| | |
22.11.2010 20:10 -
Re: Klínový řemen přísluenství / C5 I 2.2HDi (s klimatizací)
|
2363714
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Úlohou volnoběné řemenice je odpojení alternátoru od nerovnoměrného otáčení klikového hřídele motoru. Alternátor představuje v pohonu agregátu největí setrvačný moment.
Hlavní přednosti volnoběné řemenice
* Nií průměrná spotřeba paliva
* Sníení hladiny vibrací při nízkých otáčkách
* Zkracuje napínací dráhy
* Zvyuje ivotnost drákového řemene
* Zvýení počtu otáček alternátoru při volnoběhu
* Sníení prokluzování a vibrací řemene na řemenici alternátoru při změnách rychlostí
* Prodluuje ivotnost a významně sniuje hlučnost loisek váčkového hřídele a dalích poháněných jednotek (vodní pumpa, kompresor klimatizace,
)
* etří regulátor alternátoru tím, e sniuje hodnoty kolísání napětí
* Celkově prodluuje ivotnost alternátoru
Úlohou volnoběné řemenice je odpojení alternátoru od nerovnoměrného otáčení klikového hřídele motoru. Alternátor představuje v pohonu agregátu největí setrvačný moment.
Hlavní přednosti volnoběné řemenice
* Nií průměrná spotřeba paliva
* Sníení hladiny vibrací při nízkých otáčkách
* Zkracuje napínací dráhy
* Zvyuje ivotnost drákového řemene
* Zvýení počtu otáček alternátoru při volnoběhu
* Sníení prokluzování a vibrací řemene na řemenici alternátoru při změnách rychlostí
* Prodluuje ivotnost a významně sniuje hlučnost loisek váčkového hřídele a dalích poháněných jednotek (vodní pumpa, kompresor klimatizace,
)
* etří regulátor alternátoru tím, e sniuje hodnoty kolísání napětí
* Celkově prodluuje ivotnost alternátoru
|
|
22.11.2010 20:22 -
|
2363715
|
|
Mamlas
|
|
|
jeste bych pridal k AD:
- taky celkem zasadni bude zvysene namahani remenice na klikove hrideli a pak bych cekal rychlejsi opotrebeni a tim i zvyseni pravdepodobnosti potkani motoru (v nejhorsim pripade).
jeste bych pridal k AD:
- taky celkem zasadni bude zvysene namahani remenice na klikove hrideli a pak bych cekal rychlejsi opotrebeni a tim i zvyseni pravdepodobnosti potkani motoru (v nejhorsim pripade).
|
|
22.11.2010 20:46 -
|
2363720
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
to jsem chtěl vědět a děkuji, apropo, jak jsem ji psal, nějaký fígl na vyměnění volňáku?
to jsem chtěl vědět a děkuji, apropo, jak jsem ji psal, nějaký fígl na vyměnění volňáku?
|
|
07.07.2011 20:49 -
|
2400981
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kadé ráno mi na pár vteřin po natočení stud.motoru dělá rámus,skřípot nějaká z kladek řemene.Pak je celý den klid,ticho a zase a druhý den ráno je hluk.Po demontái řemene se ve točí rukou,jak má,volně a bez zadrhávání i alternátor.Ale viml jsem si dnes,e bude zřejmě patná volnoběka alternátoru,neb po nastartování a po dobu kraválování mi klesala ručička nabíjení.Po zmiznutí kraválu naběhlo normální dobíjení.Mám dotaz -1) dá se koupit samostatně volnoběka altíku? 2) kolik stojí? 3) Jde vyměnit volnoběka bez vyjmutí altíku z vozu? Je tam jen na klínku,nebo na konusu?Take po povolení matice ji sundám tahem? Měnil ji někdo? Díky za info...
Kadé ráno mi na pár vteřin po natočení stud.motoru dělá rámus,skřípot nějaká z kladek řemene.Pak je celý den klid,ticho a zase a druhý den ráno je hluk.Po demontái řemene se ve točí rukou,jak má,volně a bez zadrhávání i alternátor.Ale viml jsem si dnes,e bude zřejmě patná volnoběka alternátoru,neb po nastartování a po dobu kraválování mi klesala ručička nabíjení.Po zmiznutí kraválu naběhlo normální dobíjení.Mám dotaz -1) dá se koupit samostatně volnoběka altíku? 2) kolik stojí? 3) Jde vyměnit volnoběka bez vyjmutí altíku z vozu? Je tam jen na klínku,nebo na konusu?Take po povolení matice ji sundám tahem? Měnil ji někdo? Díky za info...:-)
|
|
07.07.2011 21:13 -
|
2400984
|
|
jumep
|
|
|
1. ano, je dost draha
2. .link.
3. bohuzial nie, je srobovana
1. ano, je dost draha
2. http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/elektroinstalace/alternator-jednotlive-dily/jednotlivy-dil/?skt=15915.1.0
3. bohuzial nie, je srobovana
|
|
07.07.2011 21:40 -
|
2400993
|
|
DOUFAK
|
|
|
DÍKY.jen mám takový naivní dotaz.Proč to ráno tak řve a po pár vteřinách je celý den pokoj? Dnes jsem najel 350 km v naprosté pohodě.Jak dlouho to můe vydret a jaké můu mít následky při případném úplném exnutí...
DÍKY.jen mám takový naivní dotaz.Proč to ráno tak řve a po pár vteřinách je celý den pokoj? Dnes jsem najel 350 km v naprosté pohodě.Jak dlouho to můe vydret a jaké můu mít následky při případném úplném exnutí:-(...
|
|
07.07.2011 21:44 -
|
2400996
|
|
jumep
|
|
|
tak preco to rve ti nepoviem, ale kladky si skusal kedy?
tj. rano ked to bolo vychladnute, alebo az potom co si to niekam doviezol a uz to bolo ticho?
moze byt ze jedna z nich ma malo maziva alebo je huste a kym sa prehreje tak brzdi remen az prilis, ked sa zohreje ide normalne
tak preco to rve ti nepoviem, ale kladky si skusal kedy?
tj. rano ked to bolo vychladnute, alebo az potom co si to niekam doviezol a uz to bolo ticho?
moze byt ze jedna z nich ma malo maziva alebo je huste a kym sa prehreje tak brzdi remen az prilis, ked sa zohreje ide normalne
|
|
07.07.2011 21:51 -
|
2400998
|
|
DOUFAK
|
|
|
Kladky jsem zkouel včera vechny bez řemene a je to OK.Hluk to dělá jen ráno po nastartování studeného mot. a to jen pár vteřin.Pak je celý den ticho mír a klid.
Kladky jsem zkouel včera vechny bez řemene a je to OK.Hluk to dělá jen ráno po nastartování studeného mot. a to jen pár vteřin.Pak je celý den ticho mír a klid.;-)
|
|
07.07.2011 21:53 -
|
2400999
|
|
jumep
|
|
|
no to sa pytam ze ci si to kontroloval este predtym ako to ma stichnut
no to sa pytam ze ci si to kontroloval este predtym ako to ma stichnut
|
|
07.07.2011 21:58 -
|
2401001
|
|
jumep
|
|
|
a remenicu mas aku?
podla datumu uz asi jednohmotu
kladka/remen v spodnej casti(remenica kluky - klima) ti nevybruje?
a remenicu mas aku?
podla datumu uz asi jednohmotu
kladka/remen v spodnej casti(remenica kluky - klima) ti nevybruje?
|
|
07.07.2011 22:20 -
|
2401004
|
|
jumep
|
|
|
remenica, aspon mne pri vymene alternatora daval povodnu
remenica, aspon mne pri vymene alternatora daval povodnu
|
|
07.07.2011 23:18 -
|
2401015
|
|
jumep
|
|
|
2.0 byvali bez volnobezky, ono je to stale o komforte a chode motora ...
remenica aj volnobezka
2.0 byvali bez volnobezky, ono je to stale o komforte a chode motora ...
remenica aj volnobezka
|
|
07.07.2011 23:40 -
|
2401021
|
|
jumep
|
|
|
tak reklamuj, ne?
tak reklamuj, ne?
|
|
06.04.2015 10:17 -
|
2806378
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Potřeboval bych poradit jaká je délka drákovanýho řemene . Budu ho teď v rámci údrby měnit a nějak nemůu dohledat správnou délku , je to různý podle zdroje ... a nechce se mě to rozdělat , vyndat a podle toho teprve kupovat .
Jedná se o 2.0 HDi / 80 kW / 2004 - VIN VF7DERHZB76512143
Dík
Potřeboval bych poradit jaká je délka drákovanýho řemene . Budu ho teď v rámci údrby měnit a nějak nemůu dohledat správnou délku , je to různý podle zdroje ... a nechce se mě to rozdělat , vyndat a podle toho teprve kupovat .
Jedná se o 2.0 HDi / 80 kW / 2004 - VIN VF7DERHZB76512143
Dík
|
|
06.04.2015 10:42 -
|
2806391
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
kod: 5750VX dĺka: 1744mm
kod: 5750VX dĺka: 1744mm ;-)
|