| | |
11.05.2010 22:23 -
Re: Palubní počítač - nesmyslná průměrná spotřeba
|
2344594
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Schválně jsem nechal počítač překročit těch "magických" 5000km a můu potvrdit-při cca 5800km mi začal ukazovat průměrnou spotřebu 0,2l/100km. Po vynulování opět ok. Nevykoumal u jste někdo někde proč tomu tak je? (e by obyč softwarová chyba nebo tak něco??) Nijak mě to netrápí, spí jen tak pro zajímavost
Schválně jsem nechal počítač překročit těch "magických" 5000km a můu potvrdit-při cca 5800km mi začal ukazovat průměrnou spotřebu 0,2l/100km. Po vynulování opět ok. Nevykoumal u jste někdo někde proč tomu tak je? (e by obyč softwarová chyba nebo tak něco??) Nijak mě to netrápí, spí jen tak pro zajímavost;-)
|
|
11.05.2010 23:24 -
|
2344602
|
|
kosta
|
Město: Mnichov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Ja mam uz pekne dlho na počítači 9999 km a mam pocit, e mi priemernú spotrebu píe v poriadku. Ako poznam Jumepa, tak mi to opä vynuluje
Ja mam uz pekne dlho na počítači 9999 km a mam pocit, e mi priemernú spotrebu píe v poriadku. Ako poznam Jumepa, tak mi to opä vynuluje :-))))
|
|
30.10.2010 09:45 -
|
2360911
|
|
ajsikcz
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Froggy napsal(a): Schválně jsem nechal počítač překročit těch "magických" 5000km a můu potvrdit-při cca 5800km mi začal ukazovat průměrnou spotřebu 0,2l/100km. Po vynulování opět ok. Nevykoumal u jste někdo někde proč tomu tak je? (e by obyč softwarová chyba nebo tak něco??) Nijak mě to netrápí, spí jen tak pro zajímavost
to nejakemu programatorovi pretekla promena pro vypocet spotreby (napr. nejaka pomocna promena) , to se holt stava, jenze diky tomu ze to nejde prehravat pres autodiagnostiku, se proste treba milion techto displeju vyrobilo a uz to nejde zmenit takovy SW bug jak se rika
Schválně jsem nechal počítač překročit těch "magických" 5000km a můu potvrdit-při cca 5800km mi začal ukazovat průměrnou spotřebu 0,2l/100km. Po vynulování opět ok. Nevykoumal u jste někdo někde proč tomu tak je? (e by obyč softwarová chyba nebo tak něco??) Nijak mě to netrápí, spí jen tak pro zajímavost;-)
to nejakemu programatorovi pretekla promena pro vypocet spotreby (napr. nejaka pomocna promena) :-) , to se holt stava, jenze diky tomu ze to nejde prehravat pres autodiagnostiku, se proste treba milion techto displeju vyrobilo a uz to nejde zmenit ;-) takovy SW bug jak se rika :-)
|
|
18.05.2011 20:14 -
|
2391243
|
|
Henry
|
|
|
Tak jsem po třech měsících oprav ujel prvních 5km se svojí novou C5 a hned jsem narazil na "věc" které nerozumím.
Palubní počítač ukazuje "okamitou spotřebu" podle způsobu jízdy, ale průměrná spotřeba zůstává na 30l/100km. Údaj "dojezd" zhruba odpovídá mnoství benzínu v nádri. Benzín mezi 1/4 a 1/2 nádre a dojezd 280km. Není těch 5km málo na zprůměrování spotřeby?
Tak jsem po třech měsících oprav ujel prvních 5km se svojí novou C5 a hned jsem narazil na "věc" které nerozumím.
Palubní počítač ukazuje "okamitou spotřebu" podle způsobu jízdy, ale průměrná spotřeba zůstává na 30l/100km. Údaj "dojezd" zhruba odpovídá mnoství benzínu v nádri. Benzín mezi 1/4 a 1/2 nádre a dojezd 280km. Není těch 5km málo na zprůměrování spotřeby?
|
|
18.05.2011 20:28 -
|
2391245
|
|
tief
|
|
|
ahoj, zkus zresetovat pocitadlo spotreby ( obe ) ...
ahoj, zkus zresetovat pocitadlo spotreby ( obe ) ...
|
|
18.05.2011 20:43 -
|
2391247
|
|
jumep
|
|
|
5km po zresetovani? no to si najskor jazdil po meste, co by kludne zodpovedalo tak obrovskej spotrebe
5km po zresetovani? no to si najskor jazdil po meste, co by kludne zodpovedalo tak obrovskej spotrebe
|
|
18.05.2011 21:08 -
|
2391248
|
|
Henry
|
|
|
Díky za rady. U jsem to nevydrel a musel jsem objet pár domů. Studený motor, jen 5km jízdy - nečekal jsem ádný "eco run" výsledek, ale 30l průměr a ádná změna během jízdy mě překvapil. Nedělám z toho ádné závěry - dalí kilometry ukáou.
Díky za rady. U jsem to nevydrel a musel jsem objet pár domů. Studený motor, jen 5km jízdy - nečekal jsem ádný "eco run" výsledek, :-o ale 30l průměr a ádná změna během jízdy mě překvapil. Nedělám z toho ádné závěry - dalí kilometry ukáou.;-)
|
|
19.05.2011 08:38 -
|
2391253
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud ná na některém počítadle najeto hodně km (>5000), tak počítač u C5 I začne často kecat blbosti. Vyresetuj to na 0 jak ti u radil tief (nastavení na přísluné počítadlo a dlouhé podrení tlačítka na konci páčky stěračů) a pak uvidí. 30l/100km můe mít při rozjezdu na jedničku na plný plyn ale ne na 5km dlouhé trase.
Pokud ná na některém počítadle najeto hodně km (>5000), tak počítač u C5 I začne často kecat blbosti. Vyresetuj to na 0 jak ti u radil tief (nastavení na přísluné počítadlo a dlouhé podrení tlačítka na konci páčky stěračů) a pak uvidí. 30l/100km můe mít při rozjezdu na jedničku na plný plyn ale ne na 5km dlouhé trase.
|
|
19.05.2011 08:52 -
|
2391254
|
|
tief
|
|
|
no ono zalezi na tom aka trasa, tu na bohdalci v ramci testovania ( do kopca, semafor, krizovatka, chodci, studeny motor ) som tie spravil 30l ... 5km okolo baraku v zastavbe je na eco run spatny material )
no ono zalezi na tom aka trasa, tu na bohdalci v ramci testovania ( do kopca, semafor, krizovatka, chodci, studeny motor ) som tie spravil 30l ... 5km okolo baraku v zastavbe je na eco run spatny material :)))
|
|
19.05.2011 09:56 -
|
2391256
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
tief napsal(a): no ono zalezi na tom aka trasa, tu na bohdalci v ramci testovania ( do kopca, semafor, krizovatka, chodci, studeny motor ) som tie spravil 30l ... 5km okolo baraku v zastavbe je na eco run spatny material )
No jo, ale ten kopec k vám (Výstupní ulice) to je spí pro horolezce ne pro auta Moná se proto tak jmenuje - a horolezci tam pořádají výstupy na Bohdaleckou horu
Já se mezi Bohdalcem a Horními Měchloupy (8km, pár semaforů, kopec, ráno kolony) pohybuju mezi 6-7/100 (v zimě moná o litr víc) a na počítači jsem 30/100 neviděl nikdy ani jako okamitou spotřebu.
Dneska jsem jel za 0/100 a byl jsem v práci rychleji ne auta okolo - kolo má také své výhody
No jo, ale ten kopec k vám (Výstupní ulice) to je spí pro horolezce ne pro auta :-d Moná se proto tak jmenuje - a horolezci tam pořádají výstupy na Bohdaleckou horu :-d
Já se mezi Bohdalcem a Horními Měchloupy (8km, pár semaforů, kopec, ráno kolony) pohybuju mezi 6-7/100 (v zimě moná o litr víc) a na počítači jsem 30/100 neviděl nikdy ani jako okamitou spotřebu.
Dneska jsem jel za 0/100 a byl jsem v práci rychleji ne auta okolo - kolo má také své výhody :-)
|
|
19.05.2011 14:21 -
|
2391257
|
|
jumep
|
|
|
TomasT: neporovnavaj benzinovy motor z naftou tam sa ta spotreba stvera k 30 v pohode
TomasT: neporovnavaj benzinovy motor z naftou :) tam sa ta spotreba stvera k 30 v pohode
|
|
20.05.2011 21:25 -
|
2391340
|
|
Henry
|
|
|
Pomohla rada od tiefa - zresetovat počítadlo půměrné spotřeby. Po dalích 30-ti "seznamovacích" kilometrech jsem s údajem průměrné spotřeby spokojený. Nevím jestli údaj 7,2l/100km udrím i nadále, ale bylo by to fajn.
Pomohla rada od tiefa - zresetovat počítadlo půměrné spotřeby. Po dalích 30-ti "seznamovacích" kilometrech jsem s údajem průměrné spotřeby spokojený. Nevím jestli údaj 7,2l/100km udrím i nadále, ale bylo by to fajn.
|
|
27.05.2011 12:58 -
Re: Palubní počítač - nesmyslná okamitá spotřeba
|
2392559
|
|
Henry
|
|
|
Mám dalí prosbu.
Je normální, e ukazatel okamité spotřeby po ubrání plynu neukazuje 0,0l , ale údaj pomalu klesá a zastaví se na 1,5l a 0,8l. Samé nuly jsem jetě neviděl.
Moná mám "patné navyky" ze sluební KODIVKY, tam naskočí nuly téměř okamitě.
Mám dalí prosbu.
Je normální, e ukazatel okamité spotřeby po ubrání plynu neukazuje 0,0l , ale údaj pomalu klesá a zastaví se na 1,5l a 0,8l. Samé nuly jsem jetě neviděl.
|
|
27.05.2011 13:00 -
|
2392560
|
|
tief
|
|
|
myslim ze jo, benzin se nevypne okamzite aby necuklo auto ...
myslim ze jo, benzin se nevypne okamzite aby necuklo auto ...
|
|
27.05.2011 14:05 -
|
2392615
|
|
TomasT
|
|
|
Henry napsal(a): Mám dalí prosbu.
e to klesá postupně je normální, protoe ona ta "okamitá spotřeba" je podle mě ve skutečnosti průměr za posledních cca 3-5 vteřin (aspoň jsem to vysledoval podle chování toho ukazatele), take při změně chvilku trvá ne se zase ustálí.
e se ti nikdy neobjeví 0 mi normální nepřipadá (ale mám naftu, nemůu porovnávat)
e to klesá postupně je normální, protoe ona ta "okamitá spotřeba" je podle mě ve skutečnosti průměr za posledních cca 3-5 vteřin (aspoň jsem to vysledoval podle chování toho ukazatele), take při změně chvilku trvá ne se zase ustálí.
e se ti nikdy neobjeví 0 mi normální nepřipadá (ale mám naftu, nemůu porovnávat)
|
|
27.05.2011 19:26 -
|
2392720
|
|
jumep
|
|
|
Pokial si pamatam tak v papieroch bolo ze je to ratane z priemeru 2s
Pokial si pamatam tak v papieroch bolo ze je to ratane z priemeru 2s
|
|
29.05.2011 09:49 -
Re: Palubní počítač - nesmyslná okamitá spotřeba
|
2392948
|
|
Henry
|
|
|
Problém vyřeen.
Nulová spotřeba při brdění motorem má svůj konec při poklesu otáček pod 1500 (2,0i 16V). Moje "patné" návyky z ropáka musím zapomenout
Problém vyřeen.:palec
Nulová spotřeba při brdění motorem má svůj konec při poklesu otáček pod 1500 (2,0i 16V). Moje "patné" návyky z ropáka musím zapomenout :-(
|
|
16.08.2015 18:09 -
|
2851720
|
|
jarda 68
|
|
|
čauky jak rozdělám reset pravé páčky -spotřeby kdy zamáčknu nereaguje ,nevíte někdo příčinu ale asi ulomení nějakého kontaktu dík
čauky jak rozdělám reset pravé páčky -spotřeby kdy zamáčknu nereaguje ,nevíte někdo příčinu ale asi ulomení nějakého kontaktu dík
|
|
16.08.2015 18:53 -
|
2851725
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hledej mudlo.
.link.
Hledej mudlo. :-))))
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/packa-ovladani-pc-obrazom#.VdC_4ZcjG6w
|
|
| |
|
|