kapaliny ? me se do poloviny dostava jen v lete. mimo leto to mam presne tak jak je na obrazku v prvnim prispevku. Vcera kdyz jsem prijel v 22:30 pri 5°C 15km po okreskach a meste, tak byl chladic horkej. Jeste to asi zkusim.
Diky
muzete mi nekdo s 1.6 HDi motorem napsat kam se dostavate s rucickou teploty chladici kapaliny ? me se do poloviny dostava jen v lete. mimo leto to mam presne tak jak je na obrazku v prvnim prispevku. Vcera kdyz jsem prijel v 22:30 pri 5°C 15km po okreskach a meste, tak byl chladic horkej. Jeste to asi zkusim.
Diky
|
|
24.10.2015 12:37 -
|
2877358
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky ji mám v zimě o něco ní ne v létě (ale zase vý ne na té fotce).
On ten rozdíl bude tak 5 stupňů, ručička se podle mě začne zvedat a při 50-60°C.
Tohle bych neřeil.
Taky ji mám v zimě o něco ní ne v létě (ale zase vý ne na té fotce).
On ten rozdíl bude tak 5 stupňů, ručička se podle mě začne zvedat a při 50-60°C.
Tohle bych neřeil.
|
|
24.10.2015 13:26 -
|
2877368
|
|
luta
|
|
|
uz pred tim jsem si rikal po koupi, ze ta rafika je takova divna. ale neni tam stupnice tak jsem nevedel co ukazuje. napadl me termostat, protoze se snizujici se prumernou teplotou mi roste spotreba. ale ne nijak razantne. pres leto jezdim tak 4.6 az 4.8 dle PP. Ted uz se nedostanu pod 5.1
tak me prave napadl termostat, ktery muze byt po 9 letech uz kdo vi jaky.
jinak vejs nez na fotce se nedostanu ani kdyz tocim 3tis ot na dalnici. Pouze v lete by sla rafika lehce nad pulku.
uz pred tim jsem si rikal po koupi, ze ta rafika je takova divna. ale neni tam stupnice tak jsem nevedel co ukazuje. napadl me termostat, protoze se snizujici se prumernou teplotou mi roste spotreba. ale ne nijak razantne. pres leto jezdim tak 4.6 az 4.8 dle PP. Ted uz se nedostanu pod 5.1
tak me prave napadl termostat, ktery muze byt po 9 letech uz kdo vi jaky.
jinak vejs nez na fotce se nedostanu ani kdyz tocim 3tis ot na dalnici. Pouze v lete by sla rafika lehce nad pulku.
|
|
24.10.2015 13:27 -
|
2877370
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
TomasT: To ne, ale po patnácti km by chladič neměl být horký. Spí jen vlaný a teplý.
Zkus test. Nastartuj studený motor s otevřenou kapotou. Sleduj teplotu hadice do chladiče nahoru. Jestli se začne zahřívat dřív ne ručička kousek vystoupá, tak je termostat KO. Správně by se měla hadice pomalu zahřát a zhruba nad 80°C a to u je sakra horká voda, ve který bys ruku neudrel ani vteřinu. Samotný termostat se otvírá myslím a nad 90°C, ale přesně to nevím. Je to na něm napsaný a je třeba to dodret při koupi novýho.
TomasT: To ne, ale po patnácti km by chladič neměl být horký. Spí jen vlaný a teplý. :-d
Zkus test. Nastartuj studený motor s otevřenou kapotou. Sleduj teplotu hadice do chladiče nahoru. Jestli se začne zahřívat dřív ne ručička kousek vystoupá, tak je termostat KO. Správně by se měla hadice pomalu zahřát a zhruba nad 80°C a to u je sakra horká voda, ve který bys ruku neudrel ani vteřinu. Samotný termostat se otvírá myslím a nad 90°C, ale přesně to nevím. Je to na něm napsaný a je třeba to dodret při koupi novýho.
|
|
24.10.2015 13:29 -
|
2877371
|
|
luta
|
|
|
presne to mam v planu dneska zkusit ale i tak jsem se pro jistotu blbe zeptal co ta rafika vlastne komu ukazuje
edit: tak kdyz se rucka odlepila tak centimetr od spodka, tak chladic studenej. Jakmile se rucka posune na uroven z fotky prvniho prispevku tak chladic horkej. Pravdepodobne tedy voda dosahla jiz pozadovaneho stupne a vlivem hystereze termostatu je pak horkej. nevim. asi nebudu resit.
presne to mam v planu dneska zkusit :) ale i tak jsem se pro jistotu blbe zeptal co ta rafika vlastne komu ukazuje :-d
edit: tak kdyz se rucka odlepila tak centimetr od spodka, tak chladic studenej. Jakmile se rucka posune na uroven z fotky prvniho prispevku tak chladic horkej. Pravdepodobne tedy voda dosahla jiz pozadovaneho stupne a vlivem hystereze termostatu je pak horkej. nevim. asi nebudu resit.
|
|
24.10.2015 21:40 -
|
2877501
|
|
jumep
|
|
|
na 90% ten termostat bude KO
tiez plati ze ked sa motor na dialnici zahreje (rucicka rovno) a potom spomalis niekde a ona klesne tak je zly termostat
a ako bolo napisane, akonahle je horna hadica tepla tak ten termostat je zly, aj ked to nemusi byt uplne tak, len ze skoro otvara, v kazdom pripade na vymenu
na 90% ten termostat bude KO
tiez plati ze ked sa motor na dialnici zahreje (rucicka rovno) a potom spomalis niekde a ona klesne tak je zly termostat
a ako bolo napisane, akonahle je horna hadica tepla tak ten termostat je zly, aj ked to nemusi byt uplne tak, len ze skoro otvara, v kazdom pripade na vymenu
|
|
25.10.2015 10:19 -
|
2877634
|
|
luta
|
|
|
děkuji, určitě jetě ověřím a chvíli budu sledovat. Chová se to stejně ty dva roky co to mám. Ne bych to měnil tak diag vyzkouím a zbytečně nevyhazuju tisicovku za termostat teplotu by snad mohl ukázat i bluetooth OBDII adapter, který si půjčím od kolegy. Případně zajedu k někomu s lexii.
děkuji, určitě jetě ověřím a chvíli budu sledovat. Chová se to stejně ty dva roky co to mám. Ne bych to měnil tak diag vyzkouím a zbytečně nevyhazuju tisicovku za termostat :-) teplotu by snad mohl ukázat i bluetooth OBDII adapter, který si půjčím od kolegy. Případně zajedu k někomu s lexii.
|
|
28.10.2015 20:53 -
|
2879111
|
|
luta
|
|
|
tak jsem tu hračku zkusil Teplotu to vypada to ukazovalo věrohodně. V podstatě ručka na palubovce se odlepila odspod a byla teplota nad 60 °C. Provozní mi to ukazovalo 76 °C. Kdy jsem zapl topení a bez kvaltu plachtil na dálnici tak to sjelo na 70 °C. Venkovní teplota byla dneska vcelku vysoká, kolem 11 °C.
Cestou zpět se mi to u nespárovalo s mobilem tak ten krám vrátím půlku věcí to neukazovalo. nebo to těm datům nerozumnělo
tak jsem tu hračku zkusil :) Teplotu to vypada to ukazovalo věrohodně. V podstatě ručka na palubovce se odlepila odspod a byla teplota nad 60 °C. Provozní mi to ukazovalo 76 °C. Kdy jsem zapl topení a bez kvaltu plachtil na dálnici tak to sjelo na 70 °C. Venkovní teplota byla dneska vcelku vysoká, kolem 11 °C.
Cestou zpět se mi to u nespárovalo s mobilem tak ten krám vrátím :-d půlku věcí to neukazovalo. nebo to těm datům nerozumnělo
|
|
08.12.2015 10:42 -
|
2895445
|
|
Devilian
|
|
|
Zdravim
Mam takyto problem. Objednal som si termostat, podla service.citroen.com kod 1338AO. Lenze nepasuje tam. Vraj je na nom este nejaky merac teploty. Kamarat servisak nasiel, ze je to diel th6973.105j. Ako je to mozne? A co sa stane ked tam dam ten, co pise na service.citroen?
Co som urobil zle?
Zdravim
Mam takyto problem. Objednal som si termostat, podla service.citroen.com kod 1338AO. Lenze nepasuje tam. Vraj je na nom este nejaky merac teploty. Kamarat servisak nasiel, ze je to diel th6973.105j. Ako je to mozne? A co sa stane ked tam dam ten, co pise na service.citroen?
Co som urobil zle? :)
|
|
08.12.2015 12:18 -
|
2895471
|
|
Devilian
|
|
|
Vyriesene Prisiel mi zly diel, v katalogu napisany ako nahrada toho aktualneho.
Vyriesene :) Prisiel mi zly diel, v katalogu napisany ako nahrada toho aktualneho.
|
|
08.12.2015 12:38 -
|
2895475
|
|
jumep
|
|
|
k tej nahrade ma ist este hadica a jeden kablik
k tej nahrade ma ist este hadica a jeden kablik
|
|
11.12.2015 21:48 -
|
2896603
|
|
Devilian
|
|
|
Tak problem zostava. Druhy termostat je taky isty ako prvy,na aute je ale celkom iny. Takze to podla service.citroen nesedi. Postnem neskor aj fotku,ale ten termostat co tam mam je nedostupny.
Tak problem zostava. Druhy termostat je taky isty ako prvy,na aute je ale celkom iny. Takze to podla service.citroen nesedi. Postnem neskor aj fotku,ale ten termostat co tam mam je nedostupny.
|
|
20.12.2015 21:58 -
|
2899331
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Ahoj, tak jsem taky postien, po krátké jízdě je horní trubka stejně teplá jako spodní. Mám v plánu koupit komoru s termostatem od Febi. Je nutné u biturba vypoutět chladící kapalinu, nebo se to dá zvládnout bez toho? Díky
Ahoj, tak jsem taky postien, po krátké jízdě je horní trubka stejně teplá jako spodní. Mám v plánu koupit komoru s termostatem od Febi. Je nutné u biturba vypoutět chladící kapalinu, nebo se to dá zvládnout bez toho? Díky :-)
|
|
20.12.2015 22:09 -
|
2899337
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Trochu vyteče.
Trochu vyteče.
|
|
21.12.2015 00:05 -
|
2899370
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Díky Mikro a Jardo. Tím číslem 8 myslí ten o-krouek Jardo?
Díky Mikro a Jardo. Tím číslem 8 myslí ten o-krouek Jardo?
|
|
| |
|
|