| | |
19.10.2009 17:52 -
Ztrata výkonu HDi 2002
|
1107692
|
|
humik
|
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Dobrý den (ahoj), prosím o dalí radu (stále se povauji za čerstvého majitele C5).
Jak to popsat mým amatérským automozkem.... Asi po půl roce co mám C5 (HDi r.v.2002) mi zejména ve vyích rychlostech přestává zabírat plyn. Kdy konstatně přidávám, chvíli to přidává a chvíli ne, jakoby se to dusilo. Od té doby co se mi to stalo nějak víc slyím vzduch od motoru. Celkově to ztratilo na výkonu. Na dálnici se to loudá, ale počítač nic nehlásí... Nevíte co by to mohlo být? Něco jsem tady četl, ale určitě nehrozí, e bych si to sám opravil
Jde o to, e to zítra povezu v Praze do servisu a nerad bych platil za něco, v čem vůbec není problém.
Díky předem za rady. Pokud se to tady ji probíralo tak sorry, ale nenael jsem....
Dobrý den (ahoj), prosím o dalí radu (stále se povauji za čerstvého majitele C5).
Jak to popsat mým amatérským automozkem.... Asi po půl roce co mám C5 (HDi r.v.2002) mi zejména ve vyích rychlostech přestává zabírat plyn. Kdy konstatně přidávám, chvíli to přidává a chvíli ne, jakoby se to dusilo. Od té doby co se mi to stalo nějak víc slyím vzduch od motoru. Celkově to ztratilo na výkonu. Na dálnici se to loudá, ale počítač nic nehlásí... Nevíte co by to mohlo být? Něco jsem tady četl, ale určitě nehrozí, e bych si to sám opravil:nevim
Jde o to, e to zítra povezu v Praze do servisu a nerad bych platil za něco, v čem vůbec není problém.
Díky předem za rady. Pokud se to tady ji probíralo tak sorry, ale nenael jsem....
|
|
19.10.2009 20:23 -
Re: Ztrata výkonu HDi 2002
|
1107697
|
|
stano1
|
|
|
počuje vzduch od motoru...
ak je to pri pridavaní tak by to mohlo byt turbo alebo pokodená hadica od turba.
chod na diagnostiku ak, nič tak skus overené servisy čo sa tu u preberali.
V citroene ti budú chciet vymenit postupne celé auto.
oni častokrát nevedia, a len hádajú týlom: vymeníme toto a uvidíme...
počuje vzduch od motoru...
ak je to pri pridavaní tak by to mohlo byt turbo alebo pokodená hadica od turba.
chod na diagnostiku ak, nič tak skus overené servisy čo sa tu u preberali.
V citroene ti budú chciet vymenit postupne celé auto.
oni častokrát nevedia, a len hádajú týlom: vymeníme toto a uvidíme...
|
|
20.10.2009 01:31 -
|
1107709
|
|
ZbysekL
|
|
|
Humiku, kdyz pojedes od jednicky na plny plyn do tech 4,5 tis otacek, ma to celkove mensi vykon nezavisle na otackach? A kdyz prijde kopec, ikdyz podradis tak to neakceleruje?
Humiku, kdyz pojedes od jednicky na plny plyn do tech 4,5 tis otacek, ma to celkove mensi vykon nezavisle na otackach? A kdyz prijde kopec, ikdyz podradis tak to neakceleruje?
|
|
20.10.2009 09:10 -
|
1107715
|
|
humik
|
Město: Znojmo, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
To Zbysek: Kdy podřadím tak to chvíli zrychluje, ale potom jako by se to dusilo a na chvíli to vynechá a pak zase přidá. Není to prostě plynulé...díky
To Zbysek: Kdy podřadím tak to chvíli zrychluje, ale potom jako by se to dusilo a na chvíli to vynechá a pak zase přidá. Není to prostě plynulé...díky
|
|
20.10.2009 13:02 -
|
1107727
|
|
usbéčko
|
Město: Strakonice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 41 |
|
|
humik napsal(a): To Zbysek: Kdy podřadím tak to chvíli zrychluje, ale potom jako by se to dusilo a na chvíli to vynechá a pak zase přidá. Není to prostě plynulé...díky
Mě tohle dělala "váha vzduchu"u se to tu také probíralo,mě to také právě třeba po chvilce jelo a potom zas ne,připrav si tak 3.500 myslím,moná je to ji jinak,nebo by bylo pro jistotu lepí udělat diagnostiku,abys nevyhazoval zbytečně...
Mě tohle dělala "váha vzduchu"u se to tu také probíralo,mě to také právě třeba po chvilce jelo a potom zas ne,připrav si tak 3.500 myslím,moná je to ji jinak,nebo by bylo pro jistotu lepí udělat diagnostiku,abys nevyhazoval zbytečně...
|
|
20.10.2009 20:37 -
|
1107770
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Kdyby to byla ta váha, tak automax Hulín ji má nejlevnějí, taky sem ji měnil. A vymění ji sám za pět minut.
Kdyby to byla ta váha, tak automax Hulín ji má nejlevnějí, taky sem ji měnil. A vymění ji sám za pět minut.
|
|
21.10.2009 09:17 -
|
1107799
|
|
fidzi
|
Město: Lichkov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Měl jsem podobný problém.Váha bude patná v případě ,e ti to auto zabere a ve vyích otáčkách cca 3 500.Pak to začne jed jak má.Vyměnil jsem ji a je to v pohodě.Kdy lápne na plyn u v malých otáčkách tak musí cítit jak to auto chce najednou jed.Ale kup ten originál siemens ,náhraky za moc nestojí.Vyjde cca na 3500 kč.Instalace je v pohodě.Ale nejprve si nech zkouknout a vyčistit turbo.
Měl jsem podobný problém.Váha bude patná v případě ,e ti to auto zabere a ve vyích otáčkách cca 3 500.Pak to začne jed jak má.Vyměnil jsem ji a je to v pohodě.Kdy lápne na plyn u v malých otáčkách tak musí cítit jak to auto chce najednou jed.Ale kup ten originál siemens ,náhraky za moc nestojí.Vyjde cca na 3500 kč.Instalace je v pohodě.Ale nejprve si nech zkouknout a vyčistit turbo.:palec
|
|
| |
|
|