| | |
23.10.2015 17:56 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2877204
|
|
c3001
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
jumep napsal(a): vymenit ho, on nebyva opaleny ale mava obdrate drahy
ak riesis takuto "banalnu" zalezitost takto zlozito a dlho daj to radsej niekomu vymenit
ano, mas pravdu, riesim to pomaly, ale proste to auto stoji na zahrade za mestom, nepotrebujem ho k zivotu a v strede mesta na chodniku sa take veci proste nedaju riesit. ale co sa da, to si chcem poriesit sam, lebo po nedobrej skusenosti so servismi a odrbavanim v nich auto uz len tak niekde nenecham.
v kazdom pripade vdaka za rady ohladom tych brzd a spinaca, keby som sa tu neopytal, tak predpokladam, ze skoncim v znackovom servise na diagnostike, kde mi povedia, ze treba urcite vymenit vsetky snimace ABS alebo nieco podobne
edit 24.10: vcera som kupil spinac a dnes na zahrade vymenil, bez info na tomto fore v podstate bez sance, dakujem
ano, mas pravdu, riesim to pomaly, ale proste to auto stoji na zahrade za mestom, nepotrebujem ho k zivotu a v strede mesta na chodniku sa take veci proste nedaju riesit. ale co sa da, to si chcem poriesit sam, lebo po nedobrej skusenosti so servismi a odrbavanim v nich auto uz len tak niekde nenecham.
v kazdom pripade vdaka za rady ohladom tych brzd a spinaca, keby som sa tu neopytal, tak predpokladam, ze skoncim v znackovom servise na diagnostike, kde mi povedia, ze treba urcite vymenit vsetky snimace ABS alebo nieco podobne :nevim:-o
edit 24.10: vcera som kupil spinac a dnes na zahrade vymenil, bez info na tomto fore v podstate bez sance, dakujem ;)
|
|
08.11.2015 16:17 -
|
2884430
|
|
umalk
|
Město: Bavorov, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Tak se mě stalo něco podobného rozsvítilo se mě anomalie ABS a anomalie FREINAGE, čidla abs se zdají v pořádku po kontrole po vyndání v pořádku a po přeměření ohm mají od 723 -736 ohm tak prý snad taky dobré tak podle mechanyka mám sjet na diagnostiku co myslíte a ESP,ASR nemám.
Tak se mě stalo něco podobného rozsvítilo se mě anomalie ABS a anomalie FREINAGE, čidla abs se zdají v pořádku po kontrole po vyndání v pořádku a po přeměření ohm mají od 723 -736 ohm tak prý snad taky dobré tak podle mechanyka mám sjet na diagnostiku co myslíte a ESP,ASR nemám. :nevim
|
|
08.11.2015 16:28 -
|
2884433
|
|
jumep
|
|
|
brzdove spinace ...
ci to je nimi zistis lahko, predupni brzdu, ak abs kopne a svieti chyba tak to bude najskor spinacmi
a co sa tyka snimacov na kolesach, tie tu neodchadzaju
brzdove spinace ...
ci to je nimi zistis lahko, predupni brzdu, ak abs kopne a svieti chyba tak to bude najskor spinacmi
a co sa tyka snimacov na kolesach, tie tu neodchadzaju
|
|
08.11.2015 20:44 -
|
2884650
|
|
umalk
|
|
|
tak bez diagnostiky to asi nepůjde.
tak bez diagnostiky to asi nepůjde.
|
|
08.11.2015 20:46 -
|
2884653
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Snímače ABS nemôe mera na odpor Sú to hallove sondy..ohmmetrom zistí prdlajs..
Aktualne tie rieim ABS senzor, ale diag ho priamo vypísala ako závadu
Snímače ABS nemôe mera na odpor :-d Sú to hallove sondy..ohmmetrom zistí prdlajs..
Aktualne tie rieim ABS senzor, ale diag ho priamo vypísala ako závadu
|
|
13.11.2015 18:51 -
|
2886409
|
|
umalk
|
|
|
tak dneska jsem byl na diagnostice a tak mě odcházejí váhy vzduchu a co se týká abs a esp tak je problem na předních kolech nebo snímač otačení volantu jsou to kody P3551 a ten druhý P0101 kopiji mě nedali jen mě napsal ty kody. A to měření na ohm mě poradil jeden známí prý to tak dělal snad na oktavce
tak dneska jsem byl na diagnostice a tak mě odcházejí váhy vzduchu a co se týká abs a esp tak je problem na předních kolech nebo snímač otačení volantu jsou to kody P3551 a ten druhý P0101 kopiji mě nedali jen mě napsal ty kody. A to měření na ohm mě poradil jeden známí prý to tak dělal snad na oktavce :nevim
|
|
13.11.2015 18:53 -
|
2886410
|
|
umalk
|
|
|
A nevíte někdo kde zjistit ty kody?
A nevíte někdo kde zjistit ty kody?
|
|
13.11.2015 19:00 -
|
2886411
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Váhy vzduchu? Snad jedna ne?
Co jsem pohledal, tak P0101 by měla být váha vzduchu a P3551 by měla být chyba snímače úhlu natočení volantu..
Ale počkej na vyjádření kvalifikovanějích..
PS: Kdy chce něco dopsat k předchozímu příspěvku, tak pouij EDIT - bude to tu pak přehlednějí..
Váhy vzduchu? Snad jedna ne? :)
Co jsem pohledal, tak P0101 by měla být váha vzduchu a P3551 by měla být chyba snímače úhlu natočení volantu..
Ale počkej na vyjádření kvalifikovanějích.. ;)
PS: Kdy chce něco dopsat k předchozímu příspěvku, tak pouij EDIT - bude to tu pak přehlednějí.. ;)
|
|
14.11.2015 17:28 -
|
2886759
|
|
umalk
|
|
|
Byl jsem v českých Budějovicích citroen cytycar přímo opravna a prodej aut jen mě řek co to je a jaké kody ale e protokol potřebuje zě mě ho nedá,napsal mě kody na papír ale jaký je který mě nenapsal a prý je to váha dává patné info jednotce ale to koupím nové to jen vyměním ale spí řeím to abs a esp páčky pod volantem stojej 10500 cca koukal jsem na citroen service jestly rozebrat a vyčistit stačí nebo koupit starí kdy pude tot dylema. něco jsem tady u četl ale nevímsi rady.
Byl jsem v českých Budějovicích citroen cytycar přímo opravna a prodej aut jen mě řek co to je a jaké kody ale e protokol potřebuje zě mě ho nedá,napsal mě kody na papír ale jaký je který mě nenapsal a prý je to váha dává patné info jednotce ale to koupím nové to jen vyměním ale spí řeím to abs a esp páčky pod volantem stojej 10500 cca koukal jsem na citroen service jestly rozebrat a vyčistit stačí nebo koupit starí kdy pude tot dylema. :-(((( něco jsem tady u četl ale nevímsi rady. :nevim
|
|
14.11.2015 17:32 -
|
2886765
|
|
umalk
|
|
|
ok zatím jsem tady toho moc nenapsal tak se učím
DeFuckTo napsal(a): Váhy vzduchu? Snad jedna ne?
Ale počkej na vyjádření kvalifikovanějích..
PS: Kdy chce něco dopsat k předchozímu příspěvku, tak pouij EDIT - bude to tu pak přehlednějí..
ok zatím jsem tady toho moc nenapsal tak se učím :palec
|
|
14.11.2015 22:36 -
|
2886897
|
|
JirkaR
|
Město: Praha 9-Vinoř, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Podobnou chybu jsem řeil na Vectre. Moná to je podobné. ABS při zvýeni rychlosti nahlásilo chybu Diagnostika nic moc neřekla a u chtěli měnit řídící jednotku. Dokonce jsem měřil i signály ze snímačů a vypadaly na první pohled dobře. Nakonec to byl jen prasklý ozubený krouek na poloose. Díky prasklině dával o jeden pulz na otáčku kola více. Tím to integrálně nesedělo a počítač nahlásil chybu.
Podobnou chybu jsem řeil na Vectre. Moná to je podobné. ABS při zvýeni rychlosti nahlásilo chybu Diagnostika nic moc neřekla a u chtěli měnit řídící jednotku. Dokonce jsem měřil i signály ze snímačů a vypadaly na první pohled dobře. Nakonec to byl jen prasklý ozubený krouek na poloose. Díky prasklině dával o jeden pulz na otáčku kola více. Tím to integrálně nesedělo a počítač nahlásil chybu.
|
|
14.11.2015 22:40 -
|
2886898
|
|
jumep
|
|
|
toto v kazdom pripade chce diagnostiku a niekoho co vie co robi, skusit reinicializovat ten snimac uhlu atd
toto v kazdom pripade chce diagnostiku a niekoho co vie co robi, skusit reinicializovat ten snimac uhlu atd
|
|
21.11.2015 10:52 -
|
2889542
|
|
luta
|
|
|
tak se mi včera při brzdění na D1 v deti taky rozsvítilo ABS , ESP faulty, tato hláka svítila v logu na palubním pc a do konce cesty. navíc svítily i kontrolky ABS a ESP. Při dalí cestě po nastartování svítí chvíli ABS. pak je to ok a ABS zhasne. a po 20km cestou zpět (zase v deti s hromadou hlubokejch kaluí) zase náhodně abs + esp faulty a to jsem ani snad nebrzdil. V nouzáku to není, service nesvítí. Brzdová světla mi svítí. Jak to tu tak čtu tak bez diag to asi nevyřeím. Ké by to byl jen načatej brzdovej spínač
tak se mi včera při brzdění na D1 v deti taky rozsvítilo ABS , ESP faulty, tato hláka svítila v logu na palubním pc a do konce cesty. navíc svítily i kontrolky ABS a ESP. Při dalí cestě po nastartování svítí chvíli ABS. pak je to ok a ABS zhasne. a po 20km cestou zpět (zase v deti s hromadou hlubokejch kaluí) zase náhodně abs + esp faulty a to jsem ani snad nebrzdil. V nouzáku to není, service nesvítí. Brzdová světla mi svítí. Jak to tu tak čtu tak bez diag to asi nevyřeím. Ké by to byl jen načatej brzdovej spínač :-(
|
|
21.11.2015 19:14 -
|
2889696
|
|
jumep
|
|
|
toto bude niekde na snimaci / kontakt - musi sa pozret diagnostikou
toto bude niekde na snimaci / kontakt - musi sa pozret diagnostikou
|
|
09.02.2016 17:21 -
|
2917390
|
|
El Bunda
|
Město: Nejdek, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak dnes se mi podařilo vyřeit mou chybu. Na diag mi zjistili chybovou hláku "porucha magnetického ventilu".
Chyba se objevovala ihned po vymazání, sotva jsem otočil klíčkem. e prý asi to bude přímo z jednotky. Sehnal jsem shodný typ na vrakárně, vyměnil a maká to.
Tak vem zdar a díky za pomoc.
Tak dnes se mi podařilo vyřeit mou chybu. Na diag mi zjistili chybovou hláku "porucha magnetického ventilu".
Chyba se objevovala ihned po vymazání, sotva jsem otočil klíčkem. e prý asi to bude přímo z jednotky. Sehnal jsem shodný typ na vrakárně, vyměnil a maká to.
Tak vem zdar a díky za pomoc.:-p
|
|
21.02.2016 17:08 -
|
2920538
|
|
umalk
|
|
|
Ták opraveno a odskoueno a byly to dráty pod pojistkovou skříní v motorovém prostoru byly seraný a váha vzduchu byla taky patná. .....................
A kadopádně vám vem za rady dík.
Ták opraveno a odskoueno a byly to dráty pod pojistkovou skříní v motorovém prostoru byly seraný a váha vzduchu byla taky patná. ..................... :palec
A kadopádně vám vem za rady dík. ;-)
|
|
| |
|
|