| | |
29.12.2010 18:53 -
Re: Indikátor hladiny oleje
|
2367289
|
|
jumep
|
|
|
a treba vymenit rysku, da sa kupit v citroene
bola to len informacia aby sa niekto nezacal spoliehat na zlu mierku a potom sa divil
- kazda mierka ma usko na chytenie
a treba vymenit rysku, da sa kupit v citroene
bola to len informacia aby sa niekto nezacal spoliehat na zlu mierku a potom sa divil
- kazda mierka ma usko na chytenie
|
|
29.12.2010 19:02 -
|
2367291
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tak to je snad logicke kdyz merka neni zaco vytahnout a neutesnuje kontrolni otvor,ze s ni nebude neco v poradku...i kdyz lide jsou ruzny,pro nekoho je i merka draha,chapu
tak to je snad logicke kdyz merka neni zaco vytahnout a neutesnuje kontrolni otvor,ze s ni nebude neco v poradku...i kdyz lide jsou ruzny,pro nekoho je i merka draha,chapu
|
|
06.06.2013 01:07 -
|
2586907
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Kde se prosím nachází ten snímač hladiny oleje ? Respektive jaká je to poloka v Citroen Service ... já tam nael 1131 E2 a 1131 C5 , ale to myslím nebude na hladinu . Jedno je teplota , jedno tlak ??
Mě to ukazuje kraviny , sice se podle toho neřídím , ale chtěl bych aby to fungovalo jak má ...
Dík
Kde se prosím nachází ten snímač hladiny oleje ? Respektive jaká je to poloka v Citroen Service ... já tam nael 1131 E2 a 1131 C5 , ale to myslím nebude na hladinu . Jedno je teplota , jedno tlak ??
Mě to ukazuje kraviny , sice se podle toho neřídím , ale chtěl bych aby to fungovalo jak má ...
Dík
|
|
06.06.2013 06:50 -
|
2586910
|
|
JirkaŘ
|
|
|
U tvého motoru se snímač hladiny oleje nachází na motoru - strana směrem k oknu. Koukni na vyobrazení v příloze.
Objedná jej pod číslem 1131 E2. Na vyobrazení je snímač pod číslem pozice 14. Pozice 15 je těsnění, to je pod obj.č. 0243 01.
U tvého motoru se snímač hladiny oleje nachází na motoru - strana směrem k oknu. Koukni na vyobrazení v příloze.
Objedná jej pod číslem 1131 E2. Na vyobrazení je snímač pod číslem pozice 14. Pozice 15 je těsnění, to je pod obj.č. 0243 01.
Přílohy: motor 2,0 HDi.jpg ( 91997b ) - |
|
06.06.2013 09:25 -
|
2586962
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Díky. Na to jsem koukal , ale je to popsaný jako nějakej snímač teploty oleje , tak jsem si myslel e to je k tomu budíku zcela vpravo .
Zase o něco moudřejí .
...ale musí k němu bejt sakra dobrej přístup , takhle zezadu .
Díky. Na to jsem koukal , ale je to popsaný jako nějakej snímač teploty oleje , tak jsem si myslel e to je k tomu budíku zcela vpravo .
Zase o něco moudřejí .
...ale musí k němu bejt sakra dobrej přístup , takhle zezadu .
|
|
06.06.2013 10:48 -
|
2586980
|
|
jumep
|
|
|
ono to ma oboju funkciu, snimac aj teplomer a je zozadu relativne pekne viediet
ono to ma oboju funkciu, snimac aj teplomer a je zozadu relativne pekne viediet
|
|
02.08.2016 21:00 -
|
2977656
|
|
lukas113
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahojte,má snímač hladiny oleja vplyv na výkon / chod motora? Napriek výmene oleja a filtra mi píe nízku hladinu oleja (vetky čiarky blikajú ale podža rysky je oleja dos) a motor vo vyích otáčkach stráca výkon a vôbec nereaguje na stláčanie plynového pedálu Ďakujem za rady. P.S. u som vymenil cievky, sviečky, vzduchový filter a snímač rýchlosti.
Ahojte,má snímač hladiny oleja vplyv na výkon / chod motora? Napriek výmene oleja a filtra mi píe nízku hladinu oleja (vetky čiarky blikajú ale podža rysky je oleja dos) a motor vo vyích otáčkach stráca výkon a vôbec nereaguje na stláčanie plynového pedálu :nevim :-(((( Ďakujem za rady. P.S. u som vymenil cievky, sviečky, vzduchový filter a snímač rýchlosti.
|
|
03.08.2016 08:44 -
|
2977770
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nemel by mit vliv
nemel by mit vliv
|
|
03.11.2016 00:07 -
|
3008127
|
|
ivanivan
|
|
|
Po stání do kopce mi vyběhla hláka "zkontrolujte hladinu oleje " a teď běhá stále. Na měrce je olej mezi. C5 2005 2,2 hdi 98kw. Je to čidlo 1131c5 nebo 1131f2? Díky
Po stání do kopce mi vyběhla hláka "zkontrolujte hladinu oleje " a teď běhá stále. Na měrce je olej mezi. C5 2005 2,2 hdi 98kw. Je to čidlo 1131c5 nebo 1131f2? Díky
|
|
04.11.2016 13:54 -
|
3008509
|
|
ivanivan
|
|
|
U to přestalo . Asi 8 startů.
U to přestalo :palec . Asi 8 startů.
|
|
05.04.2018 21:47 -
Indikátor hladiny oleje
|
3145841
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý večer,
mám prosbu, dnes se mi při startování objevila hláka "Oil level mesurement invalid".
Olej je po horní rysku (výměna před 8500km). Původní majitel - firma - měnil olej podle servisky tj. po 30tkm. Já chci měnit tak po 15-20 tkm. Nemůe být "zaneený"? Pomůe ho vyčistit? A hlavně kde najdu ten snímač? Případně kolik stojí?
Jetě: teplotu oleje auto měří a ádná hláka ani kontrola nesvítí. Při zmáčknutí "Check" ádnou chybu nevypíe, Service taky nesvítí.
Předpokládám e jezdit se s tím dá...
Díky
vlkr
Dobrý večer,
mám prosbu, dnes se mi při startování objevila hláka "Oil level mesurement invalid".
Olej je po horní rysku (výměna před 8500km). Původní majitel - firma - měnil olej podle servisky tj. po 30tkm. Já chci měnit tak po 15-20 tkm. Nemůe být "zaneený"? Pomůe ho vyčistit? A hlavně kde najdu ten snímač? Případně kolik stojí?
Jetě: teplotu oleje auto měří a ádná hláka ani kontrola nesvítí. Při zmáčknutí "Check" ádnou chybu nevypíe, Service taky nesvítí.
Předpokládám e jezdit se s tím dá...
Díky
vlkr
|
|
06.04.2018 07:59 -
|
3145886
|
|
autodiag
|
|
|
pomuze ho vymenit (pokud je kabelaz k nemu v poradku),ale doporucim dukladnou kontrolu pred vymenou + diag
olej men urcite max po 15 a doporucuji vycistit alespon 2x
snimac je ve vane
ano jezdit se s tim dam
pomuze ho vymenit (pokud je kabelaz k nemu v poradku),ale doporucim dukladnou kontrolu pred vymenou + diag
olej men urcite max po 15 a doporucuji vycistit alespon 2x
snimac je ve vane
ano jezdit se s tim dam
|
|
06.04.2018 09:12 -
|
3145893
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
autodiag napsal(a): pomuze ho vymenit (pokud je kabelaz k nemu v poradku),ale doporucim dukladnou kontrolu pred vymenou + diag
snimac je ve vane
ano jezdit se s tim da
Přístup k snímači je zepředu, zezadu nebo zespoda???
Nemá někdo prosím obrázek/foto?
Přístup k snímači je zepředu, zezadu nebo zespoda???
Nemá někdo prosím obrázek/foto?
|
|
06.04.2018 16:13 -
|
3146048
|
|
autodiag
|
|
|
existuje takove instituce/budova/zarizeni ,jmenuje se to autoservis tam foto ani postup nikdo z internetu nebo nejakeho fora nepotrebuje
viz co jsem psal :"ale doporucim dukladnou kontrolu pred vymenou + diag"
existuje takove instituce/budova/zarizeni ,jmenuje se to autoservis tam foto ani postup nikdo z internetu nebo nejakeho fora nepotrebuje
viz co jsem psal :"ale doporucim dukladnou kontrolu pred vymenou + diag"
|
|
07.04.2018 09:45 -
|
3146511
|
|
jruze
|
|
|
Jestli stál ikmo a má olej přesně na horní rysce můe to být příčina .
Jestli stál ikmo a má olej přesně na horní rysce můe to být příčina .
|
|
09.04.2018 09:08 -
|
3147047
|
|
vlkr
|
|
|
jruze napsal(a): Jestli stál ikmo a má olej přesně na horní rysce můe to být příčina .
Dobré ráno,
tak jsme o víkendu odsáli cca 1-2 dcl oleje, a nechali pár minut běet motor.
Po odsátí byla hladina oleje tak 1-2 mm pod horní rysku.
A dnes ráno při startování "Oil level correct".
Auto stojí jak u domu tak v práci (tam trochu víc) předkem mírně z kopce.
vlkr
Dobré ráno,
tak jsme o víkendu odsáli cca 1-2 dcl oleje, a nechali pár minut běet motor.
Po odsátí byla hladina oleje tak 1-2 mm pod horní rysku.
A dnes ráno při startování "Oil level correct".
Auto stojí jak u domu tak v práci (tam trochu víc) předkem mírně z kopce.
vlkr
|
|
02.11.2018 09:21 -
|
3188787
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Zdravím kolegové a kvalifikovaní odborníci, dovoluji si vás poádat o radu, info,.... prostě o POMOC.
Připravuji se na technickou a protoe vím, jaký je to v současnosti opruz, tak jsem vlezl i pod auto, zda se někde neprojevuje volaaký únik kapalin, neb si navtěvu STK nechci 2x opakovat. No a na vaně kapka a na plastovým krytu pod motorem mastnej flek. Pátral jsem po příčině a zjistil, e se jená o únik ze snímače hladiny oleje. Pravděpodobně prosak skrze kontakty, protoe je zaolejovaný i kabel ke snímači a je plný konektor. Byl jsem v citroenu v Č.Budějovicích, kde jsem se dozvěděl, e na motor EW10A a moje VIN:76645041 ji ND nedodávají a na víc (moná proto, e se tam motal majitel) mi nezdělil č. ND Citroen, ani č. OEM. Take jsem poněkud nahranej a nevím jak to vyřeit. Myslíte, e by bylo moné to nějak elektronicky vyřadit, nebo trvale proklemovat v konektoru a ten močící kontakt natvrdo zalejt epoxidem, aby to neprosakovalo?? Nebo můete někdo poskytnout to číslo OEM? Já ten snímač zkouel najít v e-schopech na webu, ale bohuel jsem nic nenael. Tak snad, moná s tím OEM bych byl úspěnějí.
Díky za kadou pouitelnou radu.
Zdravím kolegové a kvalifikovaní odborníci, dovoluji si vás poádat o radu, info,.... prostě o POMOC.
Připravuji se na technickou a protoe vím, jaký je to v současnosti opruz, tak jsem vlezl i pod auto, zda se někde neprojevuje volaaký únik kapalin, neb si navtěvu STK nechci 2x opakovat. No a na vaně kapka a na plastovým krytu pod motorem mastnej flek. Pátral jsem po příčině a zjistil, e se jená o únik ze snímače hladiny oleje. Pravděpodobně prosak skrze kontakty, protoe je zaolejovaný i kabel ke snímači a je plný konektor. Byl jsem v citroenu v Č.Budějovicích, kde jsem se dozvěděl, e na motor EW10A a moje VIN:76645041 ji ND nedodávají a na víc (moná proto, e se tam motal majitel) mi nezdělil č. ND Citroen, ani č. OEM. Take jsem poněkud nahranej a nevím jak to vyřeit. Myslíte, e by bylo moné to nějak elektronicky vyřadit, nebo trvale proklemovat v konektoru a ten močící kontakt natvrdo zalejt epoxidem, aby to neprosakovalo?? Nebo můete někdo poskytnout to číslo OEM? Já ten snímač zkouel najít v e-schopech na webu, ale bohuel jsem nic nenael. Tak snad, moná :nevim s tím OEM bych byl úspěnějí.
Díky za kadou pouitelnou radu. :palec
|
|
| |
|
|