| | |
05.10.2009 20:20 -
Výměna spojky u 1.6HDi
|
1107052
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Zdravim,u jste někdo měnil spojku na 1,6HDi?Dnes jsem koukal jak chytře je to vymylený a dostat se k některým roubům bude asi docela pakárna.Nemá někdo zkuenost.Díky
Zdravim,u jste někdo měnil spojku na 1,6HDi?Dnes jsem koukal jak chytře je to vymylený a dostat se k některým roubům bude asi docela pakárna:-p.Nemá někdo zkuenost.Díky
|
|
18.04.2011 10:05 -
Re: Výměna spojky u 1.6HDi
|
2384762
|
|
Hans83
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Zdravím přítomné a obracím se s ádostí o pomoc. Chystám se na výměnu spojky + setrváku. K tomuto by jsem měl několik otázek.
1. Díly od Boba v poho?
2. Víte o lepím shopu?(jsem z Plzně)
3. Nějaká úskalí při výměně? (u tohoto motoru jsem spojku jetě neměnil).
Příznaky mám: občasné vrzání při rozjezdu, spojka zabírá celkem nahoře (chce to cvik při plynulém rozjezdu, zatím neprokluzuje). Dál při akceleraci na 3. st. se pohybuje pofrklacek dozadu cca o 0,5 cm, kdy dám nohu z plynu, tak se vrátí zase vpřed - Rovnou se spojkou a setrvákem vyměnit silentblok převodovky či motoru?
Předem díky za spolupráci.
Zdravím přítomné a obracím se s ádostí o pomoc. Chystám se na výměnu spojky + setrváku. K tomuto by jsem měl několik otázek.
1. Díly od Boba v poho?
2. Víte o lepím shopu?(jsem z Plzně)
3. Nějaká úskalí při výměně? (u tohoto motoru jsem spojku jetě neměnil).
Příznaky mám: občasné vrzání při rozjezdu, spojka zabírá celkem nahoře (chce to cvik při plynulém rozjezdu, zatím neprokluzuje). Dál při akceleraci na 3. st. se pohybuje pofrklacek dozadu cca o 0,5 cm, kdy dám nohu z plynu, tak se vrátí zase vpřed - Rovnou se spojkou a setrvákem vyměnit silentblok převodovky či motoru?
Předem díky za spolupráci.
|
|
18.04.2011 11:18 -
|
2384772
|
|
dedek
|
Město: Jeneč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Výměna spojky na 1,6 Hdi je celkem sloitá věc.To jak popisuje děj ve Tvém voze opravdu vypadá i na setrvák.Vím o čem mluvím,kdy jsem to dělal poprvé ,dosti jsem se zapotil.
Co se týče dílů,je kadého věc co dá do auta.Já pouívám VALEO.Zatím si nikdo nestěoval.Drím Ti palce
Výměna spojky na 1,6 Hdi je celkem sloitá věc.To jak popisuje děj ve Tvém voze opravdu vypadá i na setrvák.Vím o čem mluvím,kdy jsem to dělal poprvé ,dosti jsem se zapotil.
Co se týče dílů,je kadého věc co dá do auta.Já pouívám VALEO.Zatím si nikdo nestěoval.Drím Ti palce:palec
|
|
18.04.2011 11:36 -
|
2384780
|
|
Hans83
|
|
|
to dedek:má nějaký konkrétní postup na výměnu, co vechno ven, aby la převodovka vyhodit? Mně lo o Boba, e mi ceny přijdou docela příznivé. A k tomu fofrklacku, mohl by to být ten silentblok? Vude je tam přístup jak k penězům, tak jde blbě poznat, kterej je kaput.
to dedek:má nějaký konkrétní postup na výměnu, co vechno ven, aby la převodovka vyhodit? Mně lo o Boba, e mi ceny přijdou docela příznivé. A k tomu fofrklacku, mohl by to být ten silentblok? Vude je tam přístup jak k penězům, tak jde blbě poznat, kterej je kaput.
|
|
18.04.2011 12:02 -
|
2384790
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To vrzání bych nepovaoval za příli důleité, mě to taky dělá u od koupě - způsobuje to moná nějaká drobná vůle v serváku (něco jako pískání brzdových destiček), ale s časem se to nijak nemění.
Změna polohy při zátěi opravdu spíe odpovídá volnému silentbloku (blok motoru a převodovky změní při zátěi polohu a to se přes převody přenese na řadicí páku)
Spojku bych být tebou nechal a opravdu začne prokluzovat, případně nějaké větí vibrace v pedálu spojky.
To vrzání bych nepovaoval za příli důleité, mě to taky dělá u od koupě - způsobuje to moná nějaká drobná vůle v serváku (něco jako pískání brzdových destiček), ale s časem se to nijak nemění.
Změna polohy při zátěi opravdu spíe odpovídá volnému silentbloku (blok motoru a převodovky změní při zátěi polohu a to se přes převody přenese na řadicí páku)
Spojku bych být tebou nechal a opravdu začne prokluzovat, případně nějaké větí vibrace v pedálu spojky.
|
|
18.04.2011 12:15 -
|
2384791
|
|
Hans83
|
|
|
to TomasT:vibrace do pedálu spojky nepociuji a ani ádné rázy při reakci na plynový pedál. To vrzání je hlavně při rozjezdu do kopce a zní to jako vrzající panty dveří. Take spojka by neměla ze dne na den odejít, tzn. e průběh je pomalý, ale smrtelný? To vrzání vnímám ji 30 tis Km. Na volnoběh to popískávalo od prostoru převodů, bylo to kdy motor běel na 3 a 1/2 válce. Udělány vstřiky a po zklidnění chodu na volnoběh to přestalo. Teď slyím pískání jen při vyláplé spojce, toto přisuzuji spojkovému loisku. Samo, dovnitř spojky nevidím a nevím jak na tom setrvák se spojkou jsou, řídím se jen svými pocity. Je jasné, e by jsem cca 11 tis Kč vrazil jinam. Mám najeto 170 tis.
to TomasT:vibrace do pedálu spojky nepociuji a ani ádné rázy při reakci na plynový pedál. To vrzání je hlavně při rozjezdu do kopce a zní to jako vrzající panty dveří. Take spojka by neměla ze dne na den odejít, tzn. e průběh je pomalý, ale smrtelný? :-d To vrzání vnímám ji 30 tis Km. Na volnoběh to popískávalo od prostoru převodů, bylo to kdy motor běel na 3 a 1/2 válce. Udělány vstřiky a po zklidnění chodu na volnoběh to přestalo. Teď slyím pískání jen při vyláplé spojce, toto přisuzuji spojkovému loisku. Samo, dovnitř spojky nevidím a nevím jak na tom setrvák se spojkou jsou, řídím se jen svými pocity. Je jasné, e by jsem cca 11 tis Kč vrazil jinam.:-) Mám najeto 170 tis.
|
|
18.04.2011 14:35 -
|
2384817
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
To vrzání se tu u řeilo .link. - jak píu nejspí tam něco drnčí/vibruje při prokluzu spojky - ale vichni radí neřeit to - take to taky úspěně neřeím.
Spojka ti můe ze dne na den odejít, ale ne kvůli opotřebované lamele nebo setrváku.
Známému zrovna minulý měsíc na Xsaře prolo loisko přítlačným kotoučem, take ho odtáhli rovnou z ulice.
To vrzání se tu u řeilo http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1105587-spojka/ - jak píu nejspí tam něco drnčí/vibruje při prokluzu spojky - ale vichni radí neřeit to - take to taky úspěně neřeím.
Spojka ti můe ze dne na den odejít, ale ne kvůli opotřebované lamele nebo setrváku.
Známému zrovna minulý měsíc na Xsaře prolo loisko přítlačným kotoučem, take ho odtáhli rovnou z ulice.
|
|
18.04.2011 16:18 -
|
2384841
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Fofrklacek se mi taky vexluje, i pri startu ci chcipani /mame jine motory....vim/, nezmenilo se to ani po vymene spojky+setrvaku, nechal jsem 2 mechaniky skouknout silentbloky a pry v poradku, tak nevim.....taky pri nizsich otackach je slyset takovy divny zvuk, kamos mel na Xantii to samy a silentblok mu to delal....
Fofrklacek se mi taky vexluje, i pri startu ci chcipani /mame jine motory....vim/, nezmenilo se to ani po vymene spojky+setrvaku, nechal jsem 2 mechaniky skouknout silentbloky a pry v poradku, tak nevim.....taky pri nizsich otackach je slyset takovy divny zvuk, kamos mel na Xantii to samy a silentblok mu to delal....
|
|
18.04.2011 22:06 -
|
2385038
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Taky navrhuju setrvák neřeit. Já jsem ho měnil (Valeo) i se spojkou a po 5000km popiskoval zase. Take buď je to vlastnost nebo je zakopaný pes jinde.
A k řadičce-nejsou tam náhodou lanovody? Táhla se moc nepouívají, právě aby se pohyb převodovky nepřenáel do řadičky...
Taky navrhuju setrvák neřeit. Já jsem ho měnil (Valeo) i se spojkou a po 5000km popiskoval zase. Take buď je to vlastnost nebo je zakopaný pes jinde.
A k řadičce-nejsou tam náhodou lanovody? Táhla se moc nepouívají, právě aby se pohyb převodovky nepřenáel do řadičky...
|
|
18.04.2011 22:07 -
|
2385041
|
|
jumep
|
|
|
valea prave takto vedia piskotat, podla toho co stano pisal, menil som LUK zdenovy a ten je myslim ok
na radicke su lanovody, ale dutchovi to zhodnotime na zraze
valea prave takto vedia piskotat, podla toho co stano pisal, menil som LUK zdenovy a ten je myslim ok
na radicke su lanovody, ale dutchovi to zhodnotime na zraze
|
|
26.04.2011 16:47 -
|
2386477
|
|
hráč
|
Město: Blovice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím vechny, chci se zeptat - při rozjídění auto začalo cukat. Dělá to při pomalém poutění spojky ve spodní poloze a spojka zabírá a nahoře. Mám najeto 142 000. Je pryč spojka, popř. setrvačník? Díky, J.
Zdravím vechny, chci se zeptat - při rozjídění auto začalo cukat. Dělá to při pomalém poutění spojky ve spodní poloze a spojka zabírá a nahoře. Mám najeto 142 000. Je pryč spojka, popř. setrvačník? Díky, J.
|
|
26.04.2011 17:22 -
|
2386483
|
|
tief
|
|
|
to sa zisti az demontazov ale pocitaj ze nemas 142 000 a je to mrtve vsetko ...
btw montaz setrvaku neni len tak a neodborna moze sposobit jeho nespravne ulozenie a rychlu smrt ...
to sa zisti az demontazov ale pocitaj ze nemas 142 000 a je to mrtve vsetko ...
btw montaz setrvaku neni len tak a neodborna moze sposobit jeho nespravne ulozenie a rychlu smrt ...
|
|
26.04.2011 18:25 -
|
2386487
|
|
jumep
|
|
|
len doplnim, ze aj keby mal 142000 realnych, nebol by prvy co by mal spojku na 1.6 papa...
len doplnim, ze aj keby mal 142000 realnych, nebol by prvy co by mal spojku na 1.6 papa...
|
|
28.02.2013 17:31 -
|
2552558
|
|
horác
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Ahoj, začal jsem mít problem,..kdy řadím trojku tak chytá za kolečko v převodovce ,ale dělá to jen trojka ,pedál mam a na podlaze ,ostatní rychlosti jdou v pohodě.Tak nevím jestli to je spojkou ,nebo synchron.Jestli jste to někdo měl a případně jaké jsou náklady,jestli se dá jezdit dál,protoe kdy nechám spadnout otáčky a lehce zasunu tak nekrtá.Tak dík.
Ahoj, začal jsem mít problem,..kdy řadím trojku tak chytá za kolečko v převodovce ,ale dělá to jen trojka ,pedál mam a na podlaze ,ostatní rychlosti jdou v pohodě.Tak nevím jestli to je spojkou ,nebo synchron.Jestli jste to někdo měl a případně jaké jsou náklady,jestli se dá jezdit dál,protoe kdy nechám spadnout otáčky a lehce zasunu tak nekrtá.Tak dík.
|
|
28.02.2013 18:04 -
|
2552571
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
to bude nejspí synchron
to bude nejspí synchron
|
|
28.02.2013 22:45 -
|
2552691
|
|
jumep
|
|
|
tak tak, synchron, zhanaj prevodovku - ostatne dotazy presun do vlakna o prevodovke
tak tak, synchron, zhanaj prevodovku - ostatne dotazy presun do vlakna o prevodovke
|
|
25.07.2013 19:11 -
|
2601980
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Musím se pochlubit výměnou setrváku a spojky. Četl jsem o tom romány jak to jde straně. Je fakt,e některé rouby jsou dost patně dostupné,e ČERTE
Já jsem byl v roli přihlíejícího dráku a hlavní práci odnesl ............
Tím to bych mu chtěl i poděkovat za super práci a za to ,e mi umonil se zůčastnit.
Původně jsem si myslel jak budu fotit,ale ruce od oleje mi to znemonili a tak bylo fotek minimum.
Jinak se po vyndání spojky zjistilo,e dvouhmota je o.k co mě překvapilo poněvad má najeto 200t.
Take nevím proč se tento díl tak straně ničí na jiných vozech. Tak si myslím,e to bude asi stylem jízdy.
Lamela sice jetě měla drákování,ale u klouzala.
Take suma sumárum nebyl to zas tak úplně horor jak jsme čekali
Musím se pochlubit výměnou setrváku a spojky. Četl jsem o tom romány jak to jde straně. Je fakt,e některé rouby jsou dost patně dostupné,e ČERTE :)
Já jsem byl v roli přihlíejícího dráku a hlavní práci odnesl ............
Tím to bych mu chtěl i poděkovat za super práci a za to ,e mi umonil se zůčastnit.
Původně jsem si myslel jak budu fotit,ale ruce od oleje mi to znemonili a tak bylo fotek minimum.
Jinak se po vyndání spojky zjistilo,e dvouhmota je o.k co mě překvapilo poněvad má najeto 200t.
Take nevím proč se tento díl tak straně ničí na jiných vozech. Tak si myslím,e to bude asi stylem jízdy.
Lamela sice jetě měla drákování,ale u klouzala.
Take suma sumárum nebyl to zas tak úplně horor jak jsme čekali;-)
Přílohy: DSC_0049.jpg ( 123638b ) - Zdenda v akci kde ten roub je MOV_0052.mp4 ( 72623017b ) - Málo místa asi :) DSC_0041.jpg ( 137084b ) - Sada SACHS DSC_0037.jpg ( 119961b ) - To je on ten nejdraí kus |
|
11.08.2013 12:26 -
|
2607350
|
|
ozzy57
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 66 |
|
|
Zdravím, mám za sebou taky výměnu spojky. Odela celkem bez varování.Jeden večer při návratu z cest začalo pískat loisko ,ale dost brutálně. Potom po cestě do servisu u prolo loisko přes přítlačák a konec. Dokončení cesty odtahovou slubou.Výměna spojky bez setrváku (údajně je dobrý) ,cena 10 600kč. Není to moc? Nic s tím u nenadělám ale při ceně spojkové sady se mě to zdá dost. Co vy na to?
Zdravím, mám za sebou taky výměnu spojky. Odela celkem bez varování.Jeden večer při návratu z cest začalo pískat loisko ,ale dost brutálně. Potom po cestě do servisu u prolo loisko přes přítlačák a konec. Dokončení cesty odtahovou slubou.Výměna spojky bez setrváku (údajně je dobrý) ,cena 10 600kč. Není to moc?:nevim Nic s tím u nenadělám ale při ceně spojkové sady se mě to zdá dost. Co vy na to?
|
|
11.08.2013 16:14 -
|
2607470
|
|
jumep
|
|
|
ked tam nechal stary zotrvak a stary typ spojky dakujem pekne .... povedal by som ze to nejsu usetrene peniaze, ked sa ten zotrvak ozve ...
ked tam nechal stary zotrvak a stary typ spojky dakujem pekne .... povedal by som ze to nejsu usetrene peniaze, ked sa ten zotrvak ozve ...
|
|
| |
|
|