| | |
23.05.2011 18:40 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2391889
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Zdravím,
i mě potkala hláka ESP/ASR system faulty + speed system control faulty. ( nesvítila zadní světla ) Chyba byla ve spínači brzdového světla EPS. Na diagnostiku jsem musel.
Jeho kod EPS 1.810.213 . cena 326,- autokelly
Po výměně ve OK.
Zdravím,
i mě potkala hláka ESP/ASR system faulty + speed system control faulty. ( nesvítila zadní světla ) Chyba byla ve spínači brzdového světla EPS. Na diagnostiku jsem musel.
Jeho kod EPS 1.810.213 . cena 326,- autokelly
Po výměně ve OK.
|
|
24.05.2011 07:46 -
|
2391954
|
|
C5stepan
|
|
|
C5C5C5: bacha, nemusí Ti svítit brzdy!!!!! To byl můj problém, vyřeeno výměnou spinače na brzdovém pedále.
C5C5C5: bacha, nemusí Ti svítit brzdy!!!!! To byl můj problém, vyřeeno výměnou spinače na brzdovém pedále.
|
|
15.07.2011 09:10 -
|
2401797
|
|
PaliSK
|
Město: arnovica, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Niekedy my vyhodi na obrazovke toto hlásenie ESP/ASR not Function a akuto akoby stratilo výkon iba po2000 otačok ide. Musím vypnú motor a nanovo natartova čo moe by problém?Dakujem
Niekedy my vyhodi na obrazovke toto hlásenie ESP/ASR not Function a akuto akoby stratilo výkon iba po2000 otačok ide. Musím vypnú motor a nanovo natartova čo moe by problém?Dakujem
|
|
15.07.2011 09:39 -
|
2401798
|
|
flyteSVK
|
|
|
Hadze ti motor do nudzoveho rezimu. Vtedy obmedzi otacky aj vykon.
Hlaska ESP/ABS faulty sa objavi vzdy ked motor padne do nudzaku. Pricinu nudzaku treba hladat bud na diagnostike, alebo vypozorovat ine nezvycajne spravanie a podla toho urcit.
Hadze ti motor do nudzoveho rezimu. Vtedy obmedzi otacky aj vykon.
Hlaska ESP/ABS faulty sa objavi vzdy ked motor padne do nudzaku. Pricinu nudzaku treba hladat bud na diagnostike, alebo vypozorovat ine nezvycajne spravanie a podla toho urcit.
|
|
15.07.2011 09:59 -
|
2401801
|
|
jruze
|
|
|
Typnu si e se toto stane kdy jede s otáčkami nad dva tisíce(třeba 2000 déle ne minutu na stejné otáčky)? - Zkontroluj podtlaky(hadičky)
Typnu si e se toto stane kdy jede s otáčkami nad dva tisíce(třeba 2000 déle ne minutu na stejné otáčky)? - Zkontroluj podtlaky(hadičky) ;-)
|
|
15.07.2011 10:25 -
|
2401803
|
|
PaliSK
|
Město: arnovica, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Presne tak stane sa to vdy ked idem na tých 2000 otáčkach viac ako minútu...Diky idem to skontorlova
Presne tak stane sa to vdy ked idem na tých 2000 otáčkach viac ako minútu...Diky idem to skontorlova
|
|
15.07.2011 13:20 -
|
2401834
|
|
jruze
|
|
|
V podstatě je potřeba zkontrolovat vechny.Na diag. ti to na 99% bude hlásit vysoký tlak turba.Větinou praskne některé gumové kolínko- můj typ je membrána ovládání turba(méně pravděpodobné),nebo spí proměnné délky sání(táhlo na pravé straně hlavy válců směřující dolů-dole membrána a přívod podtlaku),jinak projít vechny takové spoje (ty gumové kolínka jestli nejsou spuchřelé-popraskané).Nebo pokud to nemá moc daleko od ,,bratra" jumepa zajeď tam on bude vědět
V podstatě je potřeba zkontrolovat vechny.Na diag. ti to na 99% bude hlásit vysoký tlak turba.Větinou praskne některé gumové kolínko- můj typ je membrána ovládání turba(méně pravděpodobné),nebo spí proměnné délky sání(táhlo na pravé straně hlavy válců směřující dolů-dole membrána a přívod podtlaku),jinak projít vechny takové spoje (ty gumové kolínka jestli nejsou spuchřelé-popraskané).Nebo pokud to nemá moc daleko od ,,bratra" jumepa zajeď tam on bude vědět :-d
|
|
22.07.2011 09:15 -
|
2402645
|
|
sanchez
|
|
|
Zdravím,
při opravě klimatizace se nám podařilo přetrhnout COM pásku ve volantu, poté začalo auto házet hláky, e nejde airbag, klakson, ESP/ASR. Páska byla opravena, napájena přímo na celý segment (blinkry, ovládání rádia) u volantu. Klakson i airbag v pořádku, bohuel ESP/ASR faulty auto hlásí pořád. Jetě se mi přestaly vracet páčky blinkrů. Má vliv nefunkční ESP na zatáčení? Přijde mi, e auto by v malé rychlosti při průjezdu zatáčkou tak zvlátně zaplave. Jde mi hlavně o to ESP , nevíte kde můe být chyba?
Zdravím,
při opravě klimatizace se nám podařilo přetrhnout COM pásku ve volantu, poté začalo auto házet hláky, e nejde airbag, klakson, ESP/ASR. Páska byla opravena, napájena přímo na celý segment (blinkry, ovládání rádia) u volantu. Klakson i airbag v pořádku, bohuel ESP/ASR faulty auto hlásí pořád. Jetě se mi přestaly vracet páčky blinkrů. Má vliv nefunkční ESP na zatáčení? Přijde mi, e auto by v malé rychlosti při průjezdu zatáčkou tak zvlátně zaplave. Jde mi hlavně o to ESP , nevíte kde můe být chyba?
|
|
22.07.2011 09:50 -
|
2402648
|
|
jruze
|
|
|
Snímač natočení volantu(ASR/ESP)- ano má to vliv na jízdní vlastnosti, páčky - patně sloeno nebo ulomeno.Více v SZ
Snímač natočení volantu(ASR/ESP)- ano má to vliv na jízdní vlastnosti, páčky - patně sloeno nebo ulomeno.Více v SZ
|
|
22.07.2011 09:53 -
|
2402649
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Odhad - asi se ti ztrácí informace o natočení volantu a bez té ESP fungovat neumí.
Ale to ti přesněji řekne diagnostika.
Odhad - asi se ti ztrácí informace o natočení volantu a bez té ESP fungovat neumí.
Ale to ti přesněji řekne diagnostika.
|
|
22.07.2011 10:04 -
|
2402650
|
|
sanchez
|
|
|
Páčky se vrací, ale a při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
Páčky se vrací, ale a při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
|
|
22.07.2011 10:21 -
|
2402653
|
|
tief
|
|
|
Packy su snad mechanicke ne ? jinak spatny snimac natocenia volantu ti zhorsi jazdne vlastnosti a bezpecnost auta. U h3+ vyznamne aj pracu hydrauliky.
Packy su snad mechanicke ne ? jinak spatny snimac natocenia volantu ti zhorsi jazdne vlastnosti a bezpecnost auta. U h3+ vyznamne aj pracu hydrauliky.
|
|
22.07.2011 10:21 -
|
2402654
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Vracení páčky blinkru je mechanická záleitost, to elektronicky nijak nenastaví.
Vracení páčky blinkru je mechanická záleitost, to elektronicky nijak nenastaví.
|
|
22.07.2011 10:40 -
|
2402659
|
|
jruze
|
|
|
Páčky jsou mechanické - podle mne to je nějak divně sloené,nebo něco ulomené uvnitř comu.Snímač asi jen patně nastavený při skládání.Diag. mu řekne přesně,ale nemine ho opětovné rozebrání a sloení celého comu. a nastavením diag.jinak se té hláky asi nezbaví a nebude to správně fungovat.
Páčky jsou mechanické - podle mne to je nějak divně sloené,nebo něco ulomené uvnitř comu.Snímač asi jen patně nastavený při skládání.Diag. mu řekne přesně,ale nemine ho opětovné rozebrání a sloení celého comu.:nevim a nastavením diag.jinak se té hláky asi nezbaví a nebude to správně fungovat.
|
|
22.07.2011 10:42 -
|
2402663
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nefunguje ESP, patně vrací páčky, přetrená páska ... U sis nadělal kody dost. Dej to opravit někomu, kdo to u zná. Podle veho jsi to prostě patně sloil a bez zkueností má malou anci, e to dá dohromady a nedok.... jetě víc. Vechno co ti zlobí jsou ivotně důleitý věci, tak si s tím nehraj a svěř to odborníkovi.
Nefunguje ESP, patně vrací páčky, přetrená páska ... U sis nadělal kody dost. Dej to opravit někomu, kdo to u zná. Podle veho jsi to prostě patně sloil a bez zkueností má malou anci, e to dá dohromady a nedok.... jetě víc. Vechno co ti zlobí jsou ivotně důleitý věci, tak si s tím nehraj a svěř to odborníkovi.
|
|
22.07.2011 11:09 -
|
2402675
|
|
jruze
|
|
|
sanchez napsal(a): Páčky se vrací, ale a při průjezdu opravdu velkou zatáčkou, při klasickém odbočení ne. Potřeboval bych o čtvrt, půl otáčky méně, aby se vrátily. Diagnostikou lze nastavit přesný moment vracení páček??Odpoledne sjedu na diagnostiku a uvidím..
No spí se modli abys neponičil,nebo nebyl poničený tiák comu-ty páčky(kontakty páček) jezdí přímo po něm a jestli páčky nesedí tam kde mají(příčina patného vypínání blinkrů)a poničí ty cesty tak sháněj rovnou celej com a jestli jsi je zohýbal, tak chci vidět kdo to dá dohromady.Kolik času jsi nad tím u strávil?
No spí se modli abys neponičil,nebo nebyl poničený tiák comu-ty páčky(kontakty páček) jezdí přímo po něm a jestli páčky nesedí tam kde mají(příčina patného vypínání blinkrů)a poničí ty cesty tak sháněj rovnou celej com a jestli jsi je zohýbal, tak chci vidět kdo to dá dohromady.Kolik času jsi nad tím u strávil?:-o
|
|
22.07.2011 11:37 -
|
2402690
|
|
sanchez
|
|
|
...páska se utrhla na samém konci, tam je připojena k segmentu. Je zasunutá pod takovým plastíkem. Plastík se sundal, odbrousilo se kus plastu, dostali jsme se na kontakty z kterých byla páska vytrena. Tam sme pásku připájeli a ve mimo ESP běhá. Práce straná, co kablík na pásce to hodina. Je jich tam 7.
...páska se utrhla na samém konci, tam je připojena k segmentu. Je zasunutá pod takovým plastíkem. Plastík se sundal, odbrousilo se kus plastu, dostali jsme se na kontakty z kterých byla páska vytrena. Tam sme pásku připájeli a ve mimo ESP běhá. Práce straná, co kablík na pásce to hodina. Je jich tam 7.
|
|
22.07.2011 12:37 -
|
2402697
|
|
tief
|
|
|
predpokladam ze su tam zdvojene drahy kvoli kontrole a proste jedna s tych drah uz nedava spravny udaj ... ostatne veci ( napriklad xenony ) si vystacia s neverifikovanou drahou ale esp vyzaduje 100% funkcnost.
predpokladam ze su tam zdvojene drahy kvoli kontrole a proste jedna s tych drah uz nedava spravny udaj ... ostatne veci ( napriklad xenony ) si vystacia s neverifikovanou drahou ale esp vyzaduje 100% funkcnost.
|
|
| |
|
|