| | |
17.09.2010 16:13 -
Re: Chyba ABS,ESP, chyba brzd...
|
2355878
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mno rozebrat palubovku k vuli pojistce...i to je reseni....
zmer napeti na pinech 4/5 a 16 pokud tam nebude napeti hledej pojistku (tusim radio ,zapalovac)
pokud tam bude musi komunikovat,pokud teda neni BSI v jinem svete coz si nemyslim
mno rozebrat palubovku k vuli pojistce...i to je reseni....
zmer napeti na pinech 4/5 a 16 pokud tam nebude napeti hledej pojistku (tusim radio ,zapalovac)
pokud tam bude musi komunikovat,pokud teda neni BSI v jinem svete coz si nemyslim
|
|
10.01.2011 12:20 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2369090
|
|
draceq
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Tak jsem byl dnes hláením ESP/ASR system faulty poctěn taky. Objevila se hned po průběhu autodiagnostiky po nastartování, auto se mezi nastartováním a objevením hláky ani nepohnulo, od té doby se objevuje při kadém startu. Zároveň přestal jít i omezovač rychlosti, tempomat ale funguje, ABS chybu nehlásí, brzdová světla svítí, auto se a na ESP a omezovač chová normálně. Take zítra jdeme napíchnout na kabel a uvidíme, co poví diagnostika . Prozatím zkontrolovány pojistky, vekeré hadice, na které se dá jen po sundání plastů dosáhnout, a ve se jeví O.K.
Tak jsem byl dnes hláením ESP/ASR system faulty poctěn taky:-((((. Objevila se hned po průběhu autodiagnostiky po nastartování, auto se mezi nastartováním a objevením hláky ani nepohnulo, od té doby se objevuje při kadém startu. Zároveň přestal jít i omezovač rychlosti, tempomat ale funguje, ABS chybu nehlásí, brzdová světla svítí, auto se a na ESP a omezovač chová normálně. Take zítra jdeme napíchnout na kabel a uvidíme, co poví diagnostika :nevim. Prozatím zkontrolovány pojistky, vekeré hadice, na které se dá jen po sundání plastů dosáhnout, a ve se jeví O.K.
|
|
10.01.2011 14:09 -
|
2369100
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Mě to dělal spínač na brzdovém pedálu (zelený) ,vyměnil jsem ho a byl klid.
Mě to dělal spínač na brzdovém pedálu (zelený) ,vyměnil jsem ho a byl klid.:palec
|
|
10.01.2011 14:56 -
|
2369103
|
|
jumep
|
|
|
jednoznacne diagnostiku, tu tazko tapac co vadi / nevadi
jednoznacne diagnostiku, tu tazko tapac co vadi / nevadi
|
|
11.01.2011 15:46 -
|
2369227
|
|
draceq
|
|
|
Tak záhada hlavolamu vyřeena - alespoň co tvrdí diagnostika. Na vině je snímač natočení volantu, neposílá absolutně ádná data. Take se mám na co těit, tahle blbinka není zrovna za dvě stovky (předběný odhad okolo 4-5 tisíc) Nezbývá ne doufat, e je to opravdu jediná a definitivní příčina závady, nicméně příznaky tomu odpovídají (vysazení ESP, ale ve ostatní O.K.). Omezovač pravděpodobně vysazoval i proto, e na plynovém snímači byla kdysi v minulosti zaznamenána nevěrohodná data (v překladu - kdesi cosi zaoxidovalo a jeden ze dvou potenciometrů poslal chybná data oproti druhému) Teď dle diagnostiky snímač plynu zase lape, take ho čeká prozatím jen očista (výměna je moná jen s plynovým pedálem v celku, nový díl opět 5000). Take - hurá do oprav
Tak záhada hlavolamu vyřeena - alespoň co tvrdí diagnostika. Na vině je snímač natočení volantu, neposílá absolutně ádná data. Take se mám na co těit, tahle blbinka není zrovna za dvě stovky :) (předběný odhad okolo 4-5 tisíc) Nezbývá ne doufat, e je to opravdu jediná a definitivní příčina závady, nicméně příznaky tomu odpovídají (vysazení ESP, ale ve ostatní O.K.). Omezovač pravděpodobně vysazoval i proto, e na plynovém snímači byla kdysi v minulosti zaznamenána nevěrohodná data (v překladu - kdesi cosi zaoxidovalo a jeden ze dvou potenciometrů poslal chybná data oproti druhému) Teď dle diagnostiky snímač plynu zase lape, take ho čeká prozatím jen očista (výměna je moná jen s plynovým pedálem v celku, nový díl opět 5000). Take - hurá do oprav :)
|
|
11.01.2011 16:31 -
|
2369241
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
No podle dokumentace se při závadě toho snímače nejdříve doporučuje v servise zkontrolovat vechny související kabelové svazky (je na to postup).
A co se týká ceny - ten snímač je integrovaný v modulu ovladačů pod volantem, není to samostatný díl.
No podle dokumentace se při závadě toho snímače nejdříve doporučuje v servise zkontrolovat vechny související kabelové svazky (je na to postup).
A co se týká ceny - ten snímač je integrovaný v modulu ovladačů pod volantem, není to samostatný díl.
|
|
11.01.2011 17:47 -
|
2369253
|
|
draceq
|
|
|
kontrola kabeláe bude samozřejmě první na pořadu dne (pokud je na to oficiální Citroen postup, nekodilo by jej mít k dispozici )... e je snímač integrovaný bohuel vím, proto se mi do výměny nechce, ale pokud budou v pořádku kabely a nepomůe ani jiný "čistící" postup, nic jiného mi nezbyde...
kontrola kabeláe bude samozřejmě první na pořadu dne (pokud je na to oficiální Citroen postup, nekodilo by jej mít k dispozici :-d)... e je snímač integrovaný bohuel vím, proto se mi do výměny nechce, ale pokud budou v pořádku kabely a nepomůe ani jiný "čistící" postup, nic jiného mi nezbyde...
|
|
11.01.2011 18:16 -
|
2369254
|
|
jruze
|
|
|
To má sakra slevy kdy dovede sehnat com za 4.-5. (nekoukal jsem co má přesně za výbavu)-jinak si připrav kolem deseti.A hodnoty k proměření s postupem má v diagnostice.
To má sakra slevy kdy dovede sehnat com za 4.-5. (nekoukal jsem co má přesně za výbavu)-jinak si připrav kolem deseti.A hodnoty k proměření s postupem má v diagnostice.;-)
|
|
11.01.2011 18:42 -
|
2369272
|
|
draceq
|
|
|
nestra, u jsem se smířil s pěti byl to jen mechanikův odhad, přesné ceny se mi teď zjiují... stejně jako monosti opravy. S touhle cenou u by stálo za to uvaovat o sehnání jetého. A nebo začít spoléhat na vadný kabel... No, uvidíme ve dnech přítích.
BTW - no, postup v diagnostice je fajn, ale já diagnostiku nemám a prozatím jsem jel pouze do servisu, který má diagnostiku na vechno moné (BOSHku) Nesliboval jsem si od toho zázraky, ale byla to logicky nejsnazí cesta a k předběné identifikaci závady stačila. Sponzorovat originál servis budu, a to bude opravdu nutné, to u se raději domluvím a udělám si výlet do Olomouce za autodiagem a dám vydělat jemu. Tam mám záruku odborného přístupu, ne a la "kouknem - vyměníme, i kdyby to byla blbost opravitelná za 10 minut".
nestra, u jsem se smířil s pěti :-p byl to jen mechanikův odhad, přesné ceny se mi teď zjiují... stejně jako monosti opravy. S touhle cenou u by stálo za to uvaovat o sehnání jetého. A nebo začít spoléhat na vadný kabel... No, uvidíme ve dnech přítích.
BTW - no, postup v diagnostice je fajn, ale já diagnostiku nemám a prozatím jsem jel pouze do servisu, který má diagnostiku na vechno moné (BOSHku) Nesliboval jsem si od toho zázraky, ale byla to logicky nejsnazí cesta a k předběné identifikaci závady stačila. Sponzorovat originál servis budu, a to bude opravdu nutné, to u se raději domluvím a udělám si výlet do Olomouce za autodiagem a dám vydělat jemu. Tam mám záruku odborného přístupu, ne a la "kouknem - vyměníme, i kdyby to byla blbost opravitelná za 10 minut".
|
|
11.01.2011 21:06 -
|
2369287
|
|
jumep
|
|
|
to s toho boshu jasne neurcis ci je to snimac uhlu, ak vypadne snimac uhlu tak sa v tom aute zblazni hooodne moc veci - co bosch nezdetekuje, lebo precita iba motor prevodovku a co to mozno z abs
comm 2005 stoji +- 410E
neni si prvy komu odisiel snimac, neviem z akeho dovodu, ale stava sa to ...
a pedal nejako asi neopravis, je to zaliata elektronika (teda snimacie potaky mozno sa k nim dostanes ak prides na to ako je to scvakane), ale hardspot pedalu, ten spinac neni len spinac ale akasi elektronika ktora bohuzial v podmienkach mokra bota od snehu zatece a odide
to s toho boshu jasne neurcis ci je to snimac uhlu, ak vypadne snimac uhlu tak sa v tom aute zblazni hooodne moc veci - co bosch nezdetekuje, lebo precita iba motor prevodovku a co to mozno z abs
comm 2005 stoji +- 410E
neni si prvy komu odisiel snimac, neviem z akeho dovodu, ale stava sa to ...
a pedal nejako asi neopravis, je to zaliata elektronika (teda snimacie potaky mozno sa k nim dostanes ak prides na to ako je to scvakane), ale hardspot pedalu, ten spinac neni len spinac ale akasi elektronika ktora bohuzial v podmienkach mokra bota od snehu zatece a odide
|
|
12.01.2011 07:05 -
|
2369324
|
|
draceq
|
|
|
No, jisté je, e kdy jsme dali zobrazení skutečných hodnot, tak se při natáčení volantem nedělo nic (úhel stabilně - 0,1° ) Při tom samém testu na plynovém pedálu hodnoty chodily plynule 0-100%. Take ten plyn nebude snad úplně kritický. Take to vypadá na výlet do Olomouce. Raději se projedu a zaplatím jedno důkladné proárání problému, ne bych vyměnil panel a pak se zjistilo, e to byl vypadlý kabel (nedělám si iluze, e by se k tomu originál servis přiznal a pro jistotu ten COMM i tak nevyměnil) No a i kdyby to opravdu byl snímač, tak co se dá dělat, investovat bych to musel,
jsou i draí závady, ale je fakt, e 400 euro nenajde na cestě...
EDIT - ejhle,asi se neprojedu, autodiag se ve stádiu zmizení
PROSBA: nemáte někdo přístup do katalogů ND, potřeboval bych zjistit č. dílu (tedy COMM pro r.v. 2005) Děkuji
No, jisté je, e kdy jsme dali zobrazení skutečných hodnot, tak se při natáčení volantem nedělo nic (úhel stabilně - 0,1° ) Při tom samém testu na plynovém pedálu hodnoty chodily plynule 0-100%. Take ten plyn nebude snad úplně kritický. Take to vypadá na výlet do Olomouce. Raději se projedu a zaplatím jedno důkladné proárání problému, ne bych vyměnil panel a pak se zjistilo, e to byl vypadlý kabel :-p (nedělám si iluze, e by se k tomu originál servis přiznal a pro jistotu ten COMM i tak nevyměnil:-d) No a i kdyby to opravdu byl snímač, tak co se dá dělat, investovat bych to musel,
jsou i draí závady, ale je fakt, e 400 euro nenajde na cestě...
EDIT - ejhle,asi se neprojedu, autodiag se ve stádiu zmizení :D
PROSBA: nemáte někdo přístup do katalogů ND, potřeboval bych zjistit č. dílu (tedy COMM pro r.v. 2005) Děkuji
|
|
12.01.2011 09:14 -
|
2369338
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
V katalogu pro C5 II je 6 objednacích čísel, to bude chtít i VIN.
Nebo se tam můe zaregistrovat a zjistiti si to i sám.
EDIT: Tak po upřesnění:
objednací číslo: 6242S6
doporučená prodejní cena: 10069,-
V katalogu pro C5 II je 6 objednacích čísel, to bude chtít i VIN.
Nebo se tam můe zaregistrovat a zjistiti si to i sám.
EDIT: Tak po upřesnění:
objednací číslo: 6242S6
doporučená prodejní cena: 10069,-
|
|
12.01.2011 09:35 -
|
2369344
|
|
draceq
|
|
|
TomasT: díky za SZ
Jinak prý dost často není chyba v elektronice, ale v jehličkových kontaktech na COMMu, a dle vyjádření známého (mechanik Citroenu) od mého mechnika je i drobná závada na eletronice COMMu opravitelná. No, uvidíme
TomasT: díky za SZ
Jinak prý dost často není chyba v elektronice, ale v jehličkových kontaktech na COMMu, a dle vyjádření známého (mechanik Citroenu) od mého mechnika je i drobná závada na eletronice COMMu opravitelná. No, uvidíme:)
|
|
12.01.2011 10:30 -
|
2369357
|
|
jumep
|
|
|
ano, teoreticky je to opravitelne, len sa musi vediet co odchadza a co sa s tym da robit
na cenu si sa preco pytal ked som ti ju tu napisal? .link.
ano, teoreticky je to opravitelne, len sa musi vediet co odchadza a co sa s tym da robit
na cenu si sa preco pytal ked som ti ju tu napisal? http://www.c5club.cz/diskuze/single/2369287-re-nefunkcni-asr-a-esp/
|
|
12.01.2011 11:21 -
|
2369364
|
|
draceq
|
|
|
Vím, já se TomaseT neptal ani tak na cenu, ale spí jsem potřeboval pro jednoho dodavatele dílů vědět objednací číslo (je to známej, tak by mohl kdy tak troku kouzlit s cenou). No, pokud by se v tom někdo měl vrtat, já to rozhodně nebudu, elektronika C5 je pro mě u troku moc panělská vesnice, to je pro odborníky...
Vím, já se TomaseT neptal ani tak na cenu, ale spí jsem potřeboval pro jednoho dodavatele dílů vědět objednací číslo (je to známej, tak by mohl kdy tak troku kouzlit s cenou). No, pokud by se v tom někdo měl vrtat, já to rozhodně nebudu:-p, elektronika C5 je pro mě u troku moc panělská vesnice, to je pro odborníky...
|
|
12.01.2011 11:23 -
|
2369365
|
|
jumep
|
|
|
no presne, je toho viac druhov, v podstate zalezi na vybave auta, vin to vyfiltruje presne na objednacie cislo (tj. bez vinka to nejako nezistime)
no presne, je toho viac druhov, v podstate zalezi na vybave auta, vin to vyfiltruje presne na objednacie cislo (tj. bez vinka to nejako nezistime)
|
|
12.01.2011 12:34 -
|
2369372
|
|
ancitrus
|
Město: Havířov umbark, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Chci se zeptat jestli u někdo mněl rozebrané páčky se snímačem uhlu volantu,protoe ho mám vadný a nechci ho kupovat za 10000kč v citroenu je to celé kompletní,nedá se to zvlá koupit jako u jiných aut.Děkuji za jakoukoliv odpověď.
Chci se zeptat jestli u někdo mněl rozebrané páčky se snímačem uhlu volantu,protoe ho mám vadný a nechci ho kupovat za 10000kč v citroenu je to celé kompletní,nedá se to zvlá koupit jako u jiných aut.Děkuji za jakoukoliv odpověď.
|
|
12.01.2011 12:37 -
|
2369373
|
|
jumep
|
|
|