| | |
24.12.2017 20:21 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
3119895
|
|
jumep
|
|
|
ta zavada oleja je len to ze auto zhaslo (motor)
chce to diagnostiku a namerat hodnoty ktore budu najskor poletovat, zmen servis
ta zavada oleja je len to ze auto zhaslo (motor)
|
|
25.12.2017 08:55 -
|
3119921
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): ta zavada oleja je len to ze auto zhaslo (motor)
Pokud uvádí : Auto mi v průběhu jízdy sem tam hodí dvě navazující chyby: Esp system faulty a oil preasure too low. Poté se rozsvítí stop, a vypne motor.
V tomto případě nevznikne závada mazání z duvodu co uvádí-závada se objeví a potom zhasne motor(ale mazání nezhasne motor).Můe být problém přímo ve snímači tlaku oleje,nebo v napájení ecu,ve snímači otáček,kostrách.Pokud napřed zhasne motor tak ano a jestli je to v napájení tak to dovede nahlásit takové hovadiny .... Diag,zkontrolovat kabelá,podrobnosti v chybách.
Pokud uvádí : Auto mi v průběhu jízdy sem tam hodí dvě navazující chyby: Esp system faulty a oil preasure too low. Poté se rozsvítí stop, a vypne motor.
V tomto případě nevznikne závada mazání z duvodu co uvádí-závada se objeví a potom zhasne motor(ale mazání nezhasne motor).Můe být problém přímo ve snímači tlaku oleje,nebo v napájení ecu,ve snímači otáček,kostrách.Pokud napřed zhasne motor tak ano a jestli je to v napájení tak to dovede nahlásit takové hovadiny ....;-) Diag,zkontrolovat kabelá,podrobnosti v chybách.
|
|
25.12.2017 12:11 -
|
3119968
|
|
jumep
|
|
|
ja to pisem len z dovodu ze viem ako tieto hlasky nabiehaju ked sa to stane (riesil som jedno auto kde to kvoli tlaku nafty zhasinalo a presne tym jeho popisom nabiehali, s olejom a cidlom to nemalo fakt nic spolocne, to je len hlaska k tomu ze zhasne motor, rovnako ako ABS/ESP).
ja to pisem len z dovodu ze viem ako tieto hlasky nabiehaju ked sa to stane (riesil som jedno auto kde to kvoli tlaku nafty zhasinalo a presne tym jeho popisom nabiehali, s olejom a cidlom to nemalo fakt nic spolocne, to je len hlaska k tomu ze zhasne motor, rovnako ako ABS/ESP).
|
|
25.12.2017 23:56 -
|
3120255
|
|
Martin Č.
|
|
|
Přesnějíí průběh je e se vypíe chyba Abs/Esp a poté nastanou dvě monosti:
a) Objeví se oil preasure too low, ve stejnou chvíli se rozsvítí stop a vypne motor take i posilovače brz, zamkne volant atd.
b) Rozsvítí se a zůstane svítit kontrolka esp a jedu s vypnutým esp.
Někdy jde auto nastartovat cca 10 vteři po, někdy musím minutku počkat ale nestalo se mi, e bych nenastartoval.
Měl sem problémy se snímačem an vačkovém hřídely, auto při určitých otáčkách začlo "kubat". Snímač mi vyměnili a byl klid. Poslední dobou to občas ale azs "cukne". moná by to mohlo mít společného původce.
Jetě malá úprava, mám C5 I 1.6 HDi Break 2005. Bohuel sem při registraci nenael 1.6 HDi break v nabídce.
pro případ e by to mohlo ovlivnit určité technické specifikace.
Přesnějíí průběh je e se vypíe chyba Abs/Esp a poté nastanou dvě monosti:
a) Objeví se oil preasure too low, ve stejnou chvíli se rozsvítí stop a vypne motor take i posilovače brz, zamkne volant atd.
b) Rozsvítí se a zůstane svítit kontrolka esp a jedu s vypnutým esp.
Někdy jde auto nastartovat cca 10 vteři po, někdy musím minutku počkat ale nestalo se mi, e bych nenastartoval.
Měl sem problémy se snímačem an vačkovém hřídely, auto při určitých otáčkách začlo "kubat". Snímač mi vyměnili a byl klid. Poslední dobou to občas ale azs "cukne". moná by to mohlo mít společného původce.
Jetě malá úprava, mám C5 I 1.6 HDi Break 2005. Bohuel sem při registraci nenael 1.6 HDi break v nabídce.
pro případ e by to mohlo ovlivnit určité technické specifikace.
|
|
26.12.2017 06:05 -
|
3120270
|
|
jruze
|
|
|
Tvůj upřesňující výklad je jetě horí ne původní. Nemá C5 I ale C5 II (pod C5 I 1.6HUI nenajde -zkus to pod C5II), podstatné je jestli motor jetě běí a u je tam hláka o oleji (nebo jestli se motor točí setrvačností po zhasnutí) kubání bude nejspí snímačem otáček(snímač na klice), zhasínání motoru by mohl dělat opravdu snímač tlaku paliva jak psal Jumep nebo snímač na klice. Nemá cenu toto řeit od PC ale diagnostikou a někým kdo ví co má kontrolovat.(z takovíchto popisů a informací vznikne to e jeden z násje potom za blbce e uvádí nesmysly o příčině-závadě) 1.6 trpí na snímače tlaku paliva a i jsem dost často řeil snímač na klice s podobným příznakem.(asi bude mít pravdu Jumep)
Tvůj upřesňující výklad je jetě horí ne původní. Nemá C5 I ale C5 II (pod C5 I 1.6HUI nenajde -zkus to pod C5II), podstatné je jestli motor jetě běí a u je tam hláka o oleji (nebo jestli se motor točí setrvačností po zhasnutí) kubání bude nejspí snímačem otáček(snímač na klice), zhasínání motoru by mohl dělat opravdu snímač tlaku paliva jak psal Jumep nebo snímač na klice. Nemá cenu toto řeit od PC ale diagnostikou a někým kdo ví co má kontrolovat.(z takovíchto popisů a informací vznikne to e jeden z násje potom za blbce e uvádí nesmysly o příčině-závadě) 1.6 trpí na snímače tlaku paliva a i jsem dost často řeil snímač na klice s podobným příznakem.(asi bude mít pravdu Jumep):nevim
|
|
02.01.2018 15:38 -
|
3121972
|
|
MartinP.
|
|
|
zdravim,menil jsem volantove rizeni,a kdyz jsem jel tak se jakoby pootocil volant a rozblikakla se kontrolka asr esp faulty,zjistil jsem ze jsem nemel na doraz spodni zajistovaci sroub mezi volantovkou a rizenim,dal jsem ho do hromady,hlaska furt trva
zdravim,menil jsem volantove rizeni,a kdyz jsem jel tak se jakoby pootocil volant a rozblikakla se kontrolka asr esp faulty,zjistil jsem ze jsem nemel na doraz spodni zajistovaci sroub mezi volantovkou a rizenim,dal jsem ho do hromady,hlaska furt trva
|
|
02.01.2018 16:11 -
|
3121991
|
|
jumep
|
|
|
ak si nepretocil packy pod volantom tak si minimalne rozhodil snimac uhlu volanut a toto treba diagnostikou dat dokopy (ak si to otocil a nepraskol ti slimak tak to len pretocit spravne)
ak si nepretocil packy pod volantom tak si minimalne rozhodil snimac uhlu volanut a toto treba diagnostikou dat dokopy (ak si to otocil a nepraskol ti slimak tak to len pretocit spravne)
|
|
02.01.2018 17:30 -
|
3122003
|
|
MartinP.
|
|
|
packama jsem nehybal,ale mozna tu spodní tyč do volantovky jsem dal treba patně
packama jsem nehybal,ale mozna tu spodní tyč do volantovky jsem dal treba patně
|
|
02.01.2018 17:33 -
|
3122004
|
|
jumep
|
|
|
packy si musel mat dole ked si menil tyc, ci konkretne si menil?
volant ide rovno?
packy si musel mat dole ked si menil tyc, ci konkretne si menil?
volant ide rovno?
|
|
02.01.2018 17:41 -
|
3122012
|
|
MartinP.
|
|
|
jen tu spodní stim tisíc iranem,je to na lozisku zajisteny pliskama,kdyz se vyhnou da se to cele sundat dolu ta tyc s klouby
jen tu spodní stim tisíc iranem,je to na lozisku zajisteny pliskama,kdyz se vyhnou da se to cele sundat dolu ta tyc s klouby
|
|
02.01.2018 17:59 -
|
3122023
|
|
jumep
|
|
|
tak to sa obavam ze si isto nenasadil rovnako / pootocil a tym to najmenej co je je spravit kalibraciu snimaca uhlu, ale toto si nespravil dobre
tak to sa obavam ze si isto nenasadil rovnako / pootocil a tym to najmenej co je je spravit kalibraciu snimaca uhlu, ale toto si nespravil dobre
|
|
02.01.2018 18:01 -
|
3122025
|
|
MartinP.
|
|
|
ok dik,beru na vědomí
ok dik,beru na vědomí
|
|
02.01.2018 18:34 -
|
3122030
|
|
jruze
|
|
|
A já myslel e u to začalo
A já myslel e u to začalo:-))))
|
|
02.01.2018 19:31 -
|
3122037
|
|
MartinP.
|
|
|
:-p
|
|
02.01.2018 19:36 -
|
3122040
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Jardo zacalo...dnes mi treba pan rano do telefonu, rekl ze pres tyden to neda, ale ze si na me v nedeli odpoledne udela cas...
Jardo zacalo...dnes mi treba pan rano do telefonu, rekl ze pres tyden to neda, ale ze si na me v nedeli odpoledne udela cas...
|
|
05.01.2018 20:58 -
|
3122686
|
|
MartinP.
|
|
|
opraveno,rizeni srovnane,bez vule a zkalibrovane
opraveno,rizeni srovnane,bez vule a zkalibrovane:-))
|
|
05.07.2018 11:54 -
|
3169146
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Zdravím, objevila se mi závada asr /esp systém faulty a diagnostika hlásí závadu (snímač stáčení kolem svislé osy - trvale). Který snímač mám vyměnit? Jde o snímač otáček kola ABS?
Zdravím, objevila se mi závada asr /esp systém faulty a diagnostika hlásí závadu (snímač stáčení kolem svislé osy - trvale). Který snímač mám vyměnit? Jde o snímač otáček kola ABS?
|
|
| |
|
|