| | |
12.01.2011 15:42 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2369405
|
|
draceq
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Dej, moná se mi taky budou hodit
Dej, moná se mi taky budou hodit :)
|
|
12.01.2011 18:28 -
|
2369418
|
|
jumep
|
|
|
dvojkovy je mierne iny, priznam sa ze ma nikdy nenapadlo to fotit, resp. som nemal po ruke fotak
dvojkovy je mierne iny, priznam sa ze ma nikdy nenapadlo to fotit, resp. som nemal po ruke fotak
|
|
12.01.2011 23:24 -
|
2369460
|
|
jruze
|
|
|
Pár fotek z útrob com 2000,ale pochybuji e v tom něco vyřeíte . To je tak pro autodiag a né pro nás samouky.Já z nich pouívám jen díly k opravě (planetové spínače páček atd..)
Pár fotek z útrob com 2000:-o,ale pochybuji e v tom něco vyřeíte :-((((. To je tak pro autodiag a né pro nás samouky.Já z nich pouívám jen díly k opravě (planetové spínače páček atd..)
Přílohy: DSCN7142.JPG ( 192975b ) - DSCN7134.JPG ( 152486b ) - Tiák comu 2000 DSCN7139.JPG ( 236704b ) - aretace pro montá DSCN7138.JPG ( 189568b ) - |
|
06.02.2011 18:33 -
|
2372277
|
|
draceq
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Tak, dnes definitivně vyřeena závada ESP a omezovače. Jetě jednou díky Lukimu za díly a jumepovi za diagnostiku a mechanickou opravu.
Resumé je toto:
1) nefunkční spínač natočení volantu=>chyba ESP
řeení: výměna COMM panelu, (Luki sehnal se naprosto stejný, take to bylo jednoduí ne měnit jen spínač)
2) nefunkční hardspot (spínač) na plynovém pedálu=>nefunkční omezovač
řeení: výměna pedálu plynu
Take to byly 2 nezávislé chyby, které se objevily v téměř stejný čas.
Díky jumepovi bylo přesně zdiagnostikováno a opraveno za hodinu i kompletním diagnostickým půlezem auta, a díky Lukimu mě díly nestály měsíční plat
Tak, dnes definitivně vyřeena závada ESP a omezovače. Jetě jednou díky Lukimu za díly a jumepovi za diagnostiku a mechanickou opravu.
Resumé je toto:
1) nefunkční spínač natočení volantu=>chyba ESP
řeení: výměna COMM panelu, (Luki sehnal se naprosto stejný, take to bylo jednoduí ne měnit jen spínač)
2) nefunkční hardspot (spínač) na plynovém pedálu=>nefunkční omezovač
řeení: výměna pedálu plynu
Take to byly 2 nezávislé chyby, které se objevily v téměř stejný čas.
Díky jumepovi bylo přesně zdiagnostikováno a opraveno za hodinu i kompletním diagnostickým půlezem auta, a díky Lukimu mě díly nestály měsíční plat :-d
|
|
27.02.2011 13:02 -
Re: Chyba ABS,ESP, chyba brzd...
|
2375322
|
|
Kamenictvi
|
|
|
Tak pánové.
Jsem na to asi přiel.Rozvítilo se mi esp a tak jsem připojil PC k C5 I. A ani jsem nepouil lexii3.
Ve windowsech 7.jsem nainstaloval Touchscan a připojil kabel elm327.
A v pohodě odstranil chybu.Chyba se sice chová jako e není ale po projetí v chybových kodech dáte vymazat i kdy píe bez chyb a pak obnovit. A ejhle trojuhelníček zas funguje.
Tak pánové.
Jsem na to asi přiel.Rozvítilo se mi esp a tak jsem připojil PC k C5 I. A ani jsem nepouil lexii3.
Ve windowsech 7.jsem nainstaloval Touchscan a připojil kabel elm327.
A v pohodě odstranil chybu.Chyba se sice chová jako e není ale po projetí v chybových kodech dáte vymazat i kdy píe bez chyb a pak obnovit. A ejhle trojuhelníček zas funguje.
|
|
27.02.2011 14:54 -
|
2375331
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
A na co jsi tedy přiel? Jaká tam byla chyba? A proč vznikla?
Jediné co jsi zjistil, e ta chyba nebyla trvalá, take po smazání je to funkční. Ale neznamená to, e se to třeba po 50 km nebo v nějaké konkrétní situaci neobjeví znovu.
Jinak je spousta situací, kdy se ti rozsvíti kontrolka motoru nebo ESP a po pár jízdách zase zhasne sama i bez jakéhokoliv ručního mazání - ale tvrdit, e se tím závada vyřeila, bych si netroufnul.
A na co jsi tedy přiel? Jaká tam byla chyba? A proč vznikla?
Jediné co jsi zjistil, e ta chyba nebyla trvalá, take po smazání je to funkční. Ale neznamená to, e se to třeba po 50 km nebo v nějaké konkrétní situaci neobjeví znovu.
Jinak je spousta situací, kdy se ti rozsvíti kontrolka motoru nebo ESP a po pár jízdách zase zhasne sama i bez jakéhokoliv ručního mazání - ale tvrdit, e se tím závada vyřeila, bych si netroufnul.
|
|
27.02.2011 15:58 -
|
2375336
|
|
Kamenictvi
|
|
|
Ale přiel.
Dělalo mi to přední kolo u řidiče.
Zvedl jsem auto a zjistil malinkou vůli v řídícím čepu.
Čepy jsem si obědnal a vyměnil hned oba. Doma jsem si svařil přípravek na geometrii a pak přes počítač smazal chybu.
Tak e kdy snímač volantu má hodnotit uhel vůdči rychlosti kadého kola ,tak volné kolo má jinou otáčku .cca kadou vteřinu. no nevím ale pomohlo to.
Ale hlavně jde o to e nemusím pouívat Lexii3 za spoustu peněz a e to jde pak smazat i jinak.
Ale přiel.
Dělalo mi to přední kolo u řidiče.
Zvedl jsem auto a zjistil malinkou vůli v řídícím čepu.
Čepy jsem si obědnal a vyměnil hned oba. Doma jsem si svařil přípravek na geometrii a pak přes počítač smazal chybu.
Tak e kdy snímač volantu má hodnotit uhel vůdči rychlosti kadého kola ,tak volné kolo má jinou otáčku .cca kadou vteřinu. no nevím ale pomohlo to.
Ale hlavně jde o to e nemusím pouívat Lexii3 za spoustu peněz a e to jde pak smazat i jinak.
:nevim:nevim
|
|
27.02.2011 18:35 -
|
2375347
|
|
jumep
|
|
|
motor, abs a prevodovka su pristupne kvoli norme EOBD ...
zbytocne rozvadzat ...
motor, abs a prevodovka su pristupne kvoli norme EOBD ...
zbytocne rozvadzat ...
|
|
28.02.2011 17:52 -
|
2375455
|
|
Jan
|
|
|
Ahoj, tak se bohuel taky připojuji s hlákou ABS ESP/ASR FAULTY. U se mi to jednou stalo a byl jsem u kamaráda na diagnostice (BOSH) a tam to napsalo e je vadný snímač ABS na levém zadním kole. Ten jsem vyměnil asi tak před měsícem a vesele jezdil dál bez problémů. Jene teď mi to napsalo znova a diag. znova napsala e je to snímač na levém zadnim kole. To se mi ale nezdá e by odeel tak rychle. Nevim jestli to má nějakou souvislost ale asi tak tři dny před tím, mi auto při stání začalo padat na zadek. To bude asi vada na pístnici ale nevim jakou by to mělo souvislost se snímačem ABS
díky moc za rady
Ahoj, tak se bohuel taky připojuji s hlákou ABS ESP/ASR FAULTY. U se mi to jednou stalo a byl jsem u kamaráda na diagnostice (BOSH) a tam to napsalo e je vadný snímač ABS na levém zadním kole. Ten jsem vyměnil asi tak před měsícem a vesele jezdil dál bez problémů. Jene teď mi to napsalo znova a diag. znova napsala e je to snímač na levém zadnim kole. To se mi ale nezdá e by odeel tak rychle. Nevim jestli to má nějakou souvislost ale asi tak tři dny před tím, mi auto při stání začalo padat na zadek. To bude asi vada na pístnici ale nevim jakou by to mělo souvislost se snímačem ABS :-( :nevim
díky moc za rady
|
|
28.02.2011 21:06 -
|
2375500
|
|
jumep
|
|
|
ja som mal zle losisko ktore to robilo .. nehuci ti trocha?
ja som mal zle losisko ktore to robilo .. nehuci ti trocha?
|
|
28.02.2011 21:18 -
|
2375502
|
|
Jan
|
|
|
Vidí to jsem nezkouel, troku mi to připadalo, myslel jsem e to dělají zmní gumy. zítra se na to podívám
Vidí to jsem nezkouel, troku mi to připadalo, myslel jsem e to dělají zmní gumy. zítra se na to podívám
|
|
02.03.2011 09:03 -
|
2375729
|
|
Jan
|
|
|
Tak jsem dneska zkouel jestli je volný to loisko a na nic jsem nepřiel. Opravdu mě u nenapadá čím by to mohlo být
Tak jsem dneska zkouel jestli je volný to loisko a na nic jsem nepřiel. Opravdu mě u nenapadá čím by to mohlo být :nevim :-(
|
|
02.03.2011 09:11 -
|
2375730
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vůli kontrolou nezjistí, to musí slyet za jízdy. Nejdřív jen v zatáčkách a kdy u je to hodně, tak i po rovině.
Vůli kontrolou nezjistí, to musí slyet za jízdy. Nejdřív jen v zatáčkách a kdy u je to hodně, tak i po rovině.
|
|
02.03.2011 10:13 -
|
2375742
|
|
jumep
|
|
|
ta vola sa na mieste neda zistit
mne ani tak extremne nehucali ale ked som 90 zarezal nejaku zakrutu znamenalo to automaticky abs fault
v zakrutach neuhucia, lebo su zatazene, idealne je rovina, bez brzdenia bez vsetkeho - 100 - 130, je krasne pocut ako hucia, postupne sa zhorsuje ... (asi rok, kym som ich vymenil)
po vymene lozisk klud
ak to ma byt tymi loziskami, chod cez nejake tiahle zakruty troska ostrejsie, predpokladam ze tam ti to skoci do chyby - a ten snimac si menil uplne zbytocne
ta vola sa na mieste neda zistit
mne ani tak extremne nehucali ale ked som 90 zarezal nejaku zakrutu znamenalo to automaticky abs fault
v zakrutach neuhucia, lebo su zatazene, idealne je rovina, bez brzdenia bez vsetkeho - 100 - 130, je krasne pocut ako hucia, postupne sa zhorsuje ... (asi rok, kym som ich vymenil)
po vymene lozisk klud
ak to ma byt tymi loziskami, chod cez nejake tiahle zakruty troska ostrejsie, predpokladam ze tam ti to skoci do chyby - a ten snimac si menil uplne zbytocne
|
|
02.03.2011 19:46 -
|
2375830
|
|
Jan
|
|
|
Dobře to jo, ale v tom případě nechápu jakou má hučící koisko souvislost s čidlem ABS / ESP. Kdyby tam byla vůle na kole tak bych to i pochopil. Zjistil jsem toti, e to hlavně dělá, kdy se projede pravotočivá zatáčka.
Dobře to jo, ale v tom případě nechápu jakou má hučící koisko souvislost s čidlem ABS / ESP. Kdyby tam byla vůle na kole tak bych to i pochopil. Zjistil jsem toti, e to hlavně dělá, kdy se projede pravotočivá zatáčka.
|
|
02.03.2011 19:49 -
|
2375831
|
|
Jan
|
|
|
No zítra s tím jedu do servisu aby mi tam udělali tu pístnici, tak jim rovnou řeknu aby se mi podívali i na loska. Doufám e to pomůe. Díky moc za rady
No zítra s tím jedu do servisu aby mi tam udělali tu pístnici, tak jim rovnou řeknu aby se mi podívali i na loska. Doufám e to pomůe. Díky moc za rady :-)
|
|
02.03.2011 22:47 -
|
2375901
|
|
jumep
|
|
|
tu volu nezbadas, ale ona tam je ... staci dost malicka ...
tu volu nezbadas, ale ona tam je ... staci dost malicka ...
|
|
06.03.2011 19:47 -
ABS/ASR chyba a auto v nouzovem reimu
|
2376394
|
|
szoteka
|
Město: Bohumín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Řeil jsem asi 2 mesice proč mi nahodne a často auto nahodi při 90km/h nouzovy rezim a chybu ASR/ABS aj. Diagnostika mi hlasila e je vadna regulace Turba, tak jsem zkusil ventil vymenit a nic. zkouseli tlaky a membranu turba a to taky OK. Problem jsme nasli. Nesel podtlak na ventil od turba., nakonec jsme nasli problem a to v pravo z boku motoru je takovy maly ventil podtlakovy. jedna strana privod z podtlak. zasobniku, jenze zespod toho ventilu to unikalo takze tam podtlak neni. a tim padem nebyl podtlak v zadnem z ventilu. /jelikoz u podtlakovy zasovnik nasaval vzduch přes tento ventil. Ucpal jsem hadicku co vedla k podtlakovemu zasobniku a ejhle auto jede jak vimno. Ani jenda chyba. Ale chci to koupi a dat nove Jenze nikde jsem nenasel jak se to jmenuje at se muzu ptat
Pls poradite???
viz foto
Řeil jsem asi 2 mesice proč mi nahodne a často auto nahodi při 90km/h nouzovy rezim a chybu ASR/ABS aj. Diagnostika mi hlasila e je vadna regulace Turba, tak jsem zkusil ventil vymenit a nic. zkouseli tlaky a membranu turba a to taky OK. Problem jsme nasli. Nesel podtlak na ventil od turba., nakonec jsme nasli problem a to v pravo z boku motoru je takovy maly ventil podtlakovy. jedna strana privod z podtlak. zasobniku, jenze zespod toho ventilu to unikalo takze tam podtlak neni. a tim padem nebyl podtlak v zadnem z ventilu. /jelikoz u podtlakovy zasovnik nasaval vzduch přes tento ventil. Ucpal jsem hadicku co vedla k podtlakovemu zasobniku a ejhle auto jede jak vimno. Ani jenda chyba. Ale chci to koupi a dat nove Jenze nikde jsem nenasel jak se to jmenuje at se muzu ptat
Pls poradite???
viz foto
Přílohy: obrazek.JPG ( 1771601b ) - |
|
06.03.2011 20:07 -
Re: ABS/ASR chyba a auto v nouzovem reimu
|
2376421
|
|
jumep
|