| | |
08.06.2015 21:44 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2829263
|
|
jumep
|
|
|
ak to nastavili a volant je rovno, malo to zhasnut hned po rozjazde
takto uz len diagnostika
ak to nastavili a volant je rovno, malo to zhasnut hned po rozjazde
takto uz len diagnostika
|
|
08.06.2015 22:21 -
|
2829280
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Třeba někdo v rámci výměny těch čepů, silentů a tyček pokodil čidlo ABS nebo kabel k němu.
Třeba někdo v rámci výměny těch čepů, silentů a tyček pokodil čidlo ABS nebo kabel k němu. :nevim
|
|
08.06.2015 22:24 -
|
2829281
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
Volant je rovne a auto jede rovne. Ale diagnostikou nic nenastavovali, jen udělali geometrii.
edit: Čidlo ABS se vůbec nesundavalo, ani sem na nej nesahal. A kabely k nemu jsou OK.
Domluvím se s jruze, protoze jinou moznost stejne nemam - jo vedet ze se musi nakalibrovat volant tak bych jim to rek kdyz to v servise nevi
Volant je rovne a auto jede rovne. Ale diagnostikou nic nenastavovali, jen udělali geometrii.
edit: Čidlo ABS se vůbec nesundavalo, ani sem na nej nesahal. A kabely k nemu jsou OK.
Domluvím se s jruze, protoze jinou moznost stejne nemam - jo vedet ze se musi nakalibrovat volant tak bych jim to rek kdyz to v servise nevi :)
|
|
09.06.2015 09:29 -
|
2829356
|
|
jumep
|
|
|
uz som tu mal tento pripad ked sme vymenili capy a hned za rohom sa vratil ze chyba esp - volant na krivo, zasiel na druhy den na geometriu a chyba sa stratila, takze kludne moze byt este nieco ine
uz som tu mal tento pripad ked sme vymenili capy a hned za rohom sa vratil ze chyba esp - volant na krivo, zasiel na druhy den na geometriu a chyba sa stratila, takze kludne moze byt este nieco ine
|
|
09.06.2015 09:34 -
|
2829357
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Teda ne na Citroenu, ale při práci na autě jsme rozhodně kalibraci krouku ESP nedělali ani při jeho výměně... To je divný, tam jetě něco bude. Nemůe přece svítit kontrolka a nebýt chyba
Teda ne na Citroenu, ale při práci na autě jsme rozhodně kalibraci krouku ESP nedělali ani při jeho výměně... To je divný, tam jetě něco bude. Nemůe přece svítit kontrolka a nebýt chyba
|
|
09.06.2015 09:43 -
|
2829361
|
|
jumep
|
|
|
tak kalibraciu som robil napr na zraze artsvecovi, jemu vyletovala obcas hlaska esp prave kvoli kalibracii a to mal volant rovno, cize teoreticky to mohlo byt predtym nakalibrovane kusok inac a treba to teraz prekalibrovat, alebo je fakt nieco ine, ale to je uplne jedno, to bez fyzickeho videnia / diag tazko povedat
tak kalibraciu som robil napr na zraze artsvecovi, jemu vyletovala obcas hlaska esp prave kvoli kalibracii a to mal volant rovno, cize teoreticky to mohlo byt predtym nakalibrovane kusok inac a treba to teraz prekalibrovat, alebo je fakt nieco ine, ale to je uplne jedno, to bez fyzickeho videnia / diag tazko povedat
|
|
09.06.2015 09:48 -
|
2829362
|
|
scratcher
|
Město: Mělník, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 130 |
|
|
No právě, musím se stavit za jruze az budu mít trochu volno
Mám toti dojem e bude nutná jen kalibrace, protoe před výměnou byl volant trochu doprava a problém nebyl a teď se volant srovnal a asi to je ta chyba. no uvidím.
No právě, musím se stavit za jruze az budu mít trochu volno :)
Mám toti dojem e bude nutná jen kalibrace, protoe před výměnou byl volant trochu doprava a problém nebyl a teď se volant srovnal a asi to je ta chyba. no uvidím.
|
|
09.06.2015 09:55 -
|
2829363
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
To by být mohla a asi i bude - pokud to nic nepíe. Pokud bys to dal zpátky stejně, tak nekalibruje
To by být mohla a asi i bude - pokud to nic nepíe. Pokud bys to dal zpátky stejně, tak nekalibruje ;-)
|
|
09.06.2015 13:40 -
|
2829454
|
|
scratcher
|
|
|
No tak teda nevím, ale po nastartování se ESP rozsvítilo a ani ne po 50m zhaslo, a po ujetí 5km je zatím klid tak to snad vydrí hodně dlouho.
No tak teda nevím, ale po nastartování se ESP rozsvítilo a ani ne po 50m zhaslo, a po ujetí 5km je zatím klid tak to snad vydrí hodně dlouho.
|
|
09.06.2015 16:21 -
|
2829485
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Shořela kontrolka.
Shořela kontrolka. :-d
|
|
09.06.2015 16:23 -
|
2829487
|
|
johnny.m
|
|
|
Nebo jsi dojel volantem do krajních poloh a dolo ke kalibraci
Nebo jsi dojel volantem do krajních poloh a dolo ke kalibraci :-) ;-)
|
|
09.06.2015 16:49 -
|
2829497
|
|
scratcher
|
|
|
johnny.m: to mi nerikej ze kdyz se dojede volantem na az na konec ze se to zkalibruje samo? to sem totiz fakt udelal
Mikra: no tak to nastesti ne
johnny.m: to mi nerikej ze kdyz se dojede volantem na az na konec ze se to zkalibruje samo? to sem totiz fakt udelal :)
Mikra: no tak to nastesti ne :)
|
|
09.06.2015 21:25 -
|
2829588
|
|
johnny.m
|
|
|
Tak ono to je jen defacto o krajních polohách... U mého VW se takhle cíleně kalibrace dělá, jen tuím to musí zapnout v diag. Tady teda nemusí.
Jednotka ABS/ESP má kvůli své bezpečnostní funkci spoustu různých softwarových mechanismů pro obnovení funkce. Tady do toho u kecá ISO 26262 a to jde mimo mě, to je přímo norma pro funkční bezpečnost. v autech se pouívá označení ASIL - míra integrity bezpečnosti v aut. průmyslu.
Tak ono to je jen defacto o krajních polohách... U mého VW se takhle cíleně kalibrace dělá, jen tuím to musí zapnout v diag. Tady teda nemusí.
Jednotka ABS/ESP má kvůli své bezpečnostní funkci spoustu různých softwarových mechanismů pro obnovení funkce. Tady do toho u kecá ISO 26262 a to jde mimo mě, to je přímo norma pro funkční bezpečnost. v autech se pouívá označení ASIL - míra integrity bezpečnosti v aut. průmyslu.
|
|
09.06.2015 23:14 -
|
2829639
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také se mi to nezdá, aby se kalibrace dělala sama, to by se vlastně udělala i geometrie a nemuseli bychom na ní jezdit do servisů.
Také se mi to nezdá, aby se kalibrace dělala sama, to by se vlastně udělala i geometrie a nemuseli bychom na ní jezdit do servisů.
|
|
09.06.2015 23:32 -
|
2829653
|
|
scratcher
|
|
|
No mě se to taky nezdá, jen tak náhodu sem točil volantem na obě strany a do max. (kdy sem čekal ne ena otevře bránu abych vyjel ) a po ujetí pár metrů to zmizelo, tak fakt nevím co to bylo za problém. No pokud se to objeví znova tak to budu řeit.
No mě se to taky nezdá, jen tak náhodu sem točil volantem na obě strany a do max. (kdy sem čekal ne ena otevře bránu abych vyjel :) ) a po ujetí pár metrů to zmizelo, tak fakt nevím co to bylo za problém. No pokud se to objeví znova tak to budu řeit.
|
|
10.06.2015 08:26 -
|
2829709
|
|
johnny.m
|
|
|
Někde jsem měl prezentaci od Bosche, třeba ji jetě najdu, nicméně bulletin MB/Chrysler 08-013-04 REV A popisuje kalibraci takto:
1. nastartovat motor
2. plný rejd vpravo
3. plný rejd vlevo
4. vrátit kola do středové polohy
Pak u jen maou chyby.
Take to jde nejspí i u nás .
Nevím jestli je nae jedotka ESP Bosch, Continental nebo někdo jiný, ale ta funkčnost bude velmi podobná u vech.
Někde jsem měl prezentaci od Bosche, třeba ji jetě najdu, nicméně bulletin MB/Chrysler 08-013-04 REV A popisuje kalibraci takto:
1. nastartovat motor
2. plný rejd vpravo
3. plný rejd vlevo
Pak u jen maou chyby.
Take to jde nejspí i u nás ;-).
Nevím jestli je nae jedotka ESP Bosch, Continental nebo někdo jiný, ale ta funkčnost bude velmi podobná u vech.
|
|
10.06.2015 09:47 -
|
2829728
|
|
jruze
|
|
|
johnny.m napsal(a): Někde jsem měl prezentaci od Bosche, třeba ji jetě najdu, nicméně bulletin MB/Chrysler 08-013-04 REV A popisuje kalibraci takto:
1. nastartovat motor
2. plný rejd vpravo
3. plný rejd vlevo
Pak u jen maou chyby.
Take to jde nejspí i u nás .
No můem to zkusit - zastav se já ti to diag rozhodím a můe si to vyzkouet dát dokupy bez diag.
No můem to zkusit - zastav se já ti to diag rozhodím a můe si to vyzkouet dát dokupy bez diag.:-))))
|
|
10.06.2015 09:51 -
|
2829729
|
|
jumep
|
|
|
u nas kalibracia prebieha tak ze ju spustis diagnostikou
otocis volant o 90stupnov dolava, potom s5 a 90 stupnov doprava a potom ho das do roviny a prejdes par metrov ci je geo ok aby smeroval rovno a toto potvrdis
rovnako v diag vidis v akej polohe ho snima
u nas kalibracia prebieha tak ze ju spustis diagnostikou
otocis volant o 90stupnov dolava, potom s5 a 90 stupnov doprava a potom ho das do roviny a prejdes par metrov ci je geo ok aby smeroval rovno a toto potvrdis
rovnako v diag vidis v akej polohe ho snima
|
|
10.06.2015 10:35 -
|
2829735
|
|
johnny.m
|
|
|
No, já někde zkusím pohledat ty dokumenty od Bosche. Jak píu - "Take to jde nejspí i u nás". Citroen si to mohl i nemusel objednat. Děláme vývoj SW a těch variant "standardního" produktu je X - nezatracuju to ani to netvrdím na 100%. Moje soukromá domněnka je e to jde i bez diag.
No, já někde zkusím pohledat ty dokumenty od Bosche. Jak píu - "Take to jde nejspí i u nás". Citroen si to mohl i nemusel objednat. Děláme vývoj SW a těch variant "standardního" produktu je X - nezatracuju to ani to netvrdím na 100%. Moje soukromá domněnka je e to jde i bez diag.
|
|
| |
|
|