| | |
05.07.2018 17:26 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
3169177
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Bohuel o nikom tu v okolí nevím, tam kde jsem byl, tak s Citroenem nemají zkuenost. Jde mi jen o to jestli jde o snímač abs a nebo jestli tam je jetě nějaký jiný snímač? Abs závada mi nesvítí. Snímač bych koupil a pak zajel na diagnostiku zjistit z hodnot který to je.
Bohuel o nikom tu v okolí nevím, tam kde jsem byl, tak s Citroenem nemají zkuenost. Jde mi jen o to jestli jde o snímač abs a nebo jestli tam je jetě nějaký jiný snímač? Abs závada mi nesvítí. Snímač bych koupil a pak zajel na diagnostiku zjistit z hodnot který to je.
|
|
05.07.2018 19:34 -
|
3169194
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Děkuju moc, kouknu na to.
Děkuju moc, kouknu na to. ;-)
|
|
25.07.2018 07:56 -
|
3172664
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Zdravím. Pár postřehů a prosbu o radu z koupě a výměny loiska předního kola a následné nefunkční ABS. Na CI jsem měnil s kámoem loisko pravého předního kola. Kdy bylo ve sestaveno tak nefungoval a stále nefunguje ABS.Nejdříve jsem proel čidlo a jeho "okolí" , tam jsem předpokládal problém. Ovem vizuálně ádná závada a na jednu drobnost. A sice e to staré loisko mělo na boku takový plastový krouek či krytku kuliček a to nové mělo stříbrnou celokovovou. Je moné , e to nové loisko co jsem koupil nemá integrovaný ABS senzor? Anebo jsme to blbě namontovali.Jde o toto loisko .link. a dle informací prodejce senzor má. Lze to vizuálně poznat, jestli je loisko senzorem vybaveno? A pokud ano tak jak poruchu ABS odstranit. Díky za radu. pavel
Zdravím. Pár postřehů a prosbu o radu z koupě a výměny loiska předního kola a následné nefunkční ABS. Na CI jsem měnil s kámoem loisko pravého předního kola. Kdy bylo ve sestaveno tak nefungoval a stále nefunguje ABS.Nejdříve jsem proel čidlo a jeho "okolí" , tam jsem předpokládal problém. Ovem vizuálně ádná závada a na jednu drobnost. A sice e to staré loisko mělo na boku takový plastový krouek či krytku kuliček a to nové mělo stříbrnou celokovovou. Je moné , e to nové loisko co jsem koupil nemá integrovaný ABS senzor? Anebo jsme to blbě namontovali.Jde o toto loisko https://autodilos.cz/sada-lozisek-kol-skf-vkba3584 a dle informací prodejce senzor má. Lze to vizuálně poznat, jestli je loisko senzorem vybaveno? A pokud ano tak jak poruchu ABS odstranit. Díky za radu. pavel:nevim
|
|
25.07.2018 08:12 -
|
3172668
|
|
Pavel123
|
|
|
Anebo je moné , abychom dali loisko obráceně? Senzorem pryč?Jako od čidla?Ale to asi není moné, ne?Já fakt nevím.
Anebo je moné , abychom dali loisko obráceně? Senzorem pryč?Jako od čidla?Ale to asi není moné, ne?Já fakt nevím.:nevim
|
|
25.07.2018 09:01 -
|
3172678
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Po vymazani to chybu hlasi hned nebo az po rozjezdu?
jaka presne zni definice chyby ?
Po vymazani to chybu hlasi hned nebo az po rozjezdu?
jaka presne zni definice chyby ?
|
|
25.07.2018 09:09 -
|
3172683
|
|
jumep
|
|
|
je mozne ze ste ho opacne namontovali, musi tam byt tmavy magneticky pasik
ak tam mas len kovovu krytku tak to nema moc co snimat
je mozne ze ste ho opacne namontovali, musi tam byt tmavy magneticky pasik
ak tam mas len kovovu krytku tak to nema moc co snimat
|
|
25.07.2018 09:37 -
|
3172690
|
|
Pavel123
|
|
|
Chyba je hned na začátku kdy otočím klíčkem.Tzn. po otočení klíčkem postupně zhasínají kontrolky.No a kontrolka pro ABS svítí stále. Po nastartování neshasne a na displeji se objeví ABS fault. Plus jetě hláka ABS,ASR,ESP no funkcion. Nebo tak nějak.No prostě mám pocit, e je problém v onom loisku. Mimochodem pokud jsem se díval, tak loisko nemělo ani z jedné strany viditelný nějaký pásek.Jen ta kovová krytka. Ale zase si říkám, e třeba ten pásek nemusí být vidět.Jinak ono lze technicky dát loisko opačně?
Chyba je hned na začátku kdy otočím klíčkem.Tzn. po otočení klíčkem postupně zhasínají kontrolky.No a kontrolka pro ABS svítí stále. Po nastartování neshasne a na displeji se objeví ABS fault. Plus jetě hláka ABS,ASR,ESP no funkcion. Nebo tak nějak.No prostě mám pocit, e je problém v onom loisku. Mimochodem pokud jsem se díval, tak loisko nemělo ani z jedné strany viditelný nějaký pásek.Jen ta kovová krytka. Ale zase si říkám, e třeba ten pásek nemusí být vidět.Jinak ono lze technicky dát loisko opačně?
|
|
25.07.2018 10:01 -
|
3172695
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Ano. lze to dát i opačně. Dalí varianta, e ti tam dali loisko bez magnetu - na Xa, BX ... je rozměrově stejné ale nemá pásek ..
Ano. lze to dát i opačně. Dalí varianta, e ti tam dali loisko bez magnetu - na Xa, BX ... je rozměrově stejné ale nemá pásek ..
|
|
25.07.2018 10:08 -
|
3172697
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud po smazani kontrolka sviti jeste pred rozjezdem,neni problem v lozisku
neodpovedel jsi mi jaka chyba tam je
pokud po smazani kontrolka sviti jeste pred rozjezdem,neni problem v lozisku
neodpovedel jsi mi jaka chyba tam je
|
|
25.07.2018 10:13 -
|
3172698
|
|
jumep
|
|
|
ked uz je raz chyba nacitana tak sa strati az ked sa auto pohne a vsetko je OK, inak ostava svietit trvale
ked uz je raz chyba nacitana tak sa strati az ked sa auto pohne a vsetko je OK, inak ostava svietit trvale
|
|
25.07.2018 10:15 -
|
3172699
|
|
Pavel123
|
|
|
Jaké smazání máte na mysli? Jinak jsem ty chyby popisoval co svítí na displeji. Tzn. po nastartování ABS fault a ABS,ASR a ESP no funkcion. O jiných chybách nevím , diagnostiku nemám.
Jaké smazání máte na mysli? Jinak jsem ty chyby popisoval co svítí na displeji. Tzn. po nastartování ABS fault a ABS,ASR a ESP no funkcion. O jiných chybách nevím , diagnostiku nemám.:nevim
|
|
25.07.2018 10:44 -
|
3172710
|
|
autodiag
|
|
|
chlape,zajed do servisu,tohle je zbytecna strata casu...
chlape,zajed do servisu,tohle je zbytecna strata casu...
|
|
25.07.2018 10:44 -
|
3172711
|
|
autodiag
|
|
|
jumep napsal(a): ked uz je raz chyba nacitana tak sa strati az ked sa auto pohne a vsetko je OK, inak ostava svietit trvale
picovina
na zmazani chyby je diagnostika a ne magie,po smazani musi kontrolka zhasnout pokud je vse ok,neni potreba nic projizdet
picovina
na zmazani chyby je diagnostika a ne magie,po smazani musi kontrolka zhasnout pokud je vse ok,neni potreba nic projizdet
|
|
25.07.2018 10:47 -
|
3172712
|
|
Pavel123
|
|
|
To je opravdu dobrá rada ......
To je opravdu dobrá rada ......:-d
|
|
25.07.2018 15:21 -
|
3172767
|
|
autodiag
|
|
|
Pavel123 napsal(a): To je opravdu dobrá rada ......
ano rada je pro tebe nejlepsi..nemas diagnostiku,hrabes se v brzdach,delas neco o cem nemas ani paru
proto ti znovu radim zajed si k nekomu minimalne na diagnostiku ,nejlepe na opravu
na me otazky nedokazes odpovedet ,a je zcela zasadni v jake fazi se ti ta kontrolka rozne pro predbeznou diagnostiku poruchy a tak neni mozne ti po internetu poradit jinak...
ano rada je pro tebe nejlepsi..nemas diagnostiku,hrabes se v brzdach,delas neco o cem nemas ani paru
proto ti znovu radim zajed si k nekomu minimalne na diagnostiku ,nejlepe na opravu
na me otazky nedokazes odpovedet ,a je zcela zasadni v jake fazi se ti ta kontrolka rozne pro predbeznou diagnostiku poruchy a tak neni mozne ti po internetu poradit jinak...
|
|
| |
|
|