| | |
04.01.2017 00:23 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
3025488
|
|
renda
|
Město: Hodonín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ted mě jetě napadlo , jestli to mue mít vliv. Počítač přístrojového títu hlásí 3 vzdálené závady:
-Dočasná porucha Otáčky motoru, obdrená hodnota není správná.
-Dočasná porucha Teplota chladicí kapaliny, obdrená hodnota není správná.
-Dočasná porucha Rychlost vozidla, obdrená hodnota není správná.
Ted mě jetě napadlo , jestli to mue mít vliv. Počítač přístrojového títu hlásí 3 vzdálené závady:
-Dočasná porucha Otáčky motoru, obdrená hodnota není správná.
-Dočasná porucha Teplota chladicí kapaliny, obdrená hodnota není správná.
-Dočasná porucha Rychlost vozidla, obdrená hodnota není správná.
|
|
04.01.2017 00:30 -
|
3025490
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jardo nechci te zklamat ale kdyz narve 6ku sroubek do horni hadicky tak zaslepi hadicku co vede do Swirlu coz je mu k nicemu. Musi hodit sroubek do hadicky co vede do boku aby se neztracel podtlak ze systemu
Jinak muze to byt klidne i prasknuty zasobnik podtlaku.
(Muze byt klidne swirl prdlej jen castecne, ja to zkousim velkou strikackou naprimo, musi se zatahnout a nepovolit)
Jardo nechci te zklamat ale kdyz narve 6ku sroubek do horni hadicky tak zaslepi hadicku co vede do Swirlu coz je mu k nicemu. Musi hodit sroubek do hadicky co vede do boku aby se neztracel podtlak ze systemu ;-)
(Muze byt klidne swirl prdlej jen castecne, ja to zkousim velkou strikackou naprimo, musi se zatahnout a nepovolit) :palec
|
|
04.01.2017 00:54 -
|
3025494
|
|
jruze
|
|
|
Luki_C5 napsal(a): Jardo nechci te zklamat ale kdyz narve 6ku sroubek do horni hadicky tak zaslepi hadicku co vede do Swirlu coz je mu k nicemu. Musi hodit sroubek do hadicky co vede do boku aby se neztracel podtlak ze systemu
(Muze byt klidne swirl prdlej jen castecne, ja to zkousim velkou strikackou naprimo, musi se zatahnout a nepovolit)
No přívod by měl být nahoře (pokud se pletu tak se omlouvám ) zkrátka musí zaslepit přívod před ventilem a je lepí si to odskouet kam jde podtlak(prostě na jedné z hadiček musí být podtlak pokud není musí hledat od vývěvy a po místo kde je únik) - je to provizorní řeení jen aby zjistil jestli není únik jetě někde a je lepí swirl vyměnit ale dočasné řeení to je.
Po doplňujících informacích by to mohl dělat snímač otáček,ztráta napájení jednotky motoru,kostry , ta teplota si myslím by toto udělat nemusela ale zase záleí na hodnotě co ukazuje - i ta by mohla.
No přívod by měl být nahoře (pokud se pletu tak se omlouvám ) zkrátka musí zaslepit přívod před ventilem a je lepí si to odskouet kam jde podtlak(prostě na jedné z hadiček musí být podtlak pokud není musí hledat od vývěvy a po místo kde je únik) - je to provizorní řeení jen aby zjistil jestli není únik jetě někde a je lepí swirl vyměnit ale dočasné řeení to je.
Po doplňujících informacích by to mohl dělat snímač otáček,ztráta napájení jednotky motoru,kostry , ta teplota si myslím by toto udělat nemusela ale zase záleí na hodnotě co ukazuje - i ta by mohla.
|
|
04.01.2017 10:44 -
|
3025561
|
|
jumep
|
|
|
vypisujes tu uplne nezaujimave veci s diagnostiky, ale nevsimol som si zeby si sem napisal nejaku chybu z jednotky motoru a uz som raz k tomu povedal, pises v nespravnom vlakne
ESP chyba je len dosledok, nie pricina - vyriesi sa opravou motora
ps.: a ked uz to riesis tak dlho, je vhodne zajst za niekym kto sa vyzna
pps: konkretne chyby v tachometri a radiu su bug systemu
vypisujes tu uplne nezaujimave veci s diagnostiky, ale nevsimol som si zeby si sem napisal nejaku chybu z jednotky motoru a uz som raz k tomu povedal, pises v nespravnom vlakne
|
|
04.01.2017 17:04 -
|
3025692
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): vypisujes tu uplne nezaujimave veci s diagnostiky, ale nevsimol som si zeby si sem napisal nejaku chybu z jednotky motoru a uz som raz k tomu povedal, pises v nespravnom vlakne
lepe bych to nenapsal
:palec lepe bych to nenapsal :palec
:palec
|
|
04.01.2017 21:15 -
|
3025735
|
|
renda
|
|
|
Tak přívod od vývěvy je na hoře. Závada je na 99% nalezena. 6sroubek pomohl. Zatím ádná chyba. Swir sice chodí, ale podsává vzduch. Vyzkoueno velkou stříkačkou, klapka swiru se překlopí, ale po chvíli se vrátí zpět. Membrána s táhlem se dá pořídit v náhradě za 620,-. Ale jak jsem se tam díval tak dostat se na demontái nebude jen tak. Nemáte někdo nějaký fígl kudy kam?
Tak přívod od vývěvy je na hoře. Závada je na 99% nalezena. 6sroubek pomohl. Zatím ádná chyba. Swir sice chodí, ale podsává vzduch. Vyzkoueno velkou stříkačkou, klapka swiru se překlopí, ale po chvíli se vrátí zpět. Membrána s táhlem se dá pořídit v náhradě za 620,-. Ale jak jsem se tam díval tak dostat se na demontái nebude jen tak. Nemáte někdo nějaký fígl kudy kam?
|
|
04.01.2017 21:49 -
|
3025753
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jak psal Jarda. Pozdravuj mechaniky co chteli menit vstriky za desetitisice
Jak psal Jarda. Pozdravuj mechaniky co chteli menit vstriky za desetitisice :-))))
|
|
04.01.2017 21:54 -
|
3025755
|
|
renda
|
|
|
Jo jo kamarádi z citroenu.
No auto jsem z důvodů nedostatku času dával pul roku mechanikům a jak to dopadlo. Auta jsem si vdy opravoval sám a i druhým sem dělal auta. Udělat hlavu rozvody, prostě mechanické věci není problém. I hydrauliku jsme vdy z PaMem na BX, XA daly do hromady. Ale C5 je postavené jinak. Jinak si o sobě myslím, e jsem technicky docela zdatný, jenom musím C5 nastudovat.
Jo jo kamarádi z citroenu.
No auto jsem z důvodů nedostatku času dával pul roku mechanikům a jak to dopadlo. Auta jsem si vdy opravoval sám a i druhým sem dělal auta. Udělat hlavu rozvody, prostě mechanické věci není problém. I hydrauliku jsme vdy z PaMem na BX, XA daly do hromady. Ale C5 je postavené jinak. Jinak si o sobě myslím, e jsem technicky docela zdatný, jenom musím C5 nastudovat.
|
|
05.01.2017 07:55 -
|
3025811
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
renda napsal(a): Jinak si o sobě myslím, e jsem technicky docela zdatný, jenom musím C5 nastudovat.
moderni auto,c5 nevyjimaje jsou trochu neco jineho nez 120 tak ti doporucuju cas venovany studiu premenit v neco jineho a vydelane penize investovat do sveho auta formou kvalitniho servisu
moderni auto,c5 nevyjimaje jsou trochu neco jineho nez 120 tak ti doporucuju cas venovany studiu premenit v neco jineho a vydelane penize investovat do sveho auta formou kvalitniho servisu
|
|
05.01.2017 16:24 -
|
3025966
|
|
renda
|
|
|
Díky za rady. Jinak Lexii mám minimálně 15 roků. koda 120 je u hodně dávná historie. Já svou mechanickou činnost ukončil, kdy Xantie byli mladičké mainy a u nich lo opravit 90% bez diag. Ale kluci já vás chápu e vás některé opakující se dotazy točí. Taky kdy jsem na BXclubu radil od rána do noci, tak mě to tvalo. Ale nedalo my to se nepodělit o fígle jak co levně a jednodue opravit. A neříkejte, e to nemáte taky tak. A kvalitní servis? V obyčejných servisech ani neví, jak funguje hydraulika u citronů. Půlka si myslí, e se do koulí vhání vzduch. A autorizovaný servis tady u nás, xa z hydraulikou posílají za PaMem do Brna, protoe jsem jim dal kontakt. No prostě kdo něco ví o Citrouovi tak je na nějakém klubu a pár desítek lidí jsou na vech. U mlčím, to to určitě nepatří do tohoto vlákna.
Díky za rady. Jinak Lexii mám minimálně 15 roků. koda 120 je u hodně dávná historie.:-)) Já svou mechanickou činnost ukončil, kdy Xantie byli mladičké mainy a u nich lo opravit 90% bez diag. Ale kluci já vás chápu e vás některé opakující se dotazy točí.:nevim Taky kdy jsem na BXclubu radil od rána do noci, tak mě to tvalo. Ale nedalo my to se nepodělit o fígle jak co levně a jednodue opravit. A neříkejte, e to nemáte taky tak. A kvalitní servis? V obyčejných servisech ani neví, jak funguje hydraulika u citronů. Půlka si myslí, e se do koulí vhání vzduch. A autorizovaný servis tady u nás, xa z hydraulikou posílají za PaMem do Brna, protoe jsem jim dal kontakt. No prostě kdo něco ví o Citrouovi tak je na nějakém klubu a pár desítek lidí jsou na vech. U mlčím, to to určitě nepatří do tohoto vlákna.
|
|
14.03.2017 21:50 -
|
3049725
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
přátelé, dneska jsem zjistil, e mi mizerně svítí brzdová světla a to tak, e někdy ano, někdy ne a kdy lápnu na pedál brzdy, tak vypíe chybu ESP/ASR. Třeba selápnu pedál a světla se nerozsvítí nebo s časovou prodlevou. Zkusil jsem vypnout motor a nastarovat a dokud nelápnu na brzdu, tak to chybu nevyhodí. Taky mi cca 14 dní nejde tempomat. Můe to být spínačem brzdy na pedálu?
přátelé, dneska jsem zjistil, e mi mizerně svítí brzdová světla a to tak, e někdy ano, někdy ne a kdy lápnu na pedál brzdy, tak vypíe chybu ESP/ASR. Třeba selápnu pedál a světla se nerozsvítí nebo s časovou prodlevou. Zkusil jsem vypnout motor a nastarovat a dokud nelápnu na brzdu, tak to chybu nevyhodí. Taky mi cca 14 dní nejde tempomat. Můe to být spínačem brzdy na pedálu?
|
|
14.03.2017 22:10 -
|
3049737
|
|
jumep
|
|
|
ano, to je klasicky prejav brzdoveho spinaca
ano, to je klasicky prejav brzdoveho spinaca
|
|
10.06.2017 15:37 -
|
3073360
|
|
strapa
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Ahoj chlapi. Mám poslední dobou úplně stejný problém jako Majk-fox. Jednou mi to hlásí chybu ESP/ASR, jindy zas poruchu tempomatu. Jal jsem se tedy vyndat proměřit, očistit a vystříkat spínač. Znovu jsem ho proměřil a ve nasvědčuje tomu, e je v pořádku. Přesto problém dál přetrvává. Měli by jste jetě někdo nějakou radu, co by mohlo způsobovat oba popisované problémy současně? Nebo myslíte, e ikdy je na měřáku v pohodě, měl bych ho vyměnit? Diagnostiku momentálně nemám protoe u nemám ádný NOTE s WIN XP. Za kadou radu předem díky.
Ahoj chlapi. Mám poslední dobou úplně stejný problém jako Majk-fox. Jednou mi to hlásí chybu ESP/ASR, jindy zas poruchu tempomatu. Jal jsem se tedy vyndat proměřit, očistit a vystříkat spínač. Znovu jsem ho proměřil a ve nasvědčuje tomu, e je v pořádku. Přesto problém dál přetrvává. Měli by jste jetě někdo nějakou radu, co by mohlo způsobovat oba popisované problémy současně? Nebo myslíte, e ikdy je na měřáku v pohodě, měl bych ho vyměnit? Diagnostiku momentálně nemám protoe u nemám ádný NOTE s WIN XP. Za kadou radu předem díky.
|
|
10.06.2017 18:30 -
|
3073392
|
|
autodiag
|
|
|
na diagnostice v merenych hodnotach zjistis jestli je vse ok nebo ne...
na diagnostice v merenych hodnotach zjistis jestli je vse ok nebo ne...
|
|
06.08.2017 16:41 -
|
3087230
|
|
Zbyňa3
|
Město: umperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Zdravím vechny,
mám na autě od včerejka problém.
Jel jsem na výlet a na dálnici jsem měl zaplý tempomat a kdy jsem ho vypnul auto rychle po sobě 2x cuklo a u potom jelo normál. Kdy jsem se vracel domů tak 15km před cílem auto oznamilo ESP/ASR system faulty a potom kontrolku diagnostiky a servisu. Autem jsem s cukanim a rychlostí do 50km dojel domů
Myslite, e mám ryskovat a jet do servisu nebo odtahnout?
Kdy nastartuji tak i na volnoběh jde motor trhavě ...
Zdravím vechny,
mám na autě od včerejka problém.
Jel jsem na výlet a na dálnici jsem měl zaplý tempomat a kdy jsem ho vypnul auto rychle po sobě 2x cuklo a u potom jelo normál. Kdy jsem se vracel domů tak 15km před cílem auto oznamilo ESP/ASR system faulty a potom kontrolku diagnostiky a servisu. Autem jsem s cukanim a rychlostí do 50km dojel domů
Myslite, e mám ryskovat a jet do servisu nebo odtahnout?
Kdy nastartuji tak i na volnoběh jde motor trhavě ...
Přílohy: DSC_1535.JPG ( 992020b ) - |
|
24.12.2017 12:07 -
|
3119870
|
|
Martin Č.
|
|
|
Zdravím, obracím se na vás s ádostí o radu. Auto mi v průběhu jízdy sem tam hodí dvě navazující chyby: Esp system faulty a oil preasure too low. Poté se rozsvítí stop, a vypne motor. Auto nechám pár vteřin stát, znovu nastartuji a jedu dál jako by se nic nedělo. Chyby se nejčastěji vyskytují při dobrďování nebo rozjídění se z kopce nebo do kopce do zatáčky, ale stala se mi i při normální jízdě. Dnes mi to nahlásilo během 20ti minutové jízdy 2x obě chyby se stopkou a vypnutím motoru, jednou jen esp faulty ale mohl sem jet beze změny dál.
Byl sem v Citroen servisu kde vyměnily filtry, proměřili mazání oleje i elektroniku a na nic nepřili. Auto mi vrátili s tím e ve funguje jak má a e se chyba neprojevila.
Setkali jste se s podobným problémem popřípadě znáte řeení?
Zdravím, obracím se na vás s ádostí o radu. Auto mi v průběhu jízdy sem tam hodí dvě navazující chyby: Esp system faulty a oil preasure too low. Poté se rozsvítí stop, a vypne motor. Auto nechám pár vteřin stát, znovu nastartuji a jedu dál jako by se nic nedělo. Chyby se nejčastěji vyskytují při dobrďování nebo rozjídění se z kopce nebo do kopce do zatáčky, ale stala se mi i při normální jízdě. Dnes mi to nahlásilo během 20ti minutové jízdy 2x obě chyby se stopkou a vypnutím motoru, jednou jen esp faulty ale mohl sem jet beze změny dál.
Byl sem v Citroen servisu kde vyměnily filtry, proměřili mazání oleje i elektroniku a na nic nepřili. Auto mi vrátili s tím e ve funguje jak má a e se chyba neprojevila.
Setkali jste se s podobným problémem popřípadě znáte řeení?
|
|
24.12.2017 13:04 -
|
3119876
|
|
jumep
|
|
|
najskor problem s tlakom paliva, zmen servis, lebo ta chyba tam musi byt zaznamenana a z 99% ju nevyriesi menenie filtra
najskor problem s tlakom paliva, zmen servis, lebo ta chyba tam musi byt zaznamenana a z 99% ju nevyriesi menenie filtra
|
|
24.12.2017 19:28 -
|
3119892
|
|
Martin Č.
|
|
|
Olej byl samozřejmě doplněn také. Problém byl e v servisu měli auto týden a závada se jim neprojevila, po té co mi auto vrátili bylo týden ok, pak to začlo nanovo.
Děkuji za rady, počkám co zda se neobjeví etě nějaké nápady, v kadép případě auto do servisu půjde, jen chci získat co nejvíce nápadů/ zkueností kdyby si náhodou opět nevěděli rady.
Olej byl samozřejmě doplněn také. Problém byl e v servisu měli auto týden a závada se jim neprojevila, po té co mi auto vrátili bylo týden ok, pak to začlo nanovo.
Děkuji za rady, počkám co zda se neobjeví etě nějaké nápady, v kadép případě auto do servisu půjde, jen chci získat co nejvíce nápadů/ zkueností kdyby si náhodou opět nevěděli rady.:-(
|
|
| |
|
|