| | |
04.10.2012 10:01 -
Re: Prokluzování spojky
|
2509993
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
DOUFAK napsal(a): Taky jsem odvzdunoval spojk.váleček v zoufalé snaze sníit krok spojk.pedálu,ale naprosto bez efektu,nebo nějaké odezvy.Stejné,jako předtím.
po odvzdunění mi el pedál trochu lehčeji, kde zabírá bych řekl, e zůstalo stejný. Jde od té doby lehce zařadit jednička, kterou jsem tam občas musel rvát jak drak. A ani jednou to u neproklouzlo (i při naloenym autě proti kopci z niích otáček (2000) na plnej plyn). Take v tomhle úspěch, kdyby se nedoprznil setrvák
po odvzdunění mi el pedál trochu lehčeji, kde zabírá bych řekl, e zůstalo stejný. Jde od té doby lehce zařadit jednička, kterou jsem tam občas musel rvát jak drak. A ani jednou to u neproklouzlo (i při naloenym autě proti kopci z niích otáček (2000) na plnej plyn). Take v tomhle úspěch, kdyby se nedoprznil setrvák
|
|
14.11.2012 21:30 -
|
2522091
|
|
maros.h
|
|
|
Mám najazdených 60000 km, a asi pred mesiacom mi pri prudkom pridaní plynu a zrýchlení tak okolo 2500 ot. otáčky na sekundu klesli a znovu zabrali, ako keby som tam mal automat. Ako tak čítam túto diskusiu, tak mi to pripadá práve na premykujúcu spojku. Od vtedy mi to pár krát pri prudkom pridaní plynu pri predbiehaní, pri hocktorom prevodovom stupni spravilo zas. Keď pridávam plyn plynulo a preradím tak okolo 2200 ot. je to v pohode. Podotýkam auto mám kúpené nové, a mám rád pohodovú jazdu, bez zbytočného vytáčania motora. Môe mi tak skoro odís spojka?
Mám najazdených 60000 km, a asi pred mesiacom mi pri prudkom pridaní plynu a zrýchlení tak okolo 2500 ot. otáčky na sekundu klesli a znovu zabrali, ako keby som tam mal automat. Ako tak čítam túto diskusiu, tak mi to pripadá práve na premykujúcu spojku. Od vtedy mi to pár krát pri prudkom pridaní plynu pri predbiehaní, pri hocktorom prevodovom stupni spravilo zas. Keď pridávam plyn plynulo a preradím tak okolo 2200 ot. je to v pohode. Podotýkam auto mám kúpené nové, a mám rád pohodovú jazdu, bez zbytočného vytáčania motora. Môe mi tak skoro odís spojka?
|
|
15.11.2012 21:05 -
|
2522610
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Podobne mi to cukalo, kdyz jsem mel ucpany filtr pevnych castic po dlohodobe jizde ve meste a v kolonach. Taky jsem myslel ze jde o spojku. Bal jsem se ze se mi rozpada spojeni dvouhmotaku. Nic to nepsalo, az po najeti na dalnici to napsalo riziko ucpani fitru tak mi to doslo. Na dalnici se fitr vycistil a od te doby v poho.
Podobne mi to cukalo, kdyz jsem mel ucpany filtr pevnych castic po dlohodobe jizde ve meste a v kolonach. Taky jsem myslel ze jde o spojku. Bal jsem se ze se mi rozpada spojeni dvouhmotaku. Nic to nepsalo, az po najeti na dalnici to napsalo riziko ucpani fitru tak mi to doslo. Na dalnici se fitr vycistil a od te doby v poho.
|
|
17.11.2012 09:52 -
|
2522877
|
|
maros.h
|
|
|
Nie som si istý, ale mám pocit e to robí presne to čo píe jumep, e pri tých 2500 ot. tie otáčky najskôr vyletia a potom to klesne a domýka sa to tam aj tachometrom...ale musím to odskúa, lebo teraz jazdím tak aby som sa tomu vyvaroval...auto bolo tento týdeň na ročnej výmene oleja a vetkých filtrov, diagnostika nič...servisák po skuobnej jazde potvrdil tú spojku...len mi to nejde do hlavy, e po 60000 km , keď tu na fóre kadý riei spojky ďaleko na 100000 km...a väčina okrem spojkovej sady riei aj dvojhmotak...tak teraz fakt neviem či sa pusti do výmeny spojky za nejakých 200-300 bez zotrvačníka, alebo za 500 aj zo zotrvačníkom, alebo to mám necha tak...tak isto neviem či a ako dlho na tom môem ďalej jazdi bez toho aby sa tam nedokafralo niečo ete viac, lebo po pravde som ete nemal auto pri ktorom by som mal problém so spojkou...
Nie som si istý, ale mám pocit e to robí presne to čo píe jumep, e pri tých 2500 ot. tie otáčky najskôr vyletia a potom to klesne a domýka sa to tam aj tachometrom...ale musím to odskúa, lebo teraz jazdím tak aby som sa tomu vyvaroval...auto bolo tento týdeň na ročnej výmene oleja a vetkých filtrov, diagnostika nič...servisák po skuobnej jazde potvrdil tú spojku...len mi to nejde do hlavy, e po 60000 km:-( , keď tu na fóre kadý riei spojky ďaleko na 100000 km...a väčina okrem spojkovej sady riei aj dvojhmotak...tak teraz fakt neviem či sa pusti do výmeny spojky za nejakých 200-300 bez zotrvačníka, alebo za 500 aj zo zotrvačníkom, alebo to mám necha tak...tak isto neviem či a ako dlho na tom môem ďalej jazdi bez toho aby sa tam nedokafralo niečo ete viac, lebo po pravde som ete nemal auto pri ktorom by som mal problém so spojkou...
|
|
17.11.2012 11:08 -
|
2522889
|
|
jumep
|
|
|
skus to reklamovat, reklamovalo sa to aj predtym a vedeli to uznat (ked si v zaruke)
skus to reklamovat, reklamovalo sa to aj predtym a vedeli to uznat (ked si v zaruke)
|
|
17.11.2012 12:47 -
|
2522912
|
|
maros.h
|
|
|
Bohuial, auto má 3 roky, a záruku, po kladných skúsenostiach s mojou predolou C5, ktorá má práve 7 rokov (má ju vagor a len pravidelné výmeny) som si nepredĺil.
Bohuial, auto má 3 roky, a záruku, po kladných skúsenostiach s mojou predolou C5, ktorá má práve 7 rokov (má ju vagor a len pravidelné výmeny) som si nepredĺil.
|
|
17.11.2012 13:13 -
|
2522926
|
|
jumep
|
|
|
neviem, vzdy som to menil so zotrvakom, ale tu pisu ze bez
vid:
1. ORIGINÁLNY
Spojka.
2. ZÁKROK POPREDAJNEHO SERVISU
Výměna sady spojky.
Přeprogramování řídicího počítače motoru.
2.1. Potřebné díly
1 Sada spojky (Ref. čislo nd 2052.P3).
2.2. Zásah
Vyměnit sadu spojky .
POZOR : Při montái systému spojky pouít přípravek ke stlačení mechanismu spojky (-).0217
Instalovat nejnovějí program řídicího počítače motoru, který je přítomen na serveru pro poprodejní servis.
2.3. Čas pro zásah
Výměna sady spojky + Přeprogramování řídicího počítače motoru :
Čas pro fakturaci : 8,00H
3. SÉRIOVÉ RIEENIE
Aplikace nového programu a montá nové spojky počínaje číslem OPR 12273.
skus sa spytat na moznost kulancie ....
neviem, vzdy som to menil so zotrvakom, ale tu pisu ze bez
vid:
1. ORIGINÁLNY
Spojka.
2. ZÁKROK POPREDAJNEHO SERVISU
Výměna sady spojky.
Přeprogramování řídicího počítače motoru.
2.1. Potřebné díly
1 Sada spojky (Ref. čislo nd 2052.P3).
2.2. Zásah
Vyměnit sadu spojky .
POZOR : Při montái systému spojky pouít přípravek ke stlačení mechanismu spojky (-).0217
Instalovat nejnovějí program řídicího počítače motoru, který je přítomen na serveru pro poprodejní servis.
2.3. Čas pro zásah
Výměna sady spojky + Přeprogramování řídicího počítače motoru :
Čas pro fakturaci : 8,00H
3. SÉRIOVÉ RIEENIE
Aplikace nového programu a montá nové spojky počínaje číslem OPR 12273.
skus sa spytat na moznost kulancie ....
|
|
17.11.2012 13:31 -
|
2522928
|
|
maros.h
|
|
|
ďakujem za radu. Skúsim niečo priamo u predajcu. Kúpil som uňho obe autá...tak uvidím...ta informácia o výmene spojky je priamo so stránky citroenu?
ďakujem za radu. Skúsim niečo priamo u predajcu. Kúpil som uňho obe autá...tak uvidím...ta informácia o výmene spojky je priamo so stránky citroenu?
|
|
17.11.2012 22:40 -
|
2523219
|
|
jumep
|
|
|
zo stranky asi nie .... ale ano, je to informacia od citroenu
zo stranky asi nie .... ale ano, je to informacia od citroenu
|
|
18.11.2012 01:49 -
|
2523255
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
to jumep: opravdu ma citroen na vymenu spojky 8hodin??? Nechával jsem ji menit na Ford Galaxy, coz je stejny motor a meli na to 4hodiny.
Proč to přeprogramování motoru?
to jumep: opravdu ma citroen na vymenu spojky 8hodin??? Nechával jsem ji menit na Ford Galaxy, coz je stejny motor a meli na to 4hodiny.
Proč to přeprogramování motoru?
|
|
18.11.2012 10:47 -
|
2523292
|
|
jumep
|
|
|
Spojku ti vymenim aj za 20min, ked bude motor vonku ... takze tam nejde o motor ale umiestnenie v aute a co vsetko musis este okolo toho rozoberat (pri X7 je to oproti starej C5 dost sodoma gomora)
Preprogramovanie bude mat vplyv zjavne na ostrost krivky ktora znizi zatazovanie spojky pri standartnej jazde.
Rovnako motor vie podla spinacu ze mas zmacknutu spojku a podla toho tam moze mat tiez predprogramovane nejake veci (u starej 2.2 to je krasne badatelne a ukazatelne), preto zmena softu, bude proste upraveny aby sa ta spojka nelikvidovala.
Spojku ti vymenim aj za 20min, ked bude motor vonku ... takze tam nejde o motor ale umiestnenie v aute a co vsetko musis este okolo toho rozoberat (pri X7 je to oproti starej C5 dost sodoma gomora)
Preprogramovanie bude mat vplyv zjavne na ostrost krivky ktora znizi zatazovanie spojky pri standartnej jazde.
Rovnako motor vie podla spinacu ze mas zmacknutu spojku a podla toho tam moze mat tiez predprogramovane nejake veci (u starej 2.2 to je krasne badatelne a ukazatelne), preto zmena softu, bude proste upraveny aby sa ta spojka nelikvidovala.
|
|
20.11.2012 16:11 -
|
2523769
|
|
maros.h
|
|
|
Podža mojej informácie od predajcu sa preprogramovanie týka len robotizovanej prevodovky...a nakožko sa v mojom prípade jedná o mechanickú závadu, bolo by ju problematické riei v rémci záruky, aj keby som tú záruku mal
Podža mojej informácie od predajcu sa preprogramovanie týka len robotizovanej prevodovky...a nakožko sa v mojom prípade jedná o mechanickú závadu, bolo by ju problematické riei v rémci záruky, aj keby som tú záruku mal :-((((
|
|
20.11.2012 18:46 -
|
2523810
|
|
jumep
|
|
|
tak to sa predajca myli, C5 nema robotizovanu prevodovku (chvalabohu)
a povedz mu ze nech odovzda licenciu alebo sa nauci pouzivat dostupne informacie
toto mu musi stacit:
INFORAPID
B2BW0119Q0 : Verze 1, 09/09/2010 Ruí a nahrazuje dokument 15/07/2010
PRE : C5 (X7) ALEBO C5 (X7)
nedaval som tu informaciu len tak z prsta vycucanu, kvoli takymto profi servisom/predajcom to potom je tak ako je
tak to sa predajca myli, C5 nema robotizovanu prevodovku (chvalabohu)
a povedz mu ze nech odovzda licenciu alebo sa nauci pouzivat dostupne informacie
toto mu musi stacit:
INFORAPID
B2BW0119Q0 : Verze 1, 09/09/2010 Ruí a nahrazuje dokument 15/07/2010
PRE : C5 (X7) ALEBO C5 (X7)
nedaval som tu informaciu len tak z prsta vycucanu, kvoli takymto profi servisom/predajcom to potom je tak ako je
|
|
24.03.2013 09:48 -
|
2559952
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Nějak se tu v tom ztrácím Take, zaznamenal jsem mení prokluzování spojky při jízdě na pětku, či estku a to kolem 2tis. otáček a jen při naloeném autě. Jestli jsem to dobře pochopil, je třeba měnit i setrvák...
K věci, kdy to mám vyměnit, hned nebo čekat na zhorení? Měnit i ten setrvák? kolik to celé bude stát? A kdo mi to kvalitně opraví ? dík za rady
C5 II. 2.0HDI combi rv.2006.
Nějak se tu v tom ztrácím :-) Take, zaznamenal jsem mení prokluzování spojky při jízdě na pětku, či estku a to kolem 2tis. otáček a jen při naloeném autě. Jestli jsem to dobře pochopil, je třeba měnit i setrvák...
K věci, kdy to mám vyměnit, hned nebo čekat na zhorení? Měnit i ten setrvák? kolik to celé bude stát? A kdo mi to kvalitně opraví ? :-d dík za rady:)
|
|
24.03.2013 12:40 -
|
2559963
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Pawell napsal(a): Nějak se tu v tom ztrácím Take, zaznamenal jsem mení prokluzování spojky při jízdě na pětku, či estku a to kolem 2tis. otáček a jen při naloeném autě. Jestli jsem to dobře pochopil, je třeba měnit i setrvák...
K věci, kdy to mám vyměnit, hned nebo čekat na zhorení? Měnit i ten setrvák? kolik to celé bude stát? A kdo mi to kvalitně opraví ? dík za rady
nečekej na nic a hned to dej udělat. Spojka nesmí klouzat. Kdy to bude rozebraný, doporučil bych výměnu i setrváku i kdy ted bude třeba v pořádku. Uetří si tím problémy, čas a peníze, kdyby ti za nějakou dobu setrvák odeel.
Kvalitně by ti toto měl opravit kadej ikovnej mechanik ve tvém okolí, je to rutiní záleitost. Poptej se po známých, se kterým servisem jsou spokojený a tam to dej.
nečekej na nic a hned to dej udělat. Spojka nesmí klouzat. Kdy to bude rozebraný, doporučil bych výměnu i setrváku i kdy ted bude třeba v pořádku. Uetří si tím problémy, čas a peníze, kdyby ti za nějakou dobu setrvák odeel.
Kvalitně by ti toto měl opravit kadej ikovnej mechanik ve tvém okolí, je to rutiní záleitost. Poptej se po známých, se kterým servisem jsou spokojený a tam to dej.
|
|
24.03.2013 12:45 -
|
2559965
|
|
Caris
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Tak jak koukam na tyto prispevky tak to mozna u me neni problem se spojkou ale mozna taku FUP. Tak ja mu dam zitra za usi, vyzenu pavouky z komina a uvidi se kde je problem. Take jsem tu nasel radu o odvzdusneni, tak to taky udelam. Treba to nepomuze, treba ano ale je to asi to nejjednodussi co se da udelat. Kdyz to nepomuze prijde na radu vymena spojky
Tak jak koukam na tyto prispevky tak to mozna u me neni problem se spojkou ale mozna taku FUP. Tak ja mu dam zitra za usi, vyzenu pavouky z komina a uvidi se kde je problem. :-)))) Take jsem tu nasel radu o odvzdusneni, tak to taky udelam. Treba to nepomuze, treba ano ale je to asi to nejjednodussi co se da udelat. Kdyz to nepomuze prijde na radu vymena spojky
|
|
24.03.2013 18:16 -
|
2559994
|
|
jumep
|
|
|
spojku menit aj s dvojhmotnym zotrvakom
ono to chvilu prezije ked to smyka, ale bude sa to zhorsovat, vymenit to bude chcet
jo a nechajte si prehrat soft v jednotke a skontrolovat ci chodi spojkovy spinac (i ked to by nechodil tempomat)
spojku menit aj s dvojhmotnym zotrvakom
ono to chvilu prezije ked to smyka, ale bude sa to zhorsovat, vymenit to bude chcet
jo a nechajte si prehrat soft v jednotke a skontrolovat ci chodi spojkovy spinac (i ked to by nechodil tempomat)
|
|
25.03.2013 12:49 -
|
2560132
|
|
frmax
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
No tak jsem včera začal klouzat taky - občas. Najeto 157000 něco. Asi by to nějakou dobu vydrelo, ale nemá to smysl. Take u to bylo u pana doktora a jdou se shánět věci. Jen je koda, e to je tak drahý.
No tak jsem včera začal klouzat taky - občas. Najeto 157000 něco. Asi by to nějakou dobu vydrelo, ale nemá to smysl. Take u to bylo u pana doktora a jdou se shánět věci. Jen je koda, e to je tak drahý.
|
|
| |
|
|