| | |
09.09.2009 17:48 -
tlumič torzích kmitů ???
|
1105500
|
|
Rici
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Ahoj,
pořídil jsem C5 break 1,6HDI 2005. Po 5 měsících uívání (najeto cca 7000km, celkem 155000km) ji při otáčkách cca 1800 - 2000 ot/min lehce vibruje v prostoru motoru u leveho předního kola. Na diskuzích jsem se dočetl, e by to mohl tlumič torzních kmitů alias řemenice s tlumičem v sekundárním rozvodu.
Me to vibruje jen při zátahu motoru. Při vařazeném kvaltu na neutrál to nedělá?
Nemáte někdo obdobnou zkuenost?? Podle mého názoru, kdyby to byla ona řemenice, tak by to mělo dělat i při neutrálu.
Jo a jetě nemáte někdo dobre doporučení na autoservisy Citroenu v blízkosti Plzně? Díky Richard
Ahoj,
pořídil jsem C5 break 1,6HDI 2005. Po 5 měsících uívání (najeto cca 7000km, celkem 155000km) ji při otáčkách cca 1800 - 2000 ot/min lehce vibruje v prostoru motoru u leveho předního kola. Na diskuzích jsem se dočetl, e by to mohl tlumič torzních kmitů alias řemenice s tlumičem v sekundárním rozvodu.
Me to vibruje jen při zátahu motoru. Při vařazeném kvaltu na neutrál to nedělá?
Nemáte někdo obdobnou zkuenost?? Podle mého názoru, kdyby to byla ona řemenice, tak by to mělo dělat i při neutrálu.
Jo a jetě nemáte někdo dobre doporučení na autoservisy Citroenu v blízkosti Plzně? Díky Richard
|
|
09.09.2009 19:54 -
Re: tlulmič torzích kmitů ???
|
1105504
|
|
J.Reno
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Tak podobnou zkuenost mám,nedávno jsem koupil taky 1,6HDi a co jsem koukal,tak tam řemenice s tlumičem není,jen taková ta obyč, s gumovým mezikusem.Mě to dělalo loisko na poloose a dělalo to v rozmezí 1800-2500 otáček.
Tak podobnou zkuenost mám,nedávno jsem koupil taky 1,6HDi a co jsem koukal,tak tam řemenice s tlumičem není,jen taková ta obyč, s gumovým mezikusem.Mě to dělalo loisko na poloose a dělalo to v rozmezí 1800-2500 otáček.
|
|
09.09.2009 20:34 -
|
1105506
|
|
PepcaC5
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Jeden ikovný opravář je v Plzni Újezd - směr Chrást. Pan Pelikán, akorát to chce mít VELIKOU trpělivost ne ti to zvedne 606120021
Jeden ikovný opravář je v Plzni Újezd - směr Chrást. Pan Pelikán, akorát to chce mít VELIKOU trpělivost ne ti to zvedne 606120021
|
|
10.09.2009 13:08 -
|
1105518
|
|
Rici
|
|
|
Předpokládám, e loisko v poloose je o neco draí varianta ((. Můu se zeptat na kolik ta výměna vyla?
to PepcaC5: Dík za tip, zkusím mu zavolat
Předpokládám, e loisko v poloose je o neco draí varianta :(((. Můu se zeptat na kolik ta výměna vyla?
to PepcaC5: Dík za tip, zkusím mu zavolat
|
|
10.09.2009 17:09 -
|
1105522
|
|
Rici
|
|
|
Pro upřesnění ozývá se to od pravého předního kola, ne od levého jak jsem omylem napsal dříve.
Tak jsem pozoroval dále , kdy lehce zmáčknu spojkový pedál (cca 2-3cm), tak lze pozorovat lehké vibrace a to i při vyřazeném rychlostím kvaltu.
Někde na peugotackym foru jsem dohledal nejakou souvislost právě s onou řemenicí.
to J.Reno: prosím tě nevzpoměl by sis jestli tě lehce vibroval spojkový pedál? Dík Richard
Pro upřesnění ozývá se to od pravého předního kola, ne od levého jak jsem omylem napsal dříve.
Tak jsem pozoroval dále :)), kdy lehce zmáčknu spojkový pedál (cca 2-3cm), tak lze pozorovat lehké vibrace a to i při vyřazeném rychlostím kvaltu.
Někde na peugotackym foru jsem dohledal nejakou souvislost právě s onou řemenicí.
to J.Reno: prosím tě nevzpoměl by sis jestli tě lehce vibroval spojkový pedál? Dík Richard
|
|
10.09.2009 20:51 -
|
1105526
|
|
J.Reno
|
|
|
loisko origo,stálo cca 850 Kč,nikde jinde ho zrovna neměli.Výměna za cca 1,5 hodinky.Ten pedál mi lehce vibruje taky,koukám e to bude asi nějaká spel závada u 1,6HDi
loisko origo,stálo cca 850 Kč,nikde jinde ho zrovna neměli.Výměna za cca 1,5 hodinky.Ten pedál mi lehce vibruje taky,koukám e to bude asi nějaká spel závada u 1,6HDi:-d
|
|
10.09.2009 21:11 -
|
1105530
|
|
jumep
|
|
|
nepodcenovat remenicu .... neviem sice kolko skody dokaze napachat u 1.6 ale pri 2.2 velmi vela ....
nepodcenovat remenicu .... neviem sice kolko skody dokaze napachat u 1.6 ale pri 2.2 velmi vela ....
|
|
10.09.2009 21:17 -
|
1105531
|
|
J.Reno
|
|
|
u 1,6 je natěstí u zase normální řemenice,né ta co pořád odchází,ale jefakt e řemenice dokáe nadělat pěknou paselu kdy vlízne do rozvodů
u 1,6 je natěstí u zase normální řemenice,né ta co pořád odchází:-d,ale jefakt e řemenice dokáe nadělat pěknou paselu kdy vlízne do rozvodů:-((((
|
|
14.09.2009 08:07 -
|
1105649
|
|
Rici
|
|
|
Chápu to dobře, e C5 II 1,6HDI namá řemenici s tlumičem torzních kmitů? Tedy bude závada někde jinde.
Tento týden jedu do servisu, tak jsem zvědavej co mi tam odhalí.
Chápu to dobře, e C5 II 1,6HDI namá řemenici s tlumičem torzních kmitů? Tedy bude závada někde jinde.
Tento týden jedu do servisu, tak jsem zvědavej co mi tam odhalí.
|
|
14.09.2009 09:40 -
|
1105655
|
|
atlas
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 11 |
|
|
Já mám také 16 r.v. 2005. Mě to vybrovalo nejvíc na volnoběh. A byla to řemenice. Je zasazená v gumě, take to podle mně torzní tlumič je
Já mám také 16 r.v. 2005. Mě to vybrovalo nejvíc na volnoběh. A byla to řemenice. Je zasazená v gumě, take to podle mně torzní tlumič je
|
|
14.09.2009 11:42 -
|
1105664
|
|
jumep
|
|
|
hovori sa tomu dvojhmotna remenica a vie to narobit riadnu paseku ak sa to zanedba ....
hovori sa tomu dvojhmotna remenica a vie to narobit riadnu paseku ak sa to zanedba ....
|
|
14.09.2009 13:12 -
|
1105673
|
|
Rici
|
|
|
Jakou paseku to můe nadělat?
Předpokládám, e se iři vibrace, take povolení nějakých roubů atd., v nejhorím případě přeskočení rozvodového řemenu (to bych opravdu nerad).
Jakou paseku to můe nadělat?
Předpokládám, e se iři vibrace, take povolení nějakých roubů atd., v nejhorím případě přeskočení rozvodového řemenu (to bych opravdu nerad). :(
|
|
14.09.2009 13:46 -
|
1105675
|
|
jumep
|
|
|
uz som to tu raz pisal, palohasic tak dopadol, remenica sa mu rozpadla predrala plastovy kryt rozvodov a skocil mu remen o 2zuby
neviem ako je to pri 1.6stke, ale myslim ze vzdy sa to dokaze dostat k rozvodom ... asi by bolo rozumnejsie keby ta remenica vypadla na druhu stranu
uz som to tu raz pisal, palohasic tak dopadol, remenica sa mu rozpadla predrala plastovy kryt rozvodov a skocil mu remen o 2zuby
neviem ako je to pri 1.6stke, ale myslim ze vzdy sa to dokaze dostat k rozvodom ... asi by bolo rozumnejsie keby ta remenica vypadla na druhu stranu :)
|
|
14.09.2009 13:53 -
Re: tlumič torzích kmitů ???
|
1105678
|
|
karlos.8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
A kolik ten tlumič torzích kmitů stojí a výmněna je drahá a sloita ?
A kolik ten tlumič torzích kmitů stojí a výmněna je drahá a sloita ?:nevim
|
|
14.09.2009 14:12 -
|
1105682
|
|
jumep
|
|
|
neviem ci tym tlmicom myslime to iste, ale na remenici je vidno ked je pred umretim (hadze - pri nastartovanom motore chodi jak bicykel s krivym kolesom), da sa zohnat okolo 3000 korun a vymena by nemala byt zlozita .... samozrejme ako pre koho
neviem ci tym tlmicom myslime to iste, ale na remenici je vidno ked je pred umretim (hadze - pri nastartovanom motore chodi jak bicykel s krivym kolesom), da sa zohnat okolo 3000 korun a vymena by nemala byt zlozita .... samozrejme ako pre koho
|
|
14.09.2009 21:21 -
|
1105718
|
|
Tomi2002
|
|
|
Moja skúsenos s touto remenicou na Xsare (princíp asi podobný ako na C5), e najprv to vybrovalo pri nejakých 1.900-2.500 otáčkach. Keď som priiel nato, e čo to vlastne je, opravu som odkladal kvôli cene a potom pri jednej emisnej kontrole, keď, som chlapcom nechal auto a potom sa poň vrátil, chlapci boli takí bledí a len mi opakovali, aby som si vymenil rozvody, e to v motore tak hrkoce a e určite nie je ich chyba. Po natartovaní zvuk dve o seba silno buchajúce kladívka. Tak som s tým iiel pomaličky domov, počas jazdy mi začalo svieti dobíjanie a výsledok, tá remenica, teda jej behúň (alebo ako to nazva) stál a tá vnútorná čas s gumou sa točila. Potom som si naiel konečne 3.000,- Sk. Dobre, e tak
Moja skúsenos s touto remenicou na Xsare (princíp asi podobný ako na C5), e najprv to vybrovalo pri nejakých 1.900-2.500 otáčkach. Keď som priiel nato, e čo to vlastne je, opravu som odkladal kvôli cene a potom pri jednej emisnej kontrole, keď, som chlapcom nechal auto a potom sa poň vrátil, chlapci boli takí bledí a len mi opakovali, aby som si vymenil rozvody, e to v motore tak hrkoce a e určite nie je ich chyba. Po natartovaní zvuk dve o seba silno buchajúce kladívka. Tak som s tým iiel pomaličky domov, počas jazdy mi začalo svieti dobíjanie a výsledok, tá remenica, teda jej behúň (alebo ako to nazva) stál a tá vnútorná čas s gumou sa točila. Potom som si naiel konečne 3.000,- Sk. Dobre, e tak;-)
|
|
14.09.2009 21:23 -
|
1105719
|
|
jumep
|
|
|
no palovi tiez prestalo dobijat ale trocha sa to tam tocilo a predralo to az kryt rozvodov atd. ..
no palovi tiez prestalo dobijat ale trocha sa to tam tocilo a predralo to az kryt rozvodov atd. ..
|
|
14.09.2009 21:28 -
|
1105722
|
|
Tomi2002
|
|
|
No mal som astie, skoro sa potvrdilo, e "skúpy dvakrát kúpi" . Ale ináč dám autu vetko, čo potrebuje, len vtedy bola menia kríza.
No mal som astie, skoro sa potvrdilo, e "skúpy dvakrát kúpi" :-)). Ale ináč dám autu vetko, čo potrebuje, len vtedy bola menia kríza.
|
|
15.09.2009 06:31 -
|
1105734
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Plánuji výměnu rozvodů a tu řemenici na mém HDI budu muset vyměnit také co nejdříve, protoe mi to také kolem 1800 ot/min nepříjemně vibruje jako by chrastil nějaký uvolněný plast. Navíc je vidět jak při chodu motoru napínací kladka poskakuje (co si myslím, e by neměla) a má na svém povrchu ploky (není pěkně kulatá).
Koukal jsem, e u AutomaxHulín stojí asi 2 518,- Kč. Plus cena za napínací a vodící kladku s řemenem, které dám také nové.
Plánuji výměnu rozvodů a tu řemenici na mém HDI budu muset vyměnit také co nejdříve, protoe mi to také kolem 1800 ot/min nepříjemně vibruje jako by chrastil nějaký uvolněný plast. Navíc je vidět jak při chodu motoru napínací kladka poskakuje (co si myslím, e by neměla) a má na svém povrchu ploky (není pěkně kulatá).:-(
Koukal jsem, e u AutomaxHulín stojí asi 2 518,- Kč. Plus cena za napínací a vodící kladku s řemenem, které dám také nové.
|
|
15.09.2009 10:02 -
|
1105740
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Tak teď jsem koukal na service.citroen.com a podle něj tam mám na mém HDI jenom jednoduchou řemenici (cena originál 1 937,- Kč). Kdy jsem na ní kdysi koukal, tak se mi také zdála obyčejná. Tak nevím, jsem z toho jelen. Asi zatím koupím jenom ty kladky a řemen a uvidím co se bude dít. Moná, e ten hluk dělá jenom ta napínací kladka.
Ad1: A u mojí V6 je to nazvané jenom řemenice a originál stojí 1 667,- Kč. Tam mi to tedy zatím neblbne.
Tak teď jsem koukal na service.citroen.com a podle něj tam mám na mém HDI jenom jednoduchou řemenici (cena originál 1 937,- Kč). Kdy jsem na ní kdysi koukal, tak se mi také zdála obyčejná. Tak nevím, jsem z toho jelen. Asi zatím koupím jenom ty kladky a řemen a uvidím co se bude dít. Moná, e ten hluk dělá jenom ta napínací kladka.:nevim
Ad1: A u mojí V6 je to nazvané jenom řemenice a originál stojí 1 667,- Kč. Tam mi to tedy zatím neblbne.
|
|
| |
|
|