| | |
25.03.2016 07:40 -
Re: katalyzátor
|
2931883
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
martinrx napsal(a): Jasně. Tu ale nejde o to jestli projdu nebo ne - píu ohledně toho e i kdy bude u benzínu kat v horím stavu a já natankuju dobrý benzín, pořádně to projedu tak ty emise to nemusí moc odhalit...
a ve finale i ta kontrolka zhasne.
I kdy ti kontrolka motoru zhasne, jetě musí najet x km, aby se ti srovnaly kódy připravenosti, jinak tě vyrazí, jak píe Petr, platí a od určitého roku, myslím 2003, více ve vláknu o STK.
I kdy ti kontrolka motoru zhasne, jetě musí najet x km, aby se ti srovnaly kódy připravenosti, jinak tě vyrazí, jak píe Petr, platí a od určitého roku, myslím 2003, více ve vláknu o STK. ;-)
|
|
25.03.2016 08:06 -
|
2931899
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): I kdy ti kontrolka motoru zhasne, jetě musí najet x km, aby se ti srovnaly kódy připravenosti, jinak tě vyrazí, jak píe Petr, platí a od určitého roku, myslím 2003, více ve vláknu o STK.
A jak u vech benzínů ,,očůrá" výfukové splodiny? (kódy jsou jedna věc - splodiny druhá) u nafty je rozdíl 2x plnej a 4x plnej a to u vech musí být v normě.
A jak u vech benzínů ,,očůrá" výfukové splodiny? (kódy jsou jedna věc - splodiny druhá) u nafty je rozdíl 2x plnej a 4x plnej a to u vech musí být v normě.;-)
|
|
25.03.2016 10:20 -
|
2931929
|
|
jumep
|
|
|
mate sa este co ucit
u nas tento vas obavany system je uz par rokov, kamery, online atd ....
mate sa este co ucit
u nas tento vas obavany system je uz par rokov, kamery, online atd ....
|
|
01.04.2016 00:51 -
|
2935249
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Tak jsem přemýlel e bych vyměnil ten katalyzátor... Ale ouha - kdy se podívám na service.citroen tak tam ukazují katalyzátory dva - přední se svody a druhý se středním dílem výfuku... je to moné?
C5 II KOMBI 5-DVEŘOVÝ 2.0 i 16v 143 (EW10A)
Tak jsem přemýlel e bych vyměnil ten katalyzátor... Ale ouha - kdy se podívám na service.citroen tak tam ukazují katalyzátory dva - přední se svody a druhý se středním dílem výfuku... je to moné?
|
|
01.04.2016 11:21 -
|
2935327
|
|
jumep
|
|
|
ja vidim len jeden jeden katalyzator original - 1706 69
kazdopadne to je katalyzator s rezonatorom v jednom, cize ak to budes hladat niekde tak na 99% na teba vypadnu 2 kusy
ja vidim len jeden jeden katalyzator original - 1706 69
kazdopadne to je katalyzator s rezonatorom v jednom, cize ak to budes hladat niekde tak na 99% na teba vypadnu 2 kusy
|
|
01.04.2016 12:40 -
|
2935333
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Na tomhle motoru je u předkatalyzátor který je součástí svodů OE číslo 0341 K9 , ale pravda e on asi bude shánět ten pod autem...
Na tomhle motoru je u předkatalyzátor který je součástí svodů OE číslo 0341 K9 ;-) , ale pravda e on asi bude shánět ten pod autem...
|
|
01.04.2016 14:02 -
|
2935352
|
|
jumep
|
|
|
neries zvody, ries ten velky
neries zvody, ries ten velky
|
|
01.04.2016 14:32 -
|
2935374
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
no právě mě zajímá který mám vyměnit....Take ten klasický pod autem co je jako střední díl výfuku?
Dotaz, kdybych natrefil na sluný z bouračky - nevíte někdo jestli je to ten samý co je u stejného motoru v C4 a v P407?
Zatím jsem nikde nenael nový od náhradního výrobce.... tzn. e z ceny originalu se mi asi protočí panenky
no právě mě zajímá který mám vyměnit....Take ten klasický pod autem co je jako střední díl výfuku?
Dotaz, kdybych natrefil na sluný z bouračky - nevíte někdo jestli je to ten samý co je u stejného motoru v C4 a v P407?
Zatím jsem nikde nenael nový od náhradního výrobce.... tzn. e z ceny originalu se mi asi protočí panenky
|
|
02.04.2016 00:00 -
|
2935569
|
|
Hanz 397
|
|
|
martinrx napsal(a): Tak jsem přemýlel e bych vyměnil ten katalyzátor... Ale ouha - kdy se podívám na service.citroen tak tam ukazují katalyzátory dva - přední se svody a druhý se středním dílem výfuku... je to moné?
Jaká chyba ti rozsvěcí kontrolku?
Pokud by to bylo na benzínový provoz tak hodně záleí,jakou chybu ti to píe. Nemusí být v háji třeba vůbec ádný kat (i kdy,pokud drnčí... ),nebo můe být v háji předkat. Podle chyby se dá líp určit...
Pokud je součástí hlavního katu rezonátor,jak psal Jumep,tak klidně můe chrastit ten a ne kat,jako takovej...
Jinak teda ty ceny jsou lahůdkový...
Jaká chyba ti rozsvěcí kontrolku?
Pokud by to bylo na benzínový provoz tak hodně záleí,jakou chybu ti to píe. Nemusí být v háji třeba vůbec ádný kat (i kdy,pokud drnčí... :nevim ),nebo můe být v háji předkat. Podle chyby se dá líp určit...
Pokud je součástí hlavního katu rezonátor,jak psal Jumep,tak klidně můe chrastit ten a ne kat,jako takovej...
Jinak teda ty ceny jsou lahůdkový... :-(
|
|
03.04.2016 22:53 -
|
2936201
|
|
martinrx
|
|
|
Bohuel nevím co je rezonátor... Kontrolka motoru momentálně nesvítí. Kdy se někdy rozsvítí, tak vyhazuje chybu lambda za katalyzátorem. Proč myslím, e je kat načnutý?
1. - chrastí tam něco, ted u výrazně. Evidentně se něco vysypalo, jeliko to chrastí i kdy zatřepu výfukem,
2. - cítím to nosem... (vím, e to zní zvlátně, ale já jsem na ty věci citlivý a například vypnutý fap mi dělá do nosu díru...)
3. ta kontrolka občas svítí. ale to u několik let....
Bohuel nevím co je rezonátor... Kontrolka motoru momentálně nesvítí. Kdy se někdy rozsvítí, tak vyhazuje chybu lambda za katalyzátorem. Proč myslím, e je kat načnutý?
1. - chrastí tam něco, ted u výrazně. Evidentně se něco vysypalo, jeliko to chrastí i kdy zatřepu výfukem,
2. - cítím to nosem... (vím, e to zní zvlátně, ale já jsem na ty věci citlivý a například vypnutý fap mi dělá do nosu díru...)
3. ta kontrolka občas svítí. ale to u několik let....:-)
|
|
03.04.2016 23:06 -
|
2936208
|
|
Hanz 397
|
|
|
martinrx napsal(a): Bohuel nevím co je rezonátor... Kontrolka motoru momentálně nesvítí. Kdy se někdy rozsvítí, tak vyhazuje chybu lambda za katalyzátorem. Proč myslím, e je kat načnutý?
3. ta kontrolka občas svítí. ale to u několik let....
Rezonátor je (hodně zjednodueně) příčka ve výfukovém tlumiči a ta můe být volná a chrastit a asi i bude. Za katalyzátorem ádná lambda u není. Ta je před a za předkatalyzátorem (tím ve svodech). Je hodně důleité,jaká chyba je uloená-pokud chybu vadný lambdy,nemusí nutně být vadný kat,pokud třeba chybu lambda-směovacího poměru,nemusí být vadný kat,ale někde za ním díra(je tam vlnovec před tou zadní lambdou...).
Samozřejmě takhle od počítače jsou to jen teorie,ale ne bych kupoval katyza desetitisíce,tak bych tohle prohlédl a zkontroloval...
Rezonátor je (hodně zjednodueně) příčka ve výfukovém tlumiči a ta můe být volná a chrastit a asi i bude. Za katalyzátorem ádná lambda u není. Ta je před a za předkatalyzátorem (tím ve svodech). Je hodně důleité,jaká chyba je uloená-pokud chybu vadný lambdy,nemusí nutně být vadný kat,pokud třeba chybu lambda-směovacího poměru,nemusí být vadný kat,ale někde za ním díra(je tam vlnovec před tou zadní lambdou...).
Samozřejmě takhle od počítače jsou to jen teorie,ale ne bych kupoval katyza desetitisíce,tak bych tohle prohlédl a zkontroloval... ;-)
|
|
03.04.2016 23:13 -
|
2936212
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
ja treba v tomhle tydnu resil vymenu katu a rovnou jsem vzal obe nove lambdy, pulka chyb co jsem mel zmizla (jo jeste vstriky vymenene) a zustala mi jedna chyba podtlaku...
ale zase u me pripad ze katalyzator chrastil jak chrestys a celkove i kdyz vyfukova soustava byla tesna tak to rvalo, ted uz je to mnohem lepsi a behem jizdy tichsi i s obycejnym JMJ katem
ja treba v tomhle tydnu resil vymenu katu a rovnou jsem vzal obe nove lambdy, pulka chyb co jsem mel zmizla (jo jeste vstriky vymenene) a zustala mi jedna chyba podtlaku...
ale zase u me pripad ze katalyzator chrastil jak chrestys a celkove i kdyz vyfukova soustava byla tesna tak to rvalo, ted uz je to mnohem lepsi a behem jizdy tichsi i s obycejnym JMJ katem
|
|
03.04.2016 23:33 -
|
2936236
|
|
jumep
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Rezonátor je (hodně zjednodueně) příčka ve výfukovém tlumiči a ta můe být volná a chrastit a asi i bude. Za katalyzátorem ádná lambda u není. Ta je před a za předkatalyzátorem (tím ve svodech). Je hodně důleité,jaká chyba je uloená-pokud chybu vadný lambdy,nemusí nutně být vadný kat,pokud třeba chybu lambda-směovacího poměru,nemusí být vadný kat,ale někde za ním díra(je tam vlnovec před tou zadní lambdou...).
Samozřejmě takhle od počítače jsou to jen teorie,ale ne bych kupoval katyza desetitisíce,tak bych tohle prohlédl a zkontroloval...
nestras ze neni za katom lambda, uz E3 to ma, prednu a zadnu na kontrolu ucinnosti katu
nestras ze neni za katom lambda, uz E3 to ma, prednu a zadnu na kontrolu ucinnosti katu
|
|
03.04.2016 23:42 -
|
2936241
|
|
jumep
|
|
|
prva je pred akymkolvek katom, inac by nemala vyznam, druha je za hlavnym katom na potrubi (za tym katorezonakom)
jo a rezonator som videl robeny len ako trubku v trubke ktora mala len tvarovanie ako vajickova forma zvnutra, original som rezany nevidel, takze neviem ako je ten rieseny
prva je pred akymkolvek katom, inac by nemala vyznam, druha je za hlavnym katom na potrubi (za tym katorezonakom)
jo a rezonator som videl robeny len ako trubku v trubke ktora mala len tvarovanie ako vajickova forma zvnutra, original som rezany nevidel, takze neviem ako je ten rieseny
|
|
03.04.2016 23:55 -
|
2936248
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): prva je pred akymkolvek katom, inac by nemala vyznam, druha je za hlavnym katom na potrubi (za tym katorezonakom)
Ano,řídící-první-lambda je hned ta výstupem spalin z motoru,pak je předkatalyzátor-ve sběrači,pak je vlnovec,pak je katalyzátor a v jeho tělese,ale jetě před katalyzátorem (ale ZA předkatem)je monitorovací lambda...
Hoď sem obrázek s pozicema-mě to nějak nejde.
A to,co popisuje je tlumič
Rezonátor bývá opravdu příčka,nebo něco,o co se můe odrazit tlaková vlna výfukových plynu-ta se ti od vrtaný trubky neodrazí...
Ano,řídící-první-lambda je hned ta výstupem spalin z motoru,pak je předkatalyzátor-ve sběrači,pak je vlnovec,pak je katalyzátor a v jeho tělese,ale jetě před katalyzátorem (ale ZA předkatem)je monitorovací lambda...
Hoď sem obrázek s pozicema-mě to nějak nejde.
A to,co popisuje je tlumič :)
Rezonátor bývá opravdu příčka,nebo něco,o co se můe odrazit tlaková vlna výfukových plynu-ta se ti od vrtaný trubky neodrazí...
|
|
04.04.2016 10:26 -
|
2936277
|
|
jumep
|
|
|
kkz, jaky som popleteny z toho
C5 1 to ma za katom a C5 2 to ma hned na vstupe, cize kontroluje len ten predkat, ak to teda pise opotrebenie katu tak treba menit tie zvody, uplne krasa by som povedal
ale tak vidim ze cena bosalu neni taka strasna
kkz, jaky som popleteny z toho
C5 1 to ma za katom a C5 2 to ma hned na vstupe, cize kontroluje len ten predkat, ak to teda pise opotrebenie katu tak treba menit tie zvody, uplne krasa by som povedal
ale tak vidim ze cena bosalu neni taka strasna
|
|
| |
|
|