| | |
12.09.2009 22:55 -
Divný zvuk převodovky při poutění spojky
|
1105587
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
pri spustení spojky za jazdy je počut čudný zvuk od prevodovky,alebo spojky a menie brnenie v spojkovom pedale.Počut to len pri zaradení 1 a potom u len ked sa ide dole z 4 na 3 a 3 na 2.Hore je v pohode.Pýtal som sa servisáka či to nebude ten dvojhmotný zotrvačník,alebo vzduch v posilovači,preiel sa a jemu sa to len raz prejavilo.Povedal,e ani jedno s tých chýb to neni,e to mono sposobuje mekano,alebo lamela ked dosadá.Chcem sa spýtat,ci nemal niekto podobnú skúsenost.Je to 1,6 hdi naj.101000( preverené jumep+servisak/vdaka
pri spustení spojky za jazdy je počut čudný zvuk od prevodovky,alebo spojky a menie brnenie v spojkovom pedale.Počut to len pri zaradení 1 a potom u len ked sa ide dole z 4 na 3 a 3 na 2.Hore je v pohode.Pýtal som sa servisáka či to nebude ten dvojhmotný zotrvačník,alebo vzduch v posilovači,preiel sa a jemu sa to len raz prejavilo.Povedal,e ani jedno s tých chýb to neni,e to mono sposobuje mekano,alebo lamela ked dosadá.Chcem sa spýtat,ci nemal niekto podobnú skúsenost.Je to 1,6 hdi naj.101000( preverené jumep+servisak/vdaka:nevim
|
|
12.09.2009 23:00 -
Re: Divný zvuk převodovky při poutění spojky
|
1105588
|
|
jumep
|
|
|
mam tuto skusenost zo svokrinej 1.8, taky divny zvuk .. najazdila na tom uz 60t km a zatial to je ok ... Predpokladam ze to robi mekano, na otazku pred rokom co s tym, mi bolo povedane ze to nemam riesit ... tak to neriesim
mam tuto skusenost zo svokrinej 1.8, taky divny zvuk .. najazdila na tom uz 60t km a zatial to je ok ... Predpokladam ze to robi mekano, na otazku pred rokom co s tym, mi bolo povedane ze to nemam riesit ... tak to neriesim :)
|
|
12.09.2009 23:20 -
|
1105589
|
|
pista
|
|
|
presne,aj on to isté povedal.vdaka
presne,aj on to isté povedal.vdaka
|
|
11.04.2010 21:41 -
|
2341539
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Můu se zeptat - ten zvuk je jako kdy zavrzají dveře?
Ozývá se mi občas (ale ne vdy) také něco podobného (při rozjezdu na jedničku, nebo při zařazení po jízdě s kopce, kdy začnu brzdit motorem).
Jinak se spojka zdá být OK, jen občasný zvuk při poutění pedálu - trochu mě to znervózňuje.
Můu se zeptat - ten zvuk je jako kdy zavrzají dveře?
Ozývá se mi občas (ale ne vdy) také něco podobného (při rozjezdu na jedničku, nebo při zařazení po jízdě s kopce, kdy začnu brzdit motorem).
Jinak se spojka zdá být OK, jen občasný zvuk při poutění pedálu - trochu mě to znervózňuje.
|
|
12.04.2010 19:15 -
|
2341597
|
|
pista
|
|
|
cauko.Ano jak staré dvere.U som najazdil 30 000 a pohoda!
cauko.Ano jak staré dvere.U som najazdil 30 000 a pohoda!:-((((
|
|
04.06.2010 13:06 -
|
2347391
|
|
p58
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
mam prvu generaciu c5 2.0 16v. najazdenych cca 75 000. ked sa rozbieham a podrzim dlhsie spojku v zabere (popripade rozbiehanie do kopca) ked je potrebne podrzat ju v zabere dlhsie, tak sa ozve huhlavy zvuk - presne ako ked sa zatvaraju dvere a zadrhnu sa o podlahu - nie vysoke vrzganie ako ked su hrdzave panty.
pri normalnych situaciach alebo ked si dam pozor k tomuto javu nedochadza, ale mam dojem ze ta spojka nieje uplne v poriadku, az teraz som si uvedomil ze zabera az skoro na konci drahy v pomerne malom spektre...odchadzajuca spojka?
auto ide do servisu tak ci tak kvoli "antipollution fault" problemu, takze sa velmi tesim na vysledny ucet, ale dufam ze spojka sa k tomu neprirata...
mam prvu generaciu c5 2.0 16v. najazdenych cca 75 000. ked sa rozbieham a podrzim dlhsie spojku v zabere (popripade rozbiehanie do kopca) ked je potrebne podrzat ju v zabere dlhsie, tak sa ozve huhlavy zvuk - presne ako ked sa zatvaraju dvere a zadrhnu sa o podlahu - nie vysoke vrzganie ako ked su hrdzave panty.
pri normalnych situaciach alebo ked si dam pozor k tomuto javu nedochadza, ale mam dojem ze ta spojka nieje uplne v poriadku, az teraz som si uvedomil ze zabera az skoro na konci drahy v pomerne malom spektre...odchadzajuca spojka?
auto ide do servisu tak ci tak kvoli "antipollution fault" problemu, takze sa velmi tesim na vysledny ucet, ale dufam ze spojka sa k tomu neprirata...:-((((
|
|
04.06.2010 14:35 -
|
2347406
|
|
jumep
|
|
|
auto mas od novoty?
spojka vrze aj svokre na 1.8i pri dlhsom zabere, onehda mi v servise povedali neriesit to, kym spojka neodide, odvtedy uz 50t km a pohoda ...
ak nepomoze odvzdusnenie, tak spojka uz bude koncit ...
auto mas od novoty?
spojka vrze aj svokre na 1.8i pri dlhsom zabere, onehda mi v servise povedali neriesit to, kym spojka neodide, odvtedy uz 50t km a pohoda ...
ak nepomoze odvzdusnenie, tak spojka uz bude koncit ...
|
|
04.06.2010 14:41 -
|
2347408
|
|
p58
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 3 |
|
|
ano od novoty. vacsinu casu na tom najazdil otec, ale teraz ho pouzivam len ja. tento hluk sa nikdy nevyskytol, az teraz cca poslednych 10 tisic odkedy je auto vyuzivane intenzivnejsie. skusim sa na to opytat v servise ked uz to tam budu mat a radsej to dam spravit, pri mojom stasti mi to odide uprostred dovolenky
ano od novoty. vacsinu casu na tom najazdil otec, ale teraz ho pouzivam len ja. tento hluk sa nikdy nevyskytol, az teraz cca poslednych 10 tisic odkedy je auto vyuzivane intenzivnejsie. skusim sa na to opytat v servise ked uz to tam budu mat a radsej to dam spravit, pri mojom stasti mi to odide uprostred dovolenky :-))))
|
|
04.06.2010 14:55 -
|
2347410
|
|
jumep
|
|
|
no tu tazko radit, isto by to chcelo vymenit brzdovku a skusit to odvzdusnit, ale to nema za pricinu dany zvuk
no tu tazko radit, isto by to chcelo vymenit brzdovku a skusit to odvzdusnit, ale to nema za pricinu dany zvuk
|
|
25.03.2012 11:16 -
|
2461905
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Něco podobného mi to začalo dělat včera. Divný zvuk při rozjezdu kdy byla 1. rychlost a rasantnějí rozjezd. Pak po dobu jízdy nic, vechny kvalty OK. A při jizdě do mírného kopce v tahu na 3. stupeň se to ozvalo také a při silnějím selápnutí plynu. Kdy jsem zastavil na parkoviti, zatáhl ruční brzdu, zařadil 1. stupeň a pokouel jsem se rozjet, tak asi od poloviony záběru, kdy se u motor pral s brzdou docela silně se to ozvalo znova. Není to typický zvuk proklouznutí spojky, po otevření kapoty není cítit spálené obloení. Zvuk vy padá jako silné tření kovu o kov. Měl jste to někdo?
Něco podobného mi to začalo dělat včera. Divný zvuk při rozjezdu kdy byla 1. rychlost a rasantnějí rozjezd. Pak po dobu jízdy nic, vechny kvalty OK. A při jizdě do mírného kopce v tahu na 3. stupeň se to ozvalo také a při silnějím selápnutí plynu. Kdy jsem zastavil na parkoviti, zatáhl ruční brzdu, zařadil 1. stupeň a pokouel jsem se rozjet, tak asi od poloviony záběru, kdy se u motor pral s brzdou docela silně se to ozvalo znova. Není to typický zvuk proklouznutí spojky, po otevření kapoty není cítit spálené obloení. Zvuk vy padá jako silné tření kovu o kov. Měl jste to někdo?
|
|
25.03.2012 11:44 -
|
2461909
|
|
jumep
|
|
|
najskor zodrata spojka az na nity .... po nejakych tych km ma narok
svokre sa ozyva nieco podobne, ale kym nesmyka neriesime
najskor zodrata spojka az na nity .... po nejakych tych km ma narok
svokre sa ozyva nieco podobne, ale kym nesmyka neriesime
|
|
25.03.2012 11:47 -
|
2461913
|
|
Maxifik
|
|
|
Já osobně najel 51T km, při koupi bylo na tachometru 78T, podle mne tam vepředu chyběla jednička a bude-li spojka původní, tak by mohla mít cca 229T km.
Já osobně najel 51T km, při koupi bylo na tachometru 78T, podle mne tam vepředu chyběla jednička a bude-li spojka původní, tak by mohla mít cca 229T km.
|
|
25.03.2012 21:16 -
|
2462046
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky se mi ozývá u 2 roky (viz příspěvek z 11.4.2010) a zatím ádný posun vlastností spojky k horímu nepozoruju.
Ale bez přilápnuté spojky se mi to neozývá nikdy, pokud tobě ano, tak se asi opravdu začíná loučit.
Taky se mi ozývá u 2 roky (viz příspěvek z 11.4.2010) a zatím ádný posun vlastností spojky k horímu nepozoruju.
Ale bez přilápnuté spojky se mi to neozývá nikdy, pokud tobě ano, tak se asi opravdu začíná loučit.
|
|
21.04.2012 13:03 -
|
2471230
|
|
running
|
|
|
Nemám divný zvuk,ale neřadim. Sednu do auta a nejde mi zařadit rychlost. Po chvíli kvedlání jo. během jízdy se řazení mění v horor hraničící se znásilněním. Zastavim, vypnu motor, zařadim za dva a nečí rychlostí mau domu. No a v týdnu do opravy. co k tomu lze říct?
Nemám divný zvuk,ale neřadim. Sednu do auta a nejde mi zařadit rychlost. Po chvíli kvedlání jo. během jízdy se řazení mění v horor hraničící se znásilněním. Zastavim, vypnu motor, zařadim za dva a nečí rychlostí mau domu. No a v týdnu do opravy. :nevim co k tomu lze říct?:-o
|
|
21.04.2012 17:15 -
|
2471259
|
|
Maxifik
|
|
|
Spojková sada vyměněna a je zase klid a pohoda
Spojková sada vyměněna a je zase klid a pohoda :-))))
|
|
22.04.2012 07:07 -
|
2471320
|
|
running
|
|
|
jruze napsal(a): Pokud jde zařadit vechny kvalty při zhaslém motoru(některé se mohou postavit na zuby- po opakovaném pokusu by měly jít) tak to nebude na převodovce a zbývá rozpadlé lamela,nebo přítlačák,vypínací loisko. Podle mne je to přítlačák , ale to není podstatné - podstatné je to e je potřeba stejně vyměnit celou sadu.
JJ díky, koukal jsem na výrobce, je nějaký , kterému se vyhnout a který koupit?......jestli má zkuenost, nebo někdo tady na fóru.
Pokud jde zařadit vechny kvalty při zhaslém motoru(některé se mohou postavit na zuby- po opakovaném pokusu by měly jít) tak to nebude na převodovce a zbývá rozpadlé lamela,nebo přítlačák,vypínací loisko. Podle mne je to přítlačák , ale to není podstatné - podstatné je to e je potřeba stejně vyměnit celou sadu.
JJ díky, koukal jsem na výrobce, je nějaký , kterému se vyhnout a který koupit?......jestli má zkuenost, nebo někdo tady na fóru.
|
|
30.10.2015 09:48 -
|
2879711
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Jeliko jsem po pročtení vech vláken k problematice prokluzu spojky nenael vhodnějí, tak vyuívám tohoto.
Kolegové a znalci, prosím o radu a pomoc.
Při koupi vozu před 3mi lety jsem byl překvapen, e spojka vystavuje poměrně vysoko při horní úvrati pedálu a předchozí majitel doloil, e ji měnil v cca 120.000 km. Dnes má auto cca 190.000 a spojka začne vystavovat ji po selápnutí pedálu o méně ne 1cm. Odvzdunění nepomohlo, tak se připravuji na výměnu a sháním levné a kvalitní řeení. Kdysi jsem někde na webu vyčetl, e jeden vyobce ND dodává spojkovou sadu v bronzové patině přítlačáku s ivotností cca 50.000 km - té bych se chtěl vyhnout, ale nemohu to zpětně dohledat. Neví někdo o jakého výrobce jde, popř. značení ??
A jetě jeden dotaz.
Při projídění webu jsem nael od jednoho výrobce i 3 sady, které byly určeny pro mou C5 2,0i 16V, tak som z teho vožaaký zmetěný. Mohl by mi někdo prosím poslat z katalogu výrobce číslo ND dle mého VIN: VF7RCRFJC76645041? A číslo spojkové sady, nebo dle jednotlivých komponent.
Za ochotu a pomoc předem děkuji.
Jeliko jsem po pročtení vech vláken k problematice prokluzu spojky nenael vhodnějí, tak vyuívám tohoto.
Kolegové a znalci, prosím o radu a pomoc.
Při koupi vozu před 3mi lety jsem byl překvapen, e spojka vystavuje poměrně vysoko při horní úvrati pedálu a předchozí majitel doloil, e ji měnil v cca 120.000 km. Dnes má auto cca 190.000 a spojka začne vystavovat ji po selápnutí pedálu o méně ne 1cm. Odvzdunění nepomohlo, tak se připravuji na výměnu a sháním levné a kvalitní řeení. Kdysi jsem někde na webu vyčetl, e jeden vyobce ND dodává spojkovou sadu v bronzové patině přítlačáku s ivotností cca 50.000 km - té bych se chtěl vyhnout, ale nemohu to zpětně dohledat. Neví někdo o jakého výrobce jde, popř. značení ??
A jetě jeden dotaz.
Při projídění webu jsem nael od jednoho výrobce i 3 sady, které byly určeny pro mou C5 2,0i 16V, tak som z teho vožaaký zmetěný.:nevim Mohl by mi někdo prosím poslat z katalogu výrobce číslo ND dle mého VIN: VF7RCRFJC76645041? A číslo spojkové sady, nebo dle jednotlivých komponent.
Za ochotu a pomoc předem děkuji.
|
|
30.10.2015 10:23 -
|
2879712
|
|
jumep
|
|
|
objednacie cislo: 2052 K1
a kludne kup LUK, VALEO alebo SACHS
objednacie cislo: 2052 K1
a kludne kup LUK, VALEO alebo SACHS
|
|
30.10.2015 10:34 -
|
2879714
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já mam od firmy LUK a jsem spokojen, jinak jak píe Petr, ten ví o čem píe, můe se podívat do nabídky autodíly hulín, tam se dá objednat té podle VIN, pokud si to ale nebude dělat sám, nejlépe u zdejích mistrů, objednají a vymění ti to, bude to mít bez starostí.
Já mam od firmy LUK a jsem spokojen, jinak jak píe Petr, ten ví o čem píe, můe se podívat do nabídky autodíly hulín, tam se dá objednat té podle VIN, pokud si to ale nebude dělat sám, nejlépe u zdejích mistrů, objednají a vymění ti to, bude to mít bez starostí. ;-)
|
|
| |
|
|