| | |
17.10.2009 20:28 -
Indikátor hladiny oleje
|
1107621
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
Cauky..pls. mate nekdo zkusenosti s hlaskou: nizka hladina oleje? zni to mozna divne, ale uz se mi to jednou stalo, tak jsem jel do servisu, tam dolili snad 2dcl a vse bylo v poradku. Dneska chtela jet zena do mesta, postavila auto tosku do svahu, zhasla motor a pri znovunastartovani se tam ta hlaska zas ukazala. Olej je menenej pred cca. 5000km. Zatim nikdy neutikal... ale co ja vim.
Tak snad jestli se to uz nekomu z vas nahodou nestalo.. dik
Cauky..pls. mate nekdo zkusenosti s hlaskou: nizka hladina oleje? zni to mozna divne, ale uz se mi to jednou stalo, tak jsem jel do servisu, tam dolili snad 2dcl a vse bylo v poradku. Dneska chtela jet zena do mesta, postavila auto tosku do svahu, zhasla motor a pri znovunastartovani se tam ta hlaska zas ukazala. Olej je menenej pred cca. 5000km. Zatim nikdy neutikal... ale co ja vim.
Tak snad jestli se to uz nekomu z vas nahodou nestalo.. dik
|
|
17.10.2009 20:39 -
Re: Indikátor hladiny oleje
|
1107622
|
|
Mamlas
|
|
|
Pokud auto stalo z kopce tak bych se moc nedivil. Taky se mi to stava kdyz stojim z kopce.
Zkontroloval bych to znova na rovine a pripadne i kouknul na merku v motoru.
Pokud auto stalo z kopce tak bych se moc nedivil. Taky se mi to stava kdyz stojim z kopce.
Zkontroloval bych to znova na rovine a pripadne i kouknul na merku v motoru.
|
|
17.10.2009 21:00 -
|
1107623
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
to udelam hned rano.. diky. S autem az do ted nebyla nikdy zadna starost, tak jsem rad, ze to nezacne timhle.
jo a jeste bych se zeptal..neni pravdou ze se u dieslovych motoru meni rozvody az pri 160 000km? Ja mam ted najeto 153 000 a pocitam s tim, ze to dojedu na rovnych 160.. riskuji neco? v servisu me ujistovali ze ne..
to udelam hned rano.. diky. S autem az do ted nebyla nikdy zadna starost, tak jsem rad, ze to nezacne timhle.
jo a jeste bych se zeptal..neni pravdou ze se u dieslovych motoru meni rozvody az pri 160 000km? Ja mam ted najeto 153 000 a pocitam s tim, ze to dojedu na rovnych 160.. riskuji neco? v servisu me ujistovali ze ne..
|
|
17.10.2009 21:04 -
|
1107624
|
|
jumep
|
|
|
C5 2 (tvoj motor) ma rozvody na 240000, ak jazdis viac v meste, interval skrat na 200000
co sa tyka hlasky, je fakt ze ako stojis / v akom stave je olejove cidlo
neviem ako c5 2, c5 1 po zapnuti kluca ukaze hladinu oleja z cidla, dolezite je ale kolko ukazuje mierka, ak mierka ok a cidlo malo, skus ho dat vycistit / skontrolovat
C5 2 (tvoj motor) ma rozvody na 240000, ak jazdis viac v meste, interval skrat na 200000
co sa tyka hlasky, je fakt ze ako stojis / v akom stave je olejove cidlo
neviem ako c5 2, c5 1 po zapnuti kluca ukaze hladinu oleja z cidla, dolezite je ale kolko ukazuje mierka, ak mierka ok a cidlo malo, skus ho dat vycistit / skontrolovat
|
|
17.10.2009 21:05 -
|
1107625
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jestli má tento motor tak: MOTOR: DW10BTED4 TURBO DIESEL BEZ ČASTICOVÁHO FILTRA, rozvoďák po 240 000 km jinak vlakno na rozvodaky je zde: .link. nesázej plevel tam kde nepatří
jestli má tento motor tak: MOTOR: DW10BTED4 TURBO DIESEL BEZ ČASTICOVÁHO FILTRA, rozvoďák po 240 000 km:-d jinak vlakno na rozvodaky je zde: http://www.c5club.cz/page/kod-1300/dis-168450/cur-1.html nesázej plevel tam kde nepatří
|
|
17.10.2009 21:23 -
|
1107626
|
|
mingees
|
|
|
Bezva.. stejne ho ale radsi brzo vymenim. Jezdim dalky a najizdim mesicne kol 4000km. Kolik stoji vymena rozvodu + diagnostika?
Bezva.. stejne ho ale radsi brzo vymenim. Jezdim dalky a najizdim mesicne kol 4000km. Kolik stoji vymena rozvodu + diagnostika?
|
|
17.10.2009 21:24 -
|
1107627
|
|
jumep
|
|
|
podla toho kto a kde to da spravit
zaroven trvat aj na vymene vodnej pumpy
podla toho kto a kde to da spravit
zaroven trvat aj na vymene vodnej pumpy
|
|
17.10.2009 21:32 -
|
1107628
|
|
mingees
|
|
|
ok..na pumpu nezapomenu.. jeste snad doporuceni, kam nejlepe do servisu. Nejlepe jizni Cechy a nebo Praha.
ok..na pumpu nezapomenu.. jeste snad doporuceni, kam nejlepe do servisu. Nejlepe jizni Cechy a nebo Praha.
|
|
17.10.2009 21:32 -
|
1107629
|
|
jumep
|
|
|
hmm .. holetin ?
hmm .. holetin ? :)
|
|
18.10.2009 12:46 -
|
1107638
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
mne to robi tiez celkom pravidelne .. zevraj by mala pomoct aktualizacia FW (coho a na aku verziu este skontrolujem a doplnim)
mne to robi tiez celkom pravidelne .. zevraj by mala pomoct aktualizacia FW (coho a na aku verziu este skontrolujem a doplnim)
|
|
21.10.2009 23:43 -
|
1107846
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
mal by to vyriesit upgrade FW BSI na verziu 6.28 (pripadne vyssiu?) - samozrejme toto uz bud v autorizovanom servise alebo u niekoho kto ma officialne zakupenu diagnostiku a vie co robi
mal by to vyriesit upgrade FW BSI na verziu 6.28 (pripadne vyssiu?) - samozrejme toto uz bud v autorizovanom servise alebo u niekoho kto ma officialne zakupenu diagnostiku a vie co robi
|
|
22.10.2009 07:37 -
|
1107856
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
me to neudelalo nikdy ani pred ani po update BSI ..tim myslim dotaz ohledne oleje
me to neudelalo nikdy ani pred ani po update BSI ..tim myslim dotaz ohledne oleje
|
|
09.05.2010 18:48 -
|
2344360
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahoj,
zajímá mě, jestli je normální, e kdy dojdu ke studenému autu a otočím klíčkem, mám stav oleje minimální (blikají mi vodorovné čárky). Ale kdy to otestuji manuálně, je ho dost. A kdy se podívám po jízdě, je ho taky dost... ??
Ahoj,
zajímá mě, jestli je normální, e kdy dojdu ke studenému autu a otočím klíčkem, mám stav oleje minimální (blikají mi vodorovné čárky). Ale kdy to otestuji manuálně, je ho dost. A kdy se podívám po jízdě, je ho taky dost... ??
|
|
09.05.2010 19:31 -
|
2344368
|
|
jruze
|
|
|
Stirius napsal(a): Ahoj,
Dost je co? Pokud je ,,dost" maximální mnoství,které měrka dovede měřit(po jízdě nebo po nastartování a zhasnutí) tak při dlouhém stání kdy steče ve do vany tak se můe stát e je ho nad povolenou mez a měrka nic neukáe.Nemněnil jsi olej a nepřelil ? - tohle se stává po vymněně oleje a nalití o trochu víc.(pokud jsi mněnil olej a příčinou je toto tak bych to neřeil (zkontoluj to na mechanické a pokud má kousek nad horní rysku tak by to mohlo být to.
Dost je co? Pokud je ,,dost" maximální mnoství,které měrka dovede měřit(po jízdě nebo po nastartování a zhasnutí) tak při dlouhém stání kdy steče ve do vany tak se můe stát e je ho nad povolenou mez a měrka nic neukáe.Nemněnil jsi olej a nepřelil ? - tohle se stává po vymněně oleje a nalití o trochu víc.(pokud jsi mněnil olej a příčinou je toto tak bych to neřeil (zkontoluj to na mechanické a pokud má kousek nad horní rysku tak by to mohlo být to.
|
|
09.05.2010 20:03 -
|
2344377
|
|
Stirius
|
|
|
Víceméně jsi to shrnul naprosto dle skutečnosti . Je po výměně a je to lehce na rysku. Take asi počkám, a se to projede a bude klid, co?
Víceméně jsi to shrnul naprosto dle skutečnosti :-). Je po výměně a je to lehce na rysku. Take asi počkám, a se to projede a bude klid, co? :palec
|
|
09.05.2010 20:14 -
|
2344381
|
|
jumep
|
|
|
Stirius: pozri si manual, je tam napisane co je co
ale
| --------- | -> viac ako maximum
| ooo___ | -> hladina
| ______ | -> pod minimom (zacne nadavat - topup oil level a svietit service)
Stirius: pozri si manual, je tam napisane co je co
ale
| --------- | -> viac ako maximum
| ooo___ | -> hladina
| ______ | -> pod minimom (zacne nadavat - topup oil level a svietit service)
|
|
09.05.2010 21:40 -
|
2344394
|
|
jumep
|
|
|
nene, su 2 ciary, spodna a vrchna tusim
ale kazdopadne, ak mas malo - mas service a topup oil level
ak mas moc, skodis motoru
idealne je polovica az 3/4
nene, su 2 ciary, spodna a vrchna tusim
ale kazdopadne, ak mas malo - mas service a topup oil level
ak mas moc, skodis motoru
idealne je polovica az 3/4
|
|
09.05.2010 22:28 -
|
2344413
|
|
Stirius
|
|
|
Hm, take upustím, jak se k tomu dostanu. Ale třeba po odjedí nějakých km, tak mi to ukazuje | ooooo_ | . Take co radí, upustit nebo nechat?
Hm, take upustím, jak se k tomu dostanu. Ale třeba po odjedí nějakých km, tak mi to ukazuje | ooooo_ | . Take co radí, upustit nebo nechat? :-)
|
|
09.05.2010 22:29 -
|
2344414
|
|
jumep
|
|
|
upustit / pretesnit pripadne gufera vacky a kluky / ine netesnosti a dolievat
upustit / pretesnit pripadne gufera vacky a kluky / ine netesnosti a dolievat :)
|
|
| |
|
|