| | |
20.10.2009 08:01 -
odvzdunění spojky
|
1107711
|
|
ladinbin
|
|
|
Mám nesmělý dotaz. Kdy auto (2,2HDi) stojí přes noc, lápnu na spojk. pedál a ten zůstane dole na podlaze a spojka nefunguje. Opatrně dám rukou pedál nahoru (při běícím motoru) a ve je opět O.K. Neznám vůbec systém, leč napadlo mne, e by mohl být zavzduněný spojk. válec (je-li tam nějaký) .Nemá někdo ponětí, co s tím? Nechce se mi v této fázi jetě dotovat servis.Díky předem za názory.
Mám nesmělý dotaz. Kdy auto (2,2HDi) stojí přes noc, lápnu na spojk. pedál a ten zůstane dole na podlaze a spojka nefunguje. Opatrně dám rukou pedál nahoru (při běícím motoru) a ve je opět O.K. Neznám vůbec systém, leč napadlo mne, e by mohl být zavzduněný spojk. válec (je-li tam nějaký) .Nemá někdo ponětí, co s tím? Nechce se mi v této fázi jetě dotovat servis.Díky předem za názory.
|
|
20.10.2009 09:32 -
Re: odvzdunění spojky
|
1107717
|
|
jumep
|
|
|
odvzdusnit sa to da a pedal zostava dole lebo su tak konstrukce robene pedale (ze spojkovy bez odporu spojky zostane dole)
odvzdusnit sa to da a pedal zostava dole lebo su tak konstrukce robene pedale (ze spojkovy bez odporu spojky zostane dole)
|
|
20.10.2009 13:43 -
|
1107737
|
|
jumep
|
|
|
najlepsie ked demontujes pedale to pochopis, ta pruzina co vracia pedal hore sa zasa dole stiahne a zostane ten pedal dole, neviem to dobre opisat, nafotim
najlepsie ked demontujes pedale to pochopis, ta pruzina co vracia pedal hore sa zasa dole stiahne a zostane ten pedal dole, neviem to dobre opisat, nafotim
|
|
20.10.2009 13:57 -
|
1107738
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ja je demontoval i montoval i odvdusnoval (a ne jednou) nicmene nechapu co myslis tou konstrukci pedalu ??? resp spojitost se spojkou ktera je zavzdusnena...nejsem tak zdatnej jako ty tak proto se ptam
no ja je demontoval i montoval i odvdusnoval (a ne jednou) nicmene nechapu co myslis tou konstrukci pedalu ??? resp spojitost se spojkou ktera je zavzdusnena...nejsem tak zdatnej jako ty tak proto se ptam
|
|
20.10.2009 14:01 -
|
1107739
|
|
jumep
|
|
|
"pedál a ten zůstane dole na podlaze"
islo mi len o to ze toto je sposobene konstrukciou pedalu spojky (to ze pedal zostane dole)
odvzdusnit ako som napisal sa to da - tiez som to robil len raz
"pedál a ten zůstane dole na podlaze"
islo mi len o to ze toto je sposobene konstrukciou pedalu spojky (to ze pedal zostane dole)
odvzdusnit ako som napisal sa to da - tiez som to robil len raz
|
|
20.10.2009 14:03 -
|
1107740
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
aha..to jsem nevedel...
aha..to jsem nevedel...:-))))
|
|
22.10.2009 15:39 -
|
1107881
|
|
ladinbin
|
|
|
autodiag napsal(a): no ja je demontoval i montoval i odvdusnoval (a ne jednou) nicmene nechapu co myslis tou konstrukci pedalu ??? resp spojitost se spojkou ktera je zavzdusnena...nejsem tak zdatnej jako ty tak proto se ptam
Je náročné spojku odvzdunit a podívat se na kontrukci pedálu?
Je náročné spojku odvzdunit a podívat se na kontrukci pedálu?
|
|
22.10.2009 17:56 -
|
1107883
|
|
jumep
|
|
|
co chces sledovat na konstrukcii pedalu
spojka sa odvzdusnuje lahko, najdi si valcek na prevodovke, na nom je odvzdusnovak
postup ako pri brzdach
co chces sledovat na konstrukcii pedalu
spojka sa odvzdusnuje lahko, najdi si valcek na prevodovke, na nom je odvzdusnovak
postup ako pri brzdach
|
|
06.08.2011 20:07 -
|
2404869
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
dnes odvzdusnena spojka a konecne nezabira tak nahore jako predtim ,nikdy neproklouzla tak jsem doufal, ze je tam vzduch, mi to malem parkrat chciplo jaky to je nezvyk mit zaber nize a konecne spravne
dnes odvzdusnena spojka a konecne nezabira tak nahore jako predtim ,nikdy neproklouzla tak jsem doufal, ze je tam vzduch, mi to malem parkrat chciplo jaky to je nezvyk mit zaber nize a konecne spravne :palec
|
|
07.08.2011 20:14 -
|
2405008
|
|
DOUFAK
|
|
|
Citronek napsal(a): dnes odvzdusnena spojka a konecne nezabira tak nahore jako predtim ,nikdy neproklouzla tak jsem doufal, ze je tam vzduch, mi to malem parkrat chciplo jaky to je nezvyk mit zaber nize a konecne spravne
Ahoj.Co Ti to dělalo?Já mám také spojku na můj vkus příli nahoře.Ale pracuje naprosto v pohodě a hlavně NEPROKLUZUJE a já u kvůli tomu plail,e je sjetá lamela.Mám to takhle u skoro rok a nic se mi nezměnilo,ale mohla by být níe. Chce říci,e pokud ji odvzduním,e by slezla níe,ne je doposud?Nikdy se s ní nic nedělalo,je to originál z fabriky s 256000 km jako taxi...
Ahoj.Co Ti to dělalo?Já mám také spojku na můj vkus příli nahoře.Ale pracuje naprosto v pohodě a hlavně NEPROKLUZUJE a já u kvůli tomu plail,e je sjetá lamela.Mám to takhle u skoro rok a nic se mi nezměnilo,ale mohla by být níe. Chce říci,e pokud ji odvzduním,e by slezla níe,ne je doposud?Nikdy se s ní nic nedělalo,je to originál z fabriky s 256000 km jako taxi...;-)
|
|
07.08.2011 21:19 -
|
2405027
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ahoj, řekněte mi někdo... Dá se nastavit pedál spojky tak, aby zabíral níe? ( nyní zabírá dost vysoko, na co jsem si za ty skoro dva roky u i zvykl, ale stejnak bych chtěl, aby zabíral níe a byl při nejmením při nestlačené poloze ve stejné úrovni jako je pedál brzdoví - u spojky s lankem to je brnkačka, ale tato hydraulická... ) Děkuji
Doufak: myslím, e jsme na tom stejně
Ahoj, řekněte mi někdo... Dá se nastavit pedál spojky tak, aby zabíral níe? ( nyní zabírá dost vysoko, na co jsem si za ty skoro dva roky u i zvykl, ale stejnak bych chtěl, aby zabíral níe a byl při nejmením při nestlačené poloze ve stejné úrovni jako je pedál brzdoví - u spojky s lankem to je brnkačka, ale tato hydraulická... :-)) ) Děkuji :-)
Doufak: myslím, e jsme na tom stejně :-)
|
|
07.08.2011 21:21 -
|
2405028
|
|
Citronek
|
|
|
prave ze to nedelalo nic, neprokluzovalo to , jen se mi hure rozjizdelo , zaber az nahore ,rekl bych, ze rozjezd nebyl tak plynuly jak by mel byt .... dneska jsem s tim pojezdil 80 km a je to sakra rozdil , zabira nize a plynuleji....ale ne uplne nizko, pri 170 tkm uz taky toho bude mit hodne za sebou...
jiste to rict nemuzu,ze pokud ji odvzdusnis tak bude zabirat nize ale zkusit to muzes za to nic nedas, par minut prace...
prave ze to nedelalo nic, neprokluzovalo to , jen se mi hure rozjizdelo , zaber az nahore ,rekl bych, ze rozjezd nebyl tak plynuly jak by mel byt .... dneska jsem s tim pojezdil 80 km a je to sakra rozdil , zabira nize a plynuleji....ale ne uplne nizko, pri 170 tkm uz taky toho bude mit hodne za sebou...
jiste to rict nemuzu,ze pokud ji odvzdusnis tak bude zabirat nize ale zkusit to muzes za to nic nedas, par minut prace... :palec
|
|
07.08.2011 21:26 -
|
2405029
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Citronek : Odvzduněno, po koupi, kdy jsem si nemohl zvyknout, bez změny Dalí nápad?
Citronek : Odvzduněno, po koupi, kdy jsem si nemohl zvyknout, bez změny :-)))) Dalí nápad? :-)
|
|
07.08.2011 21:28 -
|
2405030
|
|
Citronek
|
|
|
vymenit ji
vymenit ji :-))))
|
|
07.08.2011 21:31 -
|
2405031
|
|
DOUFAK
|
|
|
Nemůu si stále srovnat v hlavě,e by odvzdunění spojkového válečku-spojky, mělo mít nějaký vliv na výku kroku spojkového pedálu... Pokud tedy současná spojka pracuje,jak pracovat má... to znamená,e v okruhu není evidentně ádný vzduch a pedál nepruí,nepropadá se apod...
Nemůu si stále srovnat v hlavě,e by odvzdunění spojkového válečku-spojky, mělo mít nějaký vliv na výku kroku spojkového pedálu... Pokud tedy současná spojka pracuje,jak pracovat má...:-( to znamená,e v okruhu není evidentně ádný vzduch a pedál nepruí,nepropadá se apod...:nevim
|
|
07.08.2011 21:32 -
|
2405032
|
|
Tony_Z
|
|
|
To je koda peněz, neprokluzuje, průběh záběru má v pohodě, jen je to celé posunuté moc vysoko
To je koda peněz, neprokluzuje, průběh záběru má v pohodě, jen je to celé posunuté moc vysoko :-)
|
|
07.08.2011 21:36 -
|
2405033
|
|
DOUFAK
|
|
|
Pravda je,e je to pár minut a stará kapalina se částěčně omladí. Moná ta stará kapalina co tam leí od začátku v spojk.válečku se upustí a pročistí a tímto moná pedál trochu ztvrdne.Nic logičtějího u mě nenapadá. zKUSÍM TO - CO TO UDĚLÁ...
Pravda je,e je to pár minut a stará kapalina se částěčně omladí. Moná ta stará kapalina co tam leí od začátku v spojk.válečku se upustí a pročistí a tímto moná pedál trochu ztvrdne.Nic logičtějího u mě nenapadá. zKUSÍM TO - CO TO UDĚLÁ...:-o
|
|
07.08.2011 21:44 -
|
2405036
|
|
Tony_Z
|
|
|
Doufak: nezapomeň si potom dolejt brzdovku A dej vědět, jak to dopadlo.
Doufak: nezapomeň si potom dolejt brzdovku ;-) A dej vědět, jak to dopadlo.
|
|
07.08.2011 22:28 -
|
2405044
|
|
jumep
|
|
|
nastavit sa to nijakot neda, ma to samostav, ak to zabera moc vysoko, tento uz nedostavuje a tak to zabera moc vysoko, pockat kym sa dodere a potom menit cele ...
nastavit sa to nijakot neda, ma to samostav, ak to zabera moc vysoko, tento uz nedostavuje a tak to zabera moc vysoko, pockat kym sa dodere a potom menit cele ...
|
|
| |
|
|