| | |
15.09.2009 11:06 -
Re: tlulmič torzích kmitů ???
|
1105744
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
Růa napsal(a): Tak teď jsem koukal na service.citroen.com a podle něj tam mám na mém HDI jenom jednoduchou řemenici (cena originál 1 937,- Kč). Kdy jsem na ní kdysi koukal, tak se mi také zdála obyčejná. Tak nevím, jsem z toho jelen. Asi zatím koupím jenom ty kladky a řemen a uvidím co se bude dít. Moná, e ten hluk dělá jenom ta napínací kladka. Ad1: A u mojí V6 je to nazvané jenom řemenice a originál stojí 1 667,- Kč. Tam mi to tedy zatím neblbne.
Řemenice je tam normální, tlumení je řeeno v setrvačníku, co já vím, tak v řemenici to má jen HDi 2.0 v picassu.Je veobecně známo e tento setrvačník se PSA moc nepovedl, protoe větině aut dříve a nebo později začne vrzat.
Tak teď jsem koukal na service.citroen.com a podle něj tam mám na mém HDI jenom jednoduchou řemenici (cena originál 1 937,- Kč). Kdy jsem na ní kdysi koukal, tak se mi také zdála obyčejná. Tak nevím, jsem z toho jelen. Asi zatím koupím jenom ty kladky a řemen a uvidím co se bude dít. Moná, e ten hluk dělá jenom ta napínací kladka.:nevim Ad1: A u mojí V6 je to nazvané jenom řemenice a originál stojí 1 667,- Kč. Tam mi to tedy zatím neblbne.
Řemenice je tam normální, tlumení je řeeno v setrvačníku, co já vím, tak v řemenici to má jen HDi 2.0 v picassu.Je veobecně známo e tento setrvačník se PSA moc nepovedl, protoe větině aut dříve a nebo později začne vrzat.
|
|
15.09.2009 11:19 -
|
1105746
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Kdy do Hulína pole VIN, tak ti na oplátku pole přesně tu řemenici, kterou potřebuje.
Kdy do Hulína pole VIN, tak ti na oplátku pole přesně tu řemenici, kterou potřebuje.
|
|
15.09.2009 12:06 -
|
1105749
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Ja jsem na svem mel dvouhmotou remenici, uz jsem ji take menil za nedvouhmotou.
Jinak ty vibrace a klepani jakoby plastu by opravdu mohla delat napinaci kladka, ja s tim mel a mam problemy i pote co jsem koupil novou !!! Tak bacha na to, mozna bych to byt tebou dal nekam do servisu, aby ti ji vymenili, at jim to pak muzes reklamovat kdyz to bude delat dal. Co jsem slysel, je s temito napinacimi kladkami problem.
Me ted motor (i po vymene za nove kladky) vydava zvuk jakoby byl pred smrti (
Ja jsem na svem mel dvouhmotou remenici, uz jsem ji take menil za nedvouhmotou.
Jinak ty vibrace a klepani jakoby plastu by opravdu mohla delat napinaci kladka, ja s tim mel a mam problemy i pote co jsem koupil novou !!! Tak bacha na to, mozna bych to byt tebou dal nekam do servisu, aby ti ji vymenili, at jim to pak muzes reklamovat kdyz to bude delat dal. Co jsem slysel, je s temito napinacimi kladkami problem.
Me ted motor (i po vymene za nove kladky) vydava zvuk jakoby byl pred smrti :((
|
|
15.09.2009 12:59 -
|
1105752
|
|
jumep
|
|
|
ja som videl tu remenicu osievat do boku, ale videl som uz aj taku co cvicila hore dole .. skratka tie remenice nejsu moc uzasne ... ale 2.0hdi 2.2hdi v c5 1 ich maju isto standartne ...
ja som videl tu remenicu osievat do boku, ale videl som uz aj taku co cvicila hore dole .. skratka tie remenice nejsu moc uzasne ... ale 2.0hdi 2.2hdi v c5 1 ich maju isto standartne ...
|
|
11.01.2010 22:30 -
|
1430639
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahoj vem, je nějaká spolehlivá metoda jak ověřit tu řemenici? Začaly se mi projevovat v autě vibrace podobné těm popisovaným. Je to jen při tahu motoru. Pokud lehce při tom uvolním plyn, tak se vibrace zmení. Někdy se to při stejné situaci neprojeví. Při vylápnutí spojky se zachováním rychlosti, přestanou úplně. Take kola a kotouče to nebudou. Pokud při stojícím autě běí na volnoběh, je naprosto v klidu, při přidávání otáček se také vibrace neprojeví. Pouze při tahu motoru, hlavně do kopce. Závislot projevu je na otáčkách (1800-2500) při různých rychlostech. Díky za rady. Pavel
Ahoj vem, je nějaká spolehlivá metoda jak ověřit tu řemenici? Začaly se mi projevovat v autě vibrace podobné těm popisovaným. Je to jen při tahu motoru. Pokud lehce při tom uvolním plyn, tak se vibrace zmení. Někdy se to při stejné situaci neprojeví. Při vylápnutí spojky se zachováním rychlosti, přestanou úplně. Take kola a kotouče to nebudou. Pokud při stojícím autě běí na volnoběh, je naprosto v klidu, při přidávání otáček se také vibrace neprojeví. Pouze při tahu motoru, hlavně do kopce. Závislot projevu je na otáčkách (1800-2500) při různých rychlostech. Díky za rady. Pavel
|
|
14.02.2010 19:05 -
|
1804261
|
|
bmc
|
Město: , Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 21 |
|
|
zminovane vibrace vozidla v tahu podle me zkusenosti zpusobuje kloub poloosy.je to zapricineno vytlacenim vazeliny zejmena se to projevuje u vozidel ktere jezdi delsi trasy po dalnici,tedy kola jsou dlouho rovne,vetsinou staci promazat vazelinou kluoby polos.1.6hdi ma misto remenice odpruzeny setrvacnik,skripe pri spousteni a zhasinani motoru.odpruzena remenice hazi normalne,lze zjistit jestli je spatna,udela se ryska barvou na obe casti a pokud je pootocena po jizde tak je remenice vadna
zminovane vibrace vozidla v tahu podle me zkusenosti zpusobuje kloub poloosy.je to zapricineno vytlacenim vazeliny zejmena se to projevuje u vozidel ktere jezdi delsi trasy po dalnici,tedy kola jsou dlouho rovne,vetsinou staci promazat vazelinou kluoby polos.1.6hdi ma misto remenice odpruzeny setrvacnik,skripe pri spousteni a zhasinani motoru.odpruzena remenice hazi normalne,lze zjistit jestli je spatna,udela se ryska barvou na obe casti a pokud je pootocena po jizde tak je remenice vadna
|
|
14.02.2010 19:10 -
|
1804262
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud je kloub suchy nebo jsou kulicky ci klec vymlete projevi se to zejmena pri vytoceni rejdu...pri nizzsi rychlosti se to projevi malo kdy....
remenice vizualne vykazuje vydroleni gumy,casti vymezovaciho plechu (tenky z prostoru mezi gumou a zeleznou casti),znamky vyoseni)
pokud je kloub suchy nebo jsou kulicky ci klec vymlete projevi se to zejmena pri vytoceni rejdu...pri nizzsi rychlosti se to projevi malo kdy....
remenice vizualne vykazuje vydroleni gumy,casti vymezovaciho plechu (tenky z prostoru mezi gumou a zeleznou casti),znamky vyoseni)
|
|
14.02.2010 19:28 -
|
1804265
|
|
bmc
|
|
|
mas pravdu starsi typ remenice ma plech a ta se projevuje klepanim kdyz je spatna,ale ne vibracema pri zaberu motoru,a u poloos se take mas pravdu ze pri vytoceni kola klepou,ale nezpusobujou zminovane vibrace,ty jsou zapricineny kloubama u prevodovky,vyzkousene
mas pravdu starsi typ remenice ma plech a ta se projevuje klepanim kdyz je spatna,ale ne vibracema pri zaberu motoru,a u poloos se take mas pravdu ze pri vytoceni kola klepou,ale nezpusobujou zminovane vibrace,ty jsou zapricineny kloubama u prevodovky,vyzkousene
|
|
14.02.2010 20:49 -
|
1804276
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jojo,je to jak pises...spis jednim na dlouhe poloose (prave)
jojo,je to jak pises...spis jednim na dlouhe poloose (prave)
|
|
14.02.2010 21:40 -
|
1804282
|
|
bmc
|
|
|
presne
presne
|
|
15.02.2010 09:04 -
|
1804307
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
a co takhle, kdyz je misto te dvouhmote remenice nainstalovana klasicka pevna z Peugeota?
Je mozne, ze by to po case zacalo zpusobovat kmitani napinaci kladky? Ze Zacatku a dobre rok to nedelalo, potom najednou zacalo ...
To kmitani pak samozrejme zpusobuje silene zvuky pri volnobehu (pri otackach cca 1000 a vyse uz ne) a dokonce mi jendou preskocil i remen
a co takhle, kdyz je misto te dvouhmote remenice nainstalovana klasicka pevna z Peugeota?
Je mozne, ze by to po case zacalo zpusobovat kmitani napinaci kladky? Ze Zacatku a dobre rok to nedelalo, potom najednou zacalo ...
To kmitani pak samozrejme zpusobuje silene zvuky pri volnobehu (pri otackach cca 1000 a vyse uz ne) a dokonce mi jendou preskocil i remen :(
|
|
15.02.2010 09:29 -
|
1804311
|
|
autodiag
|
|
|
ono tak ta remenice z nejakeho duvodu je...(kvuli cene nee
muzes mit pridrenou volnobezku na altiku
ono tak ta remenice z nejakeho duvodu je...(kvuli cene nee :))
muzes mit pridrenou volnobezku na altiku
|
|
15.02.2010 09:58 -
|
1804314
|
|
jumep
|
|
|
na pezote mame vybroval remen - najme medzi klimou a remenicou, myslel som ze je zla remenica kluky (tiez dvojhmota), nakocec bolo zle lozisko v remenici klimatizacie a druha vec bola ta najjednoduchsia aka moze byt, malo napnuty remen
Skontroluj chod vsetkych kladiek vratane ich tvaru, dosponuj remen, ak to bude robit tak musis najst ze ktora kladka je vyosena
na pezote mame vybroval remen - najme medzi klimou a remenicou, myslel som ze je zla remenica kluky (tiez dvojhmota), nakocec bolo zle lozisko v remenici klimatizacie a druha vec bola ta najjednoduchsia aka moze byt, malo napnuty remen :)
Skontroluj chod vsetkych kladiek vratane ich tvaru, dosponuj remen, ak to bude robit tak musis najst ze ktora kladka je vyosena
|
|
15.02.2010 11:22 -
|
1804325
|
|
alx
|
|
|
autodiag napsal(a): ono tak ta remenice z nejakeho duvodu je...(kvuli cene nee
muzes mit pridrenou volnobezku na altiku Ja jsem tehdy pri vymene nemel moc na vyber, tehdy zadna jina nebyla (dalnice A3 u Norimberku). Ale na ty remenice altiku a mozna i posilovace a take klimy se jeste podivam.
jumep napsal(a): na pezote mame vybroval remen - najme medzi klimou a remenicou, myslel som ze je zla remenica kluky (tiez dvojhmota), nakocec bolo zle lozisko v remenici klimatizacie a druha vec bola ta najjednoduchsia aka moze byt, malo napnuty remen
Skontroluj chod vsetkych kladiek vratane ich tvaru, dosponuj remen, ak to bude robit tak musis najst ze ktora kladka je vyosena Remen asi moc nedosponuju Proc tam asi je ta napinaci kladka
Ale na ty remenice se jeste jednou podivam ...
BTW, vetsinou je to lepsi kdyz je motor teply, ne vzdy, ale nekdy to skoro neni slyset ...
Take pomuze, kdyz se treba odmasti ta dopinaci kladka, pak dopina a tlumi lepe.
Remen asi moc nedosponuju ;) Proc tam asi je ta napinaci kladka :-))))
Ale na ty remenice se jeste jednou podivam ...
BTW, vetsinou je to lepsi kdyz je motor teply, ne vzdy, ale nekdy to skoro neni slyset ...
Take pomuze, kdyz se treba odmasti ta dopinaci kladka, pak dopina a tlumi lepe. :)
|
|
15.02.2010 11:32 -
|
1804326
|
|
jumep
|
|
|
tak aj pezot ma samonapinak a ten bol slabo natiahnuty.
napinanie tu je presne rovnake, cize samonapinacia kladka + napinacia kladka, napinacou kladkou natiahnes ten remen tak ze samostelovacia kladka sa da zaaretovat - to je spravne napnutie
vid prilohu (sice je to ta 206, ale princip ten isty)
tak aj pezot ma samonapinak a ten bol slabo natiahnuty.
napinanie tu je presne rovnake, cize samonapinacia kladka + napinacia kladka, napinacou kladkou natiahnes ten remen tak ze samostelovacia kladka sa da zaaretovat - to je spravne napnutie
vid prilohu (sice je to ta 206, ale princip ten isty)
Přílohy: p206_remen.pdf ( 152538b ) - |
|
25.07.2012 22:35 -
|
2495259
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Ahoj,
mám problém snad asi podobnej... před nedávnem se začaly z motoru linout klepavý zvuky, podle podobnosti zvuků jsem na YT dohledal, e by to mohla být napínací kladka, zvuk pak zmizel, objevil se a po vytočení motoru na neutrál, po návratu na volnoběh.. cca 5s. Jel jsem s tím hned do servisu, tam samozřejmě bez problému. Postupně se to zhorilo, a dělalo to randál furt --> viz .link. přitom (jak je na videu) při vytočení motoru, zvuk zmizí (nejde s otáčkama). Zároveň na pohled řemen přísluenství a vechny viditelný rotující věci pracují jak maj, nic se nevikle, vechno napnutý.
Dnes se to přehouplo do stavu, kdy to zvuk nevydává ádnej, naopak motor sebou ije na volnoběh dopředu-dozadu, a zároveň to třepe celým autem. Napadla mě dvouhmota, protoe mi spí přilo, e to dělá ze strany, kde je spojka, ale chová se to pořád stejně bez ohledu na selápnutou nebo putěnou spojku
Je to stejnej randál, jako se tu řeí nebo něco jinýho, setkal se s tím někdo? A aspoň vím, co od toho čekat
Abyste mě neukamenovali -> auto jsem odstavil a nejezdí, ale volno v servisu je a v pondělí
Dík za odpověď
Ahoj,
mám problém snad asi podobnej... před nedávnem se začaly z motoru linout klepavý zvuky, podle podobnosti zvuků jsem na YT dohledal, e by to mohla být napínací kladka, zvuk pak zmizel, objevil se a po vytočení motoru na neutrál, po návratu na volnoběh.. cca 5s. Jel jsem s tím hned do servisu, tam samozřejmě bez problému. Postupně se to zhorilo, a dělalo to randál furt --> viz http://www.youtube.com/watch?v=8uxqwmyaGTg přitom (jak je na videu) při vytočení motoru, zvuk zmizí (nejde s otáčkama). Zároveň na pohled řemen přísluenství a vechny viditelný rotující věci pracují jak maj, nic se nevikle, vechno napnutý.
Dnes se to přehouplo do stavu, kdy to zvuk nevydává ádnej, naopak motor sebou ije na volnoběh dopředu-dozadu, a zároveň to třepe celým autem. Napadla mě dvouhmota, protoe mi spí přilo, e to dělá ze strany, kde je spojka, ale chová se to pořád stejně bez ohledu na selápnutou nebo putěnou spojku :nevim
Je to stejnej randál, jako se tu řeí nebo něco jinýho, setkal se s tím někdo? A aspoň vím, co od toho čekat :nevim
Abyste mě neukamenovali -> auto jsem odstavil a nejezdí, ale volno v servisu je a v pondělí :-(
Dík za odpověď
|
|
25.07.2012 22:53 -
|
2495260
|
|
jumep
|
|
|
rhr dvojhmotnu remenicu nema a na 90% tento randal robi zaseknuta volnobezka alternatoru
rhr dvojhmotnu remenicu nema a na 90% tento randal robi zaseknuta volnobezka alternatoru
|
|
25.07.2012 23:20 -
|
2495269
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
na to pondělí jsem byl původně objednanej na preventivní repas alternátoru, take pokud má pravdu, jsem vědma kadopádně dík za reakci
na to pondělí jsem byl původně objednanej na preventivní repas alternátoru, take pokud má pravdu, jsem vědma :-)))) kadopádně dík za reakci
|
|
| |
|
|