| | |
07.10.2013 21:57 -
Re: Sniování spojkového pedálu
|
2625098
|
|
DOUFAK
|
|
|
Spojka komplet vyměněna a ve v pohodě.Najel jsem cca 2500 km a mám takový divný pocit,e v garái slyím ustot oné-nevím čeho - při selápnutí pedálu spojky to přestane.Pustím pedál - ustí něco,lápnu-ustit přestane.Olej v rychlostce je a je ho dost.Taky mi při rozjezdu spojka mírně,jen velmi málo občas kube.To nedělalo... tak nevím
Spojka komplet vyměněna a ve v pohodě.Najel jsem cca 2500 km a mám takový divný pocit,e v garái slyím ustot oné-nevím čeho :nevim - při selápnutí pedálu spojky to přestane.Pustím pedál - ustí něco,lápnu-ustit přestane.Olej v rychlostce je a je ho dost.Taky mi při rozjezdu spojka mírně,jen velmi málo občas kube.To nedělalo... tak nevím
|
|
08.10.2013 04:05 -
|
2625111
|
|
jruze
|
|
|
DOUFAK napsal(a): Spojka komplet vyměněna a ve v pohodě.Najel jsem cca 2500 km a mám takový divný pocit,e v garái slyím ustot oné-nevím čeho - při selápnutí pedálu spojky to přestane.Pustím pedál - ustí něco,lápnu-ustit přestane.Olej v rychlostce je a je ho dost.Taky mi při rozjezdu spojka mírně,jen velmi málo občas kube.To nedělalo... tak nevím
ustění by mohlo být loisko spojky,to pokubávání můe dělat víc věcí : křivá lamela,,,sluníčko na přítlačáku" , vůle na dvouhmotě - nedá se to asi přesně identifikovat - e by druhovýroba?
ustění by mohlo být loisko spojky,to pokubávání můe dělat víc věcí : křivá lamela,,,sluníčko na přítlačáku" , vůle na dvouhmotě :nevim - nedá se to asi přesně identifikovat ;-) - e by druhovýroba?
|
|
09.10.2013 20:27 -
|
2625413
|
|
DOUFAK
|
|
|
No právě.Kdyby ustilo to loisko na spojce,tak by ustilo při selápnutí pedálu a ne na volnu.Nemá se snad čeho dotýkat-je mimo. Jetě mě napadlo,e můe ustit předlohovej hřídel v rychlostce - tedy jeho nějaké loisko.Vylápnu -přestane ustit,pustím pedál-hřídel se roztočí - ustí.Nechám jetě vysát přev.olej a nechám jej vyměnit za Nový.Jinak nevím,celá léta klid a ted pazvuky... A ta spojková sada byl LUK od Boba.
No právě.Kdyby ustilo to loisko na spojce,tak by ustilo při selápnutí pedálu a ne na volnu.Nemá se snad čeho dotýkat-je mimo. :nevim Jetě mě napadlo,e můe ustit předlohovej hřídel v rychlostce - tedy jeho nějaké loisko.Vylápnu -přestane ustit,pustím pedál-hřídel se roztočí - ustí.Nechám jetě vysát přev.olej a nechám jej vyměnit za Nový.Jinak nevím,celá léta klid a ted pazvuky... A ta spojková sada byl LUK od Boba.;-)
|
|
09.10.2013 20:32 -
|
2625417
|
|
jumep
|
|
|
lozisko sice na volno neni, toci sa stale ale neni zatazene ... toboz to co tam mas ty - vytazna spojka
olej ti nemenili so spojkou? ja ho menim vzdy, iba ak ho nahodou niekto menil 2 mesiace pred spojkou tak mozno zvazim jeho vratenie
lozisko sice na volno neni, toci sa stale ale neni zatazene ... toboz to co tam mas ty - vytazna spojka
olej ti nemenili so spojkou? ja ho menim vzdy, iba ak ho nahodou niekto menil 2 mesiace pred spojkou tak mozno zvazim jeho vratenie
|
|
09.10.2013 22:10 -
|
2625461
|
|
DOUFAK
|
|
|
Take loisko je stále opřené? Proč? To je pro mě novinka. O tom oleji nic nevím,musím se zeptat,ale neplatil jsem jej,tak jej určitě neměnili.
Take loisko je stále opřené? Proč? To je pro mě novinka. O tom oleji nic nevím,musím se zeptat,ale neplatil jsem jej,tak jej určitě neměnili.
|
|
09.10.2013 22:22 -
|
2625471
|
|
jumep
|
|
|
lozisko je vzdy sucastou spojky
vytazne lozisko sa rovnako velmi zle vybera zo svojho ulozenia
lozisko je vzdy sucastou spojky
vytazne lozisko sa rovnako velmi zle vybera zo svojho ulozenia
|
|
09.10.2013 22:28 -
|
2625474
|
|
DOUFAK
|
|
|
Jumep,nerozumím slovu - vytazne loisko.. vytazné - co je to ? promin.
Jumep,nerozumím slovu - vytazne loisko.. vytazné - co je to ? promin.
|
|
09.10.2013 22:37 -
|
2625477
|
|
jumep
|
|
|
pritlacak je vytazny, tj. opacne pruzina - netlacis do nej ale tahas ju
lozisko je tam zacvaknute s takou pruzinou
pritlacak je vytazny, tj. opacne pruzina - netlacis do nej ale tahas ju
lozisko je tam zacvaknute s takou pruzinou
|
|
09.10.2013 22:46 -
|
2625479
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Výtané = Tané - Loisko uvolňuje lamelu spojky ze záběru TAHEM za střed přítlačného talíře.
Tlačné - Loisko uvolňuje lamelu spojky ze záběru TLAKEM na střed přítlačného talíře. (U starých vozidel standart)
Omlouvám se za zbytečnost (JUMEP byl rychlejí)
Výtané = Tané - Loisko uvolňuje lamelu spojky ze záběru TAHEM za střed přítlačného talíře.
Tlačné - Loisko uvolňuje lamelu spojky ze záběru TLAKEM na střed přítlačného talíře. (U starých vozidel standart)
Omlouvám se za zbytečnost (JUMEP byl rychlejí)
|
|
09.10.2013 22:53 -
|
2625482
|
|
DOUFAK
|
|
|
Díky.Přiznám se,e znám z praxe jen tlačné tj.KLASIKA.
Díky.Přiznám se,e znám z praxe jen tlačné tj.KLASIKA.
|
|
09.10.2013 23:08 -
|
2625485
|
|
jumep
|
|
|
oni sa pouzivaju aj teraz tlacne, to bola taka moda vtedy, v novych autach je zasa klasika (teda co som mal sancu videt)
oni sa pouzivaju aj teraz tlacne, to bola taka moda vtedy, v novych autach je zasa klasika (teda co som mal sancu videt)
|
|
09.11.2013 18:36 -
|
2635764
|
|
DOUFAK
|
|
|
Ten ustot,jak jsem tu onehdy psal,se mi nadále zvyuje a je hlučnějí.Přitom,sakra je to NOVÉ - celá sada LUK - dvouhmoták,přítlačák,lamela,loisko... loisko bylo zřejmě vadné u od úplného začátku. Mám najeto cca kolem 6000 km. To je k vzteku Jinak jde spojka perfektně,a na ten kravál.Ten je mení po zahřátí celého agregátu...
Ten ustot,jak jsem tu onehdy psal,se mi nadále zvyuje a je hlučnějí.Přitom,sakra je to NOVÉ - celá sada LUK - dvouhmoták,přítlačák,lamela,loisko... loisko bylo zřejmě vadné u od úplného začátku. Mám najeto cca kolem 6000 km. To je k vzteku :-((((:nevim Jinak jde spojka perfektně,a na ten kravál.Ten je mení po zahřátí celého agregátu...
|
|
24.03.2014 22:53 -
|
2679845
|
|
usbéčko
|
Město: Strakonice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Tomá73 napsal(a): Spojkový pedál se při jízdě po selápnutí snioval a snioval, a u selápnout neel, protoe byl úplně na podlaze. Při zvednutí jsem jetě stačil zařadit, ale to bylo naposledy. Od té doby nejde selápnout, pedál zůstal pro změnu tvrdý nahoře, lze selápnout pouze při odvzdunění, ale spojkový váleček není zavzduněn. Spojkový pedál se musí ručně vrátit zpět. PROSÍM PORAĎTE, CO BY TO MOHLO BÝT???
Ahoj,před chvílí jsem sedl do auta nastartoval selap spojku ozvalo se chrupnutí a spojkový pedál zůstal
na podlaze,rukou jsem ho vrátil nahoru ale byl jak tvrdej,předpokládám e mám stejný problém jako Tomá,
můete mě ujistit?Za jak dlouho by mě to v servisu udělali?Kolik si mám zhruba připravit?Potřebuji přítí týden odjet do Mnichova na letitě,díky za ve...
Spojkový pedál se při jízdě po selápnutí snioval a snioval, a u selápnout neel, protoe byl úplně na podlaze. Při zvednutí jsem jetě stačil zařadit, ale to bylo naposledy. Od té doby nejde selápnout, pedál zůstal pro změnu tvrdý nahoře, lze selápnout pouze při odvzdunění, ale spojkový váleček není zavzduněn. Spojkový pedál se musí ručně vrátit zpět. :-( PROSÍM PORAĎTE, CO BY TO MOHLO BÝT???:nevim
Ahoj,před chvílí jsem sedl do auta nastartoval selap spojku ozvalo se chrupnutí a spojkový pedál zůstal
na podlaze,rukou jsem ho vrátil nahoru ale byl jak tvrdej,předpokládám e mám stejný problém jako Tomá,
můete mě ujistit?Za jak dlouho by mě to v servisu udělali?Kolik si mám zhruba připravit?Potřebuji přítí týden odjet do Mnichova na letitě,díky za ve...
|
|
24.03.2014 23:11 -
|
2679848
|
|
jruze
|
|
|
usbéčko napsal(a): Tomá73 napsal(a): Spojkový pedál se při jízdě po selápnutí snioval a snioval, a u selápnout neel, protoe byl úplně na podlaze. Při zvednutí jsem jetě stačil zařadit, ale to bylo naposledy. Od té doby nejde selápnout, pedál zůstal pro změnu tvrdý nahoře, lze selápnout pouze při odvzdunění, ale spojkový váleček není zavzduněn. Spojkový pedál se musí ručně vrátit zpět. PROSÍM PORAĎTE, CO BY TO MOHLO BÝT???
No normálně je to práce na den - otázka je co se tam stalo?? cena spojkové sady a dvouhmoty je +- 15000,- + práce +-4000,- cenu a čas ti musí říct ten kdo to bude dělat - mi cenu neurčujem
No normálně je to práce na den - otázka je co se tam stalo?? cena spojkové sady a dvouhmoty je +- 15000,- + práce +-4000,- cenu a čas ti musí říct ten kdo to bude dělat - mi cenu neurčujem;-)
|
|
24.03.2014 23:13 -
|
2679849
|
|
jumep
|
|
|
odislo spojkove lozisko, to vyskocilo z vidlicky
cize potrebujes spojku
.link.
+ gufera samozrejme ked sa to otvori
a robota na 1 den (pripadne 2, podla toho ako to ide a ako si na tom dotycny da zalezat)
odislo spojkove lozisko, to vyskocilo z vidlicky
cize potrebujes spojku
http://www.autodily-cardo.cz/spojka/spojkova-sada-se-setrvacnikem-luk-fiat-citroen-peugeot-lk-600004800-luk600004800/
+ gufera samozrejme ked sa to otvori
a robota na 1 den (pripadne 2, podla toho ako to ide a ako si na tom dotycny da zalezat)
|
|
25.03.2014 12:33 -
|
2679896
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak mě se někdy předloni stalo stalo to samé. Také jsem myslel e je to loisko, ale u mně se nechá odstranit kryt a na loisko, díky dlouhým prstům dosáhnu. Tak jsem zjistil, e to není loisko. byla to zlomená tyčka hlavního spojkového válce.
Tak mě se někdy předloni stalo stalo to samé. Také jsem myslel e je to loisko, ale u mně se nechá odstranit kryt a na loisko, díky dlouhým prstům dosáhnu. Tak jsem zjistil, e to není loisko. byla to zlomená tyčka hlavního spojkového válce.
|
|
10.07.2014 13:38 -
|
2714214
|
|
grizzli
|
Město: Albrechtice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Začalo se mi ozývat spojkové loisko. V prodejně Citroen mi nabídli repasovanou spojkovou sadu za 50% nové a tvrdili, e repasy běně prodávají. li by jste do toho nebo raději koupili novou ?
Začalo se mi ozývat spojkové loisko. V prodejně Citroen mi nabídli repasovanou spojkovou sadu za 50% nové a tvrdili, e repasy běně prodávají. li by jste do toho nebo raději koupili novou ?
|
|
| |
|
|