| | |
20.11.2016 11:06 -
Re: Prokluzování spojky
|
3013998
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Mně taky odela přiblině po 55 tisících. (origo z citroenu montovaná v citroenu). A to auto jezdilo povětinou dálnice. Začalo to z ničeho nic po výměně oleje a filtrů. Jak kdyby se tam nějak dostal sajrajt. (po výměně se mi ani nezdála nijak extra opotřebovaná) Jeliko jsem měnil pak i dvouhmotu, tak jsem tam dal tu novějí verzi LUK od 2006. Má teď skoro 20 tisíc, ale taky se bojim, aby se to za chvíli neopakovalo.
Mně taky odela přiblině po 55 tisících. (origo z citroenu montovaná v citroenu). A to auto jezdilo povětinou dálnice. Začalo to z ničeho nic po výměně oleje a filtrů. Jak kdyby se tam nějak dostal sajrajt. (po výměně se mi ani nezdála nijak extra opotřebovaná) Jeliko jsem měnil pak i dvouhmotu, tak jsem tam dal tu novějí verzi LUK od 2006. Má teď skoro 20 tisíc, ale taky se bojim, aby se to za chvíli neopakovalo.
|
|
20.11.2016 16:14 -
|
3014039
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já měnil spojku při 250 tisících kvůli protočenému setrvačníku (odtah na laně) - o spojce v servise říkali, e by jetě 50 tisíc v pohodě zvládla (ale samozřejmě měnila se).
Teď u mám spojku doufám do konce ivota auta.
Já měnil spojku při 250 tisících kvůli protočenému setrvačníku (odtah na laně) - o spojce v servise říkali, e by jetě 50 tisíc v pohodě zvládla (ale samozřejmě měnila se).
Teď u mám spojku doufám do konce ivota auta.
|
|
21.11.2016 09:45 -
|
3014207
|
|
jruze
|
|
|
Tohle je výsada X7 - dej tam přítlačák z C5 II a bude mít klid.
Tohle je výsada X7 - dej tam přítlačák z C5 II a bude mít klid.;-)
|
|
02.03.2017 08:35 -
|
3045528
|
|
SWalker
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Tak me nejspis ceka vymena taky, podobne zkusenosti jako ostatni - pedal znatelne vibruje pri pousteni (hlavne pri razeni 1) a pri prudsi akceleraci se povytoci motor a teprve ho dohani tachometr... Jakou sadu byste doporucili na 3.0 V6? LUK, Valeo nebo Sachs? .link. Dekuji.
Tak me nejspis ceka vymena taky, podobne zkusenosti jako ostatni - pedal znatelne vibruje pri pousteni (hlavne pri razeni 1) a pri prudsi akceleraci se povytoci motor a teprve ho dohani tachometr... Jakou sadu byste doporucili na 3.0 V6? LUK, Valeo nebo Sachs? http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada/ Dekuji.
|
|
05.03.2017 20:08 -
|
3046764
|
|
kotelnik
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 45 |
|
|
Zdravím..Jak zjistím co mám za spojku? Motor 2.0 hdi 16v break 100kw Vin: VF7RERHRG76621789 a co mám ve koupit nebo stačí ty sady o kterých se tu píe?..Sklouzne mi to při prudkém zrychlení mezi 5 a 6 stupněm tak na pul vteřiny..Jinak to nic nedělá nevibruje či tak řadit jde normálně..
Zdravím..Jak zjistím co mám za spojku? Motor 2.0 hdi 16v break 100kw Vin: VF7RERHRG76621789 a co mám ve koupit nebo stačí ty sady o kterých se tu píe?..Sklouzne mi to při prudkém zrychlení mezi 5 a 6 stupněm tak na pul vteřiny..Jinak to nic nedělá nevibruje či tak řadit jde normálně..
|
|
16.03.2017 12:20 -
|
3050559
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Kotelnik
Jsem úplný začátečník, ale zkusím ti odpověďet
Zkus si najít stránky, kde se specializují na citroeny (cit....eu, autodíly hulín) a po zadání modelu a roku ti vyjede seznam kategorií, kde u dohledá, co potřebuje, popř. navtívit autorizák. U starích aut mají teď 25-30 procent slevu na náhradní díly a cenově to nevyjde tak drasticky.
Při výměně spojky se často rovnou mění i dvouhmotový setrvačník a rouby (pokud tedy nebyl nedávno měněný), protoe je s tím docela práce (musí dolu poloosy a převodovka). Pokud má problémy se zařazením nějakého rychl. stupně, tak je dobrá příleitost si na to posvítit. Při výměně je dobré obměnit i pryové těsnění veho, co demontuje (polosy, spoj s převodovkou). Stojí to pár stovek a má jistotu, e ti pak něco nepoteče. Kdy u je to rozebrané, není od věci zkontrolovat chod spojky, vypínací vidličku, atd.). Tolik asi v kostce
Podrobnosti třeba poskytne někdo zkuenějí
Kotelnik
Jsem úplný začátečník, ale zkusím ti odpověďet
Zkus si najít stránky, kde se specializují na citroeny (cit....eu, autodíly hulín) a po zadání modelu a roku ti vyjede seznam kategorií, kde u dohledá, co potřebuje, popř. navtívit autorizák. U starích aut mají teď 25-30 procent slevu na náhradní díly a cenově to nevyjde tak drasticky.
Při výměně spojky se často rovnou mění i dvouhmotový setrvačník a rouby (pokud tedy nebyl nedávno měněný), protoe je s tím docela práce (musí dolu poloosy a převodovka). Pokud má problémy se zařazením nějakého rychl. stupně, tak je dobrá příleitost si na to posvítit. Při výměně je dobré obměnit i pryové těsnění veho, co demontuje (polosy, spoj s převodovkou). Stojí to pár stovek a má jistotu, e ti pak něco nepoteče. Kdy u je to rozebrané, není od věci zkontrolovat chod spojky, vypínací vidličku, atd.). Tolik asi v kostce
Podrobnosti třeba poskytne někdo zkuenějí
|
|
16.03.2017 22:22 -
|
3050885
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Michal2 napsal(a): Kolik vydrí spojka? V roce 2009 jsem kupoval novou C5 III, 2,0HDI 16V. V roce 2011 při nájezdu 28 000km začala klouzat spojka. V rámci záruky ji vyměnili. V roce 2014 při nájezdu 48 000 km začala klouzat znovu. V rámci prodlouené záruky ji vyměnily včetně dvouhmoáku. A teď při nájezdu 69 000 km proklouzla znovu. Je to u Citroenu normální? Stalo se to i někomu jinému? Podotýkám, e auto jezdí větinou po dálnici. V minulosti jsem měl i jiná auta a i teď jezdím i jinýma. Nikdy jsem se spojkou neměl ádný problém a jízdní styl jsem nijak neměnil.
Tak nevím, co je nyní u Citroenu patně, 2 Hdi Xantie, sice jen 80kW a samozřejmě mení krouáky ne u nových HDi, ale spojky stále původní ve 300tis km a OK, C5 RHR 100kW najeto 80tkm - spojka kloue, jak kdy a jak se jí chce A to nikdy netahala přívěs, nejezdila ani naloená a spojka se nikdy extrémně nezatíila. C5 X7 120kW zatím drí, ale tam nevíme, zda je spojka jetě původní.
Tak nevím, co je nyní u Citroenu patně, 2 Hdi Xantie, sice jen 80kW a samozřejmě mení krouáky ne u nových HDi, ale spojky stále původní ve 300tis km a OK, C5 RHR 100kW najeto 80tkm - spojka kloue, jak kdy a jak se jí chce :-d A to nikdy netahala přívěs, nejezdila ani naloená a spojka se nikdy extrémně nezatíila. C5 X7 120kW zatím drí, ale tam nevíme, zda je spojka jetě původní.
|
|
09.05.2017 07:53 -
|
3064767
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Ahoj
C5 II; 2.0HDi RHR; r.v.2005
Chci se zeptat, pasuje na původní setrvačník 0532T0 nová spojka 2052P3?
Nebo je potřeba vyměnit oboje, tzn jak setrvák tak spojku 0532X7 + 2052P3?
Děkuju za info.
Jimmi
Ahoj
C5 II; 2.0HDi RHR; r.v.2005
Chci se zeptat, pasuje na původní setrvačník 0532T0 nová spojka 2052P3?
Nebo je potřeba vyměnit oboje, tzn jak setrvák tak spojku 0532X7 + 2052P3?
Děkuju za info.
Jimmi
|
|
09.05.2017 18:01 -
|
3064790
|
|
jumep
|
|
|
prave tam bola nejaka zmena aspon ciselne a mal sa davat x7 zotrvak
ja vzdy kupujem X7 zotrvak a sadu k nemu
na tvoju otazku - neviem, ale skor asi nie, aj LUK to ma pod inym cislom
prave tam bola nejaka zmena aspon ciselne a mal sa davat x7 zotrvak
ja vzdy kupujem X7 zotrvak a sadu k nemu
na tvoju otazku - neviem, ale skor asi nie, aj LUK to ma pod inym cislom
|
|
12.08.2017 23:39 -
|
3088560
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Zravím vechny.
Moje zkuenost s klouzající spojkou:
Auto (C5 X7, 2,0Hdi 100kw, 2009) jsem koupil na podzim minulý rok. Spojka po měsíci u hodně klouzala. Doma jsem manelce a dceři řekl, e pokud s C5 pojedou, tak a mačkají spojku a na podlahu! Postupně to klouzalo miň a miň. Posledních 4, 5 měsíců vůbec. Ani trochu neproklouzne. Od koupi najeto necelých 20000km a se spojkou u ádné problémy. Zatím.
Take moje rada - mačkejte spojkový pedál při řazení nadoraz.
Zravím vechny.
Moje zkuenost s klouzající spojkou:
Auto (C5 X7, 2,0Hdi 100kw, 2009) jsem koupil na podzim minulý rok. Spojka po měsíci u hodně klouzala. Doma jsem manelce a dceři řekl, e pokud s C5 pojedou, tak a mačkají spojku a na podlahu! Postupně to klouzalo miň a miň. Posledních 4, 5 měsíců vůbec. Ani trochu neproklouzne. Od koupi najeto necelých 20000km a se spojkou u ádné problémy. Zatím.
Take moje rada - mačkejte spojkový pedál při řazení nadoraz.
|
|
18.08.2017 17:23 -
|
3089633
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Není někde návod na výměnu spojky? Abych alespoň věděl, na co se mám připravit? Kdy jsem dělal Mondeo, musel jít motor dá se říct ven, jak je to tady?
Není někde návod na výměnu spojky? Abych alespoň věděl, na co se mám připravit? Kdy jsem dělal Mondeo, musel jít motor dá se říct ven, jak je to tady?
|
|
18.08.2017 19:42 -
|
3089652
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
no u mondea muselo jít ven skoro vechno, jinak není ance převodovku sundat a dostat se ke spojce. Dělali jsme to s mechanikem celej den - od rána do večera.
no u mondea muselo jít ven skoro vechno, jinak není ance převodovku sundat a dostat se ke spojce. Dělali jsme to s mechanikem celej den - od rána do večera.
|
|
18.08.2017 20:27 -
|
3089656
|
|
jumep
|
|
|
ja davam dole napravu (da sa to motat aj okolo nej, ale nestoji to za to tych 8 srobov naviac)
zavesit motor, rozpolit a zhodit prevodovku
ja davam dole napravu (da sa to motat aj okolo nej, ale nestoji to za to tych 8 srobov naviac)
zavesit motor, rozpolit a zhodit prevodovku
|
|
14.12.2017 20:17 -
|
3117549
|
|
dano1
|
Město: Topolčany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Ahoj.
Vie my prosim vas poradi dnes my menili gufero na kluke od prevodovky a dali aj nove spojkove loisko
po zloeni my spojka pri prudkej axceleracii premykne spojka pred tym bolo vetko ok.Spojka bola ako nová.
Ďakujem.
Ahoj.
Vie my prosim vas poradi dnes my menili gufero na kluke od prevodovky a dali aj nove spojkove loisko
po zloeni my spojka pri prudkej axceleracii premykne spojka pred tym bolo vetko ok.Spojka bola ako nová.
Ďakujem.
|
|
14.12.2017 20:31 -
|
3117550
|
|
jumep
|
|
|
robilo sa to bez pripravkov a nebude nastaveny pritlacak alebo to zaolejovali ako to mali dole
robilo sa to bez pripravkov a nebude nastaveny pritlacak alebo to zaolejovali ako to mali dole
|
|
14.12.2017 21:22 -
|
3117577
|
|
dano1
|
Město: Topolčany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Myslí e nebude vystredeny?Ona premikne na5 ke a 6tke ale hneď sa chytí.
Myslí e nebude vystredeny?Ona premikne na5 ke a 6tke ale hneď sa chytí.
|
|
| |
|
|