| | |
23.12.2010 18:38 -
Re: Sniování spojkového pedálu
|
2366750
|
|
fantomas
|
Město: H.Brod, Auto: Citroën C5 I 2.0HPi Exclusive | Počet příspěvků: 27 |
|
|
Nějaká umělá hmota je ve spojkovém loisku/pouzdro?/....mě z toho el před čtrnácti dny hulán, jak blázen. Ale smrad byl spí "umělohmotnej", ne "gumovej" .
Nějaká umělá hmota je ve spojkovém loisku/pouzdro?/....mě z toho el před čtrnácti dny hulán, jak blázen. Ale smrad byl spí "umělohmotnej", ne "gumovej" :-d .
|
|
23.12.2010 18:40 -
|
2366752
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
minimalne gufero loziska spojky je plastove
minimalne gufero loziska spojky je plastove
|
|
23.12.2010 19:58 -
|
2366757
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
jumep napsal(a): ak hovoris guma, to nema moc co ist od spojky
skus aspon identifikovat z ktorej casti auta to ide
ps. susedovi sa kedysi zalepila igelitka na vyfuk
To co cítim jde nejvice cítit kdyz se nahnu nad motor, k prave jeho části, jak je potrubí odsavaní olejovych par,tak tam...zespoda jsem k tomu nečíchal Proste kdyz koukam na motor, tak jak ma horní plastovy kryt na sobe, tak jeho pravy okraj..tam je to nejsilnějsí....kouř jsem nevidel...jen ten smrad
To co cítim jde nejvice cítit kdyz se nahnu nad motor, k prave jeho části, jak je potrubí odsavaní olejovych par,tak tam...zespoda jsem k tomu nečíchal :-)) Proste kdyz koukam na motor, tak jak ma horní plastovy kryt na sobe, tak jeho pravy okraj..tam je to nejsilnějsí....kouř jsem nevidel...jen ten smrad :-))
|
|
23.12.2010 20:00 -
|
2366762
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
fantomas napsal(a): Nějaká umělá hmota je ve spojkovém loisku/pouzdro?/....mě z toho el před čtrnácti dny hulán, jak blázen. Ale smrad byl spí "umělohmotnej", ne "gumovej" .
Sorry, ale nedokáu říct, zda je víc gumovy nebo umělohmotny Ale kdyz si predstavim stiplavy smrad kdyz jsem palil umelouhmotu, tak jo, asi tak 75% hlasuju pro umělou hmotu
Sorry, ale nedokáu říct, zda je víc gumovy nebo umělohmotny :-)) Ale kdyz si predstavim stiplavy smrad kdyz jsem palil umelouhmotu, tak jo, asi tak 75% hlasuju pro umělou hmotu :-))))
|
|
07.01.2011 17:32 -
|
2368727
|
|
Lobos
|
|
|
Dnes jsem rozebral spojku a mám problém.Sadu novou mám ale vypinací loisko bylo totálně zničené a poničilo i vypinaci valec po kterém jezdí.Jsou v něm ryhy a nemám odvahu ho dávat zpět.Dá se někde sehnat? V sadě spojky není.
Dnes jsem rozebral spojku a mám problém.Sadu novou mám ale vypinací loisko bylo totálně zničené a poničilo i vypinaci valec po kterém jezdí.Jsou v něm ryhy a nemám odvahu ho dávat zpět.Dá se někde sehnat? V sadě spojky není.
|
|
07.01.2011 17:49 -
|
2368731
|
|
jumep
|
|
|
ak si to dobre pamatam, je to sucastou gufera prevodovky, cize zohnat sa to da
ak si to dobre pamatam, je to sucastou gufera prevodovky, cize zohnat sa to da
|
|
14.08.2012 10:10 -
|
2499056
|
|
Brzda
|
|
|
Nikde jsem to nenael a abych nezakládal nové vlákno, píu sem....
Jde nějak nastavit (sníit) odpor spojkového pedálu?
Připadá mi, e ho mám a přespříli velký. Je to sice o zvyku, ale kdy přesedám ze sluební ochcávky, kde selápnutí spojky skoro necítím, připadá mi, e sedím v trambusu a síla, kterou je třeba vynaloit k selápnutí spojky je tak 3x větí....
Nikde jsem to nenael a abych nezakládal nové vlákno, píu sem....
Jde nějak nastavit (sníit) odpor spojkového pedálu? :nevim
Připadá mi, e ho mám a přespříli velký. Je to sice o zvyku, ale kdy přesedám ze sluební ochcávky, kde selápnutí spojky skoro necítím, připadá mi, e sedím v trambusu a síla, kterou je třeba vynaloit k selápnutí spojky je tak 3x větí....
|
|
14.08.2012 10:21 -
|
2499058
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
nebude to spojkou pred smrtou???
nebude to spojkou pred smrtou:nevim???
|
|
14.08.2012 10:31 -
|
2499061
|
|
Brzda
|
|
|
No nevím, nemám se spojkou kromě občasného proklouznutí (co je u tohodle motoru kvůli poddimenzování spojky údajně vcelku normální) ádné problémy (záběr tak v polovině chodu pedálu, nijak nedrhne, vrací se v pohodě). Je fakt, e mám 200t km a při volnoběhu se ozývá divné rachtání, které po rozjezdu zmizí. Předpokládám, e to rachtá asi setrvák
No nevím, nemám se spojkou kromě občasného proklouznutí (co je u tohodle motoru kvůli poddimenzování spojky údajně vcelku normální) ádné problémy (záběr tak v polovině chodu pedálu, nijak nedrhne, vrací se v pohodě). Je fakt, e mám 200t km a při volnoběhu se ozývá divné rachtání, které po rozjezdu zmizí. Předpokládám, e to rachtá asi setrvák :nevim
|
|
14.08.2012 10:34 -
|
2499064
|
|
tief
|
|
|
brzda: mrtva spojka ...
brzda: mrtva spojka ...
|
|
14.08.2012 10:36 -
|
2499068
|
|
jumep
|
|
|
normalne to preklzovanie neni
ona je poddymenzovana a preto odide
ak ide tazko tak to ma za sebou pritlacak a ak preklzuje tak aj lamela, co je na vymenu
a samozrejme k vymene patri aj zotrvak
normalne to preklzovanie neni
ona je poddymenzovana a preto odide
ak ide tazko tak to ma za sebou pritlacak a ak preklzuje tak aj lamela, co je na vymenu
a samozrejme k vymene patri aj zotrvak
|
|
14.08.2012 10:42 -
|
2499072
|
|
Brzda
|
|
|
OK, dik. I kdy jste mě moc nepotěily.....
OK, dik. I kdy jste mě moc nepotěily..... :-((((
|
|
14.08.2012 10:50 -
|
2499073
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
S tou spojkou je to celý nějaký zakletý, spojka prokluzovala dobrý 3 roky (jinak záběr ok, bez problému), pak se odvzdunilo, od té doby na ádnej kvalt, do jakkoliv prudkýho kopce s jakkoli naloeným autem se proklouznutí neopakovalo (i na plnej plyn smaozřejmě), uplně jsem taky zapomněl, e tenhle problém někdy byl. Teď pro změnu teda začlo rachtání, take bude muset vechno definitivně ven, ale fakt mě zajímá, kolik tam zůstalo z lamely, protoe záběr je uplně bez problému, ádný, e by brala a nahoře nebo podobně, ale vyměnit se musí stejně vechno, no...
S tou spojkou je to celý nějaký zakletý, spojka prokluzovala dobrý 3 roky (jinak záběr ok, bez problému), pak se odvzdunilo, od té doby na ádnej kvalt, do jakkoliv prudkýho kopce s jakkoli naloeným autem se proklouznutí neopakovalo (i na plnej plyn smaozřejmě), uplně jsem taky zapomněl, e tenhle problém někdy byl. Teď pro změnu teda začlo rachtání, take bude muset vechno definitivně ven, ale fakt mě zajímá, kolik tam zůstalo z lamely, protoe záběr je uplně bez problému, ádný, e by brala a nahoře nebo podobně, ale vyměnit se musí stejně vechno, no...
|
|
14.08.2012 12:17 -
|
2499081
|
|
jumep
|
|
|
co som otvaral tieto spojky (co smykali), tak to bolo skoro na nitoch
co som otvaral tieto spojky (co smykali), tak to bolo skoro na nitoch
|
|
04.03.2013 23:19 -
|
2553980
|
|
DOUFAK
|
|
|
U tady někdy někdo měnil samotnej spojkovej pedál? Kýve se mi do stran - asi je vyčvachtané oko na tom čepu pedálu,nebo samotný čep co je na něm pedál zavěený. Koupil jsem NOVÝ pedál i s čepem a ted sonduju půdu. Je tam dost málo místa a tma jako v hrobě. Tak jak?Ví se něco?
U tady někdy někdo měnil samotnej spojkovej pedál? Kýve se mi do stran - asi je vyčvachtané oko na tom čepu pedálu,nebo samotný čep co je na něm pedál zavěený. Koupil jsem NOVÝ pedál i s čepem a ted sonduju půdu. Je tam dost málo místa a tma jako v hrobě. Tak jak?Ví se něco?:nevim
|
|
04.03.2013 23:22 -
|
2553982
|
|
jumep
|
|
|
sundaval som to cele len ked bola palubka vonku a rozoberalo sa auto
na C8 som len upravoval uchyt toho, ale pojde to podla mna spravit aj v aute (rovnako ako je pri nejakom berlingu menis lano)
akurat budes operovat
sundaval som to cele len ked bola palubka vonku a rozoberalo sa auto :)
na C8 som len upravoval uchyt toho, ale pojde to podla mna spravit aj v aute (rovnako ako je pri nejakom berlingu menis lano)
akurat budes operovat
|
|
05.03.2013 11:31 -
|
2554070
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jestli je tam stejně dobrý přístup jak u Xantie , tak sedačku dozadu, zadek na sedačku, hlavu k pedálům, nářadí k ruce a hodně trpělivosti
Demontá + montá mi trvaly tak 1,5 hodiny.
EDIT: tak ne, je to moná o něco lepí, na čepu u není matice ale jen pruná zajiovací podloka (jedna nebo dvě podle OND čísla).
Jestli je tam stejně dobrý přístup jak u Xantie :-d , tak sedačku dozadu, zadek na sedačku, hlavu k pedálům, nářadí k ruce a hodně trpělivosti :-))))
Demontá + montá mi trvaly tak 1,5 hodiny.
EDIT: tak ne, je to moná o něco lepí, na čepu u není matice ale jen pruná zajiovací podloka (jedna nebo dvě podle OND čísla).
|
|
10.09.2013 21:49 -
|
2616887
|
|
DOUFAK
|
|
|
Dnes mi definitivně odela spojka - prolápl jsem pedál a nohou vrátil zpět,ale u zůstal tuhý,jako kořen... tak,tak jsem dojel bez spojky do servisu Citroen.Začala v neděli ustit a kubat,jako kdy je křivá lamela a dnes se odporoučela. - ND.mám od Boba,take mi provedou jen práci a a na dvě maličkosti co musím u nich koupit - komínek a dvě gufera na poloosy ... Spojka mi slouila 10 let od Nova a najela 318000 km - jako taxi.... - Vsadil bych se,e DVOUHMOTA v mém případě je naprosto perfektní a dále pouitelná.Ale té ji vyměním.
Dnes mi definitivně odela spojka - prolápl jsem pedál a nohou vrátil zpět,ale u zůstal tuhý,jako kořen... tak,tak jsem dojel bez spojky do servisu Citroen.Začala v neděli ustit a kubat,jako kdy je křivá lamela a dnes se odporoučela. - ND.mám od Boba,take mi provedou jen práci a a na dvě maličkosti co musím u nich koupit - komínek a dvě gufera na poloosy ... Spojka mi slouila 10 let od Nova a najela 318000 km - jako taxi....:palec - Vsadil bych se,e DVOUHMOTA v mém případě je naprosto perfektní a dále pouitelná.Ale té ji vyměním.
|
|
10.09.2013 21:55 -
|
2616888
|
|
jumep
|
|
|
tak ja tiez sa pochvalim ze dvojhmota a spojka v mojom aute dala cez 350t (myslel som ze je to stocene len o 60t, pravda je ze to bude 120 - snad len ) a este sa nerozsypala, akurat teda ked sa zacalo ozyvat lozisko, tak som to radsej vymenil
tak ja tiez sa pochvalim ze dvojhmota a spojka v mojom aute dala cez 350t (myslel som ze je to stocene len o 60t, pravda je ze to bude 120 - snad len :) ) a este sa nerozsypala, akurat teda ked sa zacalo ozyvat lozisko, tak som to radsej vymenil
|
|
| |
|
|