| | |
22.12.2010 12:30 -
Re: Indikátor hladiny oleje
|
2366661
|
|
jruze
|
|
|
Při výměně z 5.l mně vdy zbývá tak půl litru - nenalívat a na horní risku nebo nad - přeleje - přestane fungovat elektronická měrka (dočasně )!!! normálně fungující měrka 00000 nefungující ------
Při výměně z 5.l mně vdy zbývá tak půl litru - nenalívat a na horní risku nebo nad - přeleje - přestane fungovat elektronická měrka (dočasně )!!! normálně fungující měrka 00000 nefungující ------
|
|
22.12.2010 16:52 -
|
2366672
|
|
milanko
|
Město: Mlada boleslav, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive | Počet příspěvků: 51 |
|
|
teraz som bol v autorizovanom servise v presove a podla vin kodu sa ma dat 5w-30 ineo ecs pre auto ktore ma fap tak som z toho volajaky preco potom 5w40?dik
teraz som bol v autorizovanom servise v presove a podla vin kodu sa ma dat 5w-30 ineo ecs pre auto ktore ma fap tak som z toho volajaky :nevim preco potom 5w40?dik
|
|
22.12.2010 17:13 -
|
2366675
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
INEO ECS má méně zanáet FAP filtr ne běný olej - ale pokud auto olej neere (od výměny k výměmě nemusí nic dolévat), tak bych viděl ten efekt jako nevýznamný.
A 5W-30 asi proto, e INEO ECS se jako 5W-40 nedělá.
A kdo má rád marketing:
- QUARTZ INEO ECS podporuje účinnost a prodluuje ivotnost částicových filtrů (minimalizuje zanáení filtrů anorganickými částicemi a o 50% ve srovnání s konvenčními oleji) .
- Popdoruje úsporu paliva spalovacího motoru a o 6% během startovací fáze a v průměru a o 3,5% při kombinovaném provozu ve srovnání s referenčním olejem ACEA (testy vykonány na vozidle Citroen C4 1,6 Hdi).
- ECS = Emission Control System : podpora redukce emisí CO2 a ostatních emisí. Nií spotřeba paliva sniuje rovně emise CO2 , nízký obsah fosforu zefektivňuje účinnost katalyzátoru a EGR ventilu, čím jsou optimalizovány i emise Nox.
- Díky účinným detergentním a dispersním aditivům a okamitému mazání, zajiuje QUARTZ INEO ECS trvalou čistotu motoru a vyhovuje nejnáročnějím cyklům údrby PSA.
INEO ECS má méně zanáet FAP filtr ne běný olej - ale pokud auto olej neere (od výměny k výměmě nemusí nic dolévat), tak bych viděl ten efekt jako nevýznamný.
A 5W-30 asi proto, e INEO ECS se jako 5W-40 nedělá. :-)
A kdo má rád marketing:
- QUARTZ INEO ECS podporuje účinnost a prodluuje ivotnost částicových filtrů (minimalizuje zanáení filtrů anorganickými částicemi a o 50% ve srovnání s konvenčními oleji) .
- Popdoruje úsporu paliva spalovacího motoru a o 6% během startovací fáze a v průměru a o 3,5% při kombinovaném provozu ve srovnání s referenčním olejem ACEA (testy vykonány na vozidle Citroen C4 1,6 Hdi).
- ECS = Emission Control System : podpora redukce emisí CO2 a ostatních emisí. Nií spotřeba paliva sniuje rovně emise CO2 , nízký obsah fosforu zefektivňuje účinnost katalyzátoru a EGR ventilu, čím jsou optimalizovány i emise Nox.
- Díky účinným detergentním a dispersním aditivům a okamitému mazání, zajiuje QUARTZ INEO ECS trvalou čistotu motoru a vyhovuje nejnáročnějím cyklům údrby PSA.
|
|
25.12.2010 15:46 -
|
2366868
|
|
JOSKO
|
Město: Sered, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 58 |
|
|
ahojte,chcem sa opytat kde sa presne nachadza indikator hladiny oleja,niekde som tu cital ze ked ukazuje stale vysoku hladinu oleja(blikajuce ciarky--------)tak ho staci vycistit a bude ok,na mierke mam hladinu ok.upravil som stav na 4,1l.dik
ahojte,chcem sa opytat kde sa presne nachadza indikator hladiny oleja,niekde som tu cital ze ked ukazuje stale vysoku hladinu oleja(blikajuce ciarky--------)tak ho staci vycistit a bude ok,na mierke mam hladinu ok.upravil som stav na 4,1l.dik
|
|
25.12.2010 15:49 -
|
2366869
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
jakoe nechci nic podotýkat... ale tyhle tvoje stále blikající čárky znamenají (------) e si bez oleje!! ne e má hodně oleje!! Jinak je na spodku motoru u olejove vany
jakoe nechci nic podotýkat... ale tyhle tvoje stále blikající čárky znamenají (------) e si bez oleje!! ne e má hodně oleje!! Jinak je na spodku motoru u olejove vany
|
|
25.12.2010 16:07 -
|
2366871
|
|
JOSKO
|
Město: Sered, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 58 |
|
|
ked som menil olej,vypustil som cez 6litrov,tolko tam dal majitel predomnou,blikalo to tiez.ja som tam dal tak isto a blika to stale.ma tam byt vsak 4,1l podla manualu a rad ktore som dostal z fora.tak som to upravil podla toho.ale stale mi to blika,tak by som to chcel vycistit alebo co aby to ukazovalo ok.
ked som menil olej,vypustil som cez 6litrov,tolko tam dal majitel predomnou,blikalo to tiez.ja som tam dal tak isto a blika to stale.ma tam byt vsak 4,1l podla manualu a rad ktore som dostal z fora.tak som to upravil podla toho.ale stale mi to blika,tak by som to chcel vycistit alebo co aby to ukazovalo ok.
|
|
25.12.2010 16:10 -
|
2366872
|
|
Barlow
|
|
|
je to normalni... pokud bude hladina na merce uprostred mezi ryskami bude ukazovat ooooo pokud na horni ukazuje------ a dolni to stejny.
je to normalni... pokud bude hladina na merce uprostred mezi ryskami bude ukazovat ooooo pokud na horni ukazuje------ a dolni to stejny.
|
|
25.12.2010 16:40 -
|
2366874
|
|
TheOne
|
|
|
Barlow napsal(a): je to normalni... pokud bude hladina na merce uprostred mezi ryskami bude ukazovat ooooo pokud na horni ukazuje------ a dolni to stejny.
no nevím, chlapi.. ale u mě to funguje takto.. kdy je maximum oleje >oooooo< bliká. kdy je mezi ryskama ukazuje >ooo_ _ __ _ _ _ _ _ < bliká, je to ve taky napsané v manuálu!!, ne jak píe ty.!!!!! Kdy to má mezi ryskama a ukazuje ti >oooooo< tohle, tak ho radi vyměň, čitění ti nepomůe, a zas tak drahé to čidlo není..
:nevim no nevím, chlapi.. ale u mě to funguje takto.. kdy je maximum oleje >oooooo< bliká. kdy je mezi ryskama ukazuje >ooo_ _ __ _ _ _ _ _ < bliká, je to ve taky napsané v manuálu!!, ne jak píe ty.!!!!! Kdy to má mezi ryskama a ukazuje ti >oooooo< tohle, tak ho radi vyměň, čitění ti nepomůe, a zas tak drahé to čidlo není..
|
|
25.12.2010 16:43 -
|
2366875
|
|
TheOne
|
|
|
JOSKO napsal(a): ked som menil olej,vypustil som cez 6litrov,tolko tam dal majitel predomnou,blikalo to tiez.ja som tam dal tak isto a blika to stale.ma tam byt vsak 4,1l podla manualu a rad ktore som dostal z fora.tak som to upravil podla toho.ale stale mi to blika,tak by som to chcel vycistit alebo co aby to ukazovalo ok.
6 litrů? To sidělá srandu? Hřídel s ojnicema se misí topit v oleju, radí vyměn to čidlo, a řiď se podle meřky oleje ,ryskama, jestli nepomohla ani výměna oleje, tak to asi nebylo tím. Radi to čidlo vyměň, ale to Tě čeká zase vyputění oleje..
6 litrů? To sidělá srandu? Hřídel s ojnicema se misí topit v oleju, radí vyměn to čidlo, a řiď se podle meřky oleje ,ryskama, jestli nepomohla ani výměna oleje, tak to asi nebylo tím. Radi to čidlo vyměň, ale to Tě čeká zase vyputění oleje..:-(
|
|
25.12.2010 16:47 -
|
2366876
|
|
TheOne
|
|
|
manuál stránka 38 !
manuál stránka 38 !:-o
|
|
25.12.2010 18:24 -
|
2366884
|
|
jumep
|
|
|
presne, preco tu stale riesime nejake mnozstvo - ta mierka tam je nato aby sa pouzivala, ak ju mas zlu, vymen ju, ale hlavne uprav hladinu podla mierky
presne, preco tu stale riesime nejake mnozstvo - ta mierka tam je nato aby sa pouzivala, ak ju mas zlu, vymen ju, ale hlavne uprav hladinu podla mierky
|
|
25.12.2010 18:34 -
|
2366886
|
|
cef
|
Město: Hutěnovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Rozhodující je měrka v motoru ne nějaký měřák hladiny, který mě taky neukazuje správně. Olej mám mezi ryskama asi uprostřed a ukáe to pokadé jinak jednou je to plné a jednou je tam málo. U v Peugeotu 405 byl přesnějí.
Rozhodující je měrka v motoru ne nějaký měřák hladiny, který mě taky neukazuje správně. Olej mám mezi ryskama asi uprostřed a ukáe to pokadé jinak jednou je to plné a jednou je tam málo. U v Peugeotu 405 byl přesnějí.
|
|
25.12.2010 18:36 -
|
2366887
|
|
jumep
|
|
|
ukazuje to dost dobre, ak je dobry olej a stojis na rovine, ak stavas krivo jasne ze bude ukazovat bludy
ale zaklad je mierka na rovine - potom ries mierku elektronicku
ukazuje to dost dobre, ak je dobry olej a stojis na rovine, ak stavas krivo jasne ze bude ukazovat bludy
ale zaklad je mierka na rovine - potom ries mierku elektronicku
|
|
25.12.2010 18:57 -
|
2366890
|
|
cef
|
Město: Hutěnovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Olej pouívám předepsaný od výrobce s stávám větinou na rovině. Záleí i jak se stačí nastěkat z motoru podle toho jak dlouho stojí auto, ale i po dlouhém stání to někdy ukazuje nesmysly.
Olej pouívám předepsaný od výrobce s stávám větinou na rovině. Záleí i jak se stačí nastěkat z motoru podle toho jak dlouho stojí auto, ale i po dlouhém stání to někdy ukazuje nesmysly.
|
|
25.12.2010 20:19 -
|
2366893
|
|
TheOne
|
|
|
hlavní je rysková měrka v morotovém prostoru, na budíkách je to orientační...
hlavní je rysková měrka v morotovém prostoru, na budíkách je to orientační...;-)
|
|
29.12.2010 16:13 -
|
2367267
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
Včera po nastartování v garái se rozsvítila hláka "Top up oil level" a svítil service. Po zhasnutí motoru byl olej pod spodní rysku. Dost jsem spěchal, tak jsem dolil zbytek oleje co mě zbyl po výměně - asi 2 dcl. Po příjezdu domů a chvíly stání v garái přeměření měrkou v motoru 1 cm nad horní rysku. Vadí moc přelití horní hladiny o 1cm? Co to mohlo způsobit. Poslední kontrolu oleje jsem dělal asi před 14 dny.
:nevim Včera po nastartování v garái se rozsvítila hláka "Top up oil level" a svítil service. Po zhasnutí motoru byl olej pod spodní rysku. Dost jsem spěchal, tak jsem dolil zbytek oleje co mě zbyl po výměně - asi 2 dcl. Po příjezdu domů a chvíly stání v garái přeměření měrkou v motoru 1 cm nad horní rysku. Vadí moc přelití horní hladiny o 1cm? Co to mohlo způsobit. Poslední kontrolu oleje jsem dělal asi před 14 dny. :nevim
|
|
29.12.2010 18:07 -
|
2367280
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Taky jsem řeil - to chce být v klidu. Při tuhých startech nastává toto: Jednak při niím napětí palubní sítě ilhají vechny měřáky vech kapalin směrem dolů (asi vracejí mení napětí) - řeilo se to tu nedávno. Jednak se tuhý olej velmi pomalu vrací do klikové skříně, tak i po lehkém zahřátí a opětovném startu se opakuje daná hláka. Chce to po studeném prvním startu jen trochu nechat protočit motor, vypnout, počkat asi minutu (a steče olej) a pak znovu nastartovat. Mně to taky hlásilo doplnit olej a po zahřátí motoru jsem měl 3-4 buřtíka a měrka v půlce. Dále je toto čidlo velmi choulostivé na náklon auta vpravo ve směru jízdy - ale gará má snad rovně .
DROBNÉ přeplnění zásadně navadí, ale to čidlo zase zblbne a ukazuje trvalý podstav - ji se to tu řeilo.
Taky jsem řeil - to chce být v klidu. Při tuhých startech nastává toto: Jednak při niím napětí palubní sítě ilhají vechny měřáky vech kapalin směrem dolů (asi vracejí mení napětí) - řeilo se to tu nedávno. Jednak se tuhý olej velmi pomalu vrací do klikové skříně, tak i po lehkém zahřátí a opětovném startu se opakuje daná hláka. Chce to po studeném prvním startu jen trochu nechat protočit motor, vypnout, počkat asi minutu (a steče olej) a pak znovu nastartovat. Mně to taky hlásilo doplnit olej a po zahřátí motoru jsem měl 3-4 buřtíka a měrka v půlce. Dále je toto čidlo velmi choulostivé na náklon auta vpravo ve směru jízdy - ale gará má snad rovně :-).
DROBNÉ přeplnění zásadně navadí, ale to čidlo zase zblbne a ukazuje trvalý podstav - ji se to tu řeilo.
|
|
29.12.2010 18:16 -
|
2367281
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
neda mi zareagovat
nemyslim si zeby bylo nutne nastartovat motor,chcipnout ho,minutu cekat a pak znovu...at premejslim jak premejslim unika my smysl tohodle pocinani..kromr tozo ze hazardujes s tim ze uz nenastartujes v pripade ze toho bude mit baterka prave dost
k preplneni olejem...risky jsou maximim a minimum prave proto aby se neprelevalo nebo aby naopak nechybelo..
spravne olej nameris bud pred zatocenim a nebo cca 1-2hodiny po vypnuti motoru..vzdy plati ze riska je smerodatna informace..co hlasi jine elektronicke veci je podradne
neda mi zareagovat
nemyslim si zeby bylo nutne nastartovat motor,chcipnout ho,minutu cekat a pak znovu...at premejslim jak premejslim unika my smysl tohodle pocinani..kromr tozo ze hazardujes s tim ze uz nenastartujes v pripade ze toho bude mit baterka prave dost
k preplneni olejem...risky jsou maximim a minimum prave proto aby se neprelevalo nebo aby naopak nechybelo..
spravne olej nameris bud pred zatocenim a nebo cca 1-2hodiny po vypnuti motoru..vzdy plati ze riska je smerodatna informace..co hlasi jine elektronicke veci je podradne
|
|
29.12.2010 18:22 -
|
2367283
|
|
jumep
|
|
|
tiez len poznaka
uz niekolkokrat sa mi stalo ze ryska sa zlomila (capica na ryske), vtedy ten udaj je skresleny, lebo samotny dratik vie zaliezt nizsie a treba vymenit rysku, da sa kupit v citroene
tiez len poznaka
uz niekolkokrat sa mi stalo ze ryska sa zlomila (capica na ryske), vtedy ten udaj je skresleny, lebo samotny dratik vie zaliezt nizsie a treba vymenit rysku, da sa kupit v citroene
|
|
29.12.2010 18:27 -
|
2367285
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Celá to operace s opětovným startem vede jen k tomu, e zhasne kontrolka service. Ta svítí po prvním startu právě kvůli hláce o doplnění stavu oleje a při rychlém opětovném startu se toho člověk taky nezbaví z výe uvedených důvodů. Z hlediska motoru je to jedno, ale já nerad, kdy mi ta kontrolka svítí.
Celá to operace s opětovným startem vede jen k tomu, e zhasne kontrolka service. Ta svítí po prvním startu právě kvůli hláce o doplnění stavu oleje a při rychlém opětovném startu se toho člověk taky nezbaví z výe uvedených důvodů. Z hlediska motoru je to jedno, ale já nerad, kdy mi ta kontrolka svítí.
|
|
| |
|
|