| | |
06.07.2014 20:17 -
Re: Chyba/nefunkční ABS, ESP, ASR atd.
|
2712868
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nesrozumitelnou komunikaci ABS s kým? Jestli s motorovou,tak bych si moná tipnul na ten softík od fapoffátorů. Pokud by bylo něco např s konektorem na ABS,tak by tam bylo(ale nemuselo by být) pár dalích chyb,jako např podpětí,signál od čidel kol,komunikace s kýmkoliv jiným.
Je ta chyba jetě v nějaký jiný jednotce(asi by měla být)?
Nesrozumitelnou komunikaci ABS s kým? Jestli s motorovou,tak bych si moná tipnul na ten softík od fapoffátorů. Pokud by bylo něco např s konektorem na ABS,tak by tam bylo(ale nemuselo by být) pár dalích chyb,jako např podpětí,signál od čidel kol,komunikace s kýmkoliv jiným.
Je ta chyba jetě v nějaký jiný jednotce(asi by měla být)?
|
|
08.07.2014 16:05 -
|
2713789
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Nikolivěk. Chyba (zatím se znovu nevyskytla) Je pouze tato jediná a ádná jiná ji nedoprovází. Podstatná věc, která mi dola teprve včera (nevim, proč to tak trvalo) je fakt, e se odehrála na téměř stejném místě... Dnes ráno jsem zapátral a na sloupu vedle silnice je výkonová směrová anténa pro přenos signálu (patrně 2,4 Ghz) namířená na protějí stranu komunikace tak, e ji míjím levou stranou auta. Teoreticky by se mohlo jednat o ruení nějaké signálové cesty, páč jinak nevidim doovod, proč by se porucha iniciovala na stejném místě... Je to městská komunikace, rovná, bez hupů, kde jezdim pade... ádnej výmol, zatáčka, akcelerace, decelerace... Má anci tato teorie obstáti?...
Nikolivěk. Chyba (zatím se znovu nevyskytla) Je pouze tato jediná a ádná jiná ji nedoprovází. Podstatná věc, která mi dola teprve včera (nevim, proč to tak trvalo) je fakt, e se odehrála na téměř stejném místě... Dnes ráno jsem zapátral a na sloupu vedle silnice je výkonová směrová anténa pro přenos signálu (patrně 2,4 Ghz) namířená na protějí stranu komunikace tak, e ji míjím levou stranou auta. Teoreticky by se mohlo jednat o ruení nějaké signálové cesty, páč jinak nevidim doovod, proč by se porucha iniciovala na stejném místě... Je to městská komunikace, rovná, bez hupů, kde jezdim pade... ádnej výmol, zatáčka, akcelerace, decelerace... Má anci tato teorie obstáti?... :-)
|
|
08.07.2014 16:58 -
|
2713809
|
|
jruze
|
|
|
Roozena napsal(a): Nikolivěk. Chyba (zatím se znovu nevyskytla) Je pouze tato jediná a ádná jiná ji nedoprovází. Podstatná věc, která mi dola teprve včera (nevim, proč to tak trvalo) je fakt, e se odehrála na téměř stejném místě... Dnes ráno jsem zapátral a na sloupu vedle silnice je výkonová směrová anténa pro přenos signálu (patrně 2,4 Ghz) namířená na protějí stranu komunikace tak, e ji míjím levou stranou auta. Teoreticky by se mohlo jednat o ruení nějaké signálové cesty, páč jinak nevidim doovod, proč by se porucha iniciovala na stejném místě... Je to městská komunikace, rovná, bez hupů, kde jezdim pade... ádnej výmol, zatáčka, akcelerace, decelerace... Má anci tato teorie obstáti?...
Nejsem elektronik , ale podle mne by musel být signál extra silný a elektonika auta by to stejně neměla zachytit je to stíněné
Nejsem elektronik , ale podle mne by musel být signál extra silný a elektonika auta by to stejně neměla zachytit je to stíněné :nevim
|
|
10.08.2014 08:16 -
|
2723341
|
|
Radeko7
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
autodiag napsal(a): docela zajimava porucha,tohle jsem v kabelazi na takovem miste a jen samostatny vodic nevidel
hlavne ze uz jezdi a funguje
Zdravím,
mám přesně shodnou závadu, Brzdy v porue, ABS v porue a nefunguje ukazovat rychloměr ani počítadlo km. K tomu podvozek nelze sníit na minumum a zvednout úplně na max. Funguje pouze poloha jízdy a zvednutí do první polohy. Diagnostika se nedokáe spojit s jednotkou ABS.
Nefunguje ve co má nějakou souvislost s rychlostí a snímáním rychlosti. Vypadá to, e by problém mohl být skutečně pouze v nějakém přerueném kabelu, který jsme ale nedokázal zatím najít. Proto mě potěil tvůj příspěvek a zdařilému odstranění téhle závady.
Prosím kde přesně se nalézá svazek kabelů, který jsi zasílal na fotkách a kde byl kabel přeručený. Podle fotek co jsi zaslal jsem nedokázal rozlutit, kde je v autě umístěný.
Děkuju předem moc za radu.
Zdravím,
mám přesně shodnou závadu, Brzdy v porue, ABS v porue a nefunguje ukazovat rychloměr ani počítadlo km. K tomu podvozek nelze sníit na minumum a zvednout úplně na max. Funguje pouze poloha jízdy a zvednutí do první polohy. Diagnostika se nedokáe spojit s jednotkou ABS.
Nefunguje ve co má nějakou souvislost s rychlostí a snímáním rychlosti. Vypadá to, e by problém mohl být skutečně pouze v nějakém přerueném kabelu, který jsme ale nedokázal zatím najít. Proto mě potěil tvůj příspěvek a zdařilému odstranění téhle závady.
Prosím kde přesně se nalézá svazek kabelů, který jsi zasílal na fotkách a kde byl kabel přeručený. Podle fotek co jsi zaslal jsem nedokázal rozlutit, kde je v autě umístěný.
Děkuju předem moc za radu.
|
|
10.08.2014 08:32 -
|
2723348
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na první fotce je krásně vidět zelená svorka na připojení baterie,tam se nachází i ten svazek.
Na první fotce je krásně vidět zelená svorka na připojení baterie,tam se nachází i ten svazek.;-)
|
|
10.08.2014 09:12 -
|
2723351
|
|
Radeko7
|
|
|
Děkuju moc za rychlou reakci. Hned na to kounu a dám vědět jestli i moje závada je někde na tomhle svazku nebo někde jinde. Zkusím pohledat a proměřit.
Děkuju moc za rychlou reakci. Hned na to kounu a dám vědět jestli i moje závada je někde na tomhle svazku nebo někde jinde. Zkusím pohledat a proměřit.
|
|
10.08.2014 13:27 -
|
2723383
|
|
jumep
|
|
|
poistky si kontroloval inak?
poistky si kontroloval inak?
|
|
10.08.2014 14:25 -
|
2723395
|
|
Radeko7
|
|
|
Ahoj,
závada odstraněna. Díky moc za radu a upřesnění. Odizoloval jsem komplet celý svazek vedoucí a k ABS jednotce a nael jsem přeruený kabel. Byl přímo u ABS jednotky v ohybu a u konektoru vstupující do ABS jednotky. Chtělo to sice vyndat komplet plasty od sání a filtru aby se tam dalo dostat, ale vyplatilo se. Auto lape zas skvěle, rychlost ukazuje, zvedá se do vech poloh a vechny hláky o ABS a dalích závadách co mi psalo jsou odstraněný. Díky moc za radu, která mi moc pomohla. Doba komplet opravy cca 1,5 hod.
Radek
Ahoj,
závada odstraněna. Díky moc za radu a upřesnění. Odizoloval jsem komplet celý svazek vedoucí a k ABS jednotce a nael jsem přeruený kabel. Byl přímo u ABS jednotky v ohybu a u konektoru vstupující do ABS jednotky. Chtělo to sice vyndat komplet plasty od sání a filtru aby se tam dalo dostat, ale vyplatilo se. Auto lape zas skvěle, rychlost ukazuje, zvedá se do vech poloh a vechny hláky o ABS a dalích závadách co mi psalo jsou odstraněný. Díky moc za radu, která mi moc pomohla. Doba komplet opravy cca 1,5 hod.
Radek
|
|
26.08.2014 21:08 -
|
2728269
|
|
MAXiance
|
Město: Svitavy, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím kdy jedu tak při 4rychlostním stupni cca. při 2500 otáček mi vypne turbo a vůbec to nejede napíe to diesel additive minimum level a Antipollution fault.. Tuto chybu chápu jako opravu FAP a dolití Additiva. Ale zobrazí se mi k tomu jetě ASP/ARS not funcktioning.. Bude to to nějak navazovat k tomu nebo to k tomu prostě vyhodí chybu jen tak? nevíte někdo co s tím? předem ídk za odpověd
Zdravím kdy jedu tak při 4rychlostním stupni cca. při 2500 otáček mi vypne turbo a vůbec to nejede napíe to diesel additive minimum level a Antipollution fault.. Tuto chybu chápu jako opravu FAP a dolití Additiva. Ale zobrazí se mi k tomu jetě ASP/ARS not funcktioning.. Bude to to nějak navazovat k tomu nebo to k tomu prostě vyhodí chybu jen tak? nevíte někdo co s tím? předem ídk za odpověd
|
|
26.08.2014 21:44 -
|
2728330
|
|
jumep
|
|
|
pada ti to do nudzoveho rezimu a najdes si to v teme antipollution fault
inak je to v podstate chyba motora / nejaky podtlak
pada ti to do nudzoveho rezimu a najdes si to v teme antipollution fault
inak je to v podstate chyba motora / nejaky podtlak
|
|
08.01.2015 21:02 -
|
2773078
|
|
DOUFAK
|
|
|
C5 - r.v.2003 motor RHZ - mívá,nebo nemívá ASR a ESP ?
C5 - r.v.2003 motor RHZ - mívá,nebo nemívá ASR a ESP ? :nevim
|
|
08.01.2015 21:18 -
|
2773084
|
|
DOUFAK
|
|
|
Já měl za to,e mám ASR a minulou neděli jsem v kopci z Prahy hrabal tak,e jsem to málem nevyjel a dělal jsem ostudu před ostatními.Měl jsem pocit,e se mi točí jen jedno kolo.Take nemám nic.Díky...
Já měl za to,e mám ASR a minulou neděli jsem v kopci z Prahy hrabal tak,e jsem to málem nevyjel a dělal jsem ostudu před ostatními.Měl jsem pocit,e se mi točí jen jedno kolo.Take nemám nic.Díky...:-d
|
|
08.01.2015 23:31 -
|
2773113
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Na ASR / ESP bys nejspí musel mít tlačítko. ASR je pouze o elektronickém řízení motoru, ubírá ti výkon. Take i kdy má ASR, můe hrabat jedním kolem. Vedle toho je EDS, co je elektronická péra diferenciálu - přibrzdí ti prokluzující kolo, je součástí software ABS jednotky.
Na ASR / ESP bys nejspí musel mít tlačítko. ASR je pouze o elektronickém řízení motoru, ubírá ti výkon. Take i kdy má ASR, můe hrabat jedním kolem. Vedle toho je EDS, co je elektronická péra diferenciálu - přibrzdí ti prokluzující kolo, je součástí software ABS jednotky.
|
|
09.01.2015 00:36 -
|
2773121
|
|
jumep
|
|
|
C5 1
ESP - ma tlacitko vedla paky
ASR - nic neblika, neznizuje otacky ani nic, je to len mechanika ktora do 20km/h pribrzduje kola, spoznat sa da tak ze od hlavneho valca idu hadice
bez vsetkeho - je len ciste abs, od valca hlavneho idu tenke hadice (vacsina rhz)
C5 1
ESP - ma tlacitko vedla paky
ASR - nic neblika, neznizuje otacky ani nic, je to len mechanika ktora do 20km/h pribrzduje kola, spoznat sa da tak ze od hlavneho valca idu hadice
bez vsetkeho - je len ciste abs, od valca hlavneho idu tenke hadice (vacsina rhz)
|
|
09.01.2015 07:19 -
|
2773136
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Nevím jak to označuje Citroën, ale mechanika s ABS je EDS, elektronická péra. ASR mít kontrolku musí a jetě jsem ho neviděl nevypínatelné.
Nevím jak to označuje Citroën, ale mechanika s ABS je EDS, elektronická péra. ASR mít kontrolku musí a jetě jsem ho neviděl nevypínatelné.
|
|
09.01.2015 07:19 -
|
2773137
|
|
johnny.m
|
|
|
|
|
09.01.2015 10:00 -
|
2773152
|
|
jruze
|
|
|
Rozdíl s ESP a bez je : s ESP je tlačítko a na spodku hl.brzdového válce je čidlo(spínač), bez ESP není tlačítko a není čidlo(spínač) na válci. Ostatní není vidět a je to záleitost elektroniky.
Rozdíl s ESP a bez je : s ESP je tlačítko a na spodku hl.brzdového válce je čidlo(spínač), bez ESP není tlačítko a není čidlo(spínač) na válci.;-) Ostatní není vidět a je to záleitost elektroniky.:-o
|
|
| |
|
|