| | |
04.04.2016 20:07 -
Re: katalyzátor
|
2936487
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
začínal v tom být trochu zmatek. Ale tak snad u malinko vím jak to tam je....
Kadopádně jsem si viml, e se mi auto ukazuje i vyí spotřebu. Musím to s někým zkusit pořádně poslechnout odkud jde ten rachot.... snad to půjde poznat.
začínal v tom být trochu zmatek. Ale tak snad u malinko vím jak to tam je....
Kadopádně jsem si viml, e se mi auto ukazuje i vyí spotřebu. Musím to s někým zkusit pořádně poslechnout odkud jde ten rachot.... snad to půjde poznat.:-)
|
|
04.04.2016 21:46 -
|
2936556
|
|
jumep
|
|
|
kontrolovany kat je ten na zvodoch, cize ak ti to pise opotrebenie katu tak u teba to bude najskor to co je vo zvochoch, skus este vymenit zadnu lambdu, ak nepomoze, mozes riesit vymenu
kontrolovany kat je ten na zvodoch, cize ak ti to pise opotrebenie katu tak u teba to bude najskor to co je vo zvochoch, skus este vymenit zadnu lambdu, ak nepomoze, mozes riesit vymenu
|
|
04.04.2016 22:59 -
|
2936593
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Nejde ani tak o tu kontrolku, ta ted nesvítí a chyby nevykazuje. jedná se hlavně o to e je tam opravdu něco vysypané a stoupla mi spotřeba. Co asi značí něco v nepořádku. Musím opravdu zkusit poslechem v čem to rachtá. ono toti v tom výfuku rachtá i kdy s ním zatřepu.
Nejde ani tak o tu kontrolku, ta ted nesvítí a chyby nevykazuje. jedná se hlavně o to e je tam opravdu něco vysypané a stoupla mi spotřeba. Co asi značí něco v nepořádku. Musím opravdu zkusit poslechem v čem to rachtá. ono toti v tom výfuku rachtá i kdy s ním zatřepu.
|
|
04.04.2016 23:41 -
|
2936606
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Zvysenu spotrebu moze mat nasvedomi lambda.
To rachtanie je druha vec
Zvysenu spotrebu moze mat nasvedomi lambda. ;-)
To rachtanie je druha vec
|
|
06.04.2016 18:17 -
|
2937213
|
|
martinrx
|
|
|
Tak jsme zkoukli zespodu a chrastění jde ze zadního tlumiče. Nezbývá ne tlumič rozpárat, vysypat a mrknout co z něj vypadne.... jestli to budou rozlámané příčky, nebo u nějaké kousky vysypané z katalyzátoru...
Kadopádně jak se říká - čím novějí, tím víc naprd, a platí to přesně . výfuk i s katalyzátorem je toti celý v celku, nedá se to nikde rozebrat, a u toho předního katu u svodů.
Tak jsme zkoukli zespodu a chrastění jde ze zadního tlumiče. Nezbývá ne tlumič rozpárat, vysypat a mrknout co z něj vypadne.... jestli to budou rozlámané příčky, nebo u nějaké kousky vysypané z katalyzátoru...
Kadopádně jak se říká - čím novějí, tím víc naprd, a platí to přesně :-) . výfuk i s katalyzátorem je toti celý v celku, nedá se to nikde rozebrat, a u toho předního katu u svodů.
|
|
06.04.2016 18:26 -
|
2937222
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
martinrx napsal(a): Tak jsme zkoukli zespodu a chrastění jde ze zadního tlumiče. Nezbývá ne tlumič rozpárat, vysypat a mrknout co z něj vypadne.... jestli to budou rozlámané příčky, nebo u nějaké kousky vysypané z katalyzátoru...
no ja myslim ze nadelit autu novy zadni dil by bylo lepsi reseni nez se trapit s otviranim tlumice u ktereho stejne nic nezhistis..tyhle veci se neopravuji ale meni
martinrx napsal(a): Kadopádně jak se říká - čím novějí, tím víc naprd, a platí to přesně . výfuk i s katalyzátorem je toti celý v celku, nedá se to nikde rozebrat, a u toho předního katu u svodů.
to neni tim cim novejsi tim naprd ale je to tim ze mas jeste vyfukovy system od vyroby,pri vymene se to reze
katalizator musis vzdy urezat a navarit pokud nesezenes s prirubama
to neni tim cim novejsi tim naprd ale je to tim ze mas jeste vyfukovy system od vyroby,pri vymene se to reze
katalizator musis vzdy urezat a navarit pokud nesezenes s prirubama
|
|
06.04.2016 18:41 -
|
2937228
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
autodiag napsal(a): no ja myslim ze nadelit autu novy zadni dil by bylo lepsi reseni nez se trapit s otviranim tlumice u ktereho stejne nic nezhistis..tyhle veci se neopravuji ale meni
Já to pochopil tak, e ho vymění, ale e ho chce kuchnout, aby věděl, jestli je v pytli jen ten tlumič nebo tam sou (i) kusy z katu, take jestli je v pytli i kat..
Já to pochopil tak, e ho vymění, ale e ho chce kuchnout, aby věděl, jestli je v pytli jen ten tlumič nebo tam sou (i) kusy z katu, take jestli je v pytli i kat.. ;)
|
|
06.04.2016 18:48 -
|
2937233
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vidis,tak to me nenapadlo
myslim ze katalizator bude ale ok
vidis,tak to me nenapadlo :palec
myslim ze katalizator bude ale ok
|
|
06.04.2016 19:00 -
|
2937241
|
|
martinrx
|
|
|
Je to zatím nerozhodnuto. Pokud se zjistí, e jsou v tlumiči jen rozpadlé přepáky, tak ho můu s klidem vyměnit. Pokud ale zjistím, e se tam sypou kousky z katu tak je blbost měnit tlumič, jeliko se tam pravděpodobně vysypou dalí. V tom případě budu shánět katalyzátor. a zatím to nechám jenom zavřít.
Ani nevím jestli se dá zjistit jaký je tam katalyzátor, jestli s kovovou nebo keramickou vlokou. Jestli keramika, tak bych to viděl na 90 % e po smrti...
Je to zatím nerozhodnuto. Pokud se zjistí, e jsou v tlumiči jen rozpadlé přepáky, tak ho můu s klidem vyměnit. Pokud ale zjistím, e se tam sypou kousky z katu tak je blbost měnit tlumič, jeliko se tam pravděpodobně vysypou dalí. V tom případě budu shánět katalyzátor. a zatím to nechám jenom zavřít.
Ani nevím jestli se dá zjistit jaký je tam katalyzátor, jestli s kovovou nebo keramickou vlokou. Jestli keramika, tak bych to viděl na 90 % e po smrti... :-)
|
|
06.04.2016 19:03 -
|
2937248
|
|
autodiag
|
|
|
ja bych to nevidel tak cerne..pokud motor funguje jak ma neni duvod aby byl po smrti
ja bych to nevidel tak cerne..pokud motor funguje jak ma neni duvod aby byl po smrti
|
|
11.04.2016 16:56 -
|
2939986
|
|
martinrx
|
|
|
Navrhuju aby příspěvky k mému motoru přesunul Admin do nového tématu s názvem katalyzátor 2.0i RFJ 103 kw. Jde o téma k motoru který má řeeny katalyzátory specificky...a je tam spousta nejasností. třeba to v budoucnu pomůe i jiným lidem
K mému výfuku: Opravdu byly v tlumiči kousky katalyzátoru. Podle vyjádření citroenu mám teda katalyzátory dva - přední u svodů a pod autem. Lambdy sonda 2 vypadá opravdu umístěna spí před tím druhým katem. Ale nikde jsem nenael zmínku e by se ten kat skládal ze dvou dílů - rezonátoru a katu, jak tu někdo uváděl?
Kadopádně asi musím vyměnit oba dva. Na inzerát jsem nael v prodeji origo díl K396 (je to z P407), nový. Ale je to jen čistě katalyzátor bez svodů, tak nevím jestli se to tam nějak přivařuje?
.link.
oříek bude ten druhý kat, jeliko dávat 23 tisíc za něj opravdu nebudu. Take cesta bud z vrakáče, ale není k sehnání, anebo navařit njaký UNI. Jen nevím teda jestli je to celé opravdu kat, nabo spojené s něčím jiným, ale vypadá e je to z jednoho kusu.
Navrhuju aby příspěvky k mému motoru přesunul Admin do nového tématu s názvem katalyzátor 2.0i RFJ 103 kw. Jde o téma k motoru který má řeeny katalyzátory specificky...a je tam spousta nejasností. třeba to v budoucnu pomůe i jiným lidem
K mému výfuku: Opravdu byly v tlumiči kousky katalyzátoru. Podle vyjádření citroenu mám teda katalyzátory dva - přední u svodů a pod autem. Lambdy sonda 2 vypadá opravdu umístěna spí před tím druhým katem. Ale nikde jsem nenael zmínku e by se ten kat skládal ze dvou dílů - rezonátoru a katu, jak tu někdo uváděl?
Kadopádně asi musím vyměnit oba dva. Na inzerát jsem nael v prodeji origo díl K396 (je to z P407), nový. Ale je to jen čistě katalyzátor bez svodů, tak nevím jestli se to tam nějak přivařuje?
http://auto.bazos.cz/inzerat/59690328/Katalyzator-Peugeot-307407-Citroen-C4-C5.php
oříek bude ten druhý kat, jeliko dávat 23 tisíc za něj opravdu nebudu. Take cesta bud z vrakáče, ale není k sehnání, anebo navařit njaký UNI. Jen nevím teda jestli je to celé opravdu kat, nabo spojené s něčím jiným, ale vypadá e je to z jednoho kusu.
Přílohy: katal.c5 orig.png ( 231289b ) - |
|
11.04.2016 17:30 -
|
2939991
|
|
jumep
|
|
|
ak tam nedas rezonator tak tu bude mat strasny zvuk
budes mat KO oba, ten na zvodoch je kontrolovany tou lambdou a ten zadny bude rozsypany kedze si mal kusky vo vyfuku
vymen pre istotu prednu lambdu tiez ked to budes menit
ak tam nedas rezonator tak tu bude mat strasny zvuk
budes mat KO oba, ten na zvodoch je kontrolovany tou lambdou a ten zadny bude rozsypany kedze si mal kusky vo vyfuku
|
|
11.04.2016 18:55 -
|
2940017
|
|
martinrx
|
|
|
kdy se dívám na obrázky toho katu z C5 tak mi přijde z jednoho kusu, ale u katu z P307, 407 a c4picasso jakoby ze dvou. Tak to znamená, e asi tam opravdu bude integrovaný nějaký tlumič. V tom případě je řeení z vrakáče na nějaký z těchto vozů se stejným motorem, který tam půjde napasovat a přivařit....
kdy se dívám na obrázky toho katu z C5 tak mi přijde z jednoho kusu, ale u katu z P307, 407 a c4picasso jakoby ze dvou. Tak to znamená, e asi tam opravdu bude integrovaný nějaký tlumič. V tom případě je řeení z vrakáče na nějaký z těchto vozů se stejným motorem, který tam půjde napasovat a přivařit....
|
|
11.04.2016 20:37 -
|
2940049
|
|
jumep
|
|
|
ano, citroen to predava ako jeden kus, rozparaj to a uvidis co je v nom
mala cast bude kat, dalsia cast bude rezonator
ano, citroen to predava ako jeden kus, rozparaj to a uvidis co je v nom
mala cast bude kat, dalsia cast bude rezonator
|
|
15.04.2016 21:27 -
|
2941680
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ak tam nedas rezonator tak tu bude mat strasny zvuk
Rezonátor ani tak moc netlumí,jako dělá "odrazovou plochu" pro tlakovou vlnu ze spalovacího prostoru... Proto auta,která mají standardní výfuk,jen ho mají vykuchanej (ty voe,ta esnácka letí skoro jako tédéíčko),sice hezky řvou,ale vůbec nejedou a větinou podstatně víc erou-podobnej efekt,jako díra hodně vepředu na výfuku...
Pokud měl rozpadlý kat a bude v háji i rezonátor,můe chybu patné fce katu (pokud jí má uloenou)na svědomí právě to-můe to být přicpané a hromadí se tam okolo té lambdy paliny. Asi bych nejdřív vyměnil tu spodní část,pak bych asi pokračoval,pokud by se opakovala chyba.
Rezonátor ani tak moc netlumí,jako dělá "odrazovou plochu" pro tlakovou vlnu ze spalovacího prostoru... Proto auta,která mají standardní výfuk,jen ho mají vykuchanej (ty voe,ta esnácka letí skoro jako tédéíčko),sice hezky řvou,ale vůbec nejedou a větinou podstatně víc erou-podobnej efekt,jako díra hodně vepředu na výfuku...
Pokud měl rozpadlý kat a bude v háji i rezonátor,můe chybu patné fce katu (pokud jí má uloenou)na svědomí právě to-můe to být přicpané a hromadí se tam okolo té lambdy paliny. Asi bych nejdřív vyměnil tu spodní část,pak bych asi pokračoval,pokud by se opakovala chyba.
|
|
25.06.2016 08:37 -
|
2965844
|
|
mylosh
|
|
|
Zdravím Vás a měl bych mení dotaz. Před cca dvěma roky jsem kupoval nový katalyzátor. Ten přední u svodů. Byl to bosal cca za 6tis. Motor házel chybu Depolution system faulty. V diagnostice: opořebení katalyzátoru. Po výměně to přestalo. Měl jem najeto cca 180tis. Místo katu jen prázdná trubka. Nyní mám 214tis a měl jsem ve spoji pod katalyzátorem mení netěsnost, tak mi to kámo opravoval, a přitom jsme se náhodou podívali do té trubk,y kde by měl být ten kat...a tam je opět prázdno. Chyba motoru se ale neobjevuje. Je moné e by opět nějak vyhořel nebo se vysypal? V dalí části výfuku nic nerachtá. Doufal jsem, e to chvilku vydrí. Ale je mi divné, proč motor chybu nehází. Prosím o nějaký názor proč co a jak. Mám 2.0 benzín, rok 2005, AT, RFJ. Moc děkuji.
Zdravím Vás a měl bych mení dotaz. Před cca dvěma roky jsem kupoval nový katalyzátor. Ten přední u svodů. Byl to bosal cca za 6tis. Motor házel chybu Depolution system faulty. V diagnostice: opořebení katalyzátoru. Po výměně to přestalo. Měl jem najeto cca 180tis. Místo katu jen prázdná trubka. Nyní mám 214tis a měl jsem ve spoji pod katalyzátorem mení netěsnost, tak mi to kámo opravoval, a přitom jsme se náhodou podívali do té trubk,y kde by měl být ten kat...a tam je opět prázdno. Chyba motoru se ale neobjevuje. Je moné e by opět nějak vyhořel nebo se vysypal? V dalí části výfuku nic nerachtá. Doufal jsem, e to chvilku vydrí. Ale je mi divné, proč motor chybu nehází. Prosím o nějaký názor proč co a jak. Mám 2.0 benzín, rok 2005, AT, RFJ. Moc děkuji. :nevim
|
|
23.01.2017 18:32 -
|
3031146
|
|
vlkr
|
Město: Dub nad Moravou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 204 |
|
|
Dobrý večer,
tak mám stejný problém jako kolegové výe, Antipollution faulty, v prosinci hláka "Katalyzátor má nízkou účinnost" a minulý týden "Účinnost katalyzátoru pod prahovou hodnotou". Po první hláce jsem nechal vyměnit obě lambdy a vypadá na kat po smrti...
Bude stačit výměna toho katu na svodech? Viděl jsem Bosal kolem 7000,- Kč. Nebo bude nutné i ten pod autem?
Za vechny rady předem děkuji!
Na tachometru 185tkm (dovoz z NL kolik má reálně nevím, já mám najeto 100tkm) a provoz na LPG
vlkr
Dobrý večer,
tak mám stejný problém jako kolegové výe, Antipollution faulty, v prosinci hláka "Katalyzátor má nízkou účinnost" a minulý týden "Účinnost katalyzátoru pod prahovou hodnotou". Po první hláce jsem nechal vyměnit obě lambdy a vypadá na kat po smrti... :-(
Bude stačit výměna toho katu na svodech? Viděl jsem Bosal kolem 7000,- Kč. Nebo bude nutné i ten pod autem?
Za vechny rady předem děkuji!
Na tachometru 185tkm (dovoz z NL kolik má reálně nevím, já mám najeto 100tkm) a provoz na LPG
vlkr
|
|
23.01.2017 18:49 -
|
3031166
|
|
autodiag
|
|
|
chtelo by se to nejdriv podivat v cem je problem nez kupovat a menit
chtelo by se to nejdriv podivat v cem je problem nez kupovat a menit
|
|
23.01.2017 23:10 -
|
3031300
|
|
martinrx
|
|
|
Je to problém - čím víc euro eko, tím víc LPG na......
U mě to bylo tak, co jsem si domyslel, e ten kato ve svodech se vysypal, posléze nalítal do výfuku a srovnal se zemí i ten druhý katík.
Je to problém - čím víc euro eko, tím víc LPG na......:-(
U mě to bylo tak, co jsem si domyslel, e ten kato ve svodech se vysypal, posléze nalítal do výfuku a srovnal se zemí i ten druhý katík.
|
|
| |
|
|